|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
23.4.2010 14:16:28   
milenium

IZVORNA PORUKA: Rubi

Cula sam se sa njim preko telefona samo.Rekao je da smo zajedno u tome i da me nece ostaviti samu.Jednom mi je davno rekao da ne podrzava abortus,i kao radije ce on uzeti dijete nego to.

hajde nek je netko pametanuser posted image

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 551
23.4.2010 14:17:59   
malena_t
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ajd ti sad fino odmori malo pa popricaj s deckom i majkom...pa kad se se to zavrsi javi...

user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 552
23.4.2010 14:19:20   
elkina_mala
Nebih te podrazala ni da si mi rodzena sestra!!!!
sto se mene tice,sram te bilo...nemas pojma koliko ovdje ima forumasica koje GODINAMA pokusavaju na sve nacine imati to malo bice a ti ces ga se tek tako rijesit!!!
17 ti je godina,cim si znala da se....znala si i sta se moze desit,pored toliko kontracepcijskih sredstava ti si htjela zenska prirodno pifff eto ti sad!!!!!!!!!
Znala si takodze i kako je u tvojoj porodici i koji je njihov stav o tome pa si trebala duplo vise pazit i ti i tvoj hajirlija!!!
i nije kraj svjeta ako si trudna,pa sta???????
jesil ti prva koja je zbog SVOG djeteta napustila skolu i posvetila se decku i bebi???NISI!!!
moaj je drugarica u istoj situaciji kao ti bila,17 godina zatucano mjesto,decko uz nju,ali abortira,i sada svaki dan se tesko nosi sa psihom,razmislja koliko bi njeno djete bilo...ogrijesila sam se mozda ali ...rekla sam da ni posle kad ga bude htjela dragi bog nek joj uskrati,jer kad ga daruje zasto ga ubiti???

eto jednostavno nisam mogla cutati,jer sada kada znam sta je trudnoca i sta je to malo bice,pa uradila bih neznam sta samo da bude uz mene!!

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 553
23.4.2010 14:22:21   
Rubi
IZVORNA PORUKA: bebacha

A sta ako tvoja mama prihvati cinjenicu da ces dobit bebu i ako otac bebe zeli prihvatit odgovornost,jel postoji mogucnost da promjenis odluku?

Uprkos svemu tome,ja nisam spremna.Mozda oni budu, ali ja jos uvijek nisam.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 554
23.4.2010 14:23:20   
Leva
E hebem mu misa Rubi bas si me rasplakala ipak sam se nadala zbog tebe da je u pitanju lazna uzbuna user posted image user posted image user posted image  
Razgovaraj sto prije s mamom i bez obzira sta se desilo u prvom trenutku znaj da ti ona ipak zeli samo najbolje. Ako nista barem ce ti pomoci da pronadjete dobrog ljekara (to je jako bitno) kako ne bi zavrsila u rukama kakvog mesara.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 555
23.4.2010 14:24:36   
medi87
Evo ti malo korisnog stiva o abortusu, dobro iscitaj:
TEHNIKE PREKIDA TRUDNOĆE mogu se klasifikovati u hirurške i medikamentozne.
PREKID TRUDNOĆE U PRVOM TRIMESTRU vrši se aspiracionom vakuum kiretažom ili medikamentozno. KOMPLIKACIJE PREKIDA TRUDNOĆE zavise od starosti trudnoće i tehnike izvođenja. Najmanja incidenca komplikacija se registruje kod prekida trudnoće starosti od 7-10 nedelja, a što se tiče tehnike izvođenja, najbezbednija je aspiraciona kiretaža. Sve komplikacije mogu se podeliti na neposredne, odložene i kasne. Neposredne: krvarenje, perforacija materice (nesumnjivo je da se ginekolozi ove komplikacije najviše plaše; može dovesti do krvarenja i povrede abdominalnih organa), povrede grlića, akutna hematometra (nakupljanje krvi u šupljini materice), komplikacije opšte anestezije. Odložene: rezidua posle pobačaja, infekcija (obično nastupa kod pacijentkinja sa zaostalim rezidualnim tkivom). Kasne: Rh senzibilizacija, moguća kasnija neplodnost, slabost grlića i eventualnu pojavu prednjačeće posteljice u sledečoj trudnoći. Od svih komplikacija, najčešća je infekcija.

RR porodica :-)))

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 556
23.4.2010 14:24:57   
medi87
RANE KOMPIKACIJE NAKON ABORTUSA infekcije - i pored korištenja sterilnih instrumenata i obaveznog konzumiranja antibiotika nakon izvršenog zahvata, infekcija predstavlja najčešću komplikaciju abortusa. Znaci infekcije su visoka temperatura, bolovi u stomaku i pojava vaginalnog sekreta neprijatnog mirisa. Ako se ne lječi, infekcija može prouzrokovati ozbiljna oboljenja, sterilitet, sepsu i smrt. dugotrajno krvarenje - jako krvavljenje iz materice u toku abortusa i poslje njegovog završetka najčešće se dešava kod abortusa koji se rade u trećem tromesečju trudnoće. Ponekad prekomerno krvavljenje može biti znak zaostalog tkiva, perforacije ili nemogućnosti materice da se kontrahuje (skupi). zaostalo tkivo - lječnik koji izvodi abortus ne može da vidi unutrašnjost materice, pa se može desiti da u njoj ostane izvesna količina tkiva ploda ili posteljice. Znaci zaostalog tkiva su jako krvavljenje koje može da traje više od 2 nedelje, izbacivanje komada zgrušane krvi, grčevi ili čak znaci trudnoće. Velika je verovatnoća da će se ostaci tkiva u materici inficirati. Ponekad se daju lekovi koji izazivaju kontrakcije mišića materice i izbacuju preostalo tkivo. Druga mogućnost je uklanjanje tkiva aspiracijom ili kiretažom. embolija -. Poslje abortusa najčešće dolazi do plućne embolije, pri čemu embolus zatvara grane plućne arterije što dovodi do infarkta pluća i popuštanja desnog srca. Klinički se ispnjjava osećajem probadanja u grudima, otežanim disanjem, kašljanjem i iskašljavanjem sukrvice. komplikacije anestezije - komplikacije usljed djelovanja anestetika su uglavnom prolaznog karaktera. Lokalna anestezija može prouzrokovati kratkotrajnu zvonjavu u ušima, peckanje ili golicanje u rukama i stopalima, osećaj praznine u glavi. Ozbiljne alergijske reakcije su retke. Posjle buđenja, nakon općte anestezije, često se javlja osećaj malaksalosti, mučnine i dezorijentacije. neuspojave abortus (nastavljena trudnoća) - veoma se rijetko dešava da poslje izvršenog abortusa žena i dalje bude trudna. Zbog toga se nakon svakog abortusa provjerava da li je kompletno tkivo izvađeno. Djelimično obavljen prekid trudnoće se dešava u situacijama kada je plod kompletno promašen, kada je u pitanju višestruka trudnoća pa samo jedan fetus bude uklonjen, i kada postoji tzv. dupla trudnoća u drugom rogu materice. Ovaj poremećaj je nešto češći ako se abortus vrši pre vremena, tj ako je prošlo manje od 6 nedelja od prvog dana poslednje menstruacije. Ako se ovako nešto dogodi, znaci trudnoće će biti i dalje prisutni, a abortus se mora ponoviti kroz tjedan dana. 

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 557
23.4.2010 14:25:04   
koka i po
Mila više glava su pametnije od jedneJa sam završila fakultet sa malom bebom uz sebe ako je to razlog?!

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 558
23.4.2010 14:26:36   
elkina_mala
IZVORNA PORUKA: koka i po

Mila više glava su pametnije od jedneJa sam završila fakultet sa malom bebom uz sebe ako je to razlog?!

sve se moze kad se hoce,bravo koko:)

25.08.2010
Selina, pile moje malo

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 559
23.4.2010 14:26:46   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: elkina_mala

sto se mene tice,sram te bilo...nemas pojma koliko ovdje ima forumasica koje GODINAMA pokusavaju na sve nacine imati to malo bice a ti ces ga se tek tako rijesit!!!
17 ti je godina,cim si znala da se....znala si i sta se moze desit,pored toliko kontracepcijskih sredstava ti si htjela zenska prirodno pifff eto ti sad!!!!!!!!!
Znala si takodze i kako je u tvojoj porodici i koji je njihov stav o tome pa si trebala duplo vise pazit i ti i tvoj hajirlija!!!
jesil ti prva koja je zbog SVOG djeteta napustila skolu i posvetila se decku i bebi???NISI!!!
moaj je drugarica u istoj situaciji kao ti bila,17 godina zatucano mjesto,decko uz nju,ali abortira,i sada svaki dan se tesko nosi sa psihom,razmislja koliko bi njeno djete bilo...ogrijesila sam se mozda ali ...rekla sam da ni posle kad ga bude htjela dragi bog nek joj uskrati,jer kad ga daruje zasto ga ubiti???

eto jednostavno nisam mogla cutati,jer sada kada znam sta je trudnoca i sta je to malo bice,pa uradila bih neznam sta samo da bude uz mene!!

Ovo je stvarno degutantno

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 560
23.4.2010 14:27:06   
medi87
Ma to i ja kazem, snazna volja i zelja za uspjehom u karijeri ili cemu vec ne, je glavna,ne moze se dijete smatrati preprekom za napredak u zivotuuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 561
23.4.2010 14:27:32   
koka i po
Ja mislim da joj je ovo sada najmanje trebalo da zna.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 562
23.4.2010 14:29:22   
jasmin
Slazem se s Levom da trebas obavezno s majkom pricati,jer ako se vec odlucite na abortus da imas podrsku od majke,da nadjete dobrog ljekara,pouzdanog,jer nije tacno da abortus prolazi bas tako bez posljedica.Plasim se da ne budes nekom ljekaru samo jedna u nizu,pa da nepaznjom i brzinom osteti matericu,sto je zaista moguce.Protiv abortusa sam,ali nisam ja ona koja odlucuje.
I nisam za verziju da pricate s majkom od mladica,pogotovo ako je i on mlad,njegovoj ce mami biti cilj da skloni sina od obaveza,osim ako je neka jako fina i razumna zenica,pa predlozi da svi skupa ucestvujete u nosenju,radjanju i odgoju bebe.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 563
23.4.2010 14:30:21   
elkina_mala
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: elkina_mala

Ovo je stvarno degutantno

AHA moje deguntantno misljennje PA STA??????????

ti svoje rekla sta mislis ja svoje!!!

25.08.2010
Selina, pile moje malo

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 564
23.4.2010 14:30:47   
milenium

IZVORNA PORUKA: Rubi

IZVORNA PORUKA: bebacha

A sta ako tvoja mama prihvati cinjenicu da ces dobit bebu i ako otac bebe zeli prihvatit odgovornost,jel postoji mogucnost da promjenis odluku?

Uprkos svemu tome,ja nisam spremna.Mozda oni budu, ali ja jos uvijek nisam.

ako ti se mama ne složi sumnjam da ćeš abortirat.
a nisam sigurna ni da li ti kao maloljetnica možeš sama doći na abortus bez pristanka(potpisa) roditelja,i koji bi dr to htio uraditi maloljetnici bez znanja njenih roditelja.ima dosta tih ordinacija gdje se to radi nelegalno ali kao što leva reče ne daj Bože neki ''mesar''potrefi i da to obavi nestručno i nešto pogriješi pa da poslije ne dao Bog to ostavi posljedica i na daljnju mogućnost imanja djece.zato bolje ipak ti sve reci mami pa nek ona vidi šta će te.
sretno

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 565
23.4.2010 14:30:53   
medi87
U situacijama kao sto su ove valjda smo tu da pruzimo neki savjet,a ne nekoga napadamo. Ja osobno ne podrzavavm abortus, ali djevojci treba uliti malo snage a ne osudjivati na nacin da je dovedete do ocaja. 

Neposredna veza do poruke: 566
23.4.2010 14:30:58   
Hanady RR
neznam samo koji đavo googlate po internetu i stavljte ovo na temu. pa ovo je mogla i sama naći i pročitati.
Koliko vas puši cigare i zna koliko su šteten i nađete milion tekstova o istom al od cigare ne odustajete.

pa šta vam je ba sa ovim filmovima i ovim tekstovima. vidite kako piše po forumu, djete je pismeno...zna sigurno sve to naći i na internetu bez vaše pomoći. Dosta više copy-past. njoj je trebao neko blizak sinoć pa je nas našla. Svašta majkemi.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 567
23.4.2010 14:31:06   
salmy
Drago DJETE ugasi taj racunar idi odmori se POPRICAJ sa svojima nece ti glavu odsjeci! moras i nema dalje! malo se smiri ...........i nemoj vise citati nase postove! svaka od nas ima razlicito misljenje,dovoljno si zrela(da znas sta je sex,a sta abortus) upoznale smo te dovoljno sa tom temom!
Nadji pogodan trenutak i popricaj sa MAMOM oprostice MORA!

I SRETNO sta god da odlucisuser posted image
SAMA PALA SAMA SE UBILA!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 568
23.4.2010 14:32:03   
mamaajna
ma pustite djete ima roditelje nek razgovara s njima i nek rijesi.ako gdje privatno ode i dodze do komplikacija opet ce roditelji saznati,ako ga ostavi opet ce saznati.a u zivotu se sve moze postici ako se zeli.koku i po potpisujem,jer sam i ja ostala mlada sama s malim djetetom pa vidi me sad sta mi fali.posao auto stan drugi muz i maja bebara.prati svoje srce,i zaista svako djete ima svoju nafaku.

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 569
23.4.2010 14:33:48   
Lalana
Bas smo zanimljive i smijesne, cura je od starta donijela odluku abortusa, a posljedice i razlozi bilo da se radi o zdravlju, ili o vjeri ili necemu trecem, njoj trenutno ne padaju na pamet. Ona u ovom trenutku ima vise probelma:
1, kako saopstiti majci
2. ako ne saopsti, kako izvrsiti abortus, a spomenusmo da treba pristanak roditelja
3. kako platiti privatnika, u slucaju da nema pristanak roditelja, odnosno da nije rekla mami
4. kako kupiti lijekove za poslije, radi sprjecavanja infekcija i ostalog
5. Ostalo trenutno ne razmislja, i nema potrebe da mi sada tu vracamo temu da li ga uospte izvrsiti

Moje tri srece...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 570
23.4.2010 14:33:53   
jasmin
Istina je da smo sve mi razlicitog misljenja po pitanju ovog slucaja,ali zasto ne saslusati sva ta misljenja.Jest tesko sjedati curi na muku,ali kao sto neke podrzavaju abortus,neke se zgrozavaju na njegovu pomisao i pisu s emocijama,pa i to trebamo shvatiti.Nema potrebe da posebno komentiramo bilo ciji post i dajemo mu kojekakve atribute,osim postove nase Rubi.
Njoj sad najprije treba psihicka podrska,jer je ocito u teskom stanju.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 571
23.4.2010 14:34:03   
elkina_mala
IZVORNA PORUKA: medi87

U situacijama kao sto su ove valjda smo tu da pruzimo neki savjet,a ne nekoga napadamo. Ja osobno ne podrzavavm abortus, ali djevojci treba uliti malo snage a ne osudjivati na nacin da je dovedete do ocaja. 

evo medi,bez obzira na prvi moj post,evo novi...
draga rubi,da ti malo "ulijemo" snage...cuvaj to djete bona,pa ako ga vec neces,ako ences moci da ga izdrzavas pa rodi ga i daj u dom!!!!nek drugi parovi koji zele bebu mogu usvojit...eto!!za sve postoji resenje...

25.08.2010
Selina, pile moje malo

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 572
23.4.2010 14:35:16   
koka i po
user posted image user posted image user posted image Bravo hanady.user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 573
23.4.2010 14:35:34   
Emica_sa
I ne znam sta pokusavate s tim,sto je plasite sa mogucim posljedicama,posljedica ima svugdje...pa i na porodu -To su gluposti.Rubi savjetujem ti da popricas sa mamom i zajedno odlucite,iako se ovdje ne radi ni o tvojoj mami,nego o tebi...Dobro razmisli,sve dobro izvagaj,nemoj da se kajes kasnije.Ja sam ti rekla,prosla sam sve to sto ti sada prolazis,i danas ne mogu reci da sam pogrijesila,jer tada za mene nije bilo druge opcije,i sve je do tebe kako ti razmisljas o tome i sta mislis o tome,neko ima psihicki posljedica,ja se iskreno vrlo rijetko sijetim toga,to je jednostavno u mom slucaju tako trebalo biti i tako sam to prihvatila.Zelim ti sve najbolje i dobro razmisli molim te,nemoj da se kajes,jer kasnije povratka nema...user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 574
23.4.2010 14:35:51   
Rubi
Ne znam sta da Vam kazem.Ne znam vise ni kako citam ni kako pisem.Zbunjena sam.Procitala sam da abortus je najbolje uciniti do 7 sedmica trudnoce, tj.u prvom trimestru i da je tada najsigurnije i sa najmanje mogucih kompikacija.Ali kako uopste da znam koliko sam vec trudna,da li se te sedmice broje od dana zaceca ili pak od zadnje menstruacije?

Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

:)
felix

po, čemu neke osobe pamtite/pamtice te ?? Na rr....

po svadjama, izjavama, izvalama, (73%)

djeci, šalama, itd...da ne nabrajam same ce te to :) (27%)

Broj svih glasova: 131

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *