|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
23.4.2010 15:58:47   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: medi87

Odgovor od Hanady RR stvarno si zaista. Ja kako vidim ona je vec odlucila da radi abortus, nije nista lose ukazati na eventualne posljedice koje mogu uslijediti. molim moderatore da mi ukazu na to kako se skinuti sa ringeraje, jer sam zaista razocarana postupkom doticne forumasice. Ja sam mislila da ovaj portal postoji za pomoc, savjete zenama koje zele ostati trudne, koje su to na srecu vec jesu, a i u slucaju nezeljene trudnoce da pruzimo jenda drugoj savjet i i tome slicno a ne na napade. Zaista sam razocarana!Jos jednom molim moderatore da me odjave ili ukazu na to kako da se uradi...

gore u lijevom kutu ti piše Odjava pa klikneš na to,ali neka te nemoj ići.
polako.evo jedna user posted image za tebe.

jesi to mojim postupkom razočarana molim te. baš me zanima. Šta je to loše što sam fino uakazala da copy-past tekst nije bio primjeren u tom trenutku. I nije bio, stojim iza toga.
A baš mi malo traljavo da ti to bude razlog da se odjaviš sa ringeraje, pa nit je ovo jedina tema nit sam ja jedina forumašica. valjda si svjesna da postoje različita mišljenja izgrađena kod osoba odraslih u različitim kurtuloroškim, socijalnim i drugim oblicima različitosti, pa logično je da se oko svega ne možemo složiti. Očito je da se ja i ti po pitanju trenutka za copy.past teksta o mogućim infekcijama i načinu izvršenja abortusa u trenutku kada ja smišljam kako da ukažem maloj da joj je poznavanje te tematike možda i suvišno ako prevaziđemo njen strah kako reći svojima.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 651
23.4.2010 15:59:14   
Rubi
IZVORNA PORUKA: felix

ruby,sto ne sada??????
Ama ako ga volis sta cekas jos bebu ces dobiti nevidim prepreku,ama sta se cura udalo iz skole srednje ama ni zavrsilo je nije ili od muza nastavilo skolovanje.
Ja da sam na tvom mjestu,udala bi se ako roditelji dozvole nema druge
I jos neznate se od juce.....Volite seuser posted image neznam......
Pa sta on kaze ocetel pricat o tome zasto je on???
Ajd molim te kad popricate javi nam ?
Koliko on ima godina???

Pricacemo i naravno javim Vam. A on ima 19.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 652
23.4.2010 16:00:02   
koka i po
Ti si Tito.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 653
23.4.2010 16:00:24   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ja mislim da Rubi treba pricati sa mamom, jer je maloljetna, ali isto tako da vam jedno kazem. Moja prijateljica je imala dugo godina momka, znali su roditelji za to i sve i kad su se zarucili bio je rat u kuci. Jos je imala 24 godina tada. nikako nisu htjeli da se ona uda za njega. Pa vidite kako je to glupo, znaju da hodaju 7 godina i mislila da je to zezancija.
Znaci nisu svi roditelji isti o treba biti spremna na svakakvu reakciju od mame.
A sto rece fatimici, ni meni nesmeka da prica ona sa mamom od momka. Ako mama od Rubi smatra njega kao seljaka, pa onda i negovu mamu. I mozda ce joj jos gore biti sto se prvo tudjinu povjerila a ne njoj. I jos da joj neka "seljanka" soli pamet, ciji klipan nije znao nabiti kondom.
Sorry, ali kad su roditelji ljudi svasta kazu i pomisle, dali to sad bilo ok ili ne.

ama kada njeni roditelji saznaju da je trudna Boga ce moliti da je taj ko god da je ozeni .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 654
23.4.2010 16:03:13   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Mirkica

ja mislim da Rubi treba pricati sa mamom, jer je maloljetna, ali isto tako da vam jedno kazem. Moja prijateljica je imala dugo godina momka, znali su roditelji za to i sve i kad su se zarucili bio je rat u kuci. Jos je imala 24 godina tada. nikako nisu htjeli da se ona uda za njega. Pa vidite kako je to glupo, znaju da hodaju 7 godina i mislila da je to zezancija.
Znaci nisu svi roditelji isti o treba biti spremna na svakakvu reakciju od mame.
A sto rece fatimici, ni meni nesmeka da prica ona sa mamom od momka. Ako mama od Rubi smatra njega kao seljaka, pa onda i negovu mamu. I mozda ce joj jos gore biti sto se prvo tudjinu povjerila a ne njoj. I jos da joj neka "seljanka" soli pamet, ciji klipan nije znao nabiti kondom.
Sorry, ali kad su roditelji ljudi svasta kazu i pomisle, dali to sad bilo ok ili ne.

ama kada njeni roditelji saznaju da je trudna Boga ce moliti da je taj ko god da je ozeni .

Pa to sigurno, ali mislimda im nece pasati da je tu jos neko nepoznat prisutan kad se takve stvari pricaju.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 655
23.4.2010 16:08:33   
Anoniman
Pricacemo i naravno javim Vam. A on ima 19.
Obadvoje ste mladi,aj ja mislila makar je on stariji malo vise od tebe...
Izvini al nije ni cudo sto si ostala trudna nije ni on bas iskusan mozda molim te nemoj mi zamjerit al moje misljenje
Sto,se tice trudnoce velika je to stvar i obaveza da znas al s puno velike ljubavi i radosti tog neduznog djeteta

Sretno pa nam se javi......

Neposredna veza do poruke: 656
23.4.2010 16:08:49   
Mirkica
to si upravu kakvi povjeriti se tudjoj mami samo ako je luda prvo svojoj pa vidi sta dalje .
KAda sam ja bila 8 razred prijateljica moga brata godinu starija od mene je ostala trudna i ode i kaze svojoj mami i njena mama nju fino za ruku i kuci tog momka (i oni su se vec godinu dvije zabavljali) i kada je usla u kucu jesu svi bili ona fino kaze sta je i kako je i da je ona nju sada dovela kod njih dok se ne porodi  kada se porodi nek im je volaj da se rastanu ako nije neka zive a da je on mora ozeniti i biti s njom dok dijete ne dodje i tako i bi i dan danas zive skupa nisu se rastavili :)))) a oan zavrsial srednju  zavrsila razrednu nastavu i super im je .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 657
23.4.2010 16:10:18   
Saraya
IZVORNA PORUKA: brzamala

Iskreno meni nikako ovdje nesto ne stima.user posted image Rubi kaze da ima 17. godina i dozivjela je situaciju koja bi svakoga ucinila nervoznim, rastrzanim, izgubljenim, zbunjenim, a ja kad procitam njene postove ne zvuci mi nimalo naivno, nezrelo i zbunjeno. Cudnouser posted image user posted image Iz postova  forumasica vise se moze zakljuciti da smo uzbudene, a njeni postovi su mi smireni, stalozeni, gramaticki ispravni.
Ne znam, mozda samo sudim po sebi, kakva sam ja kad sam uzbudena...fali i slova, i interpunkcijskih znakova...

Brza mala, to su ti trudnicki hormoni... user posted image user posted image user posted image

Ja imam sestru, 17 god., roditelji su mi vjernici i mislim kad bi se tako nesto dogodilo, ne dao Allah, bez obzira koliko bi bili ljuti, ne bi je mogli povrijediti zbog tog blagoslovljenog stanja u kojem bi se nasla. Ja bih joj prva rekla RODI! a ja cu ga odgajati uz svojih 4, ne bi mi bio nikakav problem.
Rubi, zar nemas bas nikoga kome bi se mogla povjeriti; neku razumnu stariju osobu??? Mozda tetku, rodicu, nanu... user posted image user posted image user posted image

Koliko taj momak ima godina, je li spreman na brak??? Mozete li se vjencati, ikako? Mnogo je djevojaka koje su se vjencale u srednjoj skoli i zavrsile ju. Ne znam vise... user posted image

(odgovor članu brzamala)
Neposredna veza do poruke: 658
23.4.2010 16:17:44   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Mirkica

to si upravu kakvi povjeriti se tudjoj mami samo ako je luda prvo svojoj pa vidi sta dalje .
KAda sam ja bila 8 razred prijateljica moga brata godinu starija od mene je ostala trudna i ode i kaze svojoj mami i njena mama nju fino za ruku i kuci tog momka (i oni su se vec godinu dvije zabavljali) i kada je usla u kucu jesu svi bili ona fino kaze sta je i kako je i da je ona nju sada dovela kod njih dok se ne porodi  kada se porodi nek im je volaj da se rastanu ako nije neka zive a da je on mora ozeniti i biti s njom dok dijete ne dodje i tako i bi i dan danas zive skupa nisu se rastavili :)))) a oan zavrsial srednju  zavrsila razrednu nastavu i super im je .

Epa to ja kzem. Prvo sa svojom mamom da prica i onda nek njih dvije idu kod njega i njegovi. Ali ni slucajno da ona prvo prica sa "svekrvom" i onda da ide svojoj mami. Jer bas tad bi bilo jos gore.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 659
23.4.2010 16:19:53   
LELA 77
IZVORNA PORUKA: Rubi

Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju.

Čuje molim te, nisi bila spremna.Pa ako nisi bila spremna što nisi koristila kontraceptivna sredstva.Ne deluješ mi baš tako balavo i naivno.Možda ti ja delujem grubo, ali nemam nameru da ti podilazim sa cico, mico itd.Smatram da je tvoj postupak odraz tvoje neodgovornosti prema samoj sebi, jer si trebala da misliš na vreme o tomo.I reći ću ti još nešto, ako je istina sve što si napisala jadno je to da ti donosiš odluku da li ćeš abortirati na ovom forumu.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 660
23.4.2010 16:24:03   
SailorMoon

IZVORNA PORUKA: LELA 77

Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju.

Čuje molim te, nisi bila spremna.Pa ako nisi bila spremna što nisi koristila kontraceptivna sredstva.Ne deluješ mi baš tako balavo i naivno.Možda ti ja delujem grubo, ali nemam nameru da ti podilazim sa cico, mico itd.Smatram da je tvoj postupak odraz tvoje neodgovornosti prema samoj sebi, jer si trebala da misliš na vreme o tomo.I reći ću ti još nešto, ako je istina sve što si napisala jadno je to da ti donosiš odluku da li ćeš abortirati na ovom forumu.

Da si procitala iz pocetka znali bi da se sa tom odlukom vec obratila na forum i trazila je samo informacije gdje i kako moze raditi abortus, a ne dlai ce raditi.
I dali se nama svidjalo ili ne, ona je odma tu odluku za sebe izabrala. I nije nase da sudimo koliko je to pametno ili ne. A sto se tice zastite, poznajem jednu zenu koja ima 45 godina, vec 6 djece i nikako da se stiti. A zivi od drzave i najmladje djete joj moze biti unuce. Znaci to nije do godina.

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 661
23.4.2010 16:24:07   
Rubi

Ni u jednom postu nisam navela da zelim da mi neko podilazi.Sitaucija je takva kakva jeste.Ja sam na ovaj forum dosla sa ciljem da viidm kakvo je Vase misljnje o abortusu i o mojoj situaciji, jer kao sto sam i rekla,posto pomoc ne mogu dobiti od neke blize iskusne osobe,ovo je jedini nacin za bilo kakav savjet.

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 662
23.4.2010 16:27:57   
Emica_sa

Dobro si rekla samoj sebi,i to je njen problem niciji vise,trazila je savjet i to je to a nije lekcije iz morala i stvarno mi se zgadilo vise na ovom forumu napadanje neko i psihicko unistavanje...Imas svoj stav o tome ok,ali ovakav pristup i rijecnik fuj i stavrno nemam zivaca da citam ovakve nebuloze Izvinjavam se moderatorima ali stvarno neke recenice nemaju smisla

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 663
23.4.2010 16:31:03   
LELA 77

Da si procitala iz pocetka znali bi da se sa tom odlukom vec obratila na forum i trazila je samo informacije gdje i kako moze raditi abortus, a ne dlai ce raditi.
I dali se nama svidjalo ili ne, ona je odma tu odluku za sebe izabrala. I nije nase da sudimo koliko je to pametno ili ne. A sto se tice zastite, poznajem jednu zenu koja ima 45 godina, vec ' djece i nikako da se stiti. A zivi od drzave i najmladje djete joj moze biti unuce. Znaci to nije do godina.

Koliko ja vidim navela je svoje razloge  zašto želi abortirati.A potom je se medju ženama povela rasprava o tome da li treba ili ne treba da abortira.Iz toga sledi logičan zaključak da želi da čuje tudja mišljenja o svojoj donetoj odluci.Znači, čim želi da čuje tudja mišljenja, time i druge ljude uključuje u odlučivanje.

Neposredna veza do poruke: 664
23.4.2010 16:33:23   
jasmin
Drage moje,mislim da sama Rubi savrseno dobro zna da je napravila gresku.Nije mogla traziti savjet od kolegica,jer su i same mlade i neiskusne,niti od decka i on je isto mlad,dosla je nama jer je to nekako najlakse.Osudjujemo postupak,ali sad joj to ne treba.Ako bi se iko bunio protiv svega ovoga,ja bih bila prva,no curu to uopce ne zanima.Trudimo se da joj pomognemo,jer svi mi imamo ili kceri,ili sestre,ili rodice ili pak sinove koji nam sutra(ne dao Bog) za ruku mogu dovesti jednu Rubi i reci trudna je...
Curi treba pomoc,ne osude,jer i sama sebe dovoljno osudjuje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 665
23.4.2010 16:35:45   
Aki Sa
Tesko je dati savjet a specijalno kad je neko i odlucio. Stoga djevojko draga budi pametnija pri iducem stupanju u sexualni odnos,jer danasnji dan i svaki iduci ( dok to ne uradis) ce duboko ostati u tvom sjecanju.
Zelim ti svu srecu i da ipak postanes majka kada tvoj organizam bude spreman za majcinstvo a dotada 30% vasih dzeparaca investirajte u Durex proizvode

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 666
23.4.2010 16:40:25   
Anoniman
joj jeste mi i vi bozeuser posted image bas ste se raspalile
Nego ako cura oce abortirat,boze moj njena odluka
Ako nece isto superrr
Samo se dzaba zivcirate i prepirete......
Mislim da je dovoljno dobila savjeta i misljenja
Neka nam se javi sta odluci  sa deckom i ostalim...

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 667
23.4.2010 16:43:29   
hanabanana
Rubi, ja bih u svakom slučaju razgovarala sa roditeljima, ili mamom samo ako si s njom bliska. Ti si odluku donjela, koliko vidim, slagala se ja s njom ili ne moram da je poštujem.

Ti ćeš naravno živjeti sa tom odlukom čitav život.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 668
23.4.2010 16:44:43   
LELA 77
IZVORNA PORUKA: jasmin

Drage moje,mislim da sama Rubi savrseno dobro zna da je napravila gresku.Nije mogla traziti savjet od kolegica,jer su i same mlade i neiskusne,niti od decka i on je isto mlad,dosla je nama jer je to nekako najlakse.Osudjujemo postupak,ali sad joj to ne treba.Ako bi se iko bunio protiv svega ovoga,ja bih bila prva,no curu to uopce ne zanima.Trudimo se da joj pomognemo,jer svi mi imamo ili kceri,ili sestre,ili rodice ili pak sinove koji nam sutra(ne dao Bog) za ruku mogu dovesti jednu Rubi i reci trudna je...
Curi treba pomoc,ne osude,jer i sama sebe dovoljno osudjuje.

Ja je ne osudjujem, jer na to nemam pravo.Ali imam pravo da iznesem svoje mišljenje o tome.Znaš zašto.Zato što imam dete i baš zbog mog deteta sam protiv abortusa.Ja bih volela da mi sutra ona dodje i kaže: majko trudna sam, bolje da kaže meni nego da raspravlja o tome po forumima.Nijedna majka neće odbaciti svoje dete u takvoj situaciji bez obzira koliko je to teško.I bolje da mi kći bude trudna u 17 godini života, nego da se u 17 godini života recimo drogira.Zato mislim da Rubi trebba da priča sa svojom majkom, jer majka je majka i pomoći će joj smem potpisati.Čak mislim da bi na kraju rekla da zadrži dete.Jer, ponavljam, majka je majka.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 669
23.4.2010 16:51:21   
jasmin
Draga moja shvatam te.Ja sam i protiv spolnih odnosa prije braka i protiv abortusa,ali cura o tome uopce ne razmislja.
Svi smo joj rekli svoje misljenje.I sad cekamo njeno vlastito.Nadam se da ce joj ovo biti pouka za cijeli zivot.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 670
23.4.2010 16:53:18   
TMand
Pratim vas,ali evo do sad nisam nista pisala niti komentirala. Slazem se s Lelom.
Treba razgovarati s majkom da je ne znam kakva... mislim da ce razumjeti,bez obzira sto to nije momak kakvog ona zeli za tebe. Ali Boze moj,ne moze ona tebi birati koga ces ti voliti,i od kud ce on biti,sa sesla ili iz najvece metropole! Ali,niste vi tu bitini,nego bebica. Ako ju nisi planirala,imala si neke druge planove...s obzirom na okolnosti,morala bi se prilagoditi novonastaloj situaciji. Mozes ti studirati i uz bebicu... ja sam gotovo sigurna da ce tvoji to sve prihvatiti i pomoci ti koliko got mogu. Ako je taj momak "ono nesto" sto si cekala,ili ono sto zelis,a cini mi se da si to vec napisala da bi se udala za njega i imala djcu s njim ali samo ne jos. Jebi ga,trebala bi to prihvatiti sad-kad ti se to nudi,kad je taj trenutak. A ne propustiti taj trenutak i po mom misljenju-pogrijesiti.
Tebi je potrebno da vidis sad u ovom trenutku neku malu bebicu,uzmes ju u ruke i osjetit ces sigurno nesto!Takvo nesto se i tebi trenutno nudi-ja osobno ne bi taj osjecaj dala nikome ni zasta!!

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 671
23.4.2010 16:56:49   
LELA 77
IZVORNA PORUKA: jasmin

Draga moja shvatam te.Ja sam i protiv spolnih odnosa prije braka i protiv abortusa,ali cura o tome uopce ne razmislja.
Svi smo joj rekli svoje misljenje.I sad cekamo njeno vlastito.Nadam se da ce joj ovo biti pouka za cijeli zivot.

E, a kad ja kažem da sam protiv seksa u ranoj mladosti, mnogi se smeju.Zato posmatram stvari iz ugla mladjih generacija i svesna sam da i moja kći sutra može biti trudna u 17 godini života.A da se to desi, pomirila bih se s tim i pomogla joj da podigne to dete.Opet ponavljam bolje da se desi tako nešto nego da je vodim po raznim klinikama radi odvikavanja od heroina.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 672
23.4.2010 17:23:11   
Dida79
Nisam imala namjeru da se javim na ovu temu ali kad sam sve ovo procitala ja sam ostala zgrozena postovima pojedinih forumasicauser posted image
Rubi se je javila na ovaj forum da bi dobila informacije vezano za abortus i to je njena odluka pa je treba ispostovati.Svako na ovom svjetu ima pravo izbora sta i kako hoce...ko smo mi da nekoga osudjujemo ako zeli da uradi abortus to je njena stvar i za mene je to zavrsena prica.Sasvjet joj mozemo dati ali osuda u ovom trenutku nikako ne dolazi u obzir
Rubi draga djete  milo ti najbolje znas kakva ti je situacija u kuci i kako ce se tvoja mama nositi sa spoznajom da si trudna ako mislis da ces upasti u probleme vece nego sada ne govori joj,sa deckom sjedite i porazgovarajte o tome sta bi rekli njegovi roditelji jer ti njihova pomoc trebati jer ipak ste vi jos djeca...djete djete nije lako odgajati ali ako mislite da ce te uspjeti jos bolje zelim vam svu srecu ovog svjeta...A ako se opet odlucis na abortus nadji nekoga starijeg i otidji te zajedno..ni slucajno nemoj sama da ides i obavezno dobrom privatniku jer abortus nije mala stvar...Draga drzim ti palceve da sve bude u najboljem redu...Sretnouser posted image

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 673
23.4.2010 17:50:42   
smarija
od juce citam ove postove i jedva se odlucih nesto napisati.kao prvo protiv sam abortusa 100% i sama sam u borbi za svojim djetetom vec 7 godina i kako mi Bog podari bebu tako je i uze,imala sam spontani i ciscenje je slijedilo u januaru ove godine.
mi smo tu kako bi pomogle jedna drugoj i uputile u nesto,a ne da drzimo predavanja jedna drugoj,i ovo mi sve lice kao cas obrazovanja.niko nema pravo da osudjuje nekoga svi smo svjesni svojih postupaka a samim tim i posljedica,toga je i Rubi svjesna i tu skolu ce skupo da plati.
ako je djevojka i odlucila na abortus bolje i to nego i kad se rodi to neduzno bice da ispasta citav zivot.
Kazemo da zivimo u modernom dobu to je tacno i mi to promijeniti ne mozemo,a prihvatiti moramo svidjalo se to nama ili ne.Niko od nas ne moze biti 100% siguran kada ce se nasa djeca odluciti da stupe u seksualne odnose,odnosno sa koliko godina i da li ce se htjeti povjeriti svojim majkama,i mogu da se nadju u istom problemu kao i Rubi.
kazete da je Rubi naivna te ne zna ovo te ne zna ono,pa sta ni ja nista oko toga nisam znala dok nisam pocela hodati od doktora do doktora da lijecim sterilitet,kamo puste srece da nisam morala bas tako nauciti i to ne samo ja ima nas jako puno na ovom forumu sa istim ili slicnim problemom.
Moj jedini savjete za tebe Rubi je da se obratis svojoj majci kako god ona to da prihvati,svjesna si da ce to biti sok za nju ali proce i to.
Kod nas u Banja Luci privatnici maloljetnim curama nece da rade abortusa a i ako pristanu isto traze prisustvo roditelja,a u klinickom centru samo uz prisustvo roditelja.

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 674
23.4.2010 18:06:32   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Dida79

Nisam imala namjeru da se javim na ovu temu ali kad sam sve ovo procitala ja sam ostala zgrozena postovima pojedinih forumasicauser posted image
Rubi se je javila na ovaj forum da bi dobila informacije vezano za abortus i to je njena odluka pa je treba ispostovati.Svako na ovom svjetu ima pravo izbora sta i kako hoce...ko smo mi da nekoga osudjujemo ako zeli da uradi abortus to je njena stvar i za mene je to zavrsena prica.Sasvjet joj mozemo dati ali osuda u ovom trenutku nikako ne dolazi u obzir
Rubi draga djete  milo ti najbolje znas kakva ti je situacija u kuci i kako ce se tvoja mama nositi sa spoznajom da si trudna ako mislis da ces upasti u probleme vece nego sada ne govori joj,sa deckom sjedite i porazgovarajte o tome sta bi rekli njegovi roditelji jer ti njihova pomoc trebati jer ipak ste vi jos djeca...djete djete nije lako odgajati ali ako mislite da ce te uspjeti jos bolje zelim vam svu srecu ovog svjeta...A ako se opet odlucis na abortus nadji nekoga starijeg i otidji te zajedno..ni slucajno nemoj sama da ides i obavezno dobrom privatniku jer abortus nije mala stvar...Draga drzim ti palceve da sve bude u najboljem redu...Sretnouser posted image

potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Dida79)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dali ste u djetinjstvu

bile

"princeze" (59%)

muskobanjaste (41%)

Broj svih glasova: 86

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *