|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
23.4.2010 14:58:25   
jasmin
Ja ti draga vjerujem.Samo mi je puno zao zbog tvoje situacije.
Dobro razmisli.Smijem li znati dokle si sad s razmisljanjem.Sta je ono cemu tezis trenutno.Reci mami ili ne?

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 601
23.4.2010 14:59:24   
Lalana
Ja, od kad sam uclanjena na RR, nisam vidjela vise clanova na nekoj temi, sto j znak, da se zene zaista istinski brinu, i pokusavaju ti pomoci.

Jer, ti si gresku napravila, to se ne moze sa mape obrisati, i ja se nadam da kada se sve ovo zavrsi, na koji god to nacin bilo, da ces uzeti mnogo pouka koje su dosle nazalost na tvom licnom primjeru.

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 602
23.4.2010 14:59:59   
milenium

IZVORNA PORUKA: medi87

Odgovor od Hanady RR stvarno si zaista. Ja kako vidim ona je vec odlucila da radi abortus, nije nista lose ukazati na eventualne posljedice koje mogu uslijediti. molim moderatore da mi ukazu na to kako se skinuti sa ringeraje, jer sam zaista razocarana postupkom doticne forumasice. Ja sam mislila da ovaj portal postoji za pomoc, savjete zenama koje zele ostati trudne, koje su to na srecu vec jesu, a i u slucaju nezeljene trudnoce da pruzimo jenda drugoj savjet i i tome slicno a ne na napade. Zaista sam razocarana!Jos jednom molim moderatore da me odjave ili ukazu na to kako da se uradi...

gore u lijevom kutu ti piše Odjava pa klikneš na to,ali neka te nemoj ići.
polako.evo jedna user posted image za tebe.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 603
23.4.2010 15:02:43   
Rubi
IZVORNA PORUKA: fatimica09

Rubi,
a sta mislis, jesi li bar malo skontala kako mami da kazes, bili to ikako moglo da ti otac ne sazna....da te mama malo prikrije, kao sto samo mama zna.....jer vidim ti bas ne zelis tu bebicu....

Svakako da sam mislila je zamoliti da ne kaze ocu,ako uspijem.Jer on kada bi saznao,ne zelim ni da razmisljam...a kako njoj reci,ni to ne znam,jer ona ne zna ni da imam odnose sa momkom.

(odgovor članu fatimica09)
Neposredna veza do poruke: 604
23.4.2010 15:04:28   
medi87
Još jednom: Ja sam mislila da ovaj portal postoji za pomoc, savjete zenama koje zele ostati trudne,kao sto sam ja i one koje na srecu vec jesu, a i u slucaju nezeljene trudnoce da pruzimo jedna drugoj savjet i i tome slicno a ne na napade. A Rubi iskreno sve najljepse kao sto sam ti napisala i u p.p.

RR porodica :-)))

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 605
23.4.2010 15:04:30   
Anoniman
Ja sam protiv toga. Nek to bude zadnja stavka na listi "sta dalje".

Ja imam osjecaj da to ljudi dozivljavaju kao vadjenje krajnika, ono kao pa smetalo mi. Halloooooooooo.......zene....poslusajte se, vi nekom govorite da ubije jedan zivot koji jos nije nastao, ali je zivot, zna se ko o tome odlucuje.

(odgovor članu Lalana)
  Neposredna veza do poruke: 606
23.4.2010 15:04:45   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Ja ti draga vjerujem.Samo mi je puno zao zbog tvoje situacije.
Dobro razmisli.Smijem li znati dokle si sad s razmisljanjem.Sta je ono cemu tezis trenutno.Reci mami ili ne?

Ni sama ne znam.Zelim najprije razgovarati sa momkom pa vidjeti sta dalje.Najradije bi joj rekla aline znam kako to izvesti a panika me hvata jer sam izgleda u petoj sedmici trudnoce,a vrijeme kako prolazi,sve je gore.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 607
23.4.2010 15:05:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Rubi

Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju.

Jao,koje ste na temiuser posted image ko mravi na mravnjacuuser posted image
Rubi,zao mi je sto si trudna iskrenouser posted image ...Al pitam se kad nebi htjela bebu kako ces uradit abortus,a da tvoji neprimjete koliko znam posle abortusa moras mirovati,lezati i krvarsis neznam nisam pametna sta ti reci,
Odma se sjetim ove svoje prijat.sto je izgubila bebuuser posted image a jedva ju cekala a ona se mrtva rodila
Ti imas zivu bebu,cuvaj ju ako mozes jer goriti je abortus nego porod
Neznas kakve te sve posledice mogu,snaci nedo Bog da vise nikada nemognes zatrudnit.
Dobroo,razmisli prije nego sta odlucis.
I da jos nesto,,bas mi prica prijat.kad se otisla porodit da je dosla djevojka tj.razlika je samo sto je haman udata mladja od tebe ima 15god.dosla na porod
Da,da 15godina....
Sretno

Draga moja,sta je tu je.Sad je najbitnije da ostanes pribrana.Necemo ti nista govoriti s vjerske strane,jer da je taj nacin zivota prisutan ne bi dosla do ovog do cega jesi.Moj je stav da je grijeh predbracni odnos i abortus,ali mila moja,nije nekog drugog i nije tvoj,zato ti necu o tome.To sto ja jesam,hvala Bogu,prakticar vjere ne znaci da se sutra insaallah necu sresti sa slucajem kao sto je tvoj npr.s nekim iz porodice,od prijateljica i sl.Trudicu se dijete odgajati vjerski i doviti za njega,a Allah je Taj koji upucuje.I upravo jer ne znam sta me sutra ceka s mojom kcerkicom,posve sam se stavila u tvoj slucaj i razmisljam kako bi bilo da sam to ja ili moje dijete.
Mila moja,dooobro razmisli,ne donosi nagle odluke i razgovaraj s mamom.Zelim ti sve najbolje i sto prije da rijesis problem.

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 608
23.4.2010 15:06:19   
Lalana
Meni se mnogo svidjela ideja od Hanady, da kazes prvo mami od tvog decka, pa da zajedno zovnete tvoju mamu, jer tada nece moci eksplozivno reagovati, a nakon toga ce imati vremena da se malo smiri i dodje sebi. Opet, mozda grijesim.

Moje tri srece...

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 609
23.4.2010 15:08:28   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: medi87

Još jednom: Ja sam mislila da ovaj portal postoji za pomoc, savjete zenama koje zele ostati trudne,kao sto sam ja i one koje na srecu vec jesu, a i u slucaju nezeljene trudnoce da pruzimo jedna drugoj savjet i i tome slicno a ne na napade. A Rubi iskreno sve najljepse kao sto sam ti napisala i u p.p.

u cemu je problem? to upravo i radimo ovdje svako daje svoje misljenje... zene smo sa razlicitim misljenjima i iskustvima...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 610
23.4.2010 15:08:50   
koka i po
Možda i zna .Dvije godine zabavljanja nije malo iako ste djeca a djeca su radoznala u svakom pogledu.A otac, možda bi baš reagovao suprotno tome što ti misliš.Ja sam sa svojim ocem uvijek na ratnoj nozi ali kada sam imala "problema sa odrastanjem"reagovao je pravo i iznenadjujuće hajmo reći moderno.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 611
23.4.2010 15:09:17   
Anoniman

Rubi,
a sta mislis, jesi li bar malo skontala kako mami da kazes, bili to ikako moglo da ti otac ne sazna....da te mama malo prikrije, kao sto samo mama zna.....jer vidim ti bas ne zelis tu bebicu....
izvini fatimice al meni nije bas dobar ovaj savjet,jer moze posle otac da zajedno krivi i majku i nju....
Meni to nije dobra solucija
Kod mene je rodica 9mjes.krila trudnocu da,da 9mjes.isto vanbracno djete s nekim covjekomuser posted image ...ozenjenim jos...
Kad je htjela rodit porodi se i utusi bebu boze dragi,ma bolje da nepricam
I dan danas krivi otac majku kao,da je ona sve znala i krila od njih a stvarno nije zena znala,klete se ama ni primjetila nije
Covjek,je poceo da pije,vucara se sa svakim brak haus otiso...

Neposredna veza do poruke: 612
23.4.2010 15:11:26   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Lalana

Meni se mnogo svidjela ideja od Hanady, da kazes prvo mami od tvog decka, pa da zajedno zovnete tvoju mamu, jer tada nece moci eksplozivno reagovati, a nakon toga ce imati vremena da se malo smiri i dodje sebi. Opet, mozda grijesim.

To bi bilo dobro rjesenje, ali problem je u tome sto je moja majka uvijek smatrala da mogu imati boljeg momka.Posto sam iz grada, a on je sa sela...tek kada smo se poceli zabavljati, rekla mi je da to sto prije prekinem i da ne duzim,zato joj jedno vrijeme nisam ni govorila da sam sa njim.Sada zna,ali i dalje ne odobrava.Ne odobrava vezu a kamoli sta ostalo...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 613
23.4.2010 15:13:39   
bebacha
al tvoja mama je odrasla zena i zna sta znaci trudnoca.to sto ne odobrava neku tvoju tinejdzersku vezu neznaci da nece pametno i zrelo postupiti,i podrzat se u tom tvom prpblemu.

< Poruku je uredio bebacha -- 23.4.2010 15:14:46 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 614
23.4.2010 15:15:20   
jasmin
Ja ne znam,to sve ovisi kakva mu je mama,ako ona tebe zna i ako podrzava vasu vezu ok,ali se plasim da ne pokusa izvuci sina,a tebe ostaviti samu.Nije ti lahko draga,ali moras nekako dalje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 615
23.4.2010 15:15:50   
SdZ
Vjeruj mi,Rubi, nisam puno starija od tebe i isto sam razmisljala o roditeljima, odnosno sad o mami, ali kad se desila situacija koja nije ni slicna tvojoj, moja mama je reagovala malo burno, ali samo zato jer je tesko, zao, pa je i rekla neke rijeci koje su me zaboljele, ali opet poslije je shvatila koliko- toliko jer mama nije kao i svi drugi ljudi koji cine tvoj zivot, to je zena koja ti je podarila zivot, zena koja bi za tebe sigurno dala zivot.
Zato skupi malo hrabrosti, ako je mama od momka "razumnija", popricajte s njom prvo i onda skupa s tvojom mamom.
Znam da ne znas ni kako poceti pricu s njom, ali MORAS jer ti ona bez obzira na prve reakcije, nikad nece htjeti zlo i dat ce sve od sebe da ti pomogne. Samo hrabro, draga
Bit ce sve, aBd, dobro.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 616
23.4.2010 15:17:04   
fatimica09
Znate sta, meni se ne svidja ta ideja uopste da se o tome tako prica....te mami od decka, te nekim ,,bliskim prijateljicama" ma ko ti je to jos danas prijatelj i iskren, ma mi smo prava mahala u kojoj se jos uvijek ljudi vise raduju tudjem problemu nego sopstvenoj sreci.....
Ne znam, ali i taj tvoj decko....ma sto nije nesto koristio, ja sam evo opet bijesna, i kako to on uopste misli biti uz tebe.....reci mu lijepo neka se pobrine za novac ako se odlucis za abortus, mada ja NISAM ZA TO! I razmisli kako ces se osjecati ako se vas dvoje razidjete kroz odredjeno vrijeme (a jel de, vjerovatno ne mislis ni na udaju tako rano, a priznaj male su sanse da vasa veza u tim godinama bude trajna)....ma joooj sve se tako sad zapetljalo.....znas ja da sam na tvom mjestu.......
bolje da ne znas!
Uglavnom, sta god da odlucis, znaj da se vec sutra nece moci vratiti ovaj danasnji dan!

P.S. jednostavno pozovi mamu u sobu, kad ti ne bude oca kuci.....i polako smireno joj reci.....mama, neke stvari nisu kao sto ti ocekujes, ja imam odnose sa momkom, nazalost desilo se da sam trudna i evo sada ne znam sta da radim, ako mi ti ne pomognes....i vidjeces, majcino srce nije nikada tvrdo! I ako te osamari, zasluzila si! Ali znaj da te ona nece izdati!

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 617
23.4.2010 15:18:02   
Anoniman
Neznam meni je nekako opet lako kad te decko podrzava uz tebe je to je najbitnije
A da tvojim nece biti lako stas,,user posted image moraju se pomiriti s tim
Nece te sad ubiti,istjerat iz kuce .......
tako je kako,je .......

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 618
23.4.2010 15:19:19   
milenium

Svakako da sam mislila je zamoliti da ne kaze ocu,ako uspijem.Jer on kada bi saznao,ne zelim ni da razmisljam...a kako njoj reci,ni to ne znam,jer ona ne zna ni da imam odnose sa momkom.

jedna djevojka je tako krila od roditelja ,nije htjela abortirat ,nego je odlučila roditi pa dati djete u neki dom(nije bitno koji,ne smjem pisat da se nebi prepoznala).otišla je tako sama u rodilište da rodi,misleći da će ostat neprimjećena,a našeg naroda nema di nema,i ne može se ovdje ništa sakrit,kad mislš da nema nikoga u bolnici baš tada ti potrefi pola zgrade u njoj.user posted image .rodila je.a kad su joj roditelji doznali za to odmah su došli i uzeli to djete i rekli su da neće to djete u dom nema šanse.
a taj momak koji nije bio uz nju sad ju je oženio i žive zajedno sa tim djetetom.user posted image
reci mami pa kud puklo da puklo.user posted image

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 619
23.4.2010 15:19:46   
jasmin
A sta mislis Rubi da krenes malo s emotivne strane,da pokusas prvo probuditi osjecaje kod tvoje mame,da joj kazes da ti je jako tesko,da bi najradije da te nema,da je zagrlis i zaplaces(sto ti nece biti tesko vjerujem),i sigurno ce se ona jako zabrinuti pa pitati o cemu se radi i pokusati ti pomoci.
Vec vas sve zamisljam sretne i zadovoljne,vas dvoje u braku,roditelji sretni zbog unucica...super porodicna slika...:)

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 620
23.4.2010 15:20:50   
Anoniman
P.S. jednostavno pozovi mamu u sobu, kad ti ne bude oca kuci.....i polako smireno joj reci.....mama, neke stvari nisu kao sto ti ocekujes, ja imam odnose sa momkom, nazalost desilo se da sam trudna i evo sada ne znam sta da radim, ako mi ti ne pomognes....i vidjeces, majcino srce nije nikada tvrdo! I ako te osamari, zasluzila si! Ali znaj da te ona nece izdati!
potpisujem ovo:))
Al,ja znam da sam na tvom mjestu da bi mi mama dobila udaruser posted image
A otac bi me istjero iz kuce,jer znam kakav je ...uhh...
Nije lako al snosi se sad sa posledicama ....

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 621
23.4.2010 15:22:39   
SdZ

Znate sta, meni se ne svidja ta ideja uopste da se o tome tako prica....te mami od decka, te nekim ,,bliskim prijateljicama" ma ko ti je to jos danas prijatelj i iskren, ma mi smo prava mahala u kojoj se jos uvijek ljudi vise raduju tudjem problemu nego sopstvenoj sreci.....
Ne znam, ali i taj tvoj decko....ma sto nije nesto koristio, ja sam evo opet bijesna, i kako to on uopste misli biti uz tebe.....reci mu lijepo neka se pobrine za novac ako se odlucis za abortus, mada ja NISAM ZA TO! I razmisli kako ces se osjecati ako se vas dvoje razidjete kroz odredjeno vrijeme (a jel de, vjerovatno ne mislis ni na udaju tako rano, a priznaj male su sanse da vasa veza u tim godinama bude trajna)....ma joooj sve se tako sad zapetljalo.....znas ja da sam na tvom mjestu.......
bolje da ne znas!
Uglavnom, sta god da odlucis, znaj da se vec sutra nece moci vratiti ovaj danasnji dan!

Slazem se i napisala sam ti u pp, opet ponavljam nisam puno starija od tebe i imam cilj zavrsiti fax, ali NE BIH IZVRSILA ABORTUS, pa pod cijenu da me se roditelji odreknu jer ta beba nije kriva, to je neduzno bice koje ima pravo na zivot, pa makar ga rodila i ostavila u domu.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

Neposredna veza do poruke: 622
23.4.2010 15:24:29   
jasmin

IZVORNA PORUKA: felix

potpisujem ovo:))
Al,ja znam da sam na tvom mjestu da bi mi mama dobila udaruser posted image
A otac bi me istjero iz kuce,jer znam kakav je ...uhh...
Nije lako al snosi se sad sa posledicama ....

I mene bi moj babo istjerao iz kuce,samo kroz prozor hhhh.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 623
23.4.2010 15:25:28   
fatimica09

IZVORNA PORUKA: felix

Rubi,
izvini fatimice al meni nije bas dobar ovaj savjet,jer moze posle otac da zajedno krivi i majku i nju....
Meni to nije dobra solucija
Kod mene je rodica 9mjes.krila trudnocu da,da 9mjes.isto vanbracno djete s nekim covjekomuser posted image ...ozenjenim jos...
Kad je htjela rodit porodi se i utusi bebu boze dragi,ma bolje da nepricam
I dan danas krivi otac majku kao,da je ona sve znala i krila od njih a stvarno nije zena znala,klete se ama ni primjetila nije
Covjek,je poceo da pije,vucara se sa svakim brak haus otiso...

ma joj, znam draga FELIX...u pravu si....ja ne znam vise ni sta bih rekla, ja svaki svoj dan provedem razmisljajuci da nisam negdje pogrijesila pa sam izgubila svoju bebicu i molim dragog Allaha dz.s. da mi podari drugo dijete zivo i zdravo, pa vise ne znam ni sta da napisem, a opet mi je zao i ove djevojke.....pokusavam se vratiti u vrijeme kad je meni bilo 17.....hmmmm......ma cini mi se i da sam tada ostala trudna, ne bih abortirala, ma neka idu do vraga i otac i majka i momak i njegova majka......radi se o tvom tijelu Rubi, o tvom zivotu.....ostali ili su tu ili nisu....ali ti kad legnes navece, tvoj jastuk najbolje zna.....od svog srca i savjesti ne mozes pobjeci.....ne, ne pokusavam te ja nagovoriti.....samo......znas, ipak je lijepo biti mlada mama!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 624
23.4.2010 15:26:10   
milenium

To bi bilo dobro rjesenje, ali problem je u tome sto je moja majka uvijek smatrala da mogu imati boljeg momka.Posto sam iz grada, a on je sa sela...tek kada smo se poceli zabavljati, rekla mi je da to sto prije prekinem i da ne duzim,zato joj jedno vrijeme nisam ni govorila da sam sa njim.Sada zna,ali i dalje ne odobrava.Ne odobrava vezu a kamoli sta ostalo...

...a kad vam je odobrila vezu onda se pojavio njegov brat koji je tvrdio da je djete njegovo...
pa se onda pojavila i sestra koja nije željela da to djete dobije njihovo nasljedstvo....user posted image

znaš šta rubi???
...ništa!

za mene je ovo dosta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Muško ime
bellma

Koje vam se ime više sviđa?

Imran (79%)

Edah (21%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *