Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Rubi Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju. Jao,koje ste na temi ko mravi na mravnjacu Rubi,zao mi je sto si trudna iskreno ...Al pitam se kad nebi htjela bebu kako ces uradit abortus,a da tvoji neprimjete koliko znam posle abortusa moras mirovati,lezati i krvarsis neznam nisam pametna sta ti reci, Odma se sjetim ove svoje prijat.sto je izgubila bebu a jedva ju cekala a ona se mrtva rodila Ti imas zivu bebu,cuvaj ju ako mozes jer goriti je abortus nego porod Neznas kakve te sve posledice mogu,snaci nedo Bog da vise nikada nemognes zatrudnit. Dobroo,razmisli prije nego sta odlucis. I da jos nesto,,bas mi prica prijat.kad se otisla porodit da je dosla djevojka tj.razlika je samo sto je haman udata mladja od tebe ima 15god.dosla na porod Da,da 15godina.... Sretno Draga moja,sta je tu je.Sad je najbitnije da ostanes pribrana.Necemo ti nista govoriti s vjerske strane,jer da je taj nacin zivota prisutan ne bi dosla do ovog do cega jesi.Moj je stav da je grijeh predbracni odnos i abortus,ali mila moja,nije nekog drugog i nije tvoj,zato ti necu o tome.To sto ja jesam,hvala Bogu,prakticar vjere ne znaci da se sutra insaallah necu sresti sa slucajem kao sto je tvoj npr.s nekim iz porodice,od prijateljica i sl.Trudicu se dijete odgajati vjerski i doviti za njega,a Allah je Taj koji upucuje.I upravo jer ne znam sta me sutra ceka s mojom kcerkicom,posve sam se stavila u tvoj slucaj i razmisljam kako bi bilo da sam to ja ili moje dijete. Mila moja,dooobro razmisli,ne donosi nagle odluke i razgovaraj s mamom.Zelim ti sve najbolje i sto prije da rijesis problem.
|