|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  917 918 [919] 920 921   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
6.6.2010 8:02:54   
Meri29
Rose draga ma do komputera nema sanse da dodem, opustio mi se i dajdza kako je majka dosla pa on na netu neku igricu ukljucio, zao mi ga bilo dirati, ali sto jest jest falile ste mi user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 22951
6.6.2010 8:18:06   
delly
jutro i od mene user posted image user posted image  moji jos spavaju user posted image user posted image     noc je bila ok kao i inace , nebudimo se vise, sad u 7 jedemo kako prije spavanja  popijemo flasu ,kad sam dojila  bilo je budenja vise ali ok je sad:)) 

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 22952
6.6.2010 8:47:22   
Mya_81 RR
Mi smo na odvikavanju od jednog noćnog obroka, dajem joj sok, pa vidjet ćemo kako će to proći...

Mala, mi smo nakon 6.mjeseca počeli jako loše spavati...bilo je grozno na šta su nam noći ličile i to je trajalo jedno 3 mjeseca...ja sve mislim da je ona bila svjesnije okoline pa kad se probudi nću bude zbunjena i uplašena, jer se to dešava u tom periodu...znači, ne bude se samo zbog gladi jer obično i ne budu gladni već je to sve stvar navike.....eh, valja se nama igrati detektiva i otkrivati šta se s njima dešava user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 22953
6.6.2010 8:53:09   
delly
mya pa koliko nocnih obroka imate ??
jer tako velikoj bebici je nepotrebno imati nocne obroke .  od cca 9 mj beba nebi trebala jesti nocu , i mi smo se odvikavali od jednog obroka i sad spavamo i duze user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 22954
6.6.2010 10:46:37   
Mya_81 RR
Delly, ona ima samo jedan noći obrok već nekih pola godine ...znači, negdje sa 5, 6 mjeseci smo sveli samo na taj jedan, ali kako su nam tada krenule grozne noći, pune plača i svega nisam htjela to ukidati jer ju je bočica smirivala....sad kad se spavanje relativno sredilo došlo je vrijeme da se i to ukine user posted image user posted image user posted image Nadam se da ćemo biti uspješni user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 22955
6.6.2010 10:57:38   
malena_t
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mi smo na odvikavanju od jednog noćnog obroka, dajem joj sok, pa vidjet ćemo kako će to proći...

Mya nemoj sok nocu. Radije joj daj vodu ili caj bez secera. Unistices joj zubice tako. user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 22956
6.6.2010 11:02:34   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: malena_t

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mya nemoj sok nocu. Radije joj daj vodu ili caj bez secera. Unistices joj zubice tako. user posted image

Ona inače sok ne prije preko dana, a jesam joj prije noću pokušavala dati čaj (koji inače preko dana tamani k'o luda), ali ne želi...mustra mala mamina...a mislila sam inače opet malo podvaliti čaja večeras da vidim kako će to sada proći...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 22957
6.6.2010 11:21:36   
Srculence
Kako su mi mamice i bebice?
Mi smo hB dobro ćundara  se polako oporavljauser posted image user posted image user posted image .Dino isto zeza sa tim noćnim obrokom zadnje 2 ili 3 noći.On zaplače ja odmah ustanem kontam da je gledan,kao i uvijek,napravim flašicu a on neće.Planiram večeras da mu ne dajem AD.Mya dobro si možda ću i ja malo čaja da mu dam...pa ćemo vidjeti.

Felix kako je Anelko?

< Poruku je uredio Srculence -- 6.6.2010 11:22:28 >

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 22958
6.6.2010 11:33:26   
škorpija
srculence čestitam na sunetu, ako već nisma na onoj drugoj temiuser posted image user posted image

mi već dvije noći ne jedemo  AD, kuc, kuc, on se probudi ja mu samo cucu vratim u usta i nastavi spavati, nadams e da će ostati tako, ali on ima 13,5 mjeseci pa valjda je vrijeme da prestane sa tim midnigt snackomuser posted image

ljubimo našu curu slatku user posted image user posted image user posted image  za Minju

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 22959
6.6.2010 11:42:20   
Anoniman
jutrooo
Mi smo spavali dobro do 4 dok nije usto jest i skonto gdje se nalaziuser posted image nisam mu dala da spava pored mene tako da se do 5 vrtio i zaspo i usto u pola 8.
Nije vise kakio od juceuser posted image sad samo prducka ako ga sad zatvori jojuser posted image nikad ustimat sve
Idem sutra abd.sigurno na kont.i da taj nalaz vise rijesimo.
Hvala svima sto,mislite na nasuser posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 22960
6.6.2010 11:53:25   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Srculence

Kako su mi mamice i bebice?
Mi smo hB dobro ćundara  se polako oporavljauser posted image user posted image user posted image .Dino isto zeza sa tim noćnim obrokom zadnje 2 ili 3 noći.On zaplače ja odmah ustanem kontam da je gledan,kao i uvijek,napravim flašicu a on neće.Planiram večeras da mu ne dajem AD.Mya dobro si možda ću i ja malo čaja da mu dam...pa ćemo vidjeti.

Felix kako je Anelko?

ej,mila dobro je hvala na pitanju.
Vidim imate nocno hranjenje ima i kod nas nekad jednom a nekad se i po dva puta budi nekad popije 150ml a nekad i manje ,pa nebi ustala za to malo napravila da jede,to je sve haman cef,njihovuser posted image ili samo ublaze zedj ,neznamuser posted image
Ja,mrzimm kad se probudi jest tesko mu zaspat poslije ....
Inace ja vec odavno neustajem kao prije da ga hranim na snu iz razloga tog,sto kad jede razbudi se i nece da zaspi i ja odustala.Kontala nece ni on se buditi sam jest vraga obavezno se budi 1,ili 2 puta kao sto rekoh.
Jutros oko pola 4 jeo i nije zaspo do 5.Hoce kod mene da spava ja nedam,necu..
I bogami,nije se dao do 5 jutros zaspat ...
I,opet poranio u  pola8.
Neznam kako,sam ustala ...

Neposredna veza do poruke: 22961
6.6.2010 15:28:43   
Srculence
Škorpija hvala puuunoouser posted image .Felix drago mi je daje mališa hB dobrouser posted image .Dino se ne budi kad jede navečer,hranim ga dok spavauser posted image .i samo ga okrenem na stranu da nebi bljucno...i ne podrigne.Mislim da je taj noćni obrok čista navika...jer fino mi jede preko dana po tri obroka guste hrane i po 180 ili 200 ml flašice  ili 4 puta.U ponedjeljak kad smo išli da ga pregleda ped.u Sanasi i izvagali su ga ima 8400gr.Šta mislite jeli to malo za bebu od 9 mj.?Vagao se sa 6 i po mj. i imao je 7750.Meni nešto malo dobio za 2 i po mj.user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22962
6.6.2010 16:11:23   
Anoniman
mislim da je taman dinekuser posted image jer,oni sad manje dobivaju na kg.znas i sama......
Anel,bi zaspo posle flase al kod mene a to NECU  i gotovo odvikajem ga pa makar nas kostalo sat vremena nespavanja.....
I ja sam doskora hranila na snu sada ne,sam se budi kad ogladni i jede na gledeci al samo znaci uvecer podani je isti lopov kao od prvog dana kad sam rodila
Kad spava jede ....Da,zna kad poraste abd.da cu ga curama ruziti kakav je biouser posted image user posted image mustra mala
Ja,cekam da Anel ustane jede i idemo van user posted image Volim sunce punoooooooo
Ljubimo vas

Neposredna veza do poruke: 22963
6.6.2010 16:13:28   
Anoniman
joj,izvini zaboravih te pitat a sto hranis D.na snu ????Mislim cuj,tko te pita jel dauser posted image ista takva al moj A.nije htjeo jesti gledajuci sada hoce uvecer
A,koliko znam D.jede i kad gleda neodbija flasu
I koliko popije ?
Anel,nekad 150,180,a nekad i manje

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 22964
6.6.2010 20:48:51   
mala86
vece cure
mi smo jutros bili kod bake,pa se vratili kuci,imali goste,pa smo onda opet otisli do bake,ostavili ga i otisli malo hodat!nismo htjeli pravit rucak kuci,pa smo isli na cevapcice!
ja cijeli dan nesto nikakva,dosla kuci,izmjerila tem-38,5user posted image !popila sam caj i paracetamol i sad je malo iznad 37,ali se bolje osjecam!bilo mi hladno uzas,pokrila se dekom,a ovako topao dan bio user posted image

Leon nije spavo od pola 4,i sad nekako na nogama mi zaspe,nadam se da ce ova noc biti mirnija nego zadnje dvije...

ode sad malo gledat ove farmere,pisemo se ujutro user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22965
6.6.2010 21:45:38   
Anoniman
dobro vece drage moje... kako ste nam danas? kako su bebice??? mi smo hvala Bogu malo bolje, nocas opet bila tura u posjeti, ali smo je brzo ispratili sa pacetamolom... mora da je zubic opet u pitanju jer nam tura dodje samo jednom u noci i to dok ne popijemo cetamol... ma bice ako Bog da sve ok... danas smo bili na selu,  uzivali u suncetu... sve je bilo superiska... nadamo se da je i kod generacije bilo fino... a sad da citamo malo

(odgovor članu mala86)
  Neposredna veza do poruke: 22966
6.6.2010 21:54:25   
Srculence
IZVORNA PORUKA: felix

joj,izvini zaboravih te pitat a sto hranis D.na snu ????Mislim cuj,tko te pita jel dauser posted image ista takva al moj A.nije htjeo jesti gledajuci sada hoce uvecer
A,koliko znam D.jede i kad gleda neodbija flasu
I koliko popije ?
Anel,nekad 150,180,a nekad i manje

Hranim ga na snu kad navečer spava...ono kad zaspe oko pola 10 ili 10 i kad se slijedeći put probudi on samo zaplače a žmiri...i ja odmah flašicu i on spava i jede...al to samo navečer.Čim pojede nastavi spavati user posted image .E jesam objasnilauser posted image .
Pojede i on ko Anel nekad 160 nekad 180 ili ako je puno gladan...kad prespava a ja ga ne budim onda pojede 200.Ljubi nam drugara Anelka.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 22967
7.6.2010 7:59:08   
mala86
jutro svima
joj sva sam nikakva,teska,malaksala,ne znam kako ce mi dan proc!cak se pitam smiju li mame uopce bit bolesne?mm na poslu,mama na poslu,svekar user posted image ,iako bolesna sve moram sama,dok mama ili mm ne dodju?
noc bila malo mirnija,budio se,ali nista strasno,ali kud ce user posted image  sad ja lose spavalauser posted image
a Leon spavo do maloprije!
danas sam se bas radovala ici malo u soping za Leona,uzet mu malo ljetnjih stvarcica,ali bez obzira na vrijeme,ne smijem daleko...

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 22968
7.6.2010 8:00:17   
Pretty mamma
Dobro jutro drage mame i bebe,
sa zakašnjenjem čestitam našem Benji 1. rodjendan!!!!!user posted image user posted image user posted image
Laura mi je imala problema zbog onog Eurokrema u jaslicama, povraćala je jadnica 5 puta taj dan. Vikend je malo bolje prošao.
Budi mi se cijelu noć i odmah u suze, niti ne otvori oči, odmah plače. Imate li sličnih iskustava?
Svima želim uspješan početak radnog tjedna (mamama radilicama).

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22969
7.6.2010 8:17:20   
rose 87
jutro,jucer nam je dan bio super,samo smo hodali,popodne rostiljali pored rijeke,momak slusao ma ne pamtim kad je bio ovako dobar hB,i sinoc smo super spavali i jutros do 7...to nam se nije desilo vec dugo,zezali ga zubici pa sunet sad se mami svojoj oporavio hB i samo se smije po citav dan dusa moja
Lauri zelimo brz oporavakuser posted image user posted image user posted image ,tete necu ni komentarisati u obdanistuuser posted image
mala nadamo se da ce i tebe brzo prociuser posted image user posted image user posted image
druge bebice ljubimo user posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 22970
7.6.2010 8:31:10   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Pretty mamma
Budi mi se cijelu noć i odmah u suze, niti ne otvori oči, odmah plače. Imate li sličnih iskustava?
Svima želim uspješan početak radnog tjedna (mamama radilicama).

Mi smo imali svakakvih faza sa spavanjem, pa i ovih...koliko sam uspjela pohvatati na forumu normalno je da tako plaču, a šta zna biti konkretan razlog nemam pojma....Minja je plakala noću u periodu kad je postala svjesnija okoline i dugo nam je trebalo da se to sredi....uglavnom, možda je to sad kod nje povezanos obdaništem i tom velikom promjenom i treba vremena da se ona na to navikne...ima čini mi se negdje tema o plakanju pa ako stigneš pročitaj...

Veeeeeeeeeeeelika pusa i user posted image našoj Laurici user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 22971
7.6.2010 8:37:58   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
mi već dvije noći ne jedemo  AD, kuc, kuc, on se probudi ja mu samo cucu vratim u usta i nastavi spavati, nadams e da će ostati tako, ali on ima 13,5 mjeseci pa valjda je vrijeme da prestane sa tim midnigt snackomuser posted image

ljubimo našu curu slatku user posted image user posted image user posted image  za Minju

Ma, ljubimo i mi našeg medenjaka punooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image Nema veze što on sekira i bruka svoju mamu sejedno ga volimo user posted image user posted image user posted image user posted image

Znači, i vi ste na odvikavanju od noćnog hranjenja user posted image I bilo je vrijeme, a super da to sad ide tako lagano bez plača i muke...samo da tako i ostane user posted image user posted image user posted image

Mi smo sinoć pili samo malkice čaja i onda sam joj uvalila dudu i sve je prošlo super...večeras ću joj dati samo dudu kad se probudi pa ćemo vidjeti...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 22972
7.6.2010 9:01:05   
aida.
dobro jutrooo mame i user posted image samo da vas pozdravim i idem susit kosu... moj secer jos spava... e bas mi je dotuzilo navece presvlacit ga, svako jutro oko 5 budi se placuci mokar user posted image idemo oko 11 na kontrolu, uzv kukova je oko 12 pa vam se javim kad stignem danas kako smo prosli.. pusek...

14.03.2010. :-) Erol

Neposredna veza do poruke: 22973
7.6.2010 9:43:10   
Mya_81 RR
Aida, pa kako mokar...koje pelene koristišuser posted image Mi s tim nikad nismo imali problema i ja je noću nisam nikad presvlačila...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 22974
7.6.2010 10:20:07   
Srculence
Jutro i od nas.
D mi maloprije pao s krevetauser posted image user posted image user posted image user posted image . Malo je plakao i onda zaspao...a mene strah što je zaspao a i bio je umoranuser posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo sinoć isto spavali bez flašice ja mu samo dudu dala i on nastavio.

Neposredna veza do poruke: 22975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  917 918 [919] 920 921   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  917 918 [919] 920 921   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *