Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
POZDRAV I nas isto ceka ta muka kao i tebe.Po literaturi koju sam pribavila pise da netreba sunetiti prije 1 godine zivota ,a takodjer se savjetuje 2 godina kao bolja solucija.Tako da mislim da nisi pogrijesila sto si cekala. A naravno da je bolje ici kod doktore nego da ti dolazi kuci tamo neki ko zna sta bi uradio zamisli da nesto krene po zlu .To se inace radi u lokalnoj anesteziji.Oporavak je 3 dana uz primjenu masti koja se maze. toliko ja znam
ja ne znam koju si literaturu čitala, no sunet po Islamskoj literaturi bi se po pravilu trebao obaviti 7. 14. ili 21 dan u vrijeme akike izvor ( ukrasi novorodjenceta) ibn qajjim !
No nije problem obaviti i kasnije ako niste u mogućnosti !
Pa vjerovatno je citala strucnu medicinsku literaturu!
andila draga, samo polahko... vidjeces da ce to biti puno lakse i jednostavnije nego sto se cini... ljubni nam druga i bice sve ok...
a da pitam vas mame koje ste vec obavili sunnet, da li vi i nakon toga vracate kozicu preko glavica i da li se kod vasih bebica na cundari kad vratite kozicu stvorio kao prsten oko glavica? nadam se da ste me skontale
POZDRAV I nas isto ceka ta muka kao i tebe.Po literaturi koju sam pribavila pise da netreba sunetiti prije 1 godine zivota ,a takodjer se savjetuje 2 godina kao bolja solucija.Tako da mislim da nisi pogrijesila sto si cekala. A naravno da je bolje ici kod doktore nego da ti dolazi kuci tamo neki ko zna sta bi uradio zamisli da nesto krene po zlu .To se inace radi u lokalnoj anesteziji.Oporavak je 3 dana uz primjenu masti koja se maze. toliko ja znam
ja ne znam koju si literaturu čitala, no sunet po Islamskoj literaturi bi se po pravilu trebao obaviti 7. 14. ili 21 dan u vrijeme akike izvor ( ukrasi novorodjenceta) ibn qajjim !
No nije problem obaviti i kasnije ako niste u mogućnosti !
Najbolje za dijete je upravo ovaj period dakle 7 dan,14 ili 21,s tim da je 7 u prednosti.Najbolje ga dijete podnosi,jer fizicka bol nije toliko jaka kao kad dijete pocinje raspoznavati oko sebe,pogotovo nakon godinu.Ali,ako se vec nije tad,onda se uradi poslije,kao sto smo mi npr.sa 2.5 mjeseca.Ako budem imala jos sinova,bice to ranije insaallah,jer sam kroz sunecenja u nasoj porodici vidjela da je najbolje prosao sestrin djecak kad je osunecen sa svojih 9 dana.Sve je bilo ok hvala Bogu.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 18:50:07 >
bambi, koliko traje oporavak poslije suneta? mislim dana?? mi bismo trebali ne ovaj nego onaj tamo vikend na more...moramo malo otici zbog atopijskog dermatitisa, pa ne znam hocemo li moci....i reci mi nakon koliko dana si Naneta izvela vani poslije suneta?
Cao mame, Evo nam lijepog dana. Anidla draga, konacno ste se odlucili da i vi to zavrsite. Bolje vam je da to sto prije ostavite iza sebe. Nama je prvi dan bio kriza, preplakao je dan i noc. Gori nam je bio sunet 100 puta od same operacije testisa. Ali sutradan je vec sve bilo po starom. Igrao se, prevrtao, smijao.. Njemu je crvenilo trajalo nekih 20ak dana i svi su konci poispadali sami. Bice to sve ok, aBd. Samo budi jaka zbog njega da ne osjeti tvoju zabrinutost i nervozu. Bitno je da taj dan imas podrsku, da imas jos nekog u kuci ko ce ti pomoci oko rucka i svega ostalog da se mozes posvetiti samo njemu.
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 18:47:35 >
anidla sretno i nebrini Mi smo izasli van haman 3 dan.Znaci samo jedan dan je malo zeznuto (tako je bilo kod nas)tj.prvi dan kad su radili Sutra dan bolje vec. 3.dan su konci otpadali... Ma bit ce to dobro
Mi smo Erola osunetili 45.dan i plako samo dok nije piskio.... poslije bio "ko nov" sad nam je cuna mashallah super, nema nikakvih problema i preporucila bih svima da to urade sto prije dok beba ne zna... bas mi je drago da je to iza mene... e da, vozali smo ga u autu, tako uopste nije plako...cim auto stane, vriska, auto upaljeno suti
evo da se i ja javim, naime Tarika smo osunetili prije mjesec dana u Fojnici (mi smo iz Sarajeva), kada je imao dva mjeseca i 10 dana. Sve pohvale za doktora, nema konaca, ožiljak je već savršeno zarastao. Tarik je malo plakao kad je piskio prva dva tri puta i to je to, nije bilo potrebe za čepićima i sl. košta 100 km u šta je uključen i kontrolni pregled. toplo preporučujem.
< Poruku je uredio dzeno25 -- 24.5.2010 13:31:13 >
drage moje,mom Jusufu je mjesec i po i voljela bi ga osunetiti ono sto je moguce ranije al ne znam da li ima kakve veze sto je imao pozitivan nalaz na zlatnu streptokoku iz brisa apcesa od one upaljene bijele bubuljice kad mu je bilo samo 15 dana,bojim se neke infekcije i gdje je najbolje to uraditi prije ovih vrucina
< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 18:45:53 >
drage moje,mom Jusufu je mjesec i po i voljela bi ga osunetiti ono sto je moguce ranije al ne znam da li ima kakve veze sto je imao pozitivan nalaz na zlatnu streptokoku iz brisa apcesa od one upaljene bijele bubuljice kad mu je bilo samo 15 dana,bojim se neke infekcije i gdje je najbolje to uraditi prije ovih vrucina svim mamama koje misle to uraditi i vec su uradile Allahmubarecola i nek je hairli,vjerujem da je tesko podnijeti al hvala Allahu dz.s. pa je to sunet,a ne nesto drugo
Možemo mi laprdati ovdje koliko hoćemo ..... ali tebi i svima koji imaju bilo kakvih nedoumica je najbolje posavjetovati se s svojim pedijatrom .
Draga Anida, ja evo cijeli dan se kolebam da li da nazovem Sanasu ili ne UStvari on kaslje evo vec drugi mjesec, popili smo tri antibiotika i bojim se da ce nas vratiti radi tog kaslja a iskljucivo bi trazila anesteziju. Ima li iko iskustva sa kasljem i sunetom.
Dzeno25 kako sunete u Fojnici, jel to laser i jel djete uspavano dok se to radi ili ne, daj nam molim te malo detalja
sad ti mene rasplaka
sutra u 09:00 h idemo vaditi nalaze...e sutra ce mi najgore pasti cekanje za srijedu, mislim da necu spavati....
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
bambi, koliko traje oporavak poslije suneta? mislim dana?? mi bismo trebali ne ovaj nego onaj tamo vikend na more...moramo malo otici zbog atopijskog dermatitisa, pa ne znam hocemo li moci....i reci mi nakon koliko dana si Naneta izvela vani poslije suneta?
e mila, ne znam za druge, ali moj Nane je vec sutradan bio dobar i veseo... drugi dan poslije sunneta smo izasli vani, a svi konci su ispali 4-ti dan, tj. imao je 4 konca od kojih su 2 ispali 2-gi dan a 2 su ispali 4-ti dan... znaci u prevodu nakon 4 dana cuna je bila cakum pakum...
evo jutros smo vadili nalaze, Noa nije ni glasa pustio, dijete moje hrabro bili smo i kod pedijatra i tu je bilo sve ok...sad cekamo da nas nazovu kad budu gotovi nalazi da vidimo jel sve ok i ako bude da nam jave u koliko sati je caparap
Muz je inzistirao na opstoj anesteziji, nisam imala snage da se borim za lokalnu, posustala sam....on cim je cuo sestru kako ga vezu na kajise i drze ga, on je odmah rekao zelim opstu
anidla sretno duso Mi smo,radili sa lokalnom al nisu ga vezali vec su ga cetvero drzali uh,kad se sjetim cike vriske .... Al bit ce to brzo,sve iza vas.Zna eto,skorpija najbolje kakve nam je cundara bila a sad je masllah lijepa JUce kad,sam ga presvalcila cuna povelika digla se hehehe ,,,tu je bio i mm.reko vidi kod A.cune velike ima je ostala je dobra.Kazi kaze,masllah a ne vidi Jojj,ovi muski...... Scim se ponose
sutra u 16:10 javili su nam da je sve s nalazima ok, i dali nam taj termin...eto, sad je definitivno....kad mi je rekla u koliko sati, odmah sam pocela plakati...bice dobro akBgda....
akisa, nisu mu radili ctg, samo krv iz prstica i kompletan pregled pedijatra...glavna sestra ti ponudi opstu ili lokalnu anesteziju i ti kazes koju ces...nama je objasnila da su identicne obje anestezije u smislu rizika, samo sto kod lokalne inekciju daju u korijen cune, a sa opstom maskica na nosic....i spava ukupno 15 minuta....razlika je u 100 KM u cijeni....
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.