|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
22.5.2010 11:24:23   
IvanaTz
Breskva care, uciteljica je jaaakooo ponosna na tebe...user posted image Torta je suupeerishka, stvarno izgleda top! Mi vec dugo hocemo da napravimo sa zvjezdicama i nesto nam uvijek drugo dodje na red, vidis kako je super, i mi cemo uskoro sa zvjezdicama jednu...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Fondant
22.5.2010 12:41:08   
Anoniman
Ivana, ivana zarazila si me ja sad samo kontam sta da napravim za sljedjeci put...ali se prvo moram obezbjediti bojama i receptima jednostavnih torti da sto prije dodjem do fondatauser posted image ...

Hvala vam cure za ove linkove odo ucit zanatuser posted image

< Poruku je uredio Breskva -- 22.5.2010 12:43:19 >

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Fondant
22.5.2010 17:23:43   
maja78 RR
kako faris rece da su dosle tecne boje otisla sam u merkator i kupila, ima plava, crvena, cokolada boja, narandjasta, zelena, limun zuta, roza, bijela

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Fondant
22.5.2010 17:27:32   
faris06
Majo ja sam kupila u prahu zelenu , crvenu i zutu, hajd nek imam, mozda jednom zalomim i napravim i ja nesto .One su polica ispod tih tecnih i jedna kesica kosta 0,40 KM. Vidjela sam da ima i kokosovo brasno u nekoliko boja.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Fondant
22.5.2010 19:07:50   
anelinos
IZVORNA PORUKA: faris0'

Majo ja sam kupila u prahu zelenu , crvenu i zutu, hajd nek imam, mozda jednom zalomim i napravim i ja nesto .One su polica ispod tih tecnih i jedna kesica kosta 0,40 KM. Vidjela sam da ima i kokosovo brasno u nekoliko boja.


ja kada sam nedavno bila tog marcipana nije bilo..... jel mi moze neko reci gdje stoji da nelutam a jel im boje stoje tamo gdje su sve one djidje za kolace hvala unaprijed....


_____________________________

Sretna i zadovoljna, hrabro koracam ka svom cilju skidanja killica...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Fondant
22.5.2010 19:18:56   
faris06
Anelios stoji ti tamo gdje su i boje i sve ostalo za kolace. Mislim da je odmah do jestivih boja u prahu u istom redu gdje su i one ostale djidje za ukrasavanje torti. Pakovanja su mala od 200 grama i kosta 4,5 KM. Mozda je sinoc bilo 10-tak pakovanja . a jos sam vidjela da imaju i gotove ruze napravljene od tog marcipana, te neke zvjezdice sitne.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Fondant
22.5.2010 19:21:00   
faris06
Ups, ja mislila pitas gdje stoji marcipan masa. Jeste  i boje su tamo gdje je sve za kolace.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Fondant
23.5.2010 13:33:09   
anelinos
hvala velika interesovalo me oboje gdje stoji..... hvala jos jednom sutra odem ako ne nestane 

_____________________________

Sretna i zadovoljna, hrabro koracam ka svom cilju skidanja killica...

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Fondant
23.5.2010 22:39:10   
rokoko
Breskva,torta je baš slatka i uredna,kao da je ko zna koja po redu,a ne prva.

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Fondant
24.5.2010 21:44:18   
Hanady RR
e kako me i samu zanimalo koliko može stajati ovaj fondant od bombona našla sam zanimljiv tekstić:
u istom ima postupak kako istopiti u mikrovalnoj minutažom pa mpžda nekoj pomogne da se ohrabri i krene u akcijuuser posted image

Stavite marshmallow u veliku zdjelu, dodajte vodu i ekstrakt vanilije i zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici da se otope. Svakih 30 sekundi zaustavite i promiješajte. Obično je potrebno oko 2,5 minute.
Izvadite i umiješajte 3/4 šećera. Miješajte prvo drvenom kuhačom jer je jako vruće.

Kad se ohladi dovoljno da se može dirati rukama a da se ne opečete, istresite na radnu površinu (idealno je ako imate mramornu podlogu, u suprotnom na glatku radnu površinu) dobro namazanu biljnim mrsom i na koju ste stavili ostatak šećera u prahu, i čvrsto mijesite oko 8 minuta, da dobijete čvrsto i elastično tijesto. Da vam se ne bi lijepilo za ruke, namažite ruke biljnim mrsom, ali ne pretjerujte da ne bi promijenili čvrstoću i sastav smjese.

Oblikujte kuglu, omažite je biljnim mrsom da se ne zasuši na površini. Omotajte dobro prozirnom folijom, pa stavite u vrećicu za zamrzivač, istisnite što više zraka i dobro je zatvorite.
Kad se potpuno ohladi stavite u hladnjak.

Bolje je ostaviti smjesu da odmara najmanje 24 sata da bi se šećer dobro istopio i smjesa postala glatka.
U hladnjaku ga možete držati nekoliko tjedana, a možete ga i zamrznuti (do 6 mjeseci)
Kad vam bude potreban izvadite iz hladnjaka, odrežite koliko vam je potrebno i zagrijavajte po 10 sekundi u mikrovalnoj, tek toliko da malo odmekne i može se mijesiti.


Za bojanje MMF-a najbolje je koristiti boje u gelu (u nedostatku možete koristiti i tekuće, ali je onda potrebno dodati još šećera). Nanesite boju čačkalicom, svaki put koristite čistu čačkalicu.
Radnu površinu pospite škrobnim brašnom ili šećerom u prahu ili mješavinom oboje pa na njoj razvaljajte MMF na debljinu od 4-6 mm. Često okrećite u krug da se ne zalijepi (ali ne preokrećite). Uz pomoć valjka prenesite na tortu.

user posted image user posted image user posted image
Ja napravila...pa da vidim koliko može čekatuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Fondant
24.5.2010 21:51:53   
Hanady RR
hajde sad da mi neka nađe lijepu tortu i obajšenjo naravno kako na 2 sprata da je napravim...
ja imam torten pleh regularni...28 cm manji nemam i nemam kad ići tražiti...

dadada ti si malom na spratove pravila...de me malo porslijedi...
i najbitnije kad je pokrivam fondantom jel jednim te istim slojem moram oba sprata il mogu posebno svaki.user posted image
kao npr ova
user posted image


< Poruku je uredio Hanady RR -- 24.5.2010 21:52:11 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Fondant
24.5.2010 21:52:47   
faris06
Ovo je moja najdraza tema. Sav materijal nabavila, postupak znam, jos mi samo fali vjetar u ledja( torte i ja smo na vi). Nadam se da cu i ja uskoro postaviti slicicu svoje tortice. Drzite mi fige.

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Fondant
24.5.2010 21:55:35   
Hanady RR
faris samo kreni...

možeš za prvu put praviti neku od tori koje se ne peku tipa ona milka ili ledena torta...
čisto da pokažeš svoju kreativnost sa fondantomuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu faris06)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Fondant
24.5.2010 21:59:29   
Ilhana RR
Kad se prave torte sa fondantom na sprat, preporucuje se da se pravi sprat po sprat, da ima svaki sprat kao neku podlogu, ja sam skontala ako se koristi jedna tabla od oblande moze se i pojesti ;) a da nebi "upala" torta druga stavis na tri cetri mjesta slamke tako da daju podrsku... neznam dal si me skontala :)


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Fondant
24.5.2010 22:02:57   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Kad se prave torte sa fondantom na sprat, preporucuje se da se pravi sprat po sprat, da ima svaki sprat kao neku podlogu, ja sam skontala ako se koristi jedna tabla od oblande moze se i pojesti ;) a da nebi "upala" torta druga stavis na tri cetri mjesta slamke tako da daju podrsku... neznam dal si me skontala :)


jesam pametno zboriš ....
a kako da ispečem manju tortu istu kao veću...ako nemam kalup...hajd u neku ću šerpu...al mjere materijala valjda trebam odokativnom metodom radituser posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Fondant
24.5.2010 22:10:22   
Hanady RR
user posted image evo zanimljivo pa neka nam se nađe...u našim nastojanjima d anm torte budu ukusne i lijepe kao kod pravih slastičarauser posted image
Ovo je dekorativni gel sa kojim možete ukrašavati i pisati po vašim tortama, ali i po kolačima.

Potrebno je:
  • 80 gr šećera u prahu
  • 1 kašika gustina(skrobno brašno)
  • 4 kašike vode
  • 4 kašike soka od limuna
  • jestiva boja po želji
Sjedinite sok od limuna i vodu. Sjedinite šećer u prahu i gustin, a onda postepeno dodajte smesu od limuna i vode. Neprestano mešajte dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grumuljice.
Stavite na vatru da se kuva. Kada provri,kuvajte još malo dok se smesa ne zgusne. Gotov gel podelite na 3-4 male teglice(za bebi hranu) i dodajte boju po želji i promešajte. Sipajte gel u kesu sa odgovarajućim nastavkom i ispišite sa njim odgovarajuću poruku.
Čuvajte u dobro zatvorenim teglicama na hladnom mestu.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Fondant
24.5.2010 22:12:28   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Kad se prave torte sa fondantom na sprat, preporucuje se da se pravi sprat po sprat, da ima svaki sprat kao neku podlogu, ja sam skontala ako se koristi jedna tabla od oblande moze se i pojesti ;) a da nebi "upala" torta druga stavis na tri cetri mjesta slamke tako da daju podrsku... neznam dal si me skontala :)


jesam pametno zboriš ....
a kako da ispečem manju tortu istu kao veću...ako nemam kalup...hajd u neku ću šerpu...al mjere materijala valjda trebam odokativnom metodom radituser posted image





Sta ce ti bona kalup...

napravis kockastu i onda uzmes serpu, noz i isjecese okolo, taman od jedne kore napravis dvije ;)

ja vecinom pravim kockastu i od nje napravim dvije kore ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Fondant
24.5.2010 22:13:22   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Kad se prave torte sa fondantom na sprat, preporucuje se da se pravi sprat po sprat, da ima svaki sprat kao neku podlogu, ja sam skontala ako se koristi jedna tabla od oblande moze se i pojesti ;) a da nebi "upala" torta druga stavis na tri cetri mjesta slamke tako da daju podrsku... neznam dal si me skontala :)



E, ja ovo sa slamkama nisam skontala user posted image user posted image

Ja sam mislila da se naprave dvije torte i onda se samo manja stavi na veću...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Fondant
24.5.2010 22:16:44   
Hanady RR
Ilhana pametna si sa oviom velikom kockastom korom pa da pravim dvije manje...rješila si mi dilemu...pravim tortu na sprat definitivno...

Mya između spratova probodeš slamke...da ti odozdo udaraju u ovu gornju olandu da ti nebi gornja torta uletila u donju...kontaš sad...user posted image user posted image user posted image al ti obajsnihuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Fondant
24.5.2010 22:30:30   
Mya_81 RR
Skužih user posted image

Al' sad nešto kontam kad su samo dva sprata u pitanju možda te slamke i nisu potrebne, možda samo ta oblatna...druga stvar je kad je više spratova (3, 4, 5) pa je puuuuunoooooo veća težina....


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Fondant
24.5.2010 22:33:19   
Hanady RR
ma mya što je sigurno sigurno je ...maloprije na youtube pogledah kako je treba napravila divnu tortu i dok je na slavlje donijela ...sletio joj spratuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e sad ako ko naleti na tutorial kako da napravim onog hajvana winnie the pooh nek mi postavi link...to mi trebauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 496
   RE: Fondant
24.5.2010 22:35:56   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Kad se prave torte sa fondantom na sprat, preporucuje se da se pravi sprat po sprat, da ima svaki sprat kao neku podlogu, ja sam skontala ako se koristi jedna tabla od oblande moze se i pojesti ;) a da nebi "upala" torta druga stavis na tri cetri mjesta slamke tako da daju podrsku... neznam dal si me skontala :)



E, ja ovo sa slamkama nisam skontala user posted image user posted image

Ja sam mislila da se naprave dvije torte i onda se samo manja stavi na veću...



ova sto sam ja gledala je koristila nesto slicno slamkama sto se posebno kupuje poskupo al reko umjesto toga stavis slamke... znaci ubodes u tortu donju i stavis na nju drugi sprat ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 497
   RE: Fondant
25.5.2010 10:28:16   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ma mya što je sigurno sigurno je ...maloprije na youtube pogledah kako je treba napravila divnu tortu i dok je na slavlje donijela ...sletio joj spratuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e sad ako ko naleti na tutorial kako da napravim onog hajvana winnie the pooh nek mi postavi link...to mi trebauser posted image



ponavljam...bitno mi jakouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 498
   RE: Fondant
25.5.2010 10:35:19   
Ilhana RR
Bitna, pogledaj ovdje :P

KLIIIIIIIIIIICK

evo mozes i ovdje :P

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 25.5.2010 10:36:28 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 499
   RE: Fondant
26.5.2010 22:47:51   
rokoko
Za jednog malog pecaroša

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *