|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
29.5.2010 17:22:44   
ivana st
Rokoko tek sam sad vidjela što si pisala za ovu ženu i ribice.Torta je odlična, a tebi svaka čast na reakciji, ma mislim žena nije normalna user posted image , da sam to bila ja rekla bi joj ja da ih sama napravi p astavi na tortu. Joj što ima čudnih ljudi. Sjetila si me na jednu zgodu sa mojom prijom kojoj sam radila tortu kad se vjenčavala (naravno ne svadbenu). Tu je tortu već jela i svidjela joj se ali kad sam je napravila nešto ona počela komentirat, a ja ni pet ni šest nego je lipo vratim u hladnjak user posted image . Eto kad tebi nije dobra meni je, mislim se u sebi. Ma nemam ja živaca za te čudne glave.

_____________________________

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 526
   RE: Fondant
29.5.2010 17:24:09   
lila25
aaa mya super ti je ispala,kakva je torta unutra,pa si uspjela na sprat od cega ti je masa ako mozes da napises recept.pozzzz

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 527
   RE: Fondant
29.5.2010 18:34:18   
Mya_81 RR
Lila, pravila sam milka tortu (ima recept na ovoj temi, a ima na temi torti)...a napravila sam dvije torte, imam dva kalupa, manji i veći, i onda sam naravno samo stavila jednu na drugu. I po savjetu Ilhane (ja o tome uopće nisam razmišljala) sam u donju upikla 4 slamke da ova gornja ne bi malo upala u donju od svoje težine...što se tiče ukusa još ne znam kakva je jer sam je pravila prvi put, ali nadam se da će se svidjeti gostima jer je torta za mamin rodjendan večeras user posted image

A za ovu masu - ne kužim je li misliš na ovaj ukrasni fondant ili se odnosilo na ono unutra user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 528
   RE: Fondant
29.5.2010 20:41:00   
Hanady RR
Myauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

prelijepa je...svaka tu čast
i neka si vala pravila na dva sprata jer i ja planiram ovu spratnu....
sad će mi biti lakše ...user posted image

super zaista superuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 529
   RE: Fondant
29.5.2010 23:30:40   
lila25
mya hvala na pojasnjenju,da mislila sam na sastav torteuser posted image sad mi je jasno,a milka torta je super ukusna,mozda se nakanim sutra pokusat napraviti..

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 530
   RE: Fondant
30.5.2010 9:53:06   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Breskva

user posted image



Ostadoh dužna dragoj prijateljici reći da joj je torta ekstra user posted image user posted image user posted image svaka čast Breskva user posted image

Ivana mi se čujemo u augustu za torticu user posted image



_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: Fondant
31.5.2010 22:10:11   
rokoko
 Moja mala kuma je poželjela zmaja,nisam mogla vjerovati da to trebam napraviti.I evo rezultata,ona zadovoljna(a i ja),zmaj je prešao Majevicu,stigao u Bijeljinu mada smo mislili da će na onim krivinama uletjeti u pećinu.

user posted image

user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 532
   RE: Fondant
31.5.2010 22:12:26   
maja78 RR
rokoko wooooow user posted image
pravi zmaj

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 533
   RE: Fondant
31.5.2010 22:12:29   
Hanady RR
e rokoko da imam kakav smajli koji pada u nesvjest sad bi ga iskoristilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ovaj zmaj ko igračka plastična ...bome nema ovako glatkih ni za igranje...savak ti čast ženo..zaista na pomen tvoga imena treba se ustati i reći ga..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 534
   RE: Fondant
31.5.2010 22:15:27   
Anoniman
svaka cast zenooouser posted image user posted image user posted image user posted image ja nebi znala ni jaje oblikovat kako treba user posted image user posted image user posted image a ti si ovo uradila ma ostala sam bez tekstauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 535
   RE: Fondant
31.5.2010 22:17:33   
Anoniman
rokoko ti si zena zmajuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 536
   RE: Fondant
31.5.2010 22:50:23   
rokoko
 Hvala vam.Zaslužile ste da vas počastim.Dogovorite se kakvu želite i ko će je dobaviti,rado ću vam "izvajati"

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 537
   RE: Fondant
1.6.2010 9:54:01   
Anoniman
rokoko ti si moj idol, svaka čast user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rokoko)
  Neposredna veza do poruke: 538
   RE: Fondant
1.6.2010 9:57:09   
Nejrica
E stvarno je ovo umjetnost!Rokoko,svaka caaaast!

_____________________________

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 539
   RE: Fondant
1.6.2010 12:53:12   
mamina princeza
Rokoko svaka cas_t.......

Stvarn imas posebne sposobnosti user posted image


Sad malo pitanja od mene user posted image :
Kako cu staviti fondant na reform tortu - samo na reform kremu stavim fontant ili je boje da zadnju koru mazem butercream pa tek onda fondant.

Koje kreme za torte s korama su prema vasem iskustvu dobre za fondant. koje ste vi pravili i filovali torte.

Hoce li butercream biti dobra i ako se stavi cokalada u nju - da li ce tada topiti fondant ili moze i to.


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 540
   RE: Fondant
1.6.2010 13:07:45   
Hanady RR
ja sam pravila reform tortu i na posljednju koru nisma ništa stavljala...znači nisma je ni premazivala okolo kremom napravljenom...moja je ispala krivudava pa sam dobila loše ocjene za izgled iste ovdje na forumuuser posted image user posted image user posted image user posted image al ukus i izgled za moje ukućena i one koji su je vidjeli bilo je wou kako je ovo uspjelo...elem nakon određenih sugetsija i prijedloga zaključak je sljedeći:
napraviš reform tortu i onda na posljednju koru i okolo namažeš buterkremom ( niko mi nije rekao to za čokoladu...to sačekaj nekoga drugog da ti kaež) i kad se malo stosne stavi fondant i neće ti biti krivudavauser posted image

ja sam znači filovala krmemo  za reform tortu...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 541
   RE: Fondant
1.6.2010 14:53:42   
mamina princeza
super hvala ti Hanady . Tako sami predpostavljala al da provjerim:)
Ma kakve kritike tota se pojela nema tu kritika :))Ja bih bila sretna da mi ispadne ko tvoja :)) ( sad sam je trazila i gledala )

Ja sam samo jedan fondant na maloj tortici pravila. A blizi nam se rodjendan pa se moram jos malo izvjezbat.

ako neko zna ovo za cokoladu nek mi napise: Da li ako se doda malo cokolade u butercream da li se onda gubi njen smisao :)))
Meni bas butercream nema neki ukus al svakako se tanko maze pa ne bi trebao prevladati.




_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 542
   RE: Fondant
1.6.2010 19:36:15   
DM
Ja sam pravila buter cream sa čokoladom-zbog okusa(malo vrhnja za kuhanje zagrijala i zamijesila čokoladu u prahu u nj-zbog arome i super je)!
A fondant- malo sam fulala,izglada da sam malo više vode stavila u one bombone pa mi je trebalo više šećera u prahu pa se zbog toga malo rasipao fondant, ali smo ga uspjeli navući na tortu(ništa od slikica sramota me pored ovih vaših, ali važno je da je torta mljac, mljac, a i ne izglada loše, samo što je moglo i boljeuser posted image user posted image user posted image )! Pravili smo livadu i kućicu za teletabise(nismo nj uspjeli zbog navedenog problema) ja i stariji sin za nj malog Pimkija!



_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 543
   RE: Fondant
1.6.2010 20:25:12   
rokoko
   Ja nisam stavljala čokoladu u butt...,tanko premažem ili onoliko koliko je potrebno da se izravna torta i to se ne osjeti kad se jede torta.A fondan sam stavljala na mnoge torte-milka,kinder,snikers,bingo(jaffa),čokoladna,kenedi...negdje na fil,negdje na koru.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 544
   RE: Fondant
1.6.2010 23:18:25   
Anoniman
Već sam pisala ovdje jednom ovaj recept.

Ja pravim sljedeći završni fil:
300 ml vode
200g šećera  prokuhati da se dobije agda,
u to dodati 1oo g istopljene čokolade za kuhanje i
200 g mljevenih oraha.
Kad se ohladi dodati pola maslaca.
Ovaj fil je stvarno ukusan a stegne se ,mislim da je fil dovoljno vlažan da bi se fondant " zalijepio".


(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 545
   RE: Fondant
1.6.2010 23:54:27   
mummy
Drage ženice,
jednom sam iščitavala ovu temu i opet ću jer se bliži godišnji a imam žarku želju da probam ovu čaroliju od fondanta. Voljela bih kad bi neka od vas napisala najjednostavniju "formulu" za početnika poput mene. Bila bi jaaaako zahvalna.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 546
   RE: Fondant
2.6.2010 9:41:46   
Anoniman
Meni je najjednostavniji recept sa marshmallow bombonama (one bijele spužvaste),par puta sam pravila i svaki put uspije.
250 g bombona na pari malo ugriješ da se otope,ali ne previše,da ih možeš dirati prstima.Treba 500g šećera u prahu,dodaš odmah pola količine na bombone i miješaš,i onda postepeno i ostalu količinu.Kada se prestane lijepiti za ruke,smjesa je gotova.
Ja sam se odlučila za ovaj način najviše iz razloga što ne moram ganjati razne sastojke,a i jednosatavan je za napraviti i ukus je super vjeruj mi na riječ!

(odgovor članu mummy)
  Neposredna veza do poruke: 547
   RE: Fondant
2.6.2010 18:38:47   
mummy
Baš ti hvala. Rado pravim torte i volim fine dekoracije ali ovo do sad nisam nikad pravila. Vaše su torte sve i jedna predivne. Čovjek poželi da napravi ovako nešto, posebno za male piliće.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 548
   RE: Fondant
3.6.2010 11:03:46   
IvanaTz
Eh evo i mene, nismo imali internet par dana a i nismo bili tu pa vam dugujem moje 3 nove torte od prosle sedmice...
Rokoko, zmaj je ludilo, svaka ti cast, figurice i jesu najveca umjetnost user posted image user posted image user posted image !

Navijacka...

user posted image

Ljubavna (poklon djevojci za godisnjicu)...

user posted image

user posted image

Mojoj mami za rodjendan...

user posted image

user posted image



_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 549
   RE: Fondant
3.6.2010 11:05:51   
IvanaTz
I jos nesto, ovu juventus smo drugarici samo oblozili fondantom, ona donijela gotovu tortu, tako da nisam ja postavila ovaj "milje" ispod user posted image user posted image user posted image , bas se slaze haos milje i juventus, joj kad sam ga ugledala...user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *