|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
17.5.2010 2:41:12   
AnzA
...draga jano,ja te zasita potpuno razumijem ,jer moja anksioznost je pocela sa crnim mislima,potpuno te razumijem ..ja sam se dugo mucila i to sama nisam nikome govorila sve u sebi sama se mucila nekoliko mjeseci,a moje misli su takodje bile slicne tvojima kao sta ak nekog povrijdim,ako vidim noz nesto ostro odma vidim da sam povezna sa tim da cu nekom nedaj Boze uradit ili sebi,,,uzasne misli,i kad mi dodju osjecam se uzasno drhtim,povraca mi se,ne jedm nista i tad me havata panicni napad ,i strah od svega,ma uzasno jana ...ne brini proci ce cim ih nij ebilo 10 dana znaci da mogfu nestt postepeno ,polako budi strpljiva jos nelkoliko dana,pa ako ti nebude bolje naravno promijeni ad sto da ne,nista opasno ..ja sad pijem zoloft i osjecm as ebolje,malo veceras nisam,al sad vec bolje......

drzi se molim te jer su to samo ilzuije u tvojoj glavi ,stavri  koj enemozes uradit ,jer osobe koj eto urede one ne razmisljau kao mi,,,,ko razmislaja ko je svjestan svojih misli,on nemoze uradit nista ....budi jaka jer evo bas sad razmisljam kako ja savjetujem ja ko jja sam bila na granici cini mi se da poludim od ovga,al sad hvala Bogu i tabletama......pozdrav najveci i bori se

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 801
17.5.2010 10:37:10   
jana mk
Pusa svima ,hvala anza na podrsci i ja se nadam da ce nestati abd,ali primetila sam i nije mi jasno dal je moguce ja uz asentru imam prepisano i helex ali ga pijem jedino kad stvarno imam potrebu i juce sam se osecala bljak i kazem sebi ajd lexilium jaci mozda probacu sanjiim i kad sam popila lexilium u glavi mi nastao haos ustvari tad su se i vratile misli posle pola sata kako sam popila lexilium ,dal je moguce da mi je od njega i prosli put kad sam pila mi bilo isto
ali ja mislila da je to bilo za tada i kao ajd pa pokusam mozda je bolji od xelexa pozdrav svim curama......ljubim vas

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 802
17.5.2010 13:07:28   
taraG
Ej cao curke moje! Vidim da ste malo vise dobro, malo manje lose i tako! Ja se borim, losije sam nego ranije, ali hB nije to ipak onaj pakao sa pocetka! Vratila mi se ova derealizacija, nestvaran osjecaj sebe i ljudi oko sebe, kao da sanjam! Pa kada me uhvati na trenutke, tako je zastrasujuca, kao da sam poludila! Grozna je! Crne misli su se isto malo vratile, ali ja se trudim ignoristati ih koliko god mogu! Taj osjecaj da te uhvati vrucina kada te uhvate crne misli je normalan, to ti je samo od silnog straha! A kao sto sam vec ranije rekla ko moze bolje poznavati tvoje najcrnje nocne more od sopstvenog mozga! I na mene ovo vrijeme utice depresivno! Psihijatru bih trebala ove sedmice, nesto mi se stalno izmaklo ovih dana, a hB nisam bila bas toliko lose, ali da imam povremene krize itekako imam. Sto se tice rivotrila, to mi je za smirenje! Psihijatar mi je bio propisao AD, ali mi je rekao da ih ipak ne pijem, tako da nisam ni pocinjala s njima! A za rivotril mi je rekao da dosta blokira te crne misli i deral., i da dobro djeluje (ja sam ga pitala mozda sam umislila kada popijem tabletu da mi odu te misli, a tableta samo za smirenje)! Eto tako drage moje, cuvajte se, drzite se, valjda cu i ja! Pusaaaaaaaa!

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 803
17.5.2010 17:51:02   
jaca76
Zdravo drage moje cure,evo i mene malo nakon skoro mjesec dana.Svo ovo vrijeme,kako rekoh da sam odlucila da vise nebudem anksiozna,imalo je efekta, mada naravno nije to bas tako lako,ali to je neka moja taktika da ovaj pakao sto prije prodje i to bez medikamenata.Nema vise onog straha ni panicnih napada ali ponekad imam neki film u glavi da sam drugacija neki pritisak u glavi,nemam koncentraciju,rasijana,glavobolje i ubjedjenje da nisam kao sav normalan svjet..pokusavam da sebe samu ubjedim da sam potpuno normalna al mi ne ide,proganja me to pa mi je i san poremecen..evo dvije noci nisam spavala..tjesim se da je to zbog ove promjene vremena.Ma ima tu i ljubavnih problema koje mi otezavaju.Moze li mi neko reci sta da popijem da malo odmorim mozak i otspavam ko covjek..isto sam zombi,popila sam leksilium od 1,5mil al nema nikakvih promjena...Tara,ne znam sta je to dereal,mozda ga ja imam..evo pokusala sam objasniti kako se osjecam,i jos sto mi se desava cesto da imam osjecaj da cu se onesvjestiti.ali hvala bogu nema lupanja srca kao prije , drhtavice,vrucine,znojenja,nista samo pritisak u glavi..imali gdje da se zamjeni user posted image  
Pozdravljam vas i volim i zelim da sto prije budete dobro!!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 804
17.5.2010 17:56:55   
jaca76
Samo jos zaboravih da pitam janu ko joj je reko da je leksilium jaci od xanaxa?evo ako neko zna neka pojasni nam malo,jer je i meni dr prepisala xanax al ga ne pijem,ona je rekla da je to isto.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 805
17.5.2010 18:31:24   
jana mk
heheh Jaco niko mi nije rekao to ja sama proizvela ,ja sam tako mislila nemam poima mozda su i isti ali sad sam skontala da ja definitivno nepodnosim lehilium,danas ga nisam pila i malo mi bolje ali jos sam u soku ono jos mi buci glava od jucerasnjeg stanja ,dr mi je rekao da sam ja izgleda alergicna na brom cim ovako podnosim lehilium i da se vratim na xelex tako sam i uradila

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 806
17.5.2010 19:04:58   
jaca76
pa eto onda doktor najbolje zna,ali meni tako u glavi bez icega...haos,nemam mira nikako.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 807
17.5.2010 19:43:26   
nova_
Cao cure! Vidim da ste mi promjenjivo ali ipak se drzite. Tako i treba moje hrabre druge. Ja sam hB dobro, naravno bude kratkih kriza ali ne pridajem im znacaj. Blizi mi se vrijeme mjesecnog ciklusa pa se sad nadam da ce mi se pogorsati kao i uvijek.
Draga Jano, ne daj se crnim mislima. Proci ce. Sama kazes da ti je bilo bolje i bice opet aBd. Ako ti ne prija lexilium nemoj ga piti. Ja sam u pocetku pila lexilium i nije mi nista pomagao. Poslije sam pila xanax, a kako pijem AD ne pijem nista za smirenje. Pila sam samo prvih dana na AD zbog pocetnih nuspojava. Doduse i dok sam ih pila nisam osjecala da mi nesto mnogo pomazu, jesu me malo smirivale ali nikad se nisam osjecala potpuno opusteno.
Vidim javila nam se i Jaca, pozdrav veliki i bravo za tvoju borbu. Ostvarila si vec veliki napredak. Bit ce to potpuno dobro. Polako, samo imaj strpljenja. Ja sam na AD vec peti mjesec pa jos se borim mada je hB napredak ogroman. Ti si sama snagom volje uspjela eliminisati vecinu simptoma i zato moras biti zadovoljna.
Draga Jaco, ja ti ne znam razliku izmedju lexiliuma i xanaxa. Oba su anksiolitici, e sad koja je razlika? Mislim da je rivotril koji pije Tara najbolji, zapravo najbolje smiri. Mamina prijateljica je imala probleme kao i mi i dr joj je dao rivotril. Ona kaze da ga popije povremeno i bude super. Ona je imala puno problema kao i mi, stalno plakala, imala strahove, ali je sve prevazisla, tako da ima nade i za nas. Zena inace radi na jako odgovornoj funkciji i sad je super. Bas je ja pitala kako je sada a ona kaze radi preventive uvijek imam rivotril i ako osjetim da ce mi biti lose ja ga popijem i sve bude ok.
Zato drage moje drugarice nadam se da cemo i mi biti dobro. Pusa svima!!!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 808
17.5.2010 20:18:36   
jaca76
Pozdrav mojoj dragoj drugi ,Nova hvala sto si se javila...moramo se boriti,ovo je najteza borma sa samim sobom,ko pobjedi svaka mu cast..a naravno podrska puno znaci,ovo je ovdje kao neka grupna terapija,super ste svi.pusa

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 809
17.5.2010 20:22:40   
taraG
Pa draga moja mislim da to jeste deralizacija i depresonalizacija! Prva je nestvaran dozivljaj ljudi oko sebe, a druga nestvaran dozivljaj same sebe, a veoma cesto se javljaju zajedno! U sustini meni se desava najednom kao da sve sanjam, kada se pogledam u ogledalo kao da to nisam ja, svjesna sam ja da jesam, ali na trenutke se javi kao da sve gledas kao kroz san! Nisam sigurna da li sam bas najbolje objasnila! Ja sam prije nego sam otisla psihijatru pila lex par puta, i nisam osjecala da me nesto narocito smiri. Nakon toga sam pila persen (jer nisam htjela nikakvu hemiju na svoju ruku da pijem) i mislim da me malkice smirivao kada sam ga pila stalno ujutru i navece, ali on je preblag! To mi je rekao i moj pshijatar! Ja sam jako zadovoljna rivotrilom, i pored njega mi nije ni trebao AD! Na pocetku sam ga pila 1/4 ujutru i 1/2 uvece od 0.5mg! Onda sam polako smanjivala i evo nedavno sam sastavila preko 10tak dana bez njega! Psihijatar mi je rekao da ga popijem kada me bas uhvati, po potrebi! Da ne zaboravim naglasiti, dao mi je vecu dozu za pred spavanje, jer sam ja bas imala razne snove nepovezane zbog kojih se nisam mogla mirno naspavati! I opet mi se bili javili ti snovi, kako ga duze ne pijem i ovo vrijeme nikakvo! I popila sam ga prethodna dva dana navece 1/4 i stvarno sam se mirno naspavala, da ni ne pamtim sta sam sanjala! Jos sam cula da on ne izaziva neku zavisnost za razliku od lexa i psih. mi je rekao da je bolji! Sada to su moja iskustva.! Ja o AD bas ne znam, jer ga nisam pila! Jos nisam popila ovu bocicu rivotrila, ali isto ga nosim stalno sa sobom i nadam se da ne upadne racija da mi pretrese torbicu hahahhah! Pusaaaaaaaa!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 810
17.5.2010 21:31:25   
jaca76
pa draga taro onda cu porazgovarati sa dr o tome da vidim pa da mi nesto da po pitanju toga,mozda taj rivotril...ja nemam ruzne snove ali spavam ko zec,cesto se budim,ali to da mi je nekad ko u snu ili kao da sam drugacija,i da cu zbog toga poluditi,ne znam ni ja objasniti ...Imas li ti osjecaj da ces pasti na ulici i da ti je vid pomucen?

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 811
17.5.2010 21:51:42   
taraG
Nemam bas to! Mozda par puta, ali ne znam da li je to od anks. ili samo pritisak! A mene ti dosta muci ta deral., to kao da sanjam, bas je nekako mi je bas zastrasujuci osjecaj! Kao sto sam vec rekla u mene se anks. ispoljala u vidu crnih prisilnih misli i te dereal.! Ostale neke narocite simptome nemam hB, jer i ovo je vec dovoljno strasno! Pa pitaj, ja koliko sam citala o njemu, prije nego sam ga popila, vidjela sam da dosta ljudi ima jako pozitivna iskustva s njim! Za njega kazu njam, njam! Nadam se da ce i tebi pomoci, ako ne on, nesto drugo sto doktor odluci da ti je potrebno! Meni je rekao da mi ne trbaju tablete, pa pokusavam da koliko mogu da prevazidjem da ga ne pijem, cisto radi toga da uspijem ojacati i boriti se sama sa tim i aBd jednog dana prevazici!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 812
17.5.2010 22:03:15   
jaca76
hoces taro sigurno,to je prolazno..i meni je rekla da mi ne trebaju al bar povremeno,ok pozdrav i sve najbolje

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 813
17.5.2010 22:37:11   
nova_
Jaco, to sa vidom i ja sam imala problema. Jednom sam cak i pisala o tome. Ma sve ti je to od nervoze.

Hej evo mog dr na TV-u, pricaju o onom slucaju u Visokom. Ja nesto ceprkam na kompu kad cujem poznat glas privuce mi paznju, a ono moj psihic user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 814
17.5.2010 23:08:29   
jaca76
gledala sam i ja haha al cim se prica o nekim slicnim stvarima meni nesto ruzno dodje al na momenat.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 815
18.5.2010 18:35:17   
jana mk
Pusa cure ,kako ste mi danas ?dal ovo vreme utice negativno i na vas,mene bas ono bacilo u anksioznom stanju ali borim se spopao me i pms pa i ovo vreme sve ti u ......user posted image ljubim sve vas....

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 816
19.5.2010 2:00:10   
AnzA
..na mene utice ovo negativno vrijeme,citav dan sam anksiozna,sutra idem kod doktorice a nemam sna i bas sam bezveze,nadam se bice bolje ,,,samo da dodje sunce opet ,nemogu ovo mi sivilo i kisa jos vecu nerzovnu stvara...

pozdrav cureeeeeeeee veliki,i poljubac

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 817
19.5.2010 13:11:43   
nova_
Pusa svim curama! Ja sam onako, nije lose a nije ni najbolje. Da se podnijeti. Ovo vrijeme na svakog utjece a pogotovo na nas. Ja malo losije spavam u zadnje vrijeme, tesko zaspim. Ujutro se jedva dizem na posao. Ali sve se ovo da izdrzati, ne daj Boze ne smijem ni da se sjecam kako je bilo na pocetku. Mada je u meni uvijek donekle taj strah sta ako se opet vrati u onom obliku kao na pocetku. Ne daj Boze, pu pu pu
Ne mogu ja bez crnjakauser posted image user posted image user posted image

Pozdravi i ne dajte se losem vremenu da vas pobijedi!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 818
19.5.2010 21:39:09   
AnzA
...kako ste moje cure.....ja sam dans lose bas ,dosle mi crne misli opet ne toliko puno,al kao sto kaze nova bojim se da mi se ne vrati taj uzas koji sam prezivjela,jako se bojim,osjecma se depresivno i cim sam malo neraspolozena nervozna i place mis e mislim gotovo je evo je opet depresija gubim samopuzdanje,Boze dokle ce ovo vise trajat,ljubim vas sveuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 819
20.5.2010 12:24:50   
maj 67
user posted image Cao drage moje kako ste,ne dajte da ovo vrijeme utice lose na vas,ja hb nemam pogorsanja,u stvari trudim se da sto manje obracam paznju na unutrasnje stanje,i stvarno funkcionise,stalno sam necim zauzeta,misli preusmjeravam na nesto drugo i sve manje osjecam bilo kakve simptome izazvane anks.Jana mk, da ti kazem da ja pijem asentru i xelex,i meni su stvarno pomogli,tako mi je moja psih prepisala,vise nemam onih prisilnih misli,opustena sam,nema pn,a anksioznosti  gotovo da i nema.I ja sam prije nego sam otisla dr popila par puta leksilium,bilo mi je jos gore,kao omamljena a u glavi same gluposti i crne misli.Ja ga vise nikad ne bih popila,i kad cujem da neko pije leksilium ja se najezim jer stvarno sam imala jako lose iskustvo s njim.Sigurna sam da ipak psih najbolje znaju koje tablete nama trebaju i koje se mogu kombinovati jedne s drugima.Pozzzzzzzzzzzzz svima,nedajte se,bice bolje.

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 820
21.5.2010 23:28:05   
sanchez
Hej djevojke jeste li zive .Kako vas zdravlje sluzi ja sam hvala bogu dobro.Moze se reci super hb.Naravno i vama zelim isto tako da se lijepo osjecate.Nego recite mi spavali vam se odkako je ova kisa .Ja cim ustanem mogla bih da se vrati da ponovo zaspem ,Jeli to do vremena ili je do ko zna ceg neznam inace sa aktivna u svakom smislu .Kuca ,djeca ,pa bogami i muzzzzzz,umalo ga zaboravih,pa bogami i izade se sad ovi maturanti pa hop vidi ove pa hop vidi one i tako  dan za danom so mora .Akad dode more prpa da mi se nesto ne dogodi da ovo da ono i tako u strahu mi prode odmor ali makar je djeci fino . Ma i meni je fino ali doza straha uvjek postoi.`E toliko za ovaj put ljubim vas svim srce pozzzzzzzzzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ``````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 821
21.5.2010 23:30:24   
sanchez
JOJ IZVINI TE OVAJ KOM ME NE SLUSA PA MI U POLA RECENICE SE ZAMUTI  ALI SAMO DA SE JAVIM DA SAM TU I DA VAS LJUBIM SVIM SRCEM SVE REDOM I STVARNO BIH VAS VOLJELA UPOZNATI .POZZZZZZZZZZZZuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 822
21.5.2010 23:34:09   
dinaa
sanchez,pa jesi li ti u Sarajevu,nista nije nemoguce samo treba imati volju,i ja bih voljela da se upoznamo.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 823
21.5.2010 23:51:50   
Anoniman
eh da vas malo pozdravim drage moje...
kako ide ova grupna terapija??? koliko vidim izgleda da ste mi sve pomalo bolje i veselije... malo ovo vrijeme kvari svima raspolozenje jer se vec dugo vremena nadamo suncu, a sunca nigdje... al polahko docice i sunce... a onda kad se razbacamo pa se malo i aktiviramo i upoznamo, pa organiziramo kaficu pa se sastanemo... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

drago mi je sto citam da se skoro sve osjecate puno bolje... pa onda da vas pratim, da se i mi malo pohvalimo... bili smo na kontroli, doktorica je rekla da se vidi na njemu malo poboljsanja, iako je to vrlo malo, tako reci neprimjetno, ali ona kao strucnjak je to vidjela... a mm kaze njoj da sam i ja primjetila poboljsanje (sto stvarno jesam) a to znaci da sam i ja nakav strucnjak... user posted image user posted image user posted image user posted image  dobio je i on da pored asentre pije taj rivotril... i danas je prvi put popio... i znate sta se zdogodilo... ja i djeca otisli do grada da vidimo maturante... vracam se kad prema nama idu dva covjeka... jedan mi poznat pravo, drugi onako i ne obracam paznju... ali kad su se malo priblizili vidim moj rodjak i ne vjerujem svojim ocima... mm ide s njim... aaaaaaaaaaaaaaaaa... mm seta ulicom... aaaaaaaaaaa... malo usporim da se uvjerim, stvarno curica mu prilece i grli se s njim, a ja jos uvijek ne vjerujem da je izasao bez mene na ulicu i seta... nema veze sto je moj rodjak s njim, za mene je to veeeeeeeeeeeeelikacki pomak... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sancezzzz... napravi tu skalameriju, da mahalamo... user posted image user posted image user posted image user posted image  imas li u planu dolaziti u moje krajeve, bas bih voljela da odkahvelenisemo...

(odgovor članu dinaa)
  Neposredna veza do poruke: 824
21.5.2010 23:57:01   
dinaa
Bambi draga bas mi je drago zbog tm i tebeuser posted image user posted image user posted image  znam ja dobro kakav je to osjecaj i koja je to radost,samo ti njemu i dalje pruzaj podrsku i imaj razumijevanja za njega i njemu ce biti puno lakse.
A vucem i ja korijene iz tih tvojih krajevauser posted image user posted image  mozda i mene nekad put nanese tamo ko znauser posted image

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *