|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
23.4.2010 14:35:53   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Nebih te podrazala ni da si mi rodzena sestra!!!!
sto se mene tice,sram te bilo
...nemas pojma koliko ovdje ima forumasica koje GODINAMA pokusavaju na sve nacine imati to malo bice a ti ces ga se tek tako rijesit!!!
17 ti je godina,cim si znala da se....znala si i sta se moze desit,pored toliko kontracepcijskih sredstava ti si htjela zenska prirodno pifff eto ti sad!!!!!!!!!
Znala si takodze i kako je u tvojoj porodici i koji je njihov stav o tome pa si trebala duplo vise pazit i ti i tvoj hajirlija!!!
i nije kraj svjeta ako si trudna,pa sta???????
jesil ti prva koja je zbog SVOG djeteta napustila skolu i posvetila se decku i bebi???NISI!!!
moaj je drugarica u istoj situaciji kao ti bila,17 godina zatucano mjesto,decko uz nju,ali abortira,i sada svaki dan se tesko nosi sa psihom,razmislja koliko bi njeno djete bilo...ogrijesila sam se mozda ali ...rekla sam da ni posle kad ga bude htjela dragi bog nek joj uskrati,jer kad ga daruje zasto ga ubiti???

eto jednostavno nisam mogla cutati,jer sada kada znam sta je trudnoca i sta je to malo bice,pa uradila bih neznam sta samo da bude uz mene!!

Ovo je stvarno degutantno

AHA moje deguntantno misljennje PA STA??????????

ti svoje rekla sta mislis ja svoje!!!

elkina molim te da se staložiš i polako spustiš lopticu. Niko ne zna šta ga sutra čeka. nema potrebe za vrijeđanjem nekoga kada iznosiš svoj stav. ja sam na ovome forumu 10000 stavova iznijela a li nikada nisma nekoga vrijeđala i optuživala. nije moje da sudim.
i ovo samo malo s početka što sam ti markirala je ružno, ja koliko znam ti seku imaš...nisi blizu nje...nemoj da se ogrješiš bezveze djete drago. Tiše...svako zašto ima svoje zato?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 576
23.4.2010 14:37:06   
medi87
Odgovor od Hanady RR stvarno si zaista. Ja kako vidim ona je vec odlucila da radi abortus, nije nista lose ukazati na eventualne posljedice koje mogu uslijediti. molim moderatore da mi ukazu na to kako se skinuti sa ringeraje, jer sam zaista razocarana postupkom doticne forumasice. Ja sam mislila da ovaj portal postoji za pomoc, savjete zenama koje zele ostati trudne, koje su to na srecu vec jesu, a i u slucaju nezeljene trudnoce da pruzimo jenda drugoj savjet i i tome slicno a ne na napade. Zaista sam razocarana!Jos jednom molim moderatore da me odjave ili ukazu na to kako da se uradi...

RR porodica :-)))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 577
23.4.2010 14:38:01   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Rubi

Ne znam sta da Vam kazem.Ne znam vise ni kako citam ni kako pisem.Zbunjena sam.Procitala sam da abortus je najbolje uciniti do 7 sedmica trudnoce, tj.u prvom trimestru i da je tada najsigurnije i sa najmanje mogucih kompikacija.Ali kako uopste da znam koliko sam vec trudna,da li se te sedmice broje od dana zaceca ili pak od zadnje menstruacije?

Ljekari pocetak trudnoce racunaju od prvog dana posljednje menstruacije.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 578
23.4.2010 14:38:14   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Lalana

Bas smo zanimljive i smijesne, cura je od starta donijela odluku abortusa, a posljedice i razlozi bilo da se radi o zdravlju, ili o vjeri ili necemu trecem, njoj trenutno ne padaju na pamet. Ona u ovom trenutku ima vise probelma:
1, kako saopstiti majci
2. ako ne saopsti, kako izvrsiti abortus, a spomenusmo da treba pristanak roditelja
3. kako platiti privatnika, u slucaju da nema pristanak roditelja, odnosno da nije rekla mami
4. kako kupiti lijekove za poslije, radi sprjecavanja infekcija i ostalog
5. Ostalo trenutno ne razmislja, i nema potrebe da mi sada tu vracamo temu da li ga uospte izvrsiti

upravo, na ova pitanja njoj treba iodgovor...kako da smogne snagu mami da keže, nije joj lako ni malo, dajte neki konkretan prijedlog. i tada će se naći adekvatno rješenje za sve.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 579
23.4.2010 14:38:16   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Nebih te podrazala ni da si mi rodzena sestra!!!!
sto se mene tice,sram te bilo
...nemas pojma koliko ovdje ima forumasica koje GODINAMA pokusavaju na sve nacine imati to malo bice a ti ces ga se tek tako rijesit!!!
17 ti je godina,cim si znala da se....znala si i sta se moze desit,pored toliko kontracepcijskih sredstava ti si htjela zenska prirodno pifff eto ti sad!!!!!!!!!
Znala si takodze i kako je u tvojoj porodici i koji je njihov stav o tome pa si trebala duplo vise pazit i ti i tvoj hajirlija!!!
i nije kraj svjeta ako si trudna,pa sta???????
jesil ti prva koja je zbog SVOG djeteta napustila skolu i posvetila se decku i bebi???NISI!!!
moaj je drugarica u istoj situaciji kao ti bila,17 godina zatucano mjesto,decko uz nju,ali abortira,i sada svaki dan se tesko nosi sa psihom,razmislja koliko bi njeno djete bilo...ogrijesila sam se mozda ali ...rekla sam da ni posle kad ga bude htjela dragi bog nek joj uskrati,jer kad ga daruje zasto ga ubiti???

eto jednostavno nisam mogla cutati,jer sada kada znam sta je trudnoca i sta je to malo bice,pa uradila bih neznam sta samo da bude uz mene!!

Ovo je stvarno degutantno

AHA moje deguntantno misljennje PA STA??????????

ti svoje rekla sta mislis ja svoje!!!

elkina molim te da se staložiš i polako spustiš lopticu. Niko ne zna šta ga sutra čeka. nema potrebe za vrijeđanjem nekoga kada iznosiš svoj stav. ja sam na ovome forumu 10000 stavova iznijela a li nikada nisma nekoga vrijeđala i optuživala. nije moje da sudim.
i ovo samo malo s početka što sam ti markirala je ružno, ja koliko znam ti seku imaš...nisi blizu nje...nemoj da se ogrješiš bezveze djete drago. Tiše...svako zašto ima svoje zato?

user posted image user posted image
bas tako Hanady user posted image najlakse je osudjivat kad nisi u takvoj situaciji a nikad se nezna sta donosi sutra...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 580
23.4.2010 14:40:37   
elkina_mala
Hanady srry ali nisam mogla cutati...tako mi je zao zena koje pokusavaju godinama da budu trudne a nemogu...ja se 5 mjeseci trudila pa mi bilo ko 5 godina....jednostavno mrzim abortus..;:( i mojoj sestri da se desi kad odraste tako,pa za sve postoji resenje...nije silovana ako je vec s^pavala sa momkom kojeg voli i koji je voli,odna je to djete iz ljubavi...zasto ga ne zadrzzati??
ja stvarno nemogu protiv sebe,ali mozda su to samo i hormoni moji :)

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

Neposredna veza do poruke: 581
23.4.2010 14:41:35   
milenium

neznam samo koji đavo googlate po internetu i stavljte ovo na temu. pa ovo je mogla i sama naći i pročitati.
Koliko vas puši cigare i zna koliko su šteten i nađete milion tekstova o istom al od cigare ne odustajete.

pa šta vam je ba sa ovim filmovima i ovim tekstovima. vidite kako piše po forumu, djete je pismeno...zna sigurno sve to naći i na internetu bez vaše pomoći. Dosta više copy-past. njoj je trebao neko blizak sinoć pa je nas našla. Svašta majkemi.

draga hanady ima na internetu i ''''kutija za igračke'''',samo ugooglaj ''''kutija za igračke'''' i odma će ti izbacit ne moraš ić na rr da znaš o tome.tako isto ima na internetu ''''spontani pobačaj,vakcinacija,proljev kod beba ...itd'''' ali mi o tome opet pišemo ovdje na rr zar ne?!tako da i mi ovdje imamo.
mislim da su ovakve informacije i više nego potrebne na ovakvoj temi jer se i tema zove ''''abortus''''.

jedino da otvorimo novu temu''''podrška za rubi''''i da tu pišemo samo lijepe stvari.

ono što je napisala medi 87 sam ja tražila kad sam ja imala spontani pa da znam šta me čeka ali to ovdje nisam mogla naći.ja osuđujem svaki pobačaj ali ove informacije od medi bi i trebale stajati ovdje.

< Poruku je uredio milenium -- 23.4.2010 14:48:32 >

Neposredna veza do poruke: 582
23.4.2010 14:41:38   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Rubi

Ne znam sta da Vam kazem.Ne znam vise ni kako citam ni kako pisem.Zbunjena sam.Procitala sam da abortus je najbolje uciniti do 7 sedmica trudnoce, tj.u prvom trimestru i da je tada najsigurnije i sa najmanje mogucih kompikacija.Ali kako uopste da znam koliko sam vec trudna,da li se te sedmice broje od dana zaceca ili pak od zadnje menstruacije?

vrlo fino pišeš mila, evo ja od silne nervoze ni velika slova ni tačke ni zareza. ti meni po postovima baš nekako ''zrelo'' djeluješ.
nemoj sad da misliš kako i kada izvršiti abortus o tome ćemo nakon razgovora sa odraslima mamom prvenstevno. vidi jel možda dečkova mama može rpije da sagleda adekvatnije situaciju pa da zajedno doete do tvoje mame. kad se donese zajednička odluka ...sve će biti lakše.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 583
23.4.2010 14:42:27   
malena_t

cuvaj to djete bona,pa ako ga vec neces,ako ences moci da ga izdrzavas pa rodi ga i daj u dom!!!!nek drugi parovi koji zele bebu mogu usvojit...eto!!za sve postoji resenje...

Odavno ne cuh "bolji savjet"user posted image user posted image user posted image

Rubi racuna se od prvog dana zadnje menstruacije. Odi ginekologu sto prije u svakom slucaju.

21.03.2009. rodio se majkin sin

Neposredna veza do poruke: 584
23.4.2010 14:42:27   
ivana st
Mi smo ovdje da savjetujemo jedna drugu i iznesemo svoje mišljenje, čak i kad nam se nečiji postupci ne sviđaju.
Rubi, obavezno popričaj sa roditeljima, NE UPUŠTAJ se u ništa bez njihova znanja.Žao mi je ako si čvrsto odlučila za abortus, ali ako je tako, najsigurnije ga je izvršiti u prvom tromjesečju, a trudnoća ti se računa od prvog dana menstr. , ti si dakle u 5 tjednu trudnoće.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 585
23.4.2010 14:43:49   
koka i po
Stišajte tenzije žene.Niko nema namjeru nikoga da vrijedja.

Neposredna veza do poruke: 586
23.4.2010 14:44:20   
nikita
Ovo netko dobroo zeza, nadam se da ce Visnja provjeriti IP adresu

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 587
23.4.2010 14:44:42   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: milenium

neznam samo koji đavo googlate po internetu i stavljte ovo na temu. pa ovo je mogla i sama naći i pročitati.
Koliko vas puši cigare i zna koliko su šteten i nađete milion tekstova o istom al od cigare ne odustajete.

pa šta vam je ba sa ovim filmovima i ovim tekstovima. vidite kako piše po forumu, djete je pismeno...zna sigurno sve to naći i na internetu bez vaše pomoći. Dosta više copy-past. njoj je trebao neko blizak sinoć pa je nas našla. Svašta majkemi.

draga hanady ima na interneti i ''kutija za igračke'',samo ugooglaj ''kutija za igračke'' i odma će ti izbacit ne moraš ić na rr da znaš o tome.tako isto ima na internetu ''spontani pobačaj,vakcinacija,proljev kod beba ...itd'' ali mi o tome opet pišemo ovdje na rr zar ne?!tako da i mi ovdje imamo.
mislim da su ovakve informacije i više nego potrebne na ovakvoj temi jer se i tema zove ''abortus''.

jedino da otvorimo novu temu''podrška za rubi''i da tu pišemo samo lijepe stvari.

milenium tvoj cinizam nema mjesta...tema kutija za igraček podrazumjeva i kupovinu iste, i način korištenja i eventualno izražavanje kreativnosti , a abortus je abortus...nema tu kreativnosti, nema 2-3-5...1000 različitig abirtusa. 1 ali takav. i forum je upravo mjesto za pružanje podrške...od ove teme pa do druge...kako kupiti kutiju za igraček ili šator ako nemamo para. jer znaš šta meni je bio podrška u trudnoći i periodu nakon poroda...i neznam samo čemu toliki cinizam.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 588
23.4.2010 14:45:30   
elkina_mala
IZVORNA PORUKA: koka i po

Stišajte tenzije žene.Niko nema namjeru nikoga da vrijedja.

ja sam joj samo htjela skrenut paznju da nemogu svi biti kao nasa draga Hanady...ona je zena mila,i svakom da pomogne ali rubi treba da shvati da se ne zivi u bajci!!i da nije sve tako savrseno...

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 589
23.4.2010 14:45:50   
Hanady RR

Hanady srry ali nisam mogla cutati...tako mi je zao zena koje pokusavaju godinama da budu trudne a nemogu...ja se 5 mjeseci trudila pa mi bilo ko 5 godina....jednostavno mrzim abortus..;:( i mojoj sestri da se desi kad odraste tako,pa za sve postoji resenje...nije silovana ako je vec s^pavala sa momkom kojeg voli i koji je voli,odna je to djete iz ljubavi...zasto ga ne zadrzzati??
ja stvarno nemogu protiv sebe,ali mozda su to samo i hormoni moji :)

oprošteno...samo sabur mila...ljubi pupu user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 590
23.4.2010 14:49:40   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: nikita

ako zeza na dušu neka mu ide ko god da je, na onaj svijet niko nikoga za ruku voditi neče, moje suze i sikiraciju koju sebi priredih još od sinoć pored svim mojih trenutnih briga teško da će lahko okajati. A ako je namjerno unešen nemir među ženice koje se toliko trude da postanu mame, sram i stid da je bude...neka ga/je stigne najgora kazna.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 591
23.4.2010 14:51:29   
Anoniman

Ja se isto bojim da bi ovo moglo biti istina.

(odgovor članu nikita)
  Neposredna veza do poruke: 592
23.4.2010 14:51:44   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Lalana

Bas smo zanimljive i smijesne, cura je od starta donijela odluku abortusa, a posljedice i razlozi bilo da se radi o zdravlju, ili o vjeri ili necemu trecem, njoj trenutno ne padaju na pamet. Ona u ovom trenutku ima vise probelma:
1, kako saopstiti majci
2. ako ne saopsti, kako izvrsiti abortus, a spomenusmo da treba pristanak roditelja
3. kako platiti privatnika, u slucaju da nema pristanak roditelja, odnosno da nije rekla mami
4. kako kupiti lijekove za poslije, radi sprjecavanja infekcija i ostalog
5. Ostalo trenutno ne razmislja, i nema potrebe da mi sada tu vracamo temu da li ga uospte izvrsiti

Nazalost,upravu si,To su mi trenutno glavni problemi.Pogotovo sada kad vrijeme curi,jer nisam znala da se trudnoca broji od zadnje menstruacije.

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 593
23.4.2010 14:52:05   
milenium
to nije cinizam draga,šta si se uživila.opusti se.samo kažem da ono što je napisala medi i treba biti ovdje jer je tu i mjesto onom tekstu i jer se tema zove abortus!user posted image

Neposredna veza do poruke: 594
23.4.2010 14:52:24   
Lalana

ako zeza na dušu neka mu ide ko god da je, na onaj svijet niko nikoga za ruku voditi neče, moje suze i sikiraciju koju sebi priredih još od sinoć pored svim mojih trenutnih briga teško da će lahko okajati. A ako je namjerno unešen nemir među ženice koje se toliko trude da postanu mame, sram i stid da je bude...neka ga/je stigne najgora kazna.

Vjerujte ja od jucer non stop mislim, oci me bole od rr i cekanja sta ce biti, za tamo nekoga koga i ne znam, jos ako je zeza u pitanju user posted image
Visnja molim te pregledaj IPuser posted image

Moje tri srece...

Neposredna veza do poruke: 595
23.4.2010 14:52:56   
Rubi
IZVORNA PORUKA: zinanina

Ja se isto bojim da bi ovo moglo biti istina.

Ne znam zasto mnogi misle da je zezancija.Toliko nezrela da se sa ovakvim stvarima zezam, nisam.A adresu mozete provjeriti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 596
23.4.2010 14:53:11   
jasmin
Mene je jedan forum posebno zivcirao jer koja se god cura javi s problemom odu na to da je zezancija.
Ljudi moji,Rubi kaze da je iskrena.To nam treba biti dosta.Vidite koliko je postova nabrala na ovoj temi.Ne vjerujem da se zeza.
Treba joj pomoci i na tome radimo.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 597
23.4.2010 14:54:43   
Lalana
I jos nesto, Rubi budi svjesna da mi moramo ponekad posumnjati jer je, kao sto sam vec nekud rekla, bilo mnogo slucajeva, kada su se pojavljivale osobe sa problemima, i one nas zakuhaju i oduuser posted image

Ali opet ja se nadam da to nije slucaj sa tobom, nesto mi je takav feelinguser posted image

< Poruku je uredio Lalana -- 23.4.2010 14:56:37 >

Moje tri srece...

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 598
23.4.2010 14:56:44   
Rubi
IZVORNA PORUKA: jasmin

Mene je jedan forum posebno zivcirao jer koja se god cura javi s problemom odu na to da je zezancija.
Ljudi moji,Rubi kaze da je iskrena.To nam treba biti dosta.Vidite koliko je postova nabrala na ovoj temi.Ne vjerujem da se zeza.
Treba joj pomoci i na tome radimo.

Vjeruj mi da se ne zezam.Nije mi do toga.Ne mogu pronaci adekvatnu pomoc nigdje drugo, pa sam pronasla forum na kojem bi je mozda i mogla pronaci ili barem neki koristan savjet ili informaciju dobiti.I hvala Vam,jer jesam mnogo.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 599
23.4.2010 14:58:20   
fatimica09
Rubi,
a sta mislis, jesi li bar malo skontala kako mami da kazes, bili to ikako moglo da ti otac ne sazna....da te mama malo prikrije, kao sto samo mama zna.....jer vidim ti bas ne zelis tu bebicu....

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

TV?
milenium

Koliko bi ste vašem dvogodišnjem djetetu dozvolili da gleda tv dnevno?

koliko hoće (39%)

pola sata (24%)

sat (25%)

dva sata (8%)

tri sata (4%)

Broj svih glasova: 75

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *