Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:11:38
maja78 RR
ja na tu opciju prirodnog nikad nebi smjela igrati, uvijek bi bila u grcu, a pogotovo da samo on pazi, nema sanse, ne da nebi on pazio, vec jednostavno nebi se ja mogla opustiti
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:17:50
Anoniman
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
ja na tu opciju prirodnog nikad nebi smjela igrati, uvijek bi bila u grcu, a pogotovo da samo on pazi, nema sanse, ne da nebi on pazio, vec jednostavno nebi se ja mogla opustiti
A zasto se nemozes opustit .... Ja se tako cuvam stalno nikad se nije omaklo odnosno mm se cuva ne ja sto rece hanady,tamo pred kraj se zavrsava se vadi ...probali smo i sa kondomom al meni nevalja neide nikako nemogu ruzno mi eh,tad se ja nemogu opustiti nikako bude mi bas bezzz guma pa hajd
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:19:47
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija
hanady vrlo si slikovito to objasnila , ma ne znam, ja to nikad ne bih smjela kao ni maja, prirodno čuvanje nam nikad nije bil opcija
PA kako se cuvate onda????? Meni je ovako superrr prirodno nije se nikada omaklo hb. A rekla sam mm dobro kontaj i pazi,sam si reko da neces jos djece za 10god abd.. A nebi ni ja volila bas neplansiki nista pa ti sad vidi kako meni tako i tebi dragi moj....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:20:00
Hanady RR
ma nikad ništa nisma ni probala niti mislim...ja se finbo opustim bez griže savjesti ma ša me gabri on će najviše naj ako fuli, zar ne! ja fino kući sa djecom a on pored dva posla morao bi vala i 3 tražit.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:23:07
noaa
IZVORNA PORUKA: škorpija
hanady vrlo si slikovito to objasnila , ma ne znam, ja to nikad ne bih smjela kao ni maja, prirodno čuvanje nam nikad nije bil opcija
prije trudnoce sam imala redovnu mjesecnicu pa je palila Bilingsova metoda/plodni/neplodni dani i nikad nije iznevjerila al sad vise nije redovna pa trazimo novu
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:39:41
Sonja
IZVORNA PORUKA: felix
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
A zasto se nemozes opustit .... Ja se tako cuvam stalno nikad se nije omaklo odnosno mm se cuva ne ja sto rece hanady,tamo pred kraj se zavrsava se vadi ...probali smo i sa kondomom al meni nevalja neide nikako nemogu ruzno mi eh,tad se ja nemogu opustiti nikako bude mi bas bezzz guma pa hajd
i kod mene ista situacija prirodno je najbolje i prije braka smo se cuvali prirodno pa nije zakazalo a evo vec godinu isto nije .. vidjet cemo do kad ce fercerat jedno vrijeme nam je guma glavu cuvala heheh al meni ne godi tako da nista od toga...
mene je samo strah sto mm u zadnje vrijeme stalno govori napravit cu ja tebi sad jos jedno reko neces MENI , nama ces
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:43:58
Anoniman
mene je samo strah sto mm u zadnje vrijeme stalno govori napravit cu ja tebi sad jos jedno user posted image reko neces MENI , nama cesuser posted image
heheheh,dobra si nema sta.. Ja nevolim kondom nikako ,,ovako je puno bolje ....I ljepse...a bome i osjecajnije znate na sta mislim
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:45:21
Husic10
Bogami opustim se i ja ne vjerujem da kad ja ne bi bila za to da imamo vise djece da bi ignorisao to i po svom...nema toga kod mene, samo kompromis... U prethodnom postu sam se salila i napisala da me je on cuvao a sad
Tu mora da bude dosta iskrene komunikacije izmedju muza i zene ako im je to nacin "cuvanja", zna i njima da se omakne , ali kad razmislis jeli ti stvano zagarantovano da neces zatrudniti ako si na piulama ili imas spiralu...jer ima dosta slucajeva gdje je to nacin kontracepcije ali zena opet ostane trudna
Znaci bolje i zdravije mi je sa mm fino i iskreno komunicirati i prirodno se cuvati, pa i ako se omakne ne bi mi bio kraj svijeta... Inace ja se ne mogu opustiti ,i zgrcim se na gumu a o alergiji da vam i ne pricam
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:50:49
Husic10
IZVORNA PORUKA: Sonja
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
ma ša me gabri on će najviše naj ako fuli, zar ne! ja fino kući sa djecom a on pored dva posla morao bi vala i 3 tražit.
ovo sam i ja rekla svom sad radi od 7h do 20-21h a kad b imali jos jedno..nebi dolazio kuci nikako..samo da ostavi pare hehehehe
Bilo bi im poso, kuca, kuca poso, nistaa i ne znammmmm....odma pomislim na onaj youtube hit i odvalim se Ako ste culi pjesmu znate o cemu pricam on sigurno ima 10 djece
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:55:26
Hanady RR
majkemi mene sramota reć...al ja ''gumu'' nikada nisma vidjela sem zapakovanu u kafiću kad djele na dan borbe protiv AIDS-a ili ona kutijica puna na rafama kraj kasa u pordavnici. tablete također niakad nisma vidjela sem jednom kod kolegice na fakultetu koja je moje ime fulila i 1 slovo pa kao u šali kaže ja se tebe svaki dan sjetim kad pijem kontracepsijske Diana pa je neki broj bio. Jest da ličim emancipovano al po ovom pitanju prava sam ljenkase...brđanksa sa dna kace... al šta ću takva sam i iz nekih milion razloga nebih ni htjela drugačija biti po ovome pitanju
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 21:58:37
maja78 RR
majkemi mene sramota reć...al ja ''gumu'' nikada nisma vidjela sem zapakovanu u kafiću kad djele na dan borbe protiv AIDS-a ili ona kutijica puna na rafama kraj kasa u pordavnici. tablete također niakad nisma vidjela sem jednom kod kolegice na fakultetu koja je moje ime fulila i 1 slovo pa kao u šali kaže ja se tebe svaki dan sjetim kad pijem kontracepsijske Diana pa je neki broj bio. Jest da ličim emancipovano al po ovom pitanju prava sam ljenkase...brđanksa sa dna kace... al šta ću takva sam i iz nekih milion razloga nebih ni htjela drugačija biti po ovome pitanju
ma ti si kraljica kako god okrenes i sa gumom i bez nje ja iskrenije osobe od tebe ne vidjeh
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 22:00:19
bebbe RR
majkemi mene sramota reć...al ja ''gumu'' nikada nisma vidjela sem zapakovanu u kafiću kad djele na dan borbe protiv AIDS-a ili ona kutijica puna na rafama kraj kasa u pordavnici. tablete također niakad nisma vidjela sem jednom kod kolegice na fakultetu koja je moje ime fulila i 1 slovo pa kao u šali kaže ja se tebe svaki dan sjetim kad pijem kontracepsijske Diana pa je neki broj bio.
E, ovo je extra simpa, Hanady:) Baš si me nasmijala slatko. Ja koriistim Mirenu. Jako, jako sam zadovoljna i preporučila bih je svima.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 22:23:44
Anoniman
Mi također na "prirodan način" se čuvamo.Mada nam se na taj način i desila 2.trudnoća 6 mjeseci poslije poroda,ali ja vjerujem da bi se to desilo i s bilo kojom drugom zaštitom,jer je bilo tako suđeno,i gotovo,ne razbijam sebi glavu s tim.I dalje se čuvamo tako,i evo 14 mjeseci uspješno,a ako bi se desilo i drugi put ne bi bio smak svijeta,ali bih onda zasigurno prešla na spiralu.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 4.5.2010 22:32:39
Sonja
IZVORNA PORUKA: Husic10
IZVORNA PORUKA: Sonja
ma ša me gabri on će najviše naj ako fuli, zar ne! ja fino kući sa djecom a on pored dva posla morao bi vala i 3 tražit.
ovo sam i ja rekla svom sad radi od 7h do 20-21h a kad b imali jos jedno..nebi dolazio kuci nikako..samo da ostavi pare hehehehe
Bilo bi im poso, kuca, kuca poso, nistaa i ne znammmmm....odma pomislim na onaj youtube hit i odvalim se Ako ste culi pjesmu znate o cemu pricam on sigurno ima 10 djece
ekrem legenda
kod mm je vec tako..kuca poso poso kuca jadnik stvarno mi ga zao sto toliko radi al sad renoviramo svoj sprat kuce pa nam treba svaki dinar.... zato on pazi da mu se ne omakne...zna sta bi bilo kad bi se omaklo
RE: sta koristite kao zastitu ?? 5.5.2010 10:12:07
denny
ja sam prije nekoliko mjeseci stavila spiralu. u principu sam zadovoljna, ali osjećam ogromnu napuhnutost od ovulacije pa se to produži do pojavljivanja menstruacije užas. stomak mi ko da sam u trećem mjesecu. jeli ima još netko ovakvog iskustva
RE: sta koristite kao zastitu ?? 5.5.2010 11:00:35
SailorMoon
Taj meni prirodni nacin nikako ne ide. Kao prvo sto smo vec u skoli ucili da to nefunkcionise, jer covek i prije ejukulacije ispusti koju kap spermije. Kao drugo, ja vala iskreno uzivam u "pravom kraju" a trece mi je absolutno nesigurno. Tako da ce mi aBd posle 1 bebe piti opet pilule, a posle druge aBd moj muz ide na Vasektomi-u. Tako da nema vise spermica, i nema ni trudnoce
RE: sta koristite kao zastitu ?? 5.5.2010 12:09:42
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: denny
ja sam prije nekoliko mjeseci stavila spiralu. u principu sam zadovoljna, ali osjećam ogromnu napuhnutost od ovulacije pa se to produži do pojavljivanja menstruacije užas. stomak mi ko da sam u trećem mjesecu. jeli ima još netko ovakvog iskustva
Denny, ta naapuhnutost o kojoj govoriš nema veze sa spiralom, jer spirala je mehaničko sredstvo, dakle, ne sadržava nikakve hormone. Vjerujem da je to do tebe i tvojih hormona. I sam sam taj tip. Da se djelomično regulisati prehranom - izbjegavanjem jako slane, jako masne hrane i mliječne čokolade (šmrc, šmrc), te pijenjem velikih količina vode...