|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
12.5.2010 13:39:18   
Anoniman


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.




user posted image



(odgovor članu rokoko)
  Neposredna veza do poruke: 376
   RE: Fondant
12.5.2010 14:06:53   
milenium

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: milenium

hanady ja ti neću hvalit tortu jer ne volim lagat.user posted image

ali ja vjerujem da će ti svaki idući put biti sve bolja i boljauser posted image



Ne želim ti se zamjeriti, ali moram reagovati - Nije da Hanady treba moju zaštitu, ali, nekako se osjećam prozvanom da kažem u ime svih žena poput nje da Hanady nije profesionalni slastičar, niti dokona domaćica koja može sate provoditi u kuhinji, već zaposlena mama koja noću pravi torte.
Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet. Hanady napravi sočnu, mekanu, kremastu reforrm tortu (znam kakva je, jer sam je pravila po njenom receptu) i onda je još i ukrašava fondantom do pet ujutro
Kako ovo nije takmičenje profesionalnih slastičara, meni  je njena torta, sa sve nedostacima koje će vrijeme neminovno ispraviti - fantastična!



ti se baš uživilauser posted image
ma nek si ti nju obranilauser posted image
i meni je hanady superuser posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 377
   RE: Fondant
12.5.2010 14:08:45   
maja78 RR
na ove presjeke rokoko i zinanine mogu samo reci uh

< Poruku je uredio maja78 RR -- 12.5.2010 14:20:44 >


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 378
   RE: Fondant
12.5.2010 14:19:35   
Anoniman
Ja ove presjeke od rokoko ne smijem ni gledati, mogu misliti koja je to fantazija kad probaš...

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 379
   RE: Fondant
12.5.2010 18:56:37   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

4 jaja
2 dl secera
1 dl gustina
1 dl brasna
2 kaskice peciva

to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)


Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 380
   RE: Fondant
12.5.2010 19:37:14   
Hanady RR
bebe duša moja...ma nemoj se ti sikrat...ja sam odlučila uzet godišnji kad iduću budem pravila...ima ja nju da uravnam bolan...pa nije se desilo da ja na ovom dunjaluku nisam uspjela što sam naumila.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 381
   RE: Fondant
12.5.2010 21:02:35   
noaa
user posted image user posted image  kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnuuser posted image  i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavilauser posted image  budi drug..

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 382
   RE: Fondant
12.5.2010 21:04:41   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

4 jaja
2 dl secera
1 dl gustina
1 dl brasna
2 kaskice peciva

to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)


Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela user posted image user posted image



ja sad sve kore pravim tako... mislim osim one moje sto pravim sa orasima... kad pravim kore sa orasima pravim onda kao za onaj kolac ljubavni uzitak sto ima na temi kolaci ;)

Majke mi kore tako dobro ispadnu, masala da ih neureknem, nikad bolje mi nisu uspijele...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 383
   RE: Fondant
12.5.2010 21:07:02   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: noaa

user posted image user posted image  kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnuuser posted image  i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavilauser posted image  budi drug..

u pećnici...ja nemam mikrovalnu niti je želim imati al to je nebitno
ja sam stavila u šerpu pliću odozgo stavila foliju i stavila da se sitope...provirila i kad su se napuhale i sastavile izvadila...na ruku stavila medicinsku rukavicu...izvadila iz šerpe na radnu površinu na koju sam isresla šećer u prahu.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 384
   RE: Fondant
12.5.2010 21:08:37   
Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.



Draga ti meni sad dade ideju kako da ih filujem hahahahahah =)

Ja sve sa raznim filovima, tipa kao sto idu u reformu, mazem i sa ovim novim buttercream... ja zaboravila za zele bombonice, keksove i tako to hihi =)

THANK YOU!!! =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 385
   RE: Fondant
12.5.2010 21:25:03   
noaa
Hanady hvala,hocu i ja da probam user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 386
   RE: Fondant
12.5.2010 22:44:32   
zeze
Drage moje, ja vec neko vrijeme citam sta pisete i gledam ove vase torte sa fondantom i ODUSEVLJENA SAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svaka cast!

Eh sad, ja sam konacno odlucila da napravim jednu, mozda i dvije user posted image user posted image , al me zanima, kad napravim tortu, naravno ona odstoji u frizideru, jel je moram necim posebno premazat, pa onda stavljat fondant? Stvarno nisam ovdje nigdje procitala, ako je neko i napisao.user posted image Nisam neki strucnak za torte, al za sve postoji prvi put.
Hvala. user posted image
user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 387
   RE: Fondant
12.5.2010 22:49:35   
Mya_81 RR
Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 388
   RE: Fondant
12.5.2010 22:50:55   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...



ja stavim i vanilinog secera u prahu u smjesu.... i bez mlijeka ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 389
   RE: Fondant
12.5.2010 22:52:10   
Hanady RR
ja svoju nisma ničim preko mazala...
pa mi je zato ovako neravna ispala...
a sad sam oslučila preko namazati butercrem čini mi se tako se zove...
a to ti je smejsa ...izradiš margarin dobro i dodaješ šećera u prahu dok masa ne postane glatka a da se u njoj ne osjeti margarin...premažeš...zagladiš i staviš u frižider na 15-20 minuta i onda na to ide fondant.

eto nadam se da sam ti pomogla...meni su ovaj fol rekle iskusnije privatno...nakon napada mna moj ne uspijehuser posted image user posted image user posted image
šalim se al eto da ti pomognem...
a ja sam svoju pravila reform i malo ohladila i domah stavila fondant i to na način da sam ga malo vodom porskala sa one strane koja ide na tortu.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 390
   RE: Fondant
12.5.2010 22:52:26   
zeze
E hvala ti. Vidjela sam ja da nesto pisete za taj butter krem, ali nisam skontala kako ide. Hvala ti jos jednom. Kontala sam jednu cokoladnu tortu, pa onda preko taj butter krem i onda fondant.

_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 391
   RE: Fondant
12.5.2010 22:54:16   
Hanady RR
jesu brzeuser posted image user posted image user posted image

ja vanilijin šećer sam zaboravila...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 392
   RE: Fondant
12.5.2010 22:56:48   
zeze
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jesu brzeuser posted image user posted image user posted image

ja vanilijin šećer sam zaboravila...




Evo vidim, ja dok napisa jedan post ispred mene ih 3. user posted image user posted image
Pokusat cu ja to, pa kako god ispadne, kontala sam da fondant radim sa  bombonama, nesto mi se lakse cini.
Hvala vam user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 393
   RE: Fondant
12.5.2010 22:57:35   
Anoniman
Ja pravim sljedeći završni fil:
300 ml vode
200g šećera  prokuhati da se dobije agda,
u to dodati 1oo g istopljene čokolade za kuhanje i
200 g mljevenih oraha.
Kad se ohladi dodati pola maslaca.
Ovaj fil je stvarno ukusan a stegne se super i Hanady, mislim da je fil dovoljno vlažan da bi se fondant " zalijepio" a da voda uništava tu "ravninu".
Ja samo malo namažem vodom ukrase koje lijepim po glavnom sloju, ali samo malo, da se ne bi razvodenio.

(odgovor članu zeze)
  Neposredna veza do poruke: 394
   RE: Fondant
13.5.2010 20:13:58   
IvanaTz
Jos "torata" user posted image user posted image user posted image ...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 395
   RE: Fondant
13.5.2010 20:28:43   
maja78 RR
nemam ivana vise sta da ti kazem, ostavljas me bez teksta

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 396
   RE: Fondant
13.5.2010 20:30:12   
IvanaTz
user posted image user posted image user posted image user posted image hvaalaaa...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 397
   RE: Fondant
13.5.2010 20:33:42   
dinciii
Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz user posted image

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 398
   RE: Fondant
13.5.2010 20:34:53   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: dinciii

Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz user posted image


Moze, moze, ja se s drugaricom pocela ozbiljno baviti tortisanjem...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 399
   RE: Fondant
13.5.2010 23:26:49   
Mya_81 RR
Ivana, fakat su super user posted image user posted image user posted image Vidim ja ti se ozbiljno zadala i samo praviš user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *