|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Macina trava i vrkuta
2.7.2010 17:19:45   
malena.
drage forumasice...nisam procitala prijasnje postove...al evo da vam ispricam jednu pricu.mozda nekom smijesno sobzirom da se desila davno davno....moja nena...hehe.dakle prije 50-60 udala se i nije ostajala trudna 7 godina...i tada je isla doktorima al nije ni medicina nesto bila i naravno nista od toga.i otisla je onom poznatom doktoru narodne medicine sadiku sadikovicu...i nakon 5 mj zatrudnila i od tada sve normalno i rodila je troje djece.rekao joj je da skuha unutrasnju koru bagrema...i da se pari dole 5mj..i tako se ona parila...menstuacije joj bile obilne i peti mjesec ostala trudna.ne kazem da se vi parite jer neznam tacan postupak...al sadik sadikovic ima svojih knjiga pa bi valjalo neki savjet procitat...

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 376
3.7.2010 9:09:54   
fatimica09
ja sam juče na pijaci Telali kupila macinu travu-očajnicu i vrkutu svaka je po 4 km, a pakovanja su pravo velika....ima još svakakvih travki za ove ženske tegobe i mnogo je jeftinije nego po apotekama a i pakovanje mnogo veće....pa eto za žene iz Sa, koje se kao ja filuju biljčicama......i to da napomenem da sam ja u ovih 5 mjeseci jedino kod ove žene naišla na tu pravu očajnicu, ona je gorka ko sam čemer i bjelkaste je boje, ove po apotekama trofač pravi user posted image , bogdu dobiješ a cijena 4,90 kmuser posted image  i još nije gorka user posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 377
27.8.2010 12:45:56   
gulanferka
drage moje...evo novopecena, jutros potvrdjena trudnica kojoj je pomogao jedan narodni lijek. inace sam imala strasno neredovite menstrucaije, ponekad  i amenoreje u trajanju od 6 mjeseci. isla doktorima, jedan dijagnosticirao PCOS i stavio me na Diane (dok smo MM i ja jos bili u ilegali), poslije bila na dabrostonu i nista- bebe ni na mapi. dvije godine tako. i onda moj vrač- tetka koja je sama zanijela prvi put u 36oj godini i lijeci se iskljucivo prirodnim lijekovima mi napravi prirodni lijek uz pomoc kojeg je i ona ostala trudna: cistu staklenu bocu napuniti suhom kunicom (strucke sa cvijetom, listom i stabljikom) koliko god u bocu moze stati, doliti kvalitetnom (čistom) rakijom od sljive i ostaviti stajati 21 dan. nakon 21 dan ocijediti u cistu bocu i svako jutro na taste piti po jednu malu casicu (ili čep od boce). ja sam popila dvije boce. od prve sam nakon godinu dana dobila prirodno menstruaciju a od druge evo i ostala trudna. isto tako i moja prijeteljica (35 godina). inace, meni je 31. evo, iako nije ni vrkuta ni macina trava kod nas je tri upalilo- pa ako jos nekoj pomogne niko sretniji od mene.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 378
27.8.2010 14:27:13   
Latinka
Gulanferka, estitam na trudnoi user posted image user posted image user posted image  i dobro dola!
Hvala to si svoje iskustvo podijelila s nama. Mislim da je o ovom receptu bilo rijei na temi ljekovito bilje ili nekoj slinoj; znam da sam negdje itala o tome. Iskreno, i ja vjerujem u te prirodne pripravke

elim ti sve najbolje, lahku trudnou i ugodno druenje s nama user posted image  

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu gulanferka)
Neposredna veza do poruke: 379
3.9.2010 23:10:27   
Anica1
Negdje sam procitala na internetu da se ne smije piti vrkuta ako zena ima miome user posted image Zna li neko da li je to stvarno istina posto sam je ja krenula piti a imam miom. Ujutro pijem 2 solje macine trave, a poslje podne 2 solje vrkute. Inace imala sam kiretazu 19 augusta, pa sam cula da je caj od vrkute dobar za obnavljanje lsuznice maternice nakon kiretaze?!

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 380
4.9.2010 9:55:12   
Anoniman
da li ce maca i vrkuta smiju piti u toku menstruacije???

(odgovor članu Anica1)
  Neposredna veza do poruke: 381
4.9.2010 10:16:59   
Mirkica
ja sam macu pocela piti od prvog dana user posted image pa sve do 16 DC 

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.9.2010 22:15:06 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 382
4.9.2010 11:05:40   
tinchita
Drage moje, evo da i ja dam user posted image user posted image user posted image user posted image macinoj travi!
Ja sam ju pila samo dvadeset dana - i ostala trudna! Do tada smo već četiri mjeseca radili na user posted image ! Pila sam ju po tri šalice dneveno + iva trava (ne znam ima li još koji naziv za nju). S tim da ja nakon ovulacije treba prestati piti, jer je ona čistač organizma, pa može naštetiti plodu u slučaju trudnoće! Ja sam tako informirana, pa sam tako i radila!

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 383
4.9.2010 15:49:42   
shmiki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image cestitke Tinchita ,zelim ti lepu user posted image i ugodnih user posted image meseci

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 384
4.9.2010 17:01:59   
ivana st
Vrkuta se može piti cijeli ciklus, a ne vjerujem da se ne bi mogla piti ako se ima miome, jer ona ima toliko pozitivnih učinaka da može samo pomoći. Čitala sam da kad bi redovito pili vrkutu da bi se moglo spriječiti dosta ginekoloških problema.
Macina trava je dosta jača i nju treba piti u određene dane. Ja sam je izbjegavala piti za vrijeme nenstruacije jer mi je izazivala veliko krvarenje (a i čitala sam da je najbolje piti poslje user posted image pa do ovulacije). Nakon O se macinu travu ne pije.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu shmiki)
Neposredna veza do poruke: 385
4.9.2010 18:36:52   
Anica1
Hvala ti Ivana. Ja sam imala kiretazu i moram se cuvat minimalno 2 mjeseca kako mi je dr rekao pa sam mislila piti macinu travu i vrutu u tom periodu jer  u ta 2 mjeseca ne moze se desiti trudnoca. Mislila sam da malo obnovim sluznicu maternice sa tim travama, cula sam da je vrkuta dobra a to, a macinu travu sam mislila piti uz to onako, valjda ne moze skoditi. Meni na cajevima pise da macinu travu pijem 2 solje dnevno a vrkutu 1 solju. Jel to ok?

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 386
4.9.2010 20:57:46   
ena0002
Macina trava se obicno pije nakon menstruacije pa do ovulacije

< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.9.2010 22:16:33 >

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 387
6.9.2010 14:19:48   
ivana st
Anice mislim da je dosta po jedna šalica dnevno jedne i druge. I bez obzira što nećete sada raditi na bebici, ja ipak ne bih pila macinu travu cijeli ciklus. dosta je jaka, a meni je osobno izazivala i obilnije menstruacije, tako da sa njom treba opreznije.
Što se kiretaže tiče,  i iza mene je jedna, i savjetovala bih ti da pustiš par mjeseci da se tijelo oporavi prije nego krenete ponovno u akciju.

< Poruku je uredio ivana st -- 6.9.2010 14:21:36 >

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 388
17.11.2010 9:15:21   
Anoniman
drage mooje dali se smije piti vrkuta u trudnoci....posto je pijem svakodnevo a postoji maaaaaaaaaalaaa sansa da sam trudna interesuje me bili skodilo da nastavim piti?

(odgovor članu ivana st)
  Neposredna veza do poruke: 389
17.11.2010 13:29:56   
sar@
Silver-Ja koliko znam da se vrkuta smije piti u trudnoći.Čak se preporičuje prva tri mjeseca, ako se ne varam,kao zaštita od pobačaja.Ipak ti malo istraži to po intrnetu nije na odmet.Iskreno se nadam da si trudna.
Ja trenutno pijem zdravac i kadulju, to preporučuje dr.Breuss kao navodno pomoglo je kod dosta žena koje žele tudnoću.Pa vidjećemo.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 390
17.11.2010 16:27:49   
Anoniman
Hvala Sar@ ja nastavljam svakako piti vrkutu, ali izgleda ipak nisam trudna! user posted image  No dobro...ima uvijek slijedeci mjesec!

(odgovor članu sar@)
  Neposredna veza do poruke: 391
   RE: Macina trava
2.3.2011 23:00:37   
jabuka88
ja bih vam se pridruzila,jer imam veliki problem.menstruacija mi izostaje vec 8mjeseci,isla sam ginekologu i vadila hormone,koje su mi jako poremeceni.doktor mi stalno daje pilule i kad ih pijem imam menstruciju,ali sad sam prestala  ici doktoru jer mi nikad ne kaze konkretno sta mi je.ja sam sama zakljucila po nalazim i istrazivajuci po internetu da imam PCO.sto me jako zabrinulo,nikako nemam menstruacije,pa sam pocela piti macinu travu i kunicu.pijem vec mjesec dana i cekam da se nesto desi.mlada sam i ne zelim ubrzo dijete,ali me brine da li cu ikad moci imati bebu.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 392
2.3.2011 23:57:30   
gerberka

Ja trenutno pijem zdravac i kadulju, to preporučuje dr.Breuss kao navodno pomoglo je kod dosta žena koje žele tudnoću.Pa vidjećemo.user posted image
[/quote]

Jel pravis mjesavinu ili ih pijes posebno?user posted image
jabuka 88 dobrodošla user posted image draga, promjeni ginekologa, PCO se moraju tretirati i uredoviti ciklus / ovulacija / ne brini nista, samo polako i na vrijeme user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 393
13.3.2011 0:05:01   
ando
drage moje ja sam ovdje nova trudilica ljubitelj prirode dosla sam do informacije da je samo jedna vrsta macine trave dobra za zacece a zove se KEDIJOT pokusala sam je naci ali nisam uspjela a znam parova koji su dobiliuser posted image nakon svih ostalih neuspjela pa ako iko sazna gdje je ima nek javi i ja cu.

andrea

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 394
13.3.2011 8:58:28   
ivannna
Ja sam ovaj mjesec pila mješavinu macine trave i to Marrubium i Nepeta, pila sam cjeli mjesec jer smo ovaj mjesec preskocili pokusaje zatrudnjivanja jer sam ja morala piti antibiotike, međutim menstruaciju sam trebala dobiti prijed 8 dana, i nije dosla, trudna na zalost nisam (kontala sam ako se nesto poremetilo pa ovulacija bila ranije moguća je user posted image ) radila sam i test iz mokraće i beta hcg i sve negativno.
Znam da je ovulacija bila jer sam bila kod dr. na kontroli i on je vidio žuto tijelo, znači nesto se poremetilo u drugom dijelu ciklusa.
A samo da na pomenem, da mi nikad u životu menstruacija nije kasnila duže od 2 dana, pa cak ni nakon operacije, ni kiretaže, ni uzimanja vel. doza antibiotika....
Ima li ko kakva iskustva, moze li to biti od ovih cajeva, iako prije kad god bi ih pila ciklus bi mi se ustalio na tacno 28 dana.
Usput imam jednu vodenu cistu oko 3 cm na desnom jajniku.

(odgovor članu ando)
Neposredna veza do poruke: 395
13.3.2011 19:24:33   
sabas
Ivanna , ciste ti mogu poremetiti ciklus

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 396
13.3.2011 19:56:06   
Latinka
ivanna, i meni je macina trava produžila ciklus kad sam je pila prvi mjesec sa 28 na 33 dana. Tek kasnije sam počela pratiti ovulaciju i saznala da mi je O 18-21 DC, a ne 14 DC, kako sam cijelo vrijeme mislila. Ali, ako si ti bila kod dr.i on ti vidio ovulaciju, onda je, vjerovatno, sabas u pravu.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 397
13.3.2011 20:48:24   
ivannna
Hvala vam na odgovorima, i ja sumnjam na ciste, al obzirom da sam ih imala i prije, jednu vodenu i endometriom koji sam operisala, i da mi to nikad nije uticalo na ciklus, sad mi bi cudno, pa sam posumnjala na čaj, jer sam prvi put pila mješavinu Marrubium i Nepete.
Iako iskreno sumnjam da bi čaj mogao ovoliki poremećaj da napravi (jos uvijek nisam dobila)

(odgovor članu Latinka)
Neposredna veza do poruke: 398
14.3.2011 7:44:50   
ena0002
Moguce je de su ti te trave malo poremetila ciklus....ja licno mislim da macina trava i sl. pomogne vise onim zenama koje imaju problema sa hormonima ili ciklusom...a kod koga je sve OK samo poremeti

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 399
19.3.2011 13:30:15   
shac
ljudi ja pijem caj majcina dusica veoma je gorak a imam probleme sa zatrudnjivanjem vise od godinu dana pokusavam da zatrudnim ali mi ne uspeva ako neko ima savet za mene pistite .A inace imam probleme sa vaginalnim sekretom .neznam sta da radim molim vas pomozite ako neto znate hvala vam svima

(odgovor članu Riba)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *