Tidzi
|
A joj, ja se vec sada prinem sta da radim posle poroda?! Naime, mi kondome ne koristimo, jer su mi grozni, a i nekoliko se puta desilo da nam pukne. Tako da oni definitivno odpadaju. Sto se tice spirale, ne bi je smjela staviti, nema sanse. Ne znam sto se toga plasim, ali mi se dize kosa na glavi kada mi neko kaze da ugradim spiralu. Pilule mi ne pomazu. Dok sam redovno pila pilule ostala sam trudna. Kako? Ne znam ni ja! Ginic mi kaze da sam previse plodna. Radila sam razne neke testove i ginic mi je rekao da meni ne pasu pilule gotovo nikako, da mi je sigurnije da se cuvamo prirodno. Znaci i one odpadaju. E, sad mi je rekao, kada se budem porodila treci put u julu i ako ne zelimo vise dijece, da mi odmah moze i podvezati jajnike. E, sad ja nemam pojma o tome. Surfala sam malo internetom i nisam bas puno nasla. Poznajem nekoliko zena koje sada imaju preko 40 godina i one su uglavnom zadovoljne. E, sad mene interesuje koje su prednosti, a koje mane? To mi niko ne zna reci! A s ginicom nisam imala vremena malo vise o tome razgovarati, mada cu na sledecoj kontroli sigurno. No, ipak me vise interesuje sta vi znate o tome, koliko ste informisane i da je neka od vas to uradila. Da, kazu da je po vjeri to zabranjeno, ali meni je bolje to uraditi, nego nedaj Boze abortirati, a i ne mogu radjati Bog te pito koliko dijece! A nakon svega sto sam prosla i ustanovila da nijedna opcija za meni nije sigurna, imam pravo strah. Ne planiramo imati vise dijeca, i da se desi jos jedno, nije lose, a sta onda jos jedno, pa tako redom... Hvala vam na bilo kojoj informaciji koju znate o podvezivanju jajnika iz licnog iskustva, ili od prijatelhica, rodica...ne bitno...