|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sta koristite kao zastitu ??
23.4.2010 14:27:37   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: dincica

zanima me da li je neko od vas koristio kontracep.pilule Diane 35 i kakva su vasa iskustva. Meni ih je ginekolog preporucio zbog akni po licu.

IZVORNA PORUKA: ruby

ja ti nemam dobro iskustvo sa dianama jer mi ginekolog prije propisivanja tableta nije napravio nikakve pretrage tako da sam od njih dobila lisajeve i osipe po licu i vratu,ali svatko je drugaciji,nemora znaciti da ce tebi biti isto. meni su rekli da sam jedna od rijetkih koja ne podnosi pilule, a trebala sam ih piti zbog policisticnih jajnika.

IZVORNA PORUKA: emma.L

dincica, ja sam opet imala ludilo hormona od Diane 35, depresiju, bolne i nabrekle grudi i par kg više u roku od dva mjeseca, te migrene. S obzirom da je depresija bila baš gadna, morala sam prestati već nakon dva mjeseca, a pila sam ih za ustaljivanje ciklusa koji se poremetio zbog hormonalnog disbalansa usljed stresa.

Inače, valjda su dobre kome odgovaraju, jer vidim da ih masa liječnika prepisuje za sve i svašta. Meni, eto, nisu odgovarale (ne ponovilo se ).

IZVORNA PORUKA: dincica

ma citala sam i ja svasta o njima, ali ni sama ne znam da li da ih pocem koristiti.
u svakom slucaju hvala vam na odgovorima .

IZVORNA PORUKA: mamaajna

ja sam ih godinama koristila i super su mi od jasmin tableta sam se znala udebljati ali od dian ne.mada sam hormone vadila prije samog koristenja i ginekolog na osnovu toga ti odredzuje vrstu tableta,jer zavisi koji ti hormon fali ili je umanjen,ili je uvecan

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Junior)
Neposredna veza do poruke: 351
23.4.2010 14:52:32   
idana_85
Ja sam prije trudnoce koristila triquilar, a sada opet hocu pilulu i razmisljam dal i da opet uzmem triquilar (koji sam uzimala po receptu) ili da ipak pitam ginekologa sta ponovo. Dok sam ih koristila, sve je bilo ok, nisam imala nikakvih problema!

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 352
23.4.2010 15:00:40   
Emica_sa
Ja sam isto od triquilara imala najmanje nus pojava,iako meni ni jedne tablete ne odgovaraju,jednostavno imam prejake glavobolje od njih,tako da i nemam puno izbora jer mm ne zeli cuti za kondomuser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 353
23.4.2010 15:02:51   
Zoe
dincica - evo ti link za temu o Diana 35 koju sam ja davno postavila

http://www.ringeraja.ba/forum/tm.asp?m=122498&mpage=1[/link]

< Poruku je uredio Zoe -- 23.4.2010 15:05:39 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 354
23.4.2010 21:48:30   
Tidzi
A joj, ja se vec sada prinem sta da radim posle poroda?! Naime, mi kondome ne koristimo, jer su mi grozni, a i nekoliko se puta desilo da nam pukne. Tako da oni definitivno odpadaju. Sto se tice spirale, ne bi je smjela staviti, nema sanse. Ne znam sto se toga plasim, ali mi se dize kosa na glavi kada mi neko kaze da ugradim spiralu. Pilule mi ne pomazu. Dok sam redovno pila pilule ostala sam trudna. Kako? Ne znam ni ja! Ginic mi kaze da sam previse plodna. Radila sam razne neke testove i ginic mi je rekao da meni ne pasu pilule gotovo nikako, da mi je sigurnije da se cuvamo prirodno. Znaci i one odpadaju.
E, sad mi je rekao, kada se budem porodila treci put u julu i ako ne zelimo vise dijece, da mi odmah moze i podvezati jajnike. E, sad ja nemam pojma o tome. Surfala sam malo internetom i nisam bas puno nasla. Poznajem nekoliko zena koje sada imaju preko 40 godina i one su uglavnom zadovoljne. E, sad mene interesuje koje su prednosti, a koje mane? To mi niko ne zna reci! A s ginicom nisam imala vremena malo vise o tome razgovarati, mada cu na sledecoj kontroli sigurno. No, ipak me vise interesuje sta vi znate o tome, koliko ste informisane i da je neka od vas to uradila.
Da, kazu da je po vjeri to zabranjeno, ali meni je bolje to uraditi, nego nedaj Boze abortirati, a i ne mogu radjati Bog te pito koliko dijece! A nakon svega sto sam prosla i ustanovila da nijedna opcija za meni nije sigurna, imam pravo strah. Ne planiramo imati vise dijeca, i da se desi jos jedno, nije lose, a sta onda jos jedno, pa tako redom...
Hvala vam na bilo kojoj informaciji koju znate o podvezivanju jajnika iz licnog iskustva, ili od prijatelhica, rodica...ne bitno
...

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 355
23.4.2010 21:54:49   
fatimica09
Tidzi user posted image
mene si bas slatko nasmijala, hajde Bogati....neka djece , nek su ona tebi ziva i zdrava! E cuj ni tableta ti ne pomaze.....e ti probaj onda andol izmedju koljena i cvrsto drzati user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 356
23.4.2010 22:23:03   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: fatimica09

Tidzi user posted image
mene si bas slatko nasmijala, hajde Bogati....neka djece , nek su ona tebi ziva i zdrava! E cuj ni tableta ti ne pomaze.....e ti probaj onda andol izmedju koljena i cvrsto drzati user posted image

user posted image user posted image user posted image Aj, lutkice draga!!! To je ziva istina! Et, u julu se ako Bog da trebam poroditi, posle toga ako sve bude u redu, a vjerujem u Boga i nadam se da hoce, jos 6 sedmica bez keksa, a ja vec sad strahujem. A vala nije mi ni neki sex kad posle samo brojim dane kad ce se zacrveniti. Jos ako kasni, umrem i ozivim po milion puta. Pa to nije nikakvo uzivanje. user posted image user posted image user posted image Hebo ga, isto ko uz rato. Ja dijete hocu da se igram, istrcimo malo napolje mi dijeca i dok se igramo samo cekamo kad ce zapucati da bjezimo i da nam to sve pokvari.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 357
23.4.2010 22:27:11   
fatimica09
aBd, nek ti bude hairli porod, a sve je sudbina....cuvaj se koliko mozes, a vala ako je sudjeno dzaba sve....uzivaj! Ja imam jednu rodicu, ima mashAllah 4 curice, sve fol ganjali djecaka, ganjali.....a sto ona kaze, sad joj se i osladilo, kaze MENI JE NORMALNO STANJE TRUDNOCA user posted image

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 358
23.4.2010 22:31:42   
Tidzi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bas si me nasmijala sa rodicom! Da ne bude i kod mene tako i ovako me svi pitaju gdje sam pozurila ili mi se osladilo?! Ko imam sina 3 godine, kcerkicu 1,5 godinu i sad ovo trece... Ma nek su zivi i zdravi, a meni ocito ne gine da spavamo u posebnim sobama.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

Neposredna veza do poruke: 359
23.4.2010 22:36:00   
fatimica09
ma jok...kakve odvojene sobe user posted image
ja sam vala rekla aBd uopste se necu cuvati......ako treba nek sve budu od uha do uha....eh al eto da mi je bar jedno...ali bice aBd....a onda cu i ja ko moja rodicauser posted image aBd!

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 360
23.4.2010 22:38:51   
anuska08
Ja sam htjela pilule ali nažalost ne smijem ih piti,pa ćemo nastaviti tradiciju dugu 10 godina... izlazak na streljani!user posted image user posted image

< Poruku je uredio anuska08 -- 23.4.2010 22:39:05 >

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!

Neposredna veza do poruke: 361
26.4.2010 21:30:35   
Anoniman
Najbolje se cuvati prirodnim putem, ima kocnica user posted image nek malo i muzevi misle glavom a ne samo onom stvari da izvinete user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam se posle poroda cuvala prirodno 2 god i cim sam htjela drugu bebicu hvala bogu odma sam i ostala trudna!!user posted image

(odgovor članu anuska08)
  Neposredna veza do poruke: 362
26.4.2010 21:36:21   
škorpija
hej interesira me vi koje se čuvate prirodno, jel izbjegavate odnos u dane kad mislite d aiamte ovulaicju ili ne mislite o tome već smao muž paziuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 363
26.4.2010 21:42:46   
anidla
tebi je bas dosadno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kod mene muz pazi, jer ja blage veze nemam kad su plodni dani, ma joj meni ionako kasni duuuugo, pa je sad pod upitnikom koliko dobro mm zna paziti user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 364
26.4.2010 21:45:12   
škorpija
jooj ja njemu ništa ne vjerujem, nema šanse bez kondoma, a i pored toga kad mi je ovulacija nema keksa pa da me na koljenima moliuser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 365
26.4.2010 22:01:21   
taurus

IZVORNA PORUKA: škorpija

jooj ja njemu ništa ne vjerujem, nema šanse bez kondoma, a i pored toga kad mi je ovulacija nema keksa pa da me na koljenima moliuser posted image

Ti si super a meni se baš keksa kad su mi plodni daniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 366
26.4.2010 22:40:58   
Anoniman

hej interesira me vi koje se čuvate prirodno, jel izbjegavate odnos u dane kad mislite d aiamte ovulaicju ili ne mislite o tome već smao muž paziuser posted image

Ja bogami nemislim nista, nek i on o necemu misli user posted image user posted image moj je bio navalio za dr.djete kad mi je malena imala godinu dana, al nikad nije ni pokusao bez mog pristanka user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 367
26.4.2010 22:42:43   
teacher75

ovo drugo user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 368
26.4.2010 23:15:38   
ena23
IZVORNA PORUKA: teacher75

ovo drugo user posted image

muz me cuva user posted image
(nema mi nista smjesnije od ove izjave user posted image on me cuva ... hahahahahaha... od vuka!user posted image )
stim sto sam ja neku vecer rekla da mi se ovo osladilo pa hocu jos troje... hm.... moram mu napomenut da sam se salila user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 369
26.4.2010 23:24:39   
selina
user posted image drage moje imaju li kod nas  kontracepcijske tabletice tokom dojenja,jer u njemackoj imaju i smiju se koristiti kad se doji?????

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 370
27.4.2010 11:33:27   
Tidzi

IZVORNA PORUKA: selina

user posted image drage moje imaju li kod nas  kontracepcijske tabletice tokom dojenja,jer u njemackoj imaju i smiju se koristiti kad se doji?????

I u CH imaju isto posebne antibebi pilule koje pijes sve dok dojis svoje dijete. Cim prestanes sa prestankom dojenja, nastavljas normalne antibebi pilule.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 371
4.5.2010 20:43:45   
Husic10
Nista zato sam i user posted image user posted image user posted image user posted image
A muz me fol "cuvao" user posted image user posted image

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 372
4.5.2010 20:46:11   
škorpija
baš tako, znam ih ja još hebet što ih je muž tako čuvaouser posted image , ali hajde neka djece, nek su živa i zdravauser posted image

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 373
4.5.2010 20:51:04   
Husic10
I ja kazem skorpijo, djeca su od Boga i samo nek su zdrava i ziva ...
Znam i ja hajbet muz ih "cuvao" ko i mene , koristile, tablete, imale spirale ugradjene ali opet nekako sa user posted image user posted image user posted image Neka nama nasih bebicauser posted image

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 374
4.5.2010 20:56:46   
Hanady RR

e dsad škorpija pitanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image
ja se zamislih šta bih ti odgovroila...mislim znam da me nije briga jel ovulacija il nije...al sad nemogu reći samo on pazi i čuva šta da se desi. ja mu vjerujem u potpusnosti i ovo dvoje smo planski napravili...ali ja svakako budem na oprezu ''tamo negdje pred kraj'' pogotov ako je bio neki dernek , slavlje i to...što je sigurno sigurno je.user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *