jasmin
|
IZVORNA PORUKA: fatimica09 IZVORNA PORUKA: koka i po Rubi vjeruj mi niko neće dobiti udar.Ima puno gorih situacija u životu od tvoje.Majka izgubi dijete,djeca ostanu bez roditelja i masa sličnih situacija.U životu za sve postoji rješenje sve dok je glava živa.Ako si riješila abortirati to je tvoja odluka,reci majki jer drugog izlaza nemaš jer ti vrijeme prolazi i nemoj odugovlačiti.Moja druga rodica rodila vanbračno dijete i to sa oženjenim čovjekom i niko nije dobio udar.Tvoj problem je još uvijek rješiv.Ne ljutite se forumašice i ja sam protiv abortusa ali nije na nama da odlučujemo o rubinom životu.To će ona sama da uradi a mi ,hajde da joj pomognemo da se suoči sa tim i riješi svoju situaciju . e i jas e slazem..... mada mislim, bas tooooliko da se bojis roditelja, ma ne bi ti tako lako ni eksperimentisala sa deckom, jer stvarni strah obicno pravi neke psihicke blokade i samim tim utice na nase postupke, ali helem nejse..... Na kraju krajeva, vrijeme ti je da se uhvatis u kostac sa zivotom, 17. godina to je korak do punoljetstva i jednostavno digni glavu i reci sto imas......a svaka bol vremenom se gubi......mada ostavlja trag koji ne boli, ali je ipak supljina i nama! I ja ti zelim svu srecu......i odoh da racunam svoje plodne dane! Ja mislim da se ona zbilja boji reakcije roditelja,ali priznacemo,nijedan strah nije iskren kao strah od Boga...Jer kad se bojis nekog od ljudi,u ovom slucaju roditelja,tog straha nestaje kad si daleko od njih,u nekom mraku,sa deckom u kojeg si se zaljubila do usiju,a jos imate `nekog` ko vas poducava svemu i svacemu samo da se desi...a kad se desi,bas se i desi,i onda tek pocnes lupati glavom,sta uradih?Kasno... Ali strah od Onoga koji motri nad svim je jedini uspjesan strah da sprijeci ove i slicne nezeljene situacije. No,nije tema za to.