|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
4.6.2010 21:27:30   
teacher75
danas je trebala probati buraniju i piletinu sa mrkvom, pojela jedva dvije kasikice, nije joj se svidjelo nikako user posted image a inace bas voli povrce i teletinu-sve sto smo do sad jeli...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5401
4.6.2010 21:30:08   
Mya_81 RR
Moja više ne želi jesti kruh s pavlakom i sirom...nije više ni ljubitelj pure sa sirom i vrhnjem...nemam pojma šta joj je user posted image Postaje polako izbirljiva i nekad se osjećam kao da smo na početku dohrane kako se ponaša user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5402
4.6.2010 21:37:28   
delly
to vam je samo faza. pokusajte sa necim drugim pa nakon nekog  vremena opet to sto ste namjenile. evo moja nece moje hrane , uvjek sam joj kuhala  ma kakvi svaki dan bacim u zadnje vrijeme a da bi iz tegle sto nikad nije  jela  pojela sve . user posted image     zeznuti su ti mali bome

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5403
4.6.2010 22:08:38   
salmy
Ja sam danas bebiju dala zumace u kombinaciji sa sirom! pravio je face ali je pojeo! mozda mu se nije svdijao ukus sira,napravicu pauzu pa cu ponovo pokusati!user posted image user posted image

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5404
4.6.2010 22:16:54   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

ja sam do prije 5-' dana koristila vodu od voća pa u nju dodavala pahuljice od prosa, ili rižine, a griz sam isto kuhala na toj vodi zajedno s npr narendanom jabukom. sada koristim rižino mlijeko i super ga je prihvatila. njega koristim samo za doručak, jer je slatkasto, a za ručak ubacujem žitarice u povrće.

šta vi inače dajete bebama za doručak?

kako si pravila griz sa jabukom? ja kontam sutra ujutro to napravit, al nemam jos rizinog mlijeka nego kontam sa vodom???

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5405
4.6.2010 22:23:57   
chuci
IZVORNA PORUKA: delly

danas  smo probali i tresnje user posted image  puca li ga puca, pravo joj se svidilo , ali malo smo dali eto tako .  user posted image user posted image   
sutra budem probala sa  kruhom i salamom pa cemo vidjeti

jel ovo greška u kucanju ili je salama za dijete od 10 mjeseci i nekoliko dana user posted image user posted image

salamu niko ne bi trebao jesti, a nipošto tako malo dijete.

teacher ja sam stavila vode, u nju narendala jabuku, i odmah dodala griz, pa onda kuhala. možeš i prvo prokuhati jabuku (kao kompot napraviti) pa u kipući vodu dodati griza i onda još kuhati koliko treba grizu da se skuha. ovaj kod mene piše da treba 2-3 min kuhanja. i ja uvijek stavim malo više vode, pa malo duže kuham oko 5 minuta user posted image da budem sigurna da se skuhalo

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5406
4.6.2010 22:31:04   
faris06

teacher ja sam stavila vode, u nju narendala jabuku, i odmah dodala griz, pa onda kuhala. možeš i prvo prokuhati jabuku (kao kompot napraviti) pa u kipući vodu dodati griza i onda još kuhati koliko treba grizu da se skuha. ovaj kod mene piše da treba 2-3 min kuhanja. i ja uvijek stavim malo više vode, pa malo duže kuham oko 5 minuta user posted image da budem sigurna da se skuhalo

I ja ovako isto pravim griz sa jabukom.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5407
4.6.2010 22:34:37   
faris06
I jos da prijavim danas sa puretinom, krompirom i brokulom skuhala i kasiku kukuruza secerca iz tegle. Ma super ukusno bilo, smizla spucala  pun tanjiric.

Dva mala Indijanca

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5408
4.6.2010 22:46:07   
niki83
ja kad vidim koliko vase bebe kolicinski jedu..ma prosto me opet strah user posted image
pa moja nikada ne pojede vise od 100g
i opet je uspjela pomjeriti dojenje za sat-dva
a kilaza user posted image 7.3kg a punih 8mj.
prije dva-tri dana smo bili na boci i pedijatrica nam se smije, kaze tako vam je, ona je sitna i gotovo, ja joj kazem da jede malu kolicinu ali da ima 3 obroka zato, i kad doji njoj je vrh 5min., ali ja osjetim da se ona najela, zna i bljucnuti nakon toga, i osjetim da se stomacic napunio...uffffffff Boze dragi, ovo njeno napredovanje i kilaza ce me dovesti do kraha

N&N

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5409
4.6.2010 22:53:32   
mama Nataša
mi sa 9,5 mjeseci imamo 8,300  a moj mali jede ko lopatom!

Valjda su nam takva djecauser posted image

A i on isto doji 5 minuta, 10 max, s tim što za razliku od tebe ja uvijek mislim da je nedovoljno mlijeka user posted image

< Poruku je uredio mama Nataša -- 4.6.2010 22:54:54 >

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5410
4.6.2010 22:57:52   
niki83
ma ne mogu pomisliti da je nedovoljno mlijeka kada ono curi na sve strane...rijetki su bili momenti kada bi ona bas onako izvukla sve iz grudi
nego sam ja zbog jedne pedijatrice prije mjesec dana pomislila da mi nije kvalitetno mlijekouser posted image user posted image
ali to je druga tema

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5411
4.6.2010 22:58:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: faris0'

I ja ovako isto pravim griz sa jabukom.

super, hvala ti, sutra cu joj to za dorucak napraviti

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 5412
4.6.2010 23:18:47   
niki83
mi smo jutros za dorucak isto jele topuuser posted image , tako smo probale kajmak..ona pravo voli hljeb i mrvice da "zvace" ustima (iako nemamo zubica)
pa smo poslije jele mix - kruska, kajsija i malo banane..s keksom
i za rucak karfiol i mrkvica s piletinom (ponasla sam domacu piletinu)

N&N

Neposredna veza do poruke: 5413
4.6.2010 23:21:19   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

mi smo jutros za dorucak isto jele topuuser posted image , tako smo probale kajmak..ona pravo voli hljeb i mrvice da "zvace" ustima (iako nemamo zubica)
pa smo poslije jele mix - kruska, kajsija i malo banane..s keksom
i za rucak karfiol i mrkvica s piletinom (ponasla sam domacu piletinu)

zar se smije vec kajmak? meni nekako jos rano, ipak je puno masnouser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5414
4.6.2010 23:25:03   
niki83
ma mojoj nece naskoditi to "masno"...a ionako je to mala kolicina, ma samo da hoce jesti vise, ufff

N&N

Neposredna veza do poruke: 5415
4.6.2010 23:25:06   
mama Nataša
niki, gdje nabavljaš voće?

ja po pijaci gledam al osim jabuka slabo šta da kupim, čak su i kruške nekakve zelene i bez mirisa i ukusa, a o drugom voću da ne govorim!

jedva čekam pravo ljeto da proširimo jelovnik!

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 5416
4.6.2010 23:27:30   
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

niki, gdje nabavljaš voće?

ja po pijaci gledam al osim jabuka slabo šta da kupim, čak su i kruške nekakve zelene i bez mirisa i ukusa, a o drugom voću da ne govorim!

jedva čekam pravo ljeto da proširimo jelovnik!

i mi smo stalno na jabukama i bananama, a jednom sedmicno ili rjedje uzemem hippovu kasicu od breskve, marelice ili tako nesto da malo promjenimo:)

Neposredna veza do poruke: 5417
4.6.2010 23:32:47   
niki83
pa na pijaci..a sta cu drugo?!
i te jabuke su kao i sve drugo..pa kupim svasta, kuci operem u vrucoj vodi kad joj pripremam i tako..ja se vodim ovim da ona doji pa da joj je to jedan vid zastite, i dosad nije imala nikakvih reakcija hvala Bogu, ni sa alergijama, ni probavom, sve uredno..
a probale smo dosta voca: jabuke, kruske, suhe sljive, marelice, banane, dinju, kajsije, breskve, tresnje..
od povrca: krompir, tikvica, mrkva, spinat, blitva, brokula, karfiol, grasak..malo luka, celera, persuna..

N&N

Neposredna veza do poruke: 5418
5.6.2010 10:24:29   
bubuli
malo i ja da se pozalim...mala je super jela al evo par dana ludilo pravo...
hapu pojede jedva...napravim 150 ml pojede 100 nekako a onih 50 nakon sat...
voce ide nekako...povrce isto...najbolje jede pire krompir al nemoze samo krompir jesti...
nervozna je kenkava,kontam da nece zubi a istina malo je prehladjena curi nosic...
danas je pojela u 8h hapu 150 u dijelovima
oko pola 10h teglicu mrkva i jabuka i zaspala...
za rucak kuhat cu tikvicu...
cajeve i sokove nece nikako...nadam se da je samo faza...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5419
5.6.2010 11:31:32   
nikita
bubuliuser posted image  saljem ti pp sa adresom fb-a pa ako ga imas dodaj me da se cujemo cesce...

sto se tice hrane  moj nije htio skoro nista dok nisam pocela dodavati po jednu kasikicu u svaku kasu nestle pahuljice kukuruz  i riza, daje fin okus onoj bljutavoj hrani

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5420
5.6.2010 12:18:40   
klimaktericna mama
ISPUCAVANJE !!!
Drage moje izvinite,ali moram negdje!Odavno mi je preko glave nazovi savjeta,kritika,izbecenih ociju,tugavljivih pogleda,slijeganja ramena i tapsanja po ramenu,ma znate, sta neka svi odhebu vise od mene.Nilo ne konta kako je nama stvarno,a da bude jos gore dodem ovde pa naletim na kritike "savjesnijih" mama.Kao u fazonu pa zar ti to daaajes,pa zar smijes,pa zar,pa zar...
Mislim da svaka od nas muku muci sta,kad i kako,koliko dati svom najdrazem bebacu.
Hebo te moja mama je odhranila nas troje kad nije bilo casopisa za mame i bebe,a nije bilo ni interneta,a  nikoga da pita za savjet (ma kud bi kad je ona uciteljica u selu,a seljani kontaju da ona sve zna).
Od ovih nasih modernih prenemaganja boli me galvaaa! Eto jah,ja rodila DIJETE,a moja mama odhranila tri zdrava,gorostasna MAJMUNA.
Dajte zene pomozimo jedna drugoj,posavjetujte,ohrabrite,nasmijte...dosta sto nas peglaju u stvarnom zivotu sta da dajemo a sta da ne dajemo bebacima da papaju...

Mojoj Hani je sad 6 mj,dohranjujem je od 4 mj,nikad nije htjela adaptirano mlijeko,odmah smo krenuli s KASIKOM!

Evo jedan recept lagan,jednostavan,a ona ga smaze za sekund:
-pola narezane na kolutice tikvice i 1 kasika PRAVE rize (nikakva adaptirana prenemaganja) skuhati,ocijediti
-u to dodati pola ili manje banane,sve zajedno izgnjeciti ili blendati,slatka kasa gotova :)

svaka od nas je odgovorna za SVOJE dijete !!!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5421
5.6.2010 12:26:01   
Atarka
Uh, Klimaktericna... Izgleda da te nick dobro opisuje user posted image user posted image user posted image  Sala. Dobro ti nama dosla. Samo opusteno. Ovdje smo da pomazemo jedna drugoj, a usporedjivanja je uvijek bilo i bice i nije razlog za dizanje tlaka.
Recepata nikad dosta pa ako imas jos pisi.

30.09.2009

(odgovor članu klimaktericna mama)
Neposredna veza do poruke: 5422
5.6.2010 13:18:12   
mala86
moj se Leon danas razjeo pravo,mami srce ko kuca!od jutros je imo vec 4 obroka,pojede pola velike soljice za kafu,cak sam mu zadnje hranjenje grijala jos!i dojenja izmedju!

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 5423
5.6.2010 14:05:28   
bubuli
nastavak... :)
pojela je u 12.15 150ml hape i zaspala..
tikvica je gotova...valjda...
prvi put dajem tikvicu pa sam valjda dobro napravila...
oprala je,ogulila,izvadila sjemenke,izrezala i skuhala...stavila sam malo putera...
kontam dodati malo rize u to...koristim hippovu...da nebude aman rijetko...
kad ustane valjda ce jesti...

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5424
5.6.2010 14:37:03   
bubuli
pojela je pola i dalje nece mislim da sam poranila sa ruckom...
nego smijem li ja ovo poslije podgrijati u mikrovalnoj?

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *