Tidzi
|
Drage moje cure, niko ne zna sta se u tudjoj kuci krije. Citala sam i citala sve postove i pokusala sebe bar na neki nacin postaviti u tu situaciju. Da sam ja u tim godinama dosla kuci i rekla majci da sam trudna, mislim da mi ona na mjestu umrla . Bi sigurno! Zena je strogo protiv sexa prije braka. E, sad ako bi prezivljela tu vijest, sigurno bi me grdila, bilo bi svadje, ali vjerujem ipak i nekako sam sigurna u to da me ne bi odbacila i da mi ne bi ni u kom slucaju dala da abortiram, jer je protiv toga jos gora. Licno, kada sada malo razmislim, nekako shvatam Rubi. Nije bas jednostavno, ma koliko ona bila dobra i bliska sa majkom, da dodje i kaze da je trudna. I to jos sa deckom koji se ne svidja njenoj majci, ako sam dobro shvatila. Potom su mladi oboje, ali to mi ne prestvlja nikakav problem ako se oni koliko toliko ponasaju odgovorno, ako mogu naci zajednicki jezik, jos ako se vole (pretpostvljam da se vole, jer ja bi se vidjala kradom od roditelja kojeg oni ne simpatisu samo ako ga volim), pa eto desila se i ta trudnoca onda moze doci i brak. Ja sam protiv abortusa, ali to ne znaci da osudjem Rubi. Sta ako decka ne zanima sto je trudna i kaze da abortira, pa potom i mama kaze da se beba ne smije roditi, Rubi koliko god htjela da ga rodi, ona nema podrske ni od koga i potom nema ni nekog boljeg izbora. Ona najbolje zna zasto se odmah odlucila na abortus! Ne podrzajem je u tome, ali necu ni da je kritikujem, jer dosta joj je njene muke. Znate, ponekad i mi udate, koje se cuvamo, znamo sve o tome i to upraznjavamo redovno, jednostavno se desi da zatrudnimo. Mnogima se to desilo u teskom cuvanju. Npr. ja sam pila pilule i rodila drugo dijete. Ne opravdavam je, ali neke se stvari jednostavno dese ma koliko se mi trudili da do njih ne dodje. Sad sve zavisi kako ce njen decko reagovati na to. Ako bude sa deckom sve pozitivno, mozda Rubi promijeni misljenje i donese dobro odluku i to ces bas biti super, a ako ne...ona ce s tim zivljeti i mi tu ne mozemo nista. Mozda ce se nekada pokajati sto nije rodila, mozda nece, to ce vidjeti ona sama kada vrijeme ucini svoje.