|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava i vrkuta
16.9.2009 13:17:04   
dejana007
Moram i ovde ponoviti pitanje, nova sam na forumu pa se ne snalazim ponajmanje i unapred se izvinjavam user posted image

Postovane
,

mnogo sam na internet forumima citala o efikasnosti nekih cajeva u zacecu, pa resila da kupim neke od njih, konkretnije: zdravac, ocajnicu(macinu travu)  i virak( gospin plast).

Zdravac sam pila i u toku ciklusa, a sada bih da krenem da pijem virak i ocajnicu.

Medjutim, zanima me dal je ijedna od vas upucena kako treba piti te cajeve? Plasim se da ne bude nekog negativnog efekta usled njihovog ''''mesanja''''.

Ne znam dal da pijem virak npr pre podne a ocajnicu uvece, ili da pijem samo jedan caj od ta dva, ili pak po jednu solju oba caja 3x dnevno?

Nadam se da vas nisam zbunila i da ce mi neka pomoci.

Hvala unapred

< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.4.2010 15:42:45 >

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 326
   RE: Macina trava
16.9.2009 14:21:36   
dejana007
citala, svako to radi na razlicite nacine, uglavnom dve case ocajnise i jedna virak, ali nisam bila sigurna da je to pravilo. hvala i pozz

p.s
i da pise piti ocajnicu 3 puta dnevno po jednu vinsku casu, ali kad piti virak(gospin plast) ili se ipak odluciti samo za jedan.

< Poruku je uredio dejana007 -- 16.9.2009 14:26:11 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 327
23.1.2010 10:15:32   
Amelaa RR
IZVORNA PORUKA: mela

cao svim prisutnim meni je doktor preporucio da pijem macinu travu da li je neka od vas pila nisam sigurna da li ja pravu pijem kupila sam je na pijaci kod jedne travarke ali nema ama bas nikakvog okusa a cula sam da je gorka jeli neka od vas pila macinu travu

IZVORNA PORUKA: leka

draga mela ja sam godinu dana pokušavala ostati trudna i oboje smo uradili sve pretrage nije bilo nikakvih fizičkih problema vjerovatno smo to previše željeli i nismo se mogli opustiti pa je to kočilo stvar. Čula sam za taj čaj i odlučila ga probati al ga nisam kupila na pijaci nego u apoteci zove se Kediok a narodni naziv je macina trava i da užasno smrdi (mene podsjeća na smrdljive čarape) i pila sam ga možda nekih sedam dana i onda idući mjsec saznala da sam trudna. Ne znam da li je to bilo to ili smo se mi napokon uspjeli opustiti al u svakom slučaju sam bila presretna. Pa eto savjetujem ti da probaš jer ako i ne pomogne (a želim ti da da) ne može ni škoditi!!!
P.S. ja sam pila po jednu šolju dnevno SRETNO

ne znam ja pijem litru dnevno doktor mi je rekao najmanje pola litre ova koju ja pijem niti smrdi niti ima ukusa hvala ti u svakom slucaju nadam se da ce i kod mene djelovati

IZVORNA PORUKA: ismihana

Drage moje,
Koliko ja znam, kediot je vrsta macine trave, ona koja se latinski zove 'nepeta cataria', veoma blagog ukusa, može se pite nepošećereno. Gorka macina trava je 'marrubium vulgare' i nju je jako teško naći, sve prodavnice ljekovitog bilja prodaju ovu prvu, a mene je lično strah kupovati od travara na pijacama. Ja pijem kombinaciju macine trave i vrkute (gospin plašt) koji je takođe jako dobra za prohodnost jajovoda, a preporučen je i trudnicama u prvim nedjeljama trudnoće jer pomaže plodu da se bolje 'ugnijezdi' u materici. U svim knjigama koje sam čitala piše da treba piti 3x dnevno po 1 šolju, ne više...

ne znam mozda si upravu raspitat cu se mislim da ne moze naskoditi mozda i jeste najbolje da se kupi u apoteci

IZVORNA PORUKA: tikica_69

Ja sam popila valjda 5 livada macine trave...nije pomoglo

IZVORNA PORUKA: Hannah

Pazite samo da uzmete pravu macinu travu "za zatrudnjivanje", a koja je marubium herba (možda sam promašila koje slovo). Poznaćete je po bijelim sitnim cvjetićima. U apotekama prodaju drugu vrstu, a koja služi za smirenje i opuštanje. Kad sam pokušavala zatrudniti prvi put sam pila macinu travu i nakon prvog mjeseca kure sam zatrudnila (što je možda imalo veze i sa poboljšanim imunitetom taj mjesec, ko zna).

IZVORNA PORUKA: bebana27

ja pijem macinu travu ponekad a moja je tetka sadi pa mi posalje ali evo nista mi ne pomaze jer mi svakog mjeseca dolazi mjesecnica ja ne znam koja je to trava koja moze da pomogne ako znate javite da je kupim,
hvala

IZVORNA PORUKA: dadakg

Macina trava ili očajnica za poboljšanje plodnosti je gorka i latinski naziv je Marrubium Vulgare.

ja ovu travu sto pijem sam dobila od jednog poznatog travara mislim on je dao mojoj tetki da posadi i jako je gorka pa sam mislila da pijem pogresnu ali ja mislim da je ova u redu

IZVORNA PORUKA: lotos

Novi sam clan a vec dugo pratim sve forume... super korisno je sve,macinu travu je koristila moja tetka i poslije 9 god ostala trudna..tako sretno cure

ja mislila ti ces reci za 9 mjeseci a ti ode na godine,

a ne ne pogresno sam se izrazila 9 god nije mogla a poslije macine trave brzo... tako sretno i pokusaj

kako si ti pila macinu travu koliko puta na dan i jesi li jos sta koristila sem macine trave

nisam je ja pila, ja pijem dobroston tabletei nisam toliko u braku ja sam tek novi kolac ... tetka je to bila mislim 2 puta nije ona stetna...

nisam ni ja dugo u braku 7 mjeseci ali cula sam za macinu travu da je dobra da se od nje moze zatrudniti ali da je ne smijes puno piti ako imas mjesecnicu jer mozes otvoriti krvarenje

Vjerovatno za vrijeme mjesecnice i ne valja..a za macinu travu mogu pitati kako se koristi jer znam par zena koje su je koristile.

ako ti nije mrsko da ih pitas vjeruj mi tako se lose osjecam zbog toga a ako se moze od nje zatrudniti ja cu je piti umjesto vode.te su tvoje kolegice od nje zatrudnile

Niko ne garantuje 100 % da je ona pomogla ali eto pokusati treba..nije problem ja mogu pitati kako se uzima i ako te jos nesto zanima pitaj.

bila bi ti jako zahvalna da mi javis jer sam cula da macina trava pomaze u tome jer su mnoge uz pomoc nje i zatrudnile mene samo intersuje koju kolicinu dnevno trebam unositi u organizam

IZVORNA PORUKA: dadakg

O macinoj travi (očajnici) i drugim čajevima imate dosta toga na forumu, i kako i koliko se piju i čemu pomažu... Potrebno je samo malo da pregledate postove od ranije.
Pozdrav

na kojem forumu vjeruj mi sve bi uradila samo da mogu imati djecu jer ovako se osjecam nesposobnom za sve

IZVORNA PORUKA: maslačak82

na kojem forumu vjeruj mi sve bi uradila samo da mogu imati djecu jer ovako se osjecam nesposobnom za sve

Nemoj da te čujem više da ovako razmišljaš!
Ima nas ovdje mnogo koje se trudimo i pomoćićemo ti, ako ti je neugodno pisati javno, onda se obrati bilo kojoj na PP, evo ja ti prva nudim savjete, samo pitaj sve što te zanima, a ako ne znam informirat ću se pa ti javim, ok?
Pusa, glavu gore!

IZVORNA PORUKA: sabas

bebana nemoj tako da razmisljas bice akb ne pomaze svakome ista terapija ali maca je provjereno dobra kao sto rece dada na ranijim postovima pise kako koliko i kada se pije, ja macu pijem oko 1 l u toku dana i dvije case vrkute sa macom prestanem kada ocekujem ovulaciju i ne pijem je sve do slijedece men i moja maca je gorka pa se nadam da je prava
sama sam kombinirala ovako uz savjeta djevojcica sa foruma
puse glavu gore

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu dejana007)
Neposredna veza do poruke: 328
29.1.2010 15:38:21   
nenna
Cao svima...ja sam nova na ovom forumu...ali imam isti problem kao i vi...evo vec nepunu godinu pokusavam da ostanem trudna i nista..Davno sam kupila caj Macina-trava ali ga nisam pila..jer neke moje drugarice nisu poznavale taj caj pa su mi govorile da ga nepijem....medjutim ja sam sad procitala da je jako dobar pa zelim da probam da ga koristim...nadam se da ce mi pomoci....HVALA

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 329
30.1.2010 22:15:10   
Lanasb
Hallo drage moj, ja sam trazila u apotekama Macinu travu i koja je bila ono sto trazim Napeta Cataria, jedina na kojoj pise da ima znacajnu ulogu u ljecenju ginekoloskih problema posebne za stimulaciju plodnosti kod zena. Pijem je sad cetvrti dan. Sve ostale su bile za grceve, smirenje i ostalo. Tako da vise ni sama ne znam koja je prava a koja kriva ali jedno sam sigurna odmoci ne moze..

< Poruku je uredio Lanasb -- 30.1.2010 22:16:30 >

(odgovor članu nenna)
Neposredna veza do poruke: 330
31.1.2010 9:13:05   
vjestica
pročitaj malo  temu od početka, pa ćeš vidjeti koja je za šta
a to da odmoći ne može, nemoj biti sigurna, itekako može izazvati probleme, pogotovo kad se tek tako pije na svoju ruku, a da se nisi prethodno infornisala dovoljno o njenim učincima, ili kad se kombinuje sa hormonalnom terapijom ili kad ti je normalan ciklus, može ga poremetit
zato ti je moj savjet, informiši se, pročitaj cijelu temu, jer to što je čaj i prirodno, ne znači da ne može imati negativne posljedice

< Poruku je uredio malena27 RR -- 3.2.2010 13:25:36 >

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Lanasb)
Neposredna veza do poruke: 331
7.2.2010 20:14:53   
malena27 RR
prenos posta:

Drage moje, ja sam nova  pa s toga bi imala puno pitanja za Vas!
Kao prvo već sam u braku 2 godine, nisam jos ostala trudna   a doktori su mi rekli da postoji mogućnost oplodnje. pila sam i cajeve, ali nista nije pomoglo do sada. Zna li iko nekog dobrog doktora kod kojeg bi ponovo mogla otići na pregled te znate li neke "metode" da sto prije zatrudnim. Također bi Vas pitala znate li za neke cajeve koji pospjesuju zatrudnjivanje. Ja sam pila macinu travu, ali nema rezultata. Svaki Vaš savjet će mi pomoći! Hvala

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 332
8.3.2010 16:34:00   
Rimljankaa
Imam 24 god.u braku sam i sad bi htjeli djete. Prosli mjesec smo probali i nista. Sad ovaj smo se isto trudili,i sad za koji dan bi trebala dobiti menst.  Mozda je smjesno,ali mene je pocela da  uzima panika,samo mislim na to,da mozda ne mozemo imati djete. Imam neredovne cikluse,pa ne znam tacno i da odredim plodne dane... Sad za sad,nemam nikakve simptome menstruacije,a inace bi me glava boljela prije,i nista drugo,nemam bolne menstruacije,ali nemam ni simptome trudnoce..

Danas sam kupila macinu travu u apoteci i upravo popila prvu solju gorkog caja... Da li smijem piti,sad kad bi trebala dobiti? Ili da cekam da prodje menst. i da pijem?

Molim vas za sve moguce savjete,hvalaa....

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 333
8.3.2010 16:38:07   
ena0002
Rimljanaka dobro dosla user posted image . Iscitaj ovu temu naces dosta korisnih savjeta, ona ti se pije od prestanka user posted image pa do pvulacije. U nekim slucajevima zna cak i odmoci pa malo iscitaj user posted image Nemoj se puno opterecivati obzirom da ste tek poceli raditi na user posted image , samo polahko user posted image .

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 334
8.3.2010 16:58:27   
Rimljankaa
Hvala na tako brzom odgovoru! Sad sam iscitala i prosula napravljenu macinu travu. Popila sam samo jednu soljicu od 2 dl.
Kkao napisah d atrebam dobiti,necu je piti prije nego prodje menstruacija.

Ne opterecujem se,za sada to drzim sama za sebe ,usebi,aliopet crvic sumnje proganja..Po prirodi sam nestrpljiva,ja bih to htjela odmah sve...

Necu testove da kupujem i da se zamaram,sacekacu pa cemo da vidimo..

Jos sam htjela pitati,smiju li neki drugi cajevi piti dok se pije macina trava? Ja recimo volim zeleni caj i caj od Mente?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 335
8.3.2010 17:04:31   
ena0002
Vjeruj da nisam sigurna 100% jer ja te cajeve nisam nesto puno pila. Mislim da smiju. Ali ne smiju se piti u kombinaciji sa hormosnkim tabletama, tj. sa nekom terapijom. Macina trava cak zna poremetiti hormone ako su OK, a s druge strane nekom i pomogne u regulisanji ciklusa. Sretno u svakom slucaju user posted image

Neposredna veza do poruke: 336
8.3.2010 19:18:13   
ivana st
Rimljanka trudilice ti uglavnom piju kombinaciju vrkute i macine trave, vrkutu možeš piti cijeli ciklus a macinu samo do ovulacije.možeš je piti i u kombinaciji sa mentom, ali savkako nemoj pretjeravat sa ispijanjem čejeva jer oni u prevelikim količinama mogu imati i negativne posljedice. Za sada bi ti samo savjetovala da se opustiš i što zdravije hraniš (puno voća i povrća) možeš uzimati i folacin. Ako su ti ciklusi duži (kao kod mene) možeš mjeriti i bazalnu temperaturu, jednostavna i efikasna metoda za određivanje pl. dana. Nadam se da sam ti pomogla user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 337
8.3.2010 21:29:49   
Merien.
Žene što se macine trave tiće mogu vam prenjet svoje iskustvo jer sam je ispila puna dva ciklusa. Dakle pila sam macinu travu pod nazivom MARULJA (obzirom da ih ima dosta vrsta a to je ta koja bi "nama trebala pomoć"), prvenstveno sam je pila radi začepljenih jajovoda jer je ona kao za te stvari. Pila sam je dva ipol mjeseca, pa mjesec pauze pa opet dva i pol mjeseca po nekih ... tri šolje dnevno ( to je preporučena količina). Jest odvratnog ukusa ali sam se kasnije navikla pa mi je postala sasvim normalna ... evo i nakon godinu ipol recimo uvin čaj pijem bez ičega jer mi je tako najukusniji ... promjenila mi je nekako čulo ukusa. Prije nego sam je počela piti sam se posavjetovala i sa ljekarom i sa biljarom pa sam je pila tim postupkom kojim jesam tako da mislim da tu nema greške.
Kod mene nije imala nikakvog efekta al ima žena koje kažu i da djeluje pa ... u svakom slučaju sretno onima koje pokušaju.

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 338
9.3.2010 14:16:05   
Rimljankaa
Hvala vam! Kako rekoh,ja sam prestala piti,cekam da dobijem menst,pa onda nastavljam kad prodje. Sutra je 28. dan od zadnje menst. vidjecemo kad cu dobiti,posto mi zna da kasni...

Ovaj caj od vrkute,nisam cula do sada,vjerujem da ima u svakoj od apoteka?!

Ja sam mislila da je macina trava caj kao i svaki drugi,kako zakljucih citajuci forum,vidim da je dosta jaka i da moze donjeti bas negativne posljedice! Iskrena da budem,malo se pribojavam i piti to...

(odgovor članu Merien.)
Neposredna veza do poruke: 339
11.3.2010 22:25:27   
Merien.
Pa je ... macina trava u slučaju trudnoće može negativno uticat na plod ali ja kada sam išla pitati za to rekli su mi da tih prvih mjesec je veoma mala vjerovatnoća da se takvo nešto desi ali ipak ... ni meni nije bilo svejedno.
Vidim da praviš pauze ... ja nisam ... tri mjeseca svaki dan pa tek onda pauza user posted image   al preživi se.

Neposredna veza do poruke: 340
26.3.2010 13:25:16   
sar@
Cure, imam upalu jajnika,bila sam kod dok. dao mi je antibiotike i vaginalete.Kontrola za mjesec.Da li je neko od vas imao slična iskustva.Moe li mi neko preporučiti neki čaj,pijem na svoju ruku čaj od nevena i kunicu.Ako neko zna neki konkretan recept bila bih mu zahvalna.user posted image

(odgovor članu Merien.)
Neposredna veza do poruke: 341
26.3.2010 13:31:59   
malena27 RR
sar@ mozes piti kunicu i neven...za bolje stanje jajnika, upale, endometriozu i sl. mozes potopiti 40 cvjetova nevena u 1 l vina ili rakije, da odstoji 40 dana u mracnom mjestu i svako jutro popiti jedan fildzancic toga nataste. treba povremeno promuckati ili promijesati travu kasikom.

samo sto moras cekati 40 dana user posted image   ako si negdje u blizini zenice, imam ja 1 l toga pa bih ti poklonila.
samo da napomenem ni slucajno se ne smije kombinovati sa nekom hormonskom terapijom.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 342
27.3.2010 21:37:41   
sar@
Ja sam iz Sarajeva.Hvala ti puno na ponudi,vidjeću ta će mi doktor reći na kontroli a u međuvremenu ću nastaviti sa kunicom i nevenom a i rekli su mi i da je čaj od peruna jako dobar.Pa ako ne bude bolje eto mene u Zenicuuser posted image , svakako nije puno daleko.user posted image

Neposredna veza do poruke: 343
7.4.2010 15:32:23   
malena27 RR
prenos postova sa teme vrkuta:

IZVORNA PORUKA: Mirela27

ja sam cula da je  super  pocela sam je i sama piti
sutra ce biti mjesec dane kako je pijem ..
ako neko nesto zna o tom neka pise hvala 

IZVORNA PORUKA: lavica
zdravo mirela27
ja sam pila macinu travu, sad sam prestala jer su mi plodni dani, ali sam cula da i vrtuka pomaze, nisam je ja probala ali mnogo zena jeste i koliko ja znam zadovoljne su. pozdrav

cao lavice ja pokusavam 3 godine da ostanem trudna ali jos nista  imam curicu 8 god.
od proslog mjeseca pijem vrtuku ,,a sad sam pocela i  da pijem  macinu travu koja je jako ruzna za pit , i ZDRAVAC za kojeg sam cula da je jako dobar
jesi ti sta cula o tim travama?

Drage djevojke...
Ja pijem macinu travu-vrkutu, a i MM i ja pijemo zdravac. Zdravac je OK i pije se samo 1 solja u toku dana (u gutljajima). Macina trava je dobra za endometrij i pije se dok ne ostanes trudna. Vrkuta je dobra za ocuvanje trudnoce...

ZDRAVAC  se pije samo jedna solja?
e to nisam cula ?
ja sam cula 2-3 solje na dan.
hvala

IZVORNA PORUKA: sabinas
vrkuta ti je dobra za apsolutno baš sve,za menstruaciju,koju i reguliše,pospješuje ovulaciju,sprečava pobačaj,ispadanje maternice itd.Preporučuje se pitii trudnicama radi lakšeg poroda.Ja lično pijem vrkutu i ok je.Negdje sam pričitala da 2/3 ginekoloških intervencija ne bi bilo potrebno da svaka žena barem trećinu svoje dobi pije vrkutu.

Mirela27,kako se ti osječaš nakon pijenja vrkute mjesec dana,jeli ima nekih promjena u smislu sluzi,ili dužem ili kraćem ciklusu i sl.

Cao sabinas
i ja sam upravo to procitala za nju .,i odlucila sam
je piti. ja se nadam najboljem mada se cesto razocaram
pozdrav

Cao Sabinas
da ti iskreno kazem nista ne osjecam ,samo sto sam primjetila da imam bolji apetit ( sto mi se ne svida bas) i da su mi prsa malo porasle. ja mislim da je to od nje.  
a kod tebe ? ima li promjena?

Ja sam je tek počela piti prije par dan.Al sam stvarno sve najbolje pročitala o njoj.Koliko ti dnevno popiješ?A de mi reci za zdravac,koje su njegove prednosti ako znaš?

quote]IZVORNA PORUKA: Mirela27
ja ti vrtuku pijem 3 solje na dan ,, zadnju uvjek prije spavanja tako sam cula .
a zdravac sam pocela tek juce piti  a cula sm da je on bas za neplodnost dobar  i moze ga i muz piti.
na  jednom  svicarskom forumu sam citala iskustvo jedne zene koja je pila jako kratko zdravac i ostala je trudna ,,a prij je pokusaval dugo da zatrudni. pozdrav

IZVORNA PORUKA: Cvrle
Zdravo cure! SAmo jos jedna informacija o vrkuti. Jeste izvanredna i stvarno se preporučuje svim ženama, ali moramo biti dosljedne u konzumiranju, jer samo dugotrajno neprekidno konzumiranje daje rezultate. Za neke slučajeve (recimo ciste) mora se piti kontinuirano minimalno godinu dana. Ja vam svima zelim sto brzu manifestaciju željenih efekata. Ja je i sama koristim od prije par sedmica i nemam namjeru prekidati konzumaciju, pa mozda i godinu dana poslije poroda.
Lijep pozdrav svima

cula sam da se nkon tri mjeseca bilo kojeg caja more napravit pauza od 1 mjeseca,tek tad pocne pravo djelovanje i nakon pauze moze se ponovo nastaviti. i ja ne planiram brzo prestati a cula sam da je vrtuka jako dobra protiv CELULITA  3 puta po solja
pozdrav

I ja znam da se pauza od 1 mj pravi nakon 3 mj konzumiranja.Ja isto pijem 3 šolje,ali sam mislila da je to malo.A to za zdravac...vrijedi pokusat....HVALA
pozdrav

Pa od aprila ove godine ne koristim nikakvu kontracepciju.Međutim,ne mogu se pohvaliti da sam se nešto pretjerano zauzela po tom pitanju,a i imam dosta duge cikluse tako da se kod mene po tom pitanju baš mora kontinuirano raditi,što meni bude nekad mrsko.ali pošto mi muž počinje sve više dosađivati sa svojom željom,odlučila sam ako Bod od naredne godine,punom parom.A ti ?

Ja nazalost 3 godine. imam vec jednu curucu koja ce napuniti 8 god. u  matu. nadam se da ce ovo sa cajevima upalit

IZVORNA PORUKA: AMYY
Cao cure,nism cula za tu vrtuku,al cu je svakako poceti piti.De mi recite gdje se moze nabaviti ,u apotekama ili?

IZVORNA PORUKA: AMYY
Ok Sabinas,HVALA TI PUNO ! Iskreno se nadam da ce mo obadvije uspjeti da dobijemo  .Sretno nam

halo amyy

vrkutu pij svakako ona je za sve zenske probleme ..,,ali probaj i sa ZDRAVCEM i on je jako dobar

ja sve to sad pijem + jos macinu travu i  nadam se najboljem

pozdrav i sretno

Ni slučajno više od JEDNE šolje Zdravca dnevno, ako je pravi Zdravac. To piše i u uputstvu (ako čaj kupiš u apoteci). On je jak i veće količine bi mogle da budu štetne (tako su meni objasnili). Inače, Zdravac se preporučeje kao obavezan čaj i ljudima koji su oboljeli od karcinoma i idu na hemoterapije, znači da je baš ljekovit...
Upravo pročitah u uputstvu - Zdaravc ima male količine RADIJA u sebi i zato ga se ne smije puno piti...

IZVORNA PORUKA: vaga
Ismihana, molim te reci u kojoj si tačno apoteci kupila Vrkutu da ne lutam? I ja sam pila jedno vrijeme Crveni zdravac, e sad ne znam da je to isto što i Zdravac ili ih ima više vrsta kao i macine trave!
Pozdav

Ja sam kupila u Favedi, onoj biljnoj apoteci preko puta Begove džamije. Upravo ta apotekarica mi je i preporučila da ga počnemo piti, jer su ona i muž nakon 2 godine pokšaja uspjeli kad su počeli za Zdravcem. Možda je i slučajnost ali... Mi smo pili zdravac 2 mjeseca i eto, prošli put je bilo oplodnje. Malo puno da bi bilo slučajno?
A vrkutu mi je MM kupio, mislim u onoj biljnoj apoteci blizu Robota u Hrasnom, ne sjećam se kako se zove ali mogu provjeriti pa ti javiti. Tamo mi je kupio i Vrkutu i M.travu

quote]IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Ja taj zdravac trazim po svim apotekama nema ga a za macinu travu nju sam pila pravo dugo..i nista al eto nada je se.Vrkutu nije mi niko reko da je dobra za to al valja mi je potrazit,,,,znal iko koliko kosta u drugim apotekama Proxid???Unapijed hvala puuno usput mene toliko bole grudi uzas jedan...al vjerovatno zato sto trebam dobit a ne zato sto sam  ......... Al bit ce ako Bog

quote]IZVORNA PORUKA: hana
Ja sam pila vrkutu jedan mjesec i ostala trudna, a kupila sam je u apoteci u Merkuru na Otoci.
Sretno svima.

IZVORNA PORUKA: sanja.sa

evo citam sta ste sve napisale o vrtuki, pa da i ja dam doprinos .
ja sam ovaj mjesec prvi put pila vrtuku i  je na putu !
ne znam je li od toga, al svakako vrijedi probati .
takodje sam pila i folnu kiselinu, vitamin E i macinu travu samo do ovulacije!
i da, ovaj mjesec sam prvi put dala i muzu da pije macinu travu, pa ko zna mozda je i to pomoglo .
sretno cure i da uskoro cujemo punooooo lijepih vijesti

IZVORNA PORUKA: aldi
ja sam ovaj mjesec pila samo macinu travu, do dana ovulacije, muz nije. Vrkutu sam htjela potraziti, ali nisam stigla. Ama ne znam da li je to s previse cajeva opterecenje.  Ako ista ne bude ni ovaj mejsec, a bit ce ako Bog da, onda cemo skupa traziti vrkutu!

IZVORNA PORUKA: vaga
Draga Amela otiđi u apoteku Faveda koja se nalazi preko puta Begove džamije (onog ulaza sa strane od česme) i tu imaš Crveni zdravac, Vrkuta treba doći, terenutno je nestalo. Nemoj uzimati nikakve zamjene pogledaj latinske nazive koju su se ovdje spominjali na forumu i traži samo to.
Ismihana je upravo napisala da Vrkutu ima kupiti u apoteci kod Robota u Hrasnom.
Pozdrav . 

Pa i ja tako mislim, mjesec pauze ne može škoditi... Samo, bila sam se več previše ufurala u to da i ovaj mjesec ide inseminacija i da će ovaj put akoBogda i uspjeti, pa sam se malo razočarala  Nekako više i ne vjerujem da se može desiti prirodnim putem, ako nije za 19 mjeseci, zašto bi sada? Mada je naravno sve u Božijim rukama...

Zdravac (po uputstvu) se pravi tako što se prstohvat čaja prelije sa 125ml vode i stoji 10min. Tako da ja napravim 2,5 dcl i to procijedim u 2 šolje, po pola za MM i mene.
Macinu travu i vrkutu po čajnu kašiku i prelijem sa '''' dcl vode i onda to popijem iz 3 puta po šolju. A nakon ovulacije isto toliko, ali same vrkute.

Sretno svima. Tolikose trudimo da to ne može ostati bez rezultata, samo može potrajati malo duže. Jutros dok sam čekala kod dr na TV-u gledam neku emisiju i ljudi dobili dijete a njoj 4'''', njemu 53?! I još kažu ''''to nam je PRVO dijete'''' jer planiraju još... Ne treba samo gubiti nadu i vjeru

IZVORNA PORUKA: Damjana

cao cure.
mozete li mi pomoci??? citam ove poruke ima vec sat vremena pa mi nije jasno da li su vrtuka i vrkuta jedno te isto??? jer neki napisu jedno a drugi drugo pa mi nije jasno
inace pijem cajeva tonu vise ni sama ne znam sta sam popila a sta ne, vjerovatno grijesim, al ne mogu si pomoci...a jedna zena mi je ispricala sda nije mgla imati djece dugo i onda joj je dr preporucio antibiotik (???) vibramicin i to njoj 10 i njemu 10 komada i rekao joj `Vidimo se sledeci mjesec na ultrazvuku`...i tako je i bilo... psiha ili...
u svakom slucaju zelim vam puno malih  do kraja godine...pusa

IZVORNA PORUKA: sabas

nasa forumasica pilka je uredno pila macu i vrkutu i sada je nasa slatka trudnica
ja sam takodje pila kombinaciju mace vrkute i mogu reci da je men malo redovnija sada ne pijem odmaram bila sam na go i trenutno pijem jake antibiotike zaradila na go razne prehlade i upale pa kada zavrsim terapiju ponovo kombinacija
vrkutu sam pila solja navece solja ujutro ali sam uvijek spremala sveze

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Prirodom do plodnosti              
VRKUTA- gospin plašt, virak. Alchemilla vulgaris .  
VRKUTA ,gospin plašt, virak.
Alchemilla vulgaris .
VRKUTA ( Gospin plašt) - Alchemilla vulgaris L.
Ostale vrste: Srebrna vrkuta * ( Alchemilla alpina), A. hybrida L (Mill) – križani gospin plašt, A. hoppeana (Rchb) – Hopov gospin plašt – koje su takoðer ljekovite.
Porodica: ruže (Rosaceae)
Ostali nazivi: virak, lava, lavska noga, rosanica, rosnik, plahtica, obièna vrkuta, navadna plahtica…
Opis biljke: Sam narodni naziv govori da je velika pomoæ ženama - skoro da se ne može nabrojati za što je sve ljekovita. Stanište: raste divlje, po kamenitim i neplodnim mjestima, a uzgaja se i u vrtovima.
Raste u predalpskim podruèjima veæ na visini od ''''00 do 700 m. Njegova su prava domovina prave alpske sjenokoše gdje raste zajedno sa sjajnom vrkutom koja je ljepša, vrlo skromna i bez velikih zahtjeva pa raste na kamenitoj, siromašnoj zemlji. Obièan virak više voli masnije zemljište, unatoè jednostavnom izgledu. To je trajna zeljasta biljka slièna grmu , visoka oko 40 cm., èiji izdanci plavozelene boje kasnije postaju crvenosmeði i kudravo dlakavi. Krupni okrugli listovi su naizmjenièno postavljeni na peteljkama i dlakavi, sa 7-11 režnjeva, zupèasti na rubu na èijim se dlaèicama , kao na trepavicama zadrže kapi rose ili kiše, prelijevajuæi se divnim bojama, odatle i ime - alchemilla!
Cvjetiæi su mali, žuækastozeleni, tvore na kraju stabljike neku vrstu štitca. Korijen i biljka su bez mirisa , gorki i stežu usta. Cvat se ne oploðuje, pa se gospin plašt množi nespolnim naèinom – širenjem korijenja.
Povijest: U lisnome lijevku gospina plašta noæu se nakupi rosa , a alkemièari - na koje upuæuje i prvi dio botanièkog naziva – u davnini su tu bistru kap nazivali «nebeskom vodicom», pa je uzimali za tajno stvaranje «kamena mudraca» i pretvaranje obiènih kovina u zlato.
Davni su narodi vjerovali da je ova biljka da je ova biljka najljekovitija ako se ubere noæu kad je Mjesec u posljednjoj èetvrti. Germani su biljci dali ime po svojoj božici prirode - Frigge, Slaveni možda po svojoj božici Vesni, (božici proljeæa), ali je s pokrštavanjem potisnuto svako «pogansko» ime. Zamijenila ga je Bogorodica. Otud i gospin plašt. U Francuza se naziva «manteau de Notre-Dame». Na Islandu je gospin plašt sveta biljka.
Paracelsus i kasniji znalci hvalili su gospin plašt kao «èudesnu travu», a sok kao dragocjeni melem za rane.
Kemijski sastav: sadrži minerale, organske tvari , neki saponin, gorku tvar, biljno ulje i smolu te tanine. Takoðer sadrži flavonoide, fitosterine, salicilnu kiselinu u tragovima, a znaèajno je da tanini iz gospinog plašta djeluju blago a svejedno imaju jako ljekovito djelovanje.
Ljekoviti dio biljke: za lijek se prije cvatnje skupljaju listovi i mlade granèice. ( VI – VIII ) . Ubire se i cijela biljka bez korijena. Ljekoviti su svi nadzemni dijelovi, beremo ih u vrijeme cvatnje, a listove možemo brati i kasnije.

Ljekovito djelovanje: Ona skuplja i zateže tkivo, zato je izrazita taninska droga, ujedno je i adstrigens i tonik.
Potpomaže izbacivanje vode iz organizma, jaèa srèani mišiæ, lijeèi upale, èireve, èak i ako su zapušteni. Kod slabunjave djece - i odraslih - djeluje protiv mišiæne slabosti i slabosti udova – doduše neznatno, ali ipak korisno pomoæno sredstvo, koje je neškodljivo, i treba ga piti najmanje godinu dana. Vrkuta je vrlo ljekovita biljka, preporuèuje se kod niza bolesti - sve ženske bolesti: poteškoæe u vrijeme klimakterija, menstruacijske tegobe, bijelo pranje, bolovi u trbuhu, povrede nakon poroda, mlitavi trbuh nakon teškog poroda, spuštena maternica, preponske kile; vrkutom se jaèa stjenka maternice i time spreèava pobaèaj, ona lijeèi zapuštene èireve, gnojne rane, ubode i posjekotine te groznicu uslijed povreda, lijeèi epilepsiju, jaèa mišice kod djece, zaustavlja poveæanje šeæera u krvi i zakreèenje krvnih žila;
lijeèi upalu dišnih organa, zaustavlja krvarenje desni poslije vaðenja zuba, umanjuje bolove kod gihta i reume i dr.
Najnovija znanstvena istraživanja pokazala su da neke tvari u gospinom plaštu èak spreèavaju rast stafilokoka – bakterije koja je postala otporna na mnoge antibiotike. Japanski znanstvenici su otkrili da tvar iz vrkute (agrimonin) zaustavlja rak dojke!
Vrkuta jaca i na taj naèin što djeluje protiv malokrvnosti. Ipak treba istaknuti najvažnije: vrkuta lijeèi pojaèani sekret, bolne menstruacije, koje i regulira, a pospješuje i olakšava poroðaj. Pomaže kako u klimakteriènim, tako i u pubertetskim smetnjama (za ove zadnje pije se èaj od vrkute i hajduèke trave, u omjeru 1:1).Ne smiju je uzimati oni koji boluju na zuè ili imaju gastro probleme.
Kod djece vrkuta prekida proljev bez ikakvih neugodnih pojava.
Kod žena koje se teško poraðaju lijeèi slabost maternice, a zaštita je i od pobaèaja. Bilo bi poželjno da svaka buduæa majka od treæeg mjeseca trudnoæe pije èaj od ove biljke. Kad se pomiješa sa rusomaèom (hoæu-neæu travom) (Capsella bursa-pastoris) vrkuta predstavlja univerzalan lijek protiv svih ženskih bolesti, èak i protiv ispadanja maternice.
U tim sluèajevima pije se caj od svježe ubrane vrkute, i to èetiri puta na dan, ali gutljaj po gutljaj. U isto vrijeme treba masirati te dijelove tinkturom od spomenute rusomaèe- (Capsella bursa-pastoris). Utrljavanje se vrši odozdol prema gore. Dobro je da se terapija dopuni kupkom od hajduèke trave, koja se pravi od 100 gr ove biljke i koristi 3 puta nedjeljno. (Ista kupka se može koristiti dva puta).
Poznavaoci kažu da "Dvije trecine ginekoloških operacija bilo bi nepotrebno ako bi na vrijeme i to u dužem vremenskom periodu pacijentkinje uzimale gospin plašt, ona lijeèi sve bolesti donjeg dijela tijela, upale, èireve i prelome.
Svaka žena bi posle poroðaja trebala piti èaj od gospinog plašta. Izvana, smrvljena i kao oblog, ova biljka lijeèi rane, ubode i posjekotine... ojaèava djecu kojoj su, iako se dobro hrane, slabi mišiæi".
Vrkuta je odlièna i kao sredstvo protiv debljine, dovoljna je kolièina od 2-3 šalice na dan, i vitka linija je osigurana.
MJERE OPREZA I UPOZORENJA: osobama koje imaju probleme sa želucem, jetrima ili žuèi, ne preporuèuje se uzimanje pripravaka od vrkute!
RECEPTI:
Čaj: 1 čajna žlicica vrkute prelije se šalicom vrele vode i ostavi da odstoji 5-10 minuta. Pije se uvijek u gutljajima. Doza je 2 šalice na dan, a poslije poroðaja se pije puno èaja prvih 8-10 dana.
Uvarak: u litri vode skuhati 30-50 grama osušene biljke bez korijena - za dvojaku primjenu: protiv bijelog pranja /ispiranje/ i crijevnih katara /klistir/.
Naljev: u razmjeru šalica vode na tri žlicice osušenog lisca preliti biljnu masu vrelom vodom. Neka odstoji 10 minuta. Ocijeðeni caj piti po tri šalice dnevno.
ČAJ II - 3 velike žlice svježe ili suhe vrkute preliju se litrom vrele vode i nakon 20 minuta se procijedi; popije se tijekom dana vrlo topao; posebno se preporuèuje trudnicama jer im olakšava porod.
Opisani je èaj vrlo djelotvoran kod analnog i vaginalnog svrbeža, a pije se 3-4 šalice dnevno; istovremeno se tim èajem ispiru dotièna mjesta. Isti se èaj rabi i za ispiranje gnojnih rana, vlažnih ekcema i upaljenih oèiju.
Ako tom èaju dodamo malo orahova lišæa, dobivamo izvanredni lijek protiv krvarenja, posebno poslije prometnih udesa. Pije se 3-4 šalice dnevno, tijekom dva tjedna. Istovremeno se preporuèuje i kupelj od vrkute.
ČAJ OD SREBRNE VRKUTE - l veliku žlicu suhih listova srebrne vrkute prelijemo s 1/4 l hladne vode, ostavimo da zakipi i nakon 15 minuta procijedimo. Dnevno se popije 1/4 l toga èaja, kao lijek koji jaèa srce i slabe mišice kod djece te pospješuje izluèivanje vode iz tijela. Tom èaju, uglavnom radi poboljšanja okusa, redovito dodamo malo matiènjaka i metvice.
ČAJNA MJEŠAVINA - u jednakim dijelovima vrkuta i rusomaèa: 2 velike žlice te mješavine preliju se s l litrom vrele vode i nakon 5 minuta se procijedi; pijemo ga l litru na dan, vrlo toploga tijekom 2 tjedna, kao izvanredan lijek za jaèanje mišiæa i svih mišiænih oboljenja pa èak i kod multiple skleroze. Važno je da ovaj èaj piju djeca sa slabim mišiæima. Tada æe se dobro razvijati. Istovremeno se preporuèuje kupelj od uvarka vrkute.
ČAJNA MJEŠAVINA - u jednakim dijelovima vrkuta, gospina trava, metvica, mrtva kopriva i stolisnik: l žlica te mješavine prelije se l litrom vrele vode i nakon 3 minute se procijedi i stavi u termos-bocu. Ta se kolièina èaja popije tijekom dana, a kura traje 2 tjedna; izvanredan je lijek za èišæenje krvi.
ČAJNA MJEŠAVINA II- u jednakim dijelovima vrkuta i stolisnik: 3 velike žlice te mješavine preliju se l litrom vrele vode i nakon 20 minuta se procijedi; popije se tijekom dana vrlo toplo, kao izvanredan lijek za reguliranje menstruacije, posebno ako mlade djevojke usprkos lijekovima nemaju menstruaciju.
KUPELJ - 200 g suhe ili svježe vrkute prokuha se u 3 l vode i izlije u kadu s pripremljenom vodom. U vodi se ostaje 10-20 minuta i odlazi u krevet.
MAST : Protiv svrbeža stidnice upotrebljava se mast pripremljena od 2 grama vodenog ekstrakta gospinog plašta, 10 g
Caj: 1 cajna kašicica vrkute prelije se šoljom kljucale vode i ostavi da odstoji 5-10 minuta. Pije se uvek u gutljajima. doza je 2 šolje na dan, a posle porodjaja se pije puno caja prvih 8-10 dana.   Evo neka iskustva cura koje su pile caj od ove ljekovite biljke : Gospin plašt je puno ugodniji za piti i cak sam primjetila da je san bolji s njom iako nisam nikad imala problema sa spavanjem.
meni je vrkuta dovela cikluse skoro da mi dolaze do u sat, stvarno je odlièna.samo da dodam, nikako ne mijesati ove cajeve i kontracepcijske jer se pobijaju s hormonima koje reguliraju

a mene su cajevi  ( Vrkuta+Marulja ) rijesili endometrioze. meni se ciklus nista nije skratio (33 ili 34 dana) ali vidim da mi je endometrij dobar
 Pitanje : Koji je omjer Vrkute i Marulje , ako pravimo mjesavinu za caj ? Odgovor :  1 . Za vece kolicine ( 2 kesice Vrkute na 1 kesicu ( iste gramaze ) Marulje 2. Koliko Marulje toliko Vrkute ( gorcija varijanta ) Caj se pije tri mjeseca , a onda se pravi pauza od mjesec dana . Nakon pauze ako zelite , mozete nastaviti sa cajem .

IZVORNA PORUKA: ivana1985
Cure, nova sam ovde, i unapred se izvinjavam ako je vec pisano o ovome... Ima li neka od vas iskustva sa kapsulama i vaginaletama vrkute? Ja sam ih kupila, ali nikako da pocnem da ih koristim.. 

IZVORNA PORUKA: palma
Davno je bila ova tema, ali sam čula za vrkutu da poboljšava ovulaciju, ali sam vas htjela pitati da li ima više vrsta vrkute, ja sam kupila neku, a na njoj piše da služi za ispiranje grla kod upale, i ima više načina kako se priprema...ako neko zna neka mi odgovori.... da li je to neka druga vrkuta sa posebnim nazivom????

IZVORNA PORUKA: emy
Mislim da nema vise vrsta vrkute
Ima samo drugi naziv Gospin plast ili Vrkuta
Na pakovanju koje se kupuje u apotekama ne pise da se koristi za lijecenje neplodnosti ali malo progooglaj pa ces naci dosta informacija  A macine trave ima vise vrsta Sretno, ja sam je pila mjesecima
Cak se koristi i za regulaciju tjelesne tezine
Pila sam jednu solju dnevno oko 2,5 dcl
Jednu kasiku (kafenu) zalijes sa vodom, pise na upustvu
Pokusaj pronaci domacu, ja sam pila domacu sa nekog brda i razlika je ogromna u odnosu na onu iz apoteke
Dosta je masnija i tamnija

Sto se tice vrkute...licno sam je pila u kombinaciji prije trudnoce od 5-10 DC,uz to stavljala tih dana kantarion vaginalete...a od 11 dc samo (u mjeri u kojoj nam se to dalo) mm i ja smo imali odnose...Ja sam ostala trudna,po toj receprturi nakon 2mjeseca (ali posto sam imala anovulatorne i neredovne cikluse mjesec prije toga sam bila na klomifenu i dabrostonu)...i danas pijem vrkutu-po meni je super caj i ne moze odmoci,al ne ocekuj te neko cudo....

IZVORNA PORUKA: regi
cure,koju ste macinu pile? stalno sam u dilemi koja je prava.
negdje sam procitala da je neka marubii herba,gorka,prava,a ja ju ne mogu da nadem.kad god kupujem,daju mi jedinu koju imaju:nepeta cataria ili valeriana officinalis. negdje,nekad,na nekom forumu sam citala kako je to za smirenje,a ne macina trava koja se koristi za zacece,tj.koja je za neplodnost. ja ju pijem 1l dnevno,ovu koju imam,nisam sigurna d aje prava,ali do druge ne mogu da dodem u mom gradu i okolici.
i jos da pitam,zna li neko da li se u zenici moze naci vrkuta i gdje? vrkuta je gospin plast,a gospina trava je kantarion.pretpostavljam da to nije isto?

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

regi otidji u biljnu apoteku (bivsa pekara kod Sacira), mislim da tamo ima vrkute za kupiti. ponesi i sve nalaze koje imas od ginekologa i pokazi dr. on ce ti reci sta bi mogla da pijes da poboljsas plodnost. 

IZVORNA PORUKA: regi
cure,procitala sam da ako ste u postupku i na stimulaciji nije preporucljivo piti niti macinu trav ,niti vrkutu.
et,samo da se zna..

IZVORNA PORUKA: ona_30

regi,imas kupiti vrkutu i macinu travu u biljnoj apoteci u staroj carsciji,tamo kod Sacir pekare a proizvodjac je Faveda
Ja sam primjer da vrkuta i macina trava zaista pomazu,mada sam iskreno sumnjala da trava moze pomoci. Moja dijagnoza PCOS, apsolutno nisam imala ovulaciju, mjesecnice svaka 2-3 mjeseca, jajnici uopce nisu funkcionisali.
Pokusala razne terapije...i onda prosle godine pokusam sa macinom travom i prvi put u 30-toj(skoro 31g) godini dobijem mjesecnicu na vrijeme, slijedeci mjesec uvedem i vrkutu i gle cuda ja zatrudnim. Sada cekam bebu,evo termin je za 2 sedmice aBd,a meni ce sada za mjesec dana 32 godine.
Macinu travu sam pila svako jutro 1-1.5 litar na gusto skuham i pijem dok sam bila na poslu do 1'''' sati, e onda kada dodjem kuci skuham 1 litar vrkute i popijem isto poslijepodne.
Molim vas zene pokusajte, meni su prognoze bile jako lose a uspjelo je hvala Bogu. Zelim vam da sto prije budete , vrlo dobro znam kako se osjecate.

mozda vec imatema otvorena u vezi ovog problema,al strasno mi se manta otkako pijem vrkutu caj,stvarno neznam zbog cega,imal o da je imao-ima isti problem

ja sam je pokušala piti ali mi nije godila ,imala sam grčrve
i bolove u stomaku tako da sam je prestala koristiti

e meni je ova O bila tako dobra izgleda jos traje,moguce da mi je to pospjesila vrkuta,sad mi se ne manta,nije mi gorka ko kad sam je tek pocela piti,sad sam ok

nastavi je piti........ dosta je dobra za naše probleme a pogotovo za ovulaciju i sluz,to što ti se više ne manta sigurno se organizam navikao na nju,pusa

hvala na brzom odgovoru,moguce je to...nastavila sam je piti samo me zanima kad mo dođe  ,da li da je i tad pijem?

vrkuta se smije piti cijeli ciklus a macina trava poslije
menstruacije do ovulacije,sretno

< Poruku je uredio malena27 RR -- 7.4.2010 15:34:37 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 344
12.5.2010 16:40:16   
wishbaby
Pozdrav svim trudilicama,
nova sam na ovom forumu ali se bojim da smo u istim problemima. Naime, prije 5 godina sam imala abortus koji je urađen vakuumom i nakon kontrole doktor je rekao da je sve ok i da nece biti problema sa sljedecom trudnocom.Također mi je tad na UZ utvrđena  i cista na lijevom jajniku koja nije bila strasna ali sam pri malo jacim upalama osjetila bolove na lijevoj strani.Međutim nisam vec dugo isla na pregled a udala sam se prije 9 mj i prije mjesec dana smo ja  i MM pokušali ali bez uspjeha.Menstruacije su mi redovne ono pravo školski i nemam nekih problema, cak mogu tacno u dan odrediti kad trebam dobiti user posted image .Prošle sam sedmice počela piti mješavinu čaja Macina trava, matičnjak, dinjica i roda tako mi rekla zena koja prodaje trave u tržnici i to trebam piti 40 dana, doduše nije mi nista spominjala kada trebam prestati tako da pretpostavljam da je mislila da je trebam piti kontinuirano, samo da trebam dvije supene kasike mješavine zaliti sa pola litra vode, ostaviti pola sata i piti dva puta na dan tih pola litre, tj dvije čaše.E sad da li vrkuta ima neki drugi naziv i da li se nalazi u ovoj mješavini ne znam.Također sam čitala da bi trebalo piti i ulje noćurka i vitamin C kako bi se povećala cervikularna sluz koja potpomaže prolazak spermića...user posted image .Eh sad ja sam baš počela piti kad sam i dobila pa sad nadam se da nema nekih drugih posljedica osim sto mi moze produziti user posted image .Ali ću def prestati piti pred ovulaciju, a idem i ovih dana na pregled kod doktora pa da vidim da li ima nekih promjena sa cistom i da li je sve OK.Čuvajte mi fige da sve bude dobro kod doktora, a onda ako bude bacam se  u akciju..user posted image

Neposredna veza do poruke: 345
12.5.2010 16:47:26   
ena0002
Wishbaby dobro dosla user posted image ,
macina trava se pije kad user posted image  prodje i ne prporucuje se piti nakon ovulacije. A obzirom da  tek mjesec dana radite na user posted image  mislim da si prerano pocela da se opterecujes user posted image ....ima nas ovdje koje i godinama pokusavamo. Tako da samo polahko user posted image

(odgovor članu wishbaby)
Neposredna veza do poruke: 346
12.5.2010 21:11:53   
wishbaby
ena0002, hvala na dobrodošlici.
ma znam ja da ima mnogo parova koji rade na tome i godinama,pročitala sam dosta pričao pokušajima i naravno koliko su žene uporne i optimistične i svaka im čast.isto tako znam da je rano da se zabrinjavam ali jednostavno sama pomisao da sam imala abortus prije 5 godina (sa 21),a  bila je to prva trudnoća i sve one priče da postoji mogućnost da se možda više ne moze zatrudniti i sad ovaj prvi pokušaj pa neuspjeh......opet kazem znam da sam mozda počela prerano sa zabrinjavanjem al čovjeku uvijek najgore misli prolaze glavom.....ali definitivno prvo idem liječniku na pregled prije nego počnem razbijati glavu dali je sve OK ili ne daj Bože nije.....ali svejedno piću macinu t. jedem ujutro grejpfruit, kupila sam šumeće C vit tabl i namjeravam kupiti i to ulje noćurka u kapsulama, sve je na biljnoj bazi i nije na odmet.Čak mi je kolegica rekla da je jedna njena kolegica imala spontani na prvoj trudnoći i da su joj radili kiretažu i da je par mjeseci nakon toga počela piti Prenatal tablete i evo sad je opet trudna....user posted image U svakom slučaju malo mi je lakše kad mogu ovako sa ženama popričati i razmjeniti mišljenja i savjete...user posted image Nemojte mi zamjeriti što sam možda prerano digla uzbunu:-)

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 347
14.5.2010 10:43:08   
anakonda
Hello,user posted image

Ja sam nova na forumu. Čitam vaša pitanja i odgovore i odlučih da se i ja prijavim. Muž i ja ne pokušavamo dugo, tek dva mjeseca, međutim poslije druge menstruacije, dobila sam napad plača i panike. Inače sam po prirodi takva, da želim da sve uspije od prve, a tako i je i bilo, sve u životu po planu, onako kako hoću, i sad ne može kako ja hoću. Znam da je kratak period, ali već mi se sumnje vrte po glavi. I ja ću da pijem macinu travu samo da mi prođe menst... Inače nemam nikakvih ginekoloških problema, bez cisti, uredan papa test, hormonsku kontracepciju nikada nisam koristila, ciklusi uredni. Prošli mjesec sam radila prima time ovulacijske testove koji su boli pozitivni kada sam otprilike znala da mi je ovulacija. Cervikalna sluz mi i nije baš nešto pojačana, ali je ima, pa mislim i vidim po forumima da je mac. trava mnogim ženama pomogla. Pijem folnu kiselinu i uzimam multivitamine, ali bez kafe i cigara ne mogu da funkcionišem, šta da radim? Zakazala sam termin kod dr. Divanovića, ako neko ima iskustva vezana za neplodonost kod ovog dr. neka mi javi molim vas.
Pusa svima!user posted image

(odgovor članu wishbaby)
Neposredna veza do poruke: 348
14.5.2010 10:51:14   
ajnur
O kakvoj ti neplodnosti pricas posle 2 mjeseca.user posted image Nakon 2 god redovnih odnosa se tek racuna kao neplodnost.Nemoj sebe opterecivat.Kad bude bice ako Bog da.Nemoj sebi da napravis problem u glavi.Na forumu ima cura koje godinama pokusavaju i imaju problema i problema a kod tebe je sve ok.Ja sam skoro 3 god cekala bebi.Opusti se i bebi ce dociuser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 14.5.2010 10:55:29 >

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu anakonda)
Neposredna veza do poruke: 349
14.5.2010 11:13:22   
anakonda
Ne znam ja da li ima problema ili nema, do sada ih nisam imala, u svakom slučaju ne želim da čekam da prođe godina ili dvije, pa da tek onda tražim pomoć, ako mogu sebi na neki način pomoći odmah na početku, ne mislim da je to loše, posavjetovati se sa nekim stručnim licem. Iskreno, mislim da žene griješe, čekajući da se uhvati, pogotovo za nas nestrpljive što bi smo sve odmah. Tako da mislim da je potrebno sve opcije uzeti u obzir i ne čekati dugo na rezultat.

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *