|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
7.5.2010 10:09:55   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Eh evo i moje nove torte, u obliku najbolje nam tuzlanske "pive"...user posted image user posted image user posted image

user posted image



imaš gajbu pive od nas user posted image user posted image

_____________________________

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 326
   RE: Fondant
7.5.2010 10:23:48   
Mya_81 RR
Majo, srce si user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 327
   RE: Fondant
7.5.2010 13:00:31   
IvanaTz
Evo i mene, jeste se raspisale user posted image ... E ovako, za ova piva sam pravila milka tortu (ima negdje moj recept na tortama), bez kora, znaci keks masa + cijela plazma umjesto kore, ova se torta pravo fino stisne i lijepo oblaze fondantom, a inace pravim svakakve, samo da je malo cvrsci fil na kraju zbog fondanta ili zavrsim korom i to je to... Slova za logo sam sjekla polako jedno po jedno, gledala u originalan logo i pokusala da "skinem" isti font, bas moras imat' zivce za ovo user posted image a boce sam oblikovala od te milka keks mase, gledas u bocu i oblikujes user posted image user posted image user posted image . Znaci, oblikovala boce, kad su se stisle oblozila zelenim fondantom pa od bijelog i crvenog napravila logo i slova i to na boce i to je to... Samo sam ovo pilsner i 1884 napisala bojom u tubi, presitno mi bilo za kruzit fondant...
w.pooh javi kad bude godisnjica firme, pravim vam tortu user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 328
   RE: Fondant
7.5.2010 16:28:59   
anelinos
Ivana ajde moli te daj ovdje recept ili link da sad netrazim ovdje imam rodjedan jedan a nemam vise ideja koju trotu obloziti... 

_____________________________

Sretna i zadovoljna, hrabro koracam ka svom cilju skidanja killica...

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 329
   RE: Fondant
7.5.2010 16:38:50   
IvanaTz
Evo ga:

MILKA TORTA

12 jaja
600 g mljevene plazme
400 g secera
2 kutije cijele plazme
2 crne milke
2 bijele milke

2 margarina

Umutis 12 bjelanjaka, pa dodas secer, pa zumanca, pa mljevenu plazmu. Tu smjesu podijelis na dva dijela, otopis na pari margarin i crne milke i dodas u jedan dio a drugi margarin i bijele milke u drugo dio, izmutis naravno svaki taj dio mikserom da se dobro sjedini.
Oblozis kalup ili tepsiju folijom i redas cijele plazma kekse (prethodno umocene u mlijeko) pa jedan fil, pa opet kekse pa drugi fil pa opet kekse. Ostavis u frizider par sati da se stisne, izrucis iz kalupa ili tepsije i ukrasis slagom (ako koristis fondant bez slagauser posted image ).
I ako hoces rucno da oblikujes neke oblike onda ostavis ovu masu da se malo stisne u frizideru pa onda oblikujes...

Sretno!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 330
   RE: Fondant
8.5.2010 22:08:39   
rokoko
 Nisam dugo listala ove teme i sad sam imala šta vidjeti.Ivana Tz torte su user posted image user posted image ,pivo posebno!A sad sam vidjela ovaj recept Milka torte,ja ništa od "živih"jaja nisam pravila,ne usuđujem se.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 331
   RE: Fondant
9.5.2010 1:53:51   
Hanady RR
vjeruj rokoko ja evo večeras opet ednu toricu pravim...
i opet sam se za reform odlučila...
baš sam skeptična sa ''živim'' jajima...
pogotovo jer djeca jedu...nekako imam strah od toga.
ja vjerujem u njen ukus...ali ipak termička obrada jaja za mene je zakon.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 332
   RE: Fondant
9.5.2010 9:25:57   
Hanady RR
user posted image

user posted image
user posted image
user posted image
evo moje male tortice...nastala jutros u zoruuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 333
   RE: Fondant
9.5.2010 9:34:21   
malena27 RR
hanady user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 334
   RE: Fondant
9.5.2010 9:34:30   
taurus
user posted image user posted image user posted image user posted image  Hanady ti stvarno unikatna žena.
Svaka čast torta ti je prelijepa.


P.S. ja nikad u životu nisam ni pokušala napraviti tortuuser posted image user posted image user posted image  pa me sad još više sramota od tebeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 335
   RE: Fondant
9.5.2010 9:36:21   
Hanady RR
hvala vam cure
joj taurususer posted image user posted image user posted image user posted image

ja sam skontala kad mi dosadi ovaj moj kanelariski posao imam rezervu...pravim torte...al u neko normalno vrijrmeuser posted image user posted image user posted image

sve kontam kako ona rokoko onolike torte izbacuje sa onolikom djecom...ta žena nikada ne spava al neće da kažeuser posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 336
   RE: Fondant
9.5.2010 10:26:12   
Anoniman
E draga Hanady, otkad je tvoje slike čekam user posted image  user posted image  user posted image ...ali dužna si nam još jednu sliku, ili sam ja nešto propustila...odlično.user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 337
   RE: Fondant
9.5.2010 10:31:30   
maja78 RR
user posted image hanady ti bi trebala promijeniti nick u super zena
sve stizes i sve ti uspijeva
torta je odlicna

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 338
   RE: Fondant
9.5.2010 10:37:24   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: zinanina

E draga Hanady, otkad je tvoje slike čekam user posted image  user posted image  user posted image ...ali dužna si nam još jednu sliku, ili sam ja nešto propustila...odlično.user posted image


da dužna sam svoje prvo remek djelo...ali avaj...ostala sam bez slike...
donela sam aparat da napunim baterije i moj pametni mm pokupi aparat i vrati ga a da slike nisma skinula...
ali biće...
a juče sam maksuz kupila novo kablo za svoj mobilac...da se više ne peglam...ni sebe ni druge.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 339
   RE: Fondant
9.5.2010 10:50:18   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: rokoko

Nisam dugo listala ove teme i sad sam imala šta vidjeti.Ivana Tz torte su user posted image user posted image ,pivo posebno!A sad sam vidjela ovaj recept Milka torte,ja ništa od "živih"jaja nisam pravila,ne usuđujem se.



Hvala rokoko, ma sta ja znam za ta jaja, ima puno recepata gdje se koriste "ziva" jaja, ono gdje je fil i kora ista smjesa pa se kora pece a fil premazuje, npr.Finska torta...
Meni u djetinjstvu baka stalno pravila umuceno zumance sa secerom pa ja navikla...user posted image user posted image user posted image

Hanady, torta je suupeeeruser posted image user posted image user posted image , bas si majstorica!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 340
   RE: Fondant
9.5.2010 11:00:47   
faris06
E zenice moje svaka vam cast. Ja sam inace duduk za torte, kolaci mi super idu ali torte nisam probala, ne usudim se. Jedino pravim plazma tortu i to je jednostavno , a ukusno i ne moze neuspijeti. Fondant mi se nije dalo napraviti, jer nisam nasla glicerin, a nisam znala za fazon sa bombonama.
Hanady[/b ne zovem ja tebe bezveze zena zmaj.user posted image

_____________________________

Dva mala Indijanca

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 341
   RE: Fondant
9.5.2010 11:11:18   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

IZVORNA PORUKA: rokoko

Nisam dugo listala ove teme i sad sam imala šta vidjeti.Ivana Tz torte su user posted image user posted image ,pivo posebno!A sad sam vidjela ovaj recept Milka torte,ja ništa od "živih"jaja nisam pravila,ne usuđujem se.



Hvala rokoko, ma sta ja znam za ta jaja, ima puno recepata gdje se koriste "ziva" jaja, ono gdje je fil i kora ista smjesa pa se kora pece a fil premazuje, npr.Finska torta...
Meni u djetinjstvu baka stalno pravila umuceno zumance sa secerom pa ja navikla...user posted image user posted image user posted image

Hanady, torta je suupeeeruser posted image user posted image user posted image , bas si majstorica!



i meni je baka pravila umuceno zumance, i nemam problema sa tim da ide svjeze jaje u kolac

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 342
   RE: Fondant
9.5.2010 12:08:04   
rokoko
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

sve kontam kako ona rokoko onolike torte izbacuje sa onolikom djecom...ta žena nikada ne spava al neće da kažeuser posted image



Garant neće da prizna ili joj možda neko drugi sve to praviuser posted image user posted image user posted image !
Torta ti je user posted image ,samo nastavi!

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 343
   RE: Fondant
9.5.2010 14:10:57   
Visnja RR
bravo hanady user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 344
   RE: Fondant
9.5.2010 14:48:52   
dinciii
Hanady super izgleda!!!user posted image

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008


(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 345
   RE: Fondant
9.5.2010 21:18:44   
Mya_81 RR
Hanady je žena zmaj user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 346
   RE: Fondant
9.5.2010 21:32:56   
bebbe RR
Hanady, torta ti je prekrasna, a moram ti reći da je i moja koju sam napravila po tvom receptu - reform. I ukus je dobar, a i "šminka", odnosno fondant od boba i šećera. Hvala još jednom za recept, a svim forumašicama savjet da, kada im treba dobra, kremasta, ukusna i čokoladna torta odu na temu "torte" i potraže  Hanadyn recept za reform. 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 347
   RE: Fondant
9.5.2010 23:34:11   
myb@by

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo ga:

MILKA TORTA

12 jaja
600 g mljevene plazme
400 g secera
2 kutije cijele plazme
2 crne milke
2 bijele milke

2 margarina

Umutis 12 bjelanjaka, pa dodas secer, pa zumanca, pa mljevenu plazmu. Tu smjesu podijelis na dva dijela, otopis na pari margarin i crne milke i dodas u jedan dio a drugi margarin i bijele milke u drugo dio, izmutis naravno svaki taj dio mikserom da se dobro sjedini.
Oblozis kalup ili tepsiju folijom i redas cijele plazma kekse (prethodno umocene u mlijeko) pa jedan fil, pa opet kekse pa drugi fil pa opet kekse. Ostavis u frizider par sati da se stisne, izrucis iz kalupa ili tepsije i ukrasis slagom (ako koristis fondant bez slagauser posted image ).
I ako hoces rucno da oblikujes neke oblike onda ostavis ovu masu da se malo stisne u frizideru pa onda oblikujes...

Sretno!


ova torta je fantasticna user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 348
   RE: Fondant
10.5.2010 23:20:19   
Anoniman
user posted image
Evo malo ideja...nisam ja pravilauser posted image .

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 349
   RE: Fondant
10.5.2010 23:22:29   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *