|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
18.5.2010 18:41:25   
ena0002
Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu rukajja)
Neposredna veza do poruke: 426
   RE: Fondant
18.5.2010 18:57:58   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: ena0002

Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image


Ja pravim po ovim receptom...


IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka)
1 kasika glukoze
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...


imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....

Joes Pastry - stranica sa mnogo recepta

Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 427
   RE: Fondant
18.5.2010 19:23:47   
rukajja
user posted image ilhana ja sam mislila, cijelo vrijeme, da ti pravis onaj sa glicerinomuser posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 428
   RE: Fondant
18.5.2010 19:52:53   
milenium
rukajja kako si ti pravila fondat,od bombona ili?

(odgovor članu rukajja)
Neposredna veza do poruke: 429
   RE: Fondant
18.5.2010 19:59:09   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR


IZVORNA PORUKA: ena0002

Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image


Ja pravim po ovim receptom...


IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka)
1 kasika glukoze
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...


imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....

Joes Pastry - stranica sa mnogo recepta

Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....
¸

ilhana i ti pravis sa glicerinom, tako se i kod nas kaze

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 430
   RE: Fondant
18.5.2010 20:09:10   
ena0002
Ja bih pravila po onom receptu od macmalo bombona ali me intersuje je li se moze napraviti dan ranije pa da stoji u frizideru? I ako moze je li se mora kad se izvadi iz frizidera malo ugrijati?

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 431
   RE: Fondant
18.5.2010 20:12:14   
maja78 RR
ena pametno pitanje i mene to interesuje

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 432
   RE: Fondant
18.5.2010 20:16:29   
ena0002
Valjda ce nam neko odgovoriti user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 433
   RE: Fondant
18.5.2010 22:43:31   
Ilhana RR
Mislim da mozes napraviti prije isto kao i ovaj sto ja pravim... najbitnije ti je da nezakuhas pre jako da ti nebude previse cvrsta smjesa... a pred koriscenje stavis par sekundi u mikrovalnu da postane jos mekse samo ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 434
   RE: Fondant
18.5.2010 22:53:04   
bebbe RR
user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 435
   RE: Fondant
18.5.2010 22:56:26   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Svidja mi pravo pogotovo ove bombonice na dnu, izgleda kao da je sasiveno EXTRA =) dala si mi ideju ;)


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 436
   RE: Fondant
18.5.2010 22:56:59   
bebbe RR
Cure, ja sam fondant napravila sedmicu ranije, jer sam na netu u receptu našla da može i 90 dana čekati i ništa mu ne bude, jer je konzervisan od silnog šećera. Mislim da ga je pametno izvaditi iz frizidera taj dan kada cete praviti ukrase od njega, te, ako je pretvrd, malo ugrijati ili u mikrovalnoj ili na pari i eto ga... Svakako, ako imate tekuce boje (a ja sam našla samo takve i to u Tušu) one ga malo omekšaju i, iako kada se tek počne raditi izgleda kriza, fakat nije, začas se prilaghodi. Na našoj torti ja sam napravila samo "pokrivač", a sve ostalo, uključujući bojenje fondanta, figurice, ukrašavanje, dvije tinejdžerke... Dakle, daje tako teško nema šanse da bi njima uspjelo... Sretno!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 437
   RE: Fondant
18.5.2010 22:57:40   
Anoniman
Može fondant komotno stojati u frižideru i 2-3 dana,samo ne smije biti na zraku,stavi u plastičnu posudu s poklopcem,da ne postane previše tvrdo.Ja pravim isto sa bombonama,jednostavniji mi taj recept,a bude super i za raditi s njim a i ukusan.

(odgovor članu Ilhana RR)
  Neposredna veza do poruke: 438
   RE: Fondant
18.5.2010 22:57:55   
bebbe RR
Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 439
   RE: Fondant
18.5.2010 23:00:12   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!


Ma nisi bona amater, super ti izgleda a cim je se torta pojela znaci da je bila extra =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 440
   RE: Fondant
18.5.2010 23:02:08   
milenium

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 441
   RE: Fondant
18.5.2010 23:35:09   
rukajja
user posted image bebbe divna je, samo nek je sarenouser posted image
milenium, ja sam pravila sa glicerinom. mozda bih i od bombona, ali ne znam da li ih ima da su sa govedim zelatinom? ako neko zna, neka javi gdje i kako se zovu.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 442
   RE: Fondant
19.5.2010 7:10:57   
maja78 RR
bebbe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu rukajja)
Neposredna veza do poruke: 443
   RE: Fondant
19.5.2010 14:27:57   
IvanaTz
bebbe, super jeuser posted image ! mis mi je najsladji...user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 444
   RE: Fondant
19.5.2010 22:37:42   
ena0002
Hvala na odgovorima, pomogle ste mi user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 445
   RE: Fondant
20.5.2010 22:37:42   
IvanaTz
Novo iz nase radionice, jednom svrci za 2.rodjendan...user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 446
   RE: Fondant
21.5.2010 9:40:20   
Anoniman
Bebbe, Ivana super kad vidim vaše torte kako su lijepe sad i mene vuče želja da to isprobam...
Ivana hajd kad budeš imala vremena na PP mi napiši gdje si kupila sve te sastojke i po kojem receptu si pravila fondat pošto ih ima nekoliko na prvoj straniciuser posted image

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 447
   RE: Fondant
21.5.2010 10:31:38   
IvanaTz
Ma samo naprijed Breskva user posted image , imas PP...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 448
   RE: Fondant
21.5.2010 11:10:25   
Saraya
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image torte su odlicne, nemam rijeci... samo pohvale... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 449
   RE: Fondant
21.5.2010 11:13:43   
maja78 RR
ivana, ne znam sta da ti vise napisem 

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Saraya)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *