|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava
25.8.2009 14:37:50   
ninas03
Čitam o toj macinoj travi sve razmišljam da bi i ja trebala to probati piti...

(odgovor članu miari)
Neposredna veza do poruke: 301
2.9.2009 11:29:38   
garica87
slobodno probaj, nece ti sigurno naskoditi :)

Ko ceka, taj doceka...

(odgovor članu ninas03)
Neposredna veza do poruke: 302
11.9.2009 15:19:41   
emyy
cure samo da vam kazem,najbolja macina trava je kad se ubere nego ove u apotekama...oni je prebiraju..i macina trava treba da bude pod cvatom ,bez cvata nema koristi.ovo vam kazem jer je moja mama zatrudnila od nje,a nije mogla zatrudnjeti 4 godine.ja cu je poceti piti za par dana cim mi prodje mens. sretno svima..user posted image

(odgovor članu garica87)
Neposredna veza do poruke: 303
11.9.2009 18:15:02   
vjestica
IZVORNA PORUKA: emyy

cure samo da vam kazem,najbolja macina trava je kad se ubere nego ove u apotekama...oni je prebiraju..i macina trava treba da bude pod cvatom ,bez cvata nema koristi.ovo vam kazem jer je moja mama zatrudnila od nje,a nije mogla zatrudnjeti 4 godine.ja cu je poceti piti za par dana cim mi prodje mens. sretno svima..user posted image

na koju misliš macinu travu- marulju, nepetu catariu, vrkutu?
i kako je prepoznaješ ako je sama bereš?

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 304
12.9.2009 8:38:40   
ena0002
Ja sam je kupila u apoteci Dina i pravo je gorka, pa pretpostavljam da je to prava. Ali u principu ako su hormoni u redu ne treba ni sa njom pretjerivati, jer moze onda da poremeti ciklus. Zato cure oprezno i sa macinom travom.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 305
12.9.2009 8:56:45   
vjestica
IZVORNA PORUKA: ena0002

Ja sam je kupila u apoteci Dina i pravo je gorka, pa pretpostavljam da je to prava. Ali u principu ako su hormoni u redu ne treba ni sa njom pretjerivati, jer moze onda da poremeti ciklus. Zato cure oprezno i sa macinom travom.

ovo definitivno, jer mnoge cure sa ok ciklusom su ga poremetile pijući macinu travu
treba poledati latinski naziv, da se zna koja je macina trava, pa onda se informisati na šta ta vrsta djeluje
jer neke djeluju na hormone, neke na sluz, neke samo na smirenje
i definitivno ih ne treba kombinovati sa bilo kojom homonalnom terapijom

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 306
12.9.2009 9:02:40   
ena30
ja sam imala problema sa prl, svi ostali hormoni su mi bili uredu, pila sam macinu, i još neku kombinaciju (matičnjak, zdravac, kadulja) i ciklus mi se bio poremetio, čim sam prestala sa svim tim vratio se u normalu.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 307
14.9.2009 13:46:49   
emyy
neberem je ja vec mama mi je ubrala kod jednog covjeka.cvat joj je malo ko ljubicast,i ja imam citave stabljike i svega pomalo se pomijesa i pije.kad se skuha nije gorka.probajte ovo ,sve koje pijete macinu travu ,uzmite te trave malo i dajte macki ,ako maca hoce da je jede onda je prava,ako nece onda nije,jer je mace jedu i zato se zove macina trava.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 308
14.9.2009 14:30:24   
vjestica
emyy opet mi nisi rekal koja je to trava
ako se ne varam macina trava je valerijana, a ona je samo za smirenje
voljela bih da mi napišeš latinski naziv ili neki drugi naziv te "prave" macine trave, jer ih ima koliko ja znam 4 vrste i svaka ima drugačije dejstvo

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 309
14.9.2009 14:55:18   
emyy
neznam joj latinski naziv,jer je nekupujem ,zat bas i neznam..znam da ih ima vise vrsta al sad koja je nemam pojma,samo nije gorka.moja mama je uzimala iz apoteke t emacine trave,od matije nema koju nije kupovala i to 70-ih al nista dok joj nije komsinica nabrala.kad ju je pila nije gorka..pila je 40 dana,nije pila vodu,nni sok ni kafu samo to.i slijjedecu menstruaciju kad je dobila bila joj je bas obilna,puno joj je izlazilo i poslije toga je i zatrudnila.a 4 godine nije mogla zatrudnjeti.meni je danas zadnji dan mens. sutra pocinjem piti  macinu .aBd..pa ako bude sta bit ce valjda...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 310
14.9.2009 15:00:42   
emyy
eee ev ti ovaj link klikni to ti je to..procitaj takva je macina i kod mene ... biljoteka.blog.hr/2007/12/1623727380/macina-m...

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 311
14.9.2009 15:26:30   
vjestica
pa to je obična nepeta cataria, ona je samo za smirenje, nema nikakvog dejstva na hormone, sluz i sl
a onaj tekst koji si linkala je blago rečeno grozan

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 312
14.9.2009 22:53:23   
ledy blue
Upravu si Vještice..blago receno...veoma blago...
Ja se nadam da je emyy taj lin stavila samo zbog slike user posted image ..a ne teksta..

< Poruku je uredio ledy blue -- 14.9.2009 22:57:29 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 313
15.9.2009 8:41:01   
riba78
hm macina trava ja sam je ispila jednu livaduuser posted image
ali rezultata nema user posted image

ovaj link je grozan ,čuj kako se omacitiuser posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 314
15.9.2009 11:10:23   
mina minka
riba i ja se slazem s tobom.meni se ciklus pomjeri kad je pijem em nije ukusna i ne pijem je vise

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 315
15.9.2009 12:48:14   
emyy
pa dobro kako ti mislis..ja sam tek 3 mjeseca u braku al et  ja hocu da pokusam pa da vidim.nikad se nezna.samo sam htjela da ako mogu pomognem a ne da odmognem,a link sam stavila zbog slike a nisam znala za onaj tekst.trazila sam sliku i dobila tekst.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 316
15.9.2009 13:09:26   
ena30
koliko je meni poznato najbolja je macina trava zvana očajnica, i ona je jako gorkog okusa, užas jedan....ja sam je pila i poremetila mi je ciklus, doduše pila sam još neke trave dok sam pila nju ali mislim da se ne treba igrati sa tim travama mogu imati kontraefekat, nemamo svi isti problem a macina trava ili bilo koja druga nisu čudotvorne

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 317
15.9.2009 13:18:07   
emyy
naravno,slazem se stobom nismo sve iste i nisu nam ni problemi,samo svi jedno zelimo,zelimo user posted image pa vvrijedi probati.od danas cu poceti piti pa cu vidjeti..

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 318
15.9.2009 13:23:00   
ena30
pazi samo macina se pije od men do ovulacije.....

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 319
15.9.2009 13:36:01   
Almira86
ja isto pijem tu macinu travu,zamolila bi ako mi koja zna reci koja je za hormone i sluz kako se zove??

(odgovor članu ena30)
Neposredna veza do poruke: 320
15.9.2009 14:34:42   
vjestica
pročitaj od početka cijelu temu i sigurno ćeš naći odgovor

(odgovor članu Almira86)
Neposredna veza do poruke: 321
15.9.2009 14:40:04   
leonora
Ja nikako nisam mogla da pijem onu gorku macinu travu, pokušala nekoliko puta, sve kao odlučim da ću piti, skuham čaj, probam i ne ideeee, nema šanse, ništa ružnije u životu nisam probala, dala MM da proba gutljaj, uhhhh, reakcije, haha, i danas napravi grimasu kad spomenem. Kupila sam neki čaj, med s ljekovitim travama i sirup za ženske probleme, upale, ciste, a piše da je i za plodnost, pa sad to koristim, i baš je ok, ima fini miris, a ni okus nije loš...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 322
15.9.2009 14:43:06   
ena0002
Ma ja mogu piti i to bas tu gorku, ali se ne usudjujem da je pijem pretjerano. Trenutno sam zavrsila sa terapijom koja je trejala 40 dana, gdje su se neizmjenicno pile 4 vrste caja, i nece mi cajevi zadugo naumpasti user posted image

(odgovor članu leonora)
Neposredna veza do poruke: 323
15.9.2009 15:04:06   
emyy
ena samo da te pitam nesto.znaci pije se do ovulacije i kad prodze ovulacija nastavljam da pijem ili nepijem vise???pitam zbog tog jer kazu da se pije 40dana...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 324
15.9.2009 15:11:35   
ena0002
Ma ja macinu travu nisam nikada nesto posebno pila, ali bila je u ovoj terapiji od 40 dana. A u principu ako zelis da je pijes onda ppocinjes kad user posted image  prestane pa do ovulacije i tad prekidas, pa ako opet hoces da pijes i slj ciklus opet kad user posted image  prestane.

(odgovor članu emyy)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *