|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Abortus
23.4.2010 13:51:51   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rubi

Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju.

Draga moja,sta je tu je.Sad je najbitnije da ostanes pribrana.Necemo ti nista govoriti s vjerske strane,jer da je taj nacin zivota prisutan ne bi dosla do ovog do cega jesi.Moj je stav da je grijeh predbracni odnos i abortus,ali mila moja,nije nekog drugog i nije tvoj,zato ti necu o tome.To sto ja jesam,hvala Bogu,prakticar vjere ne znaci da se sutra insaallah necu sresti sa slucajem kao sto je tvoj npr.s nekim iz porodice,od prijateljica i sl.Trudicu se dijete odgajati vjerski i doviti za njega,a Allah je Taj koji upucuje.I upravo jer ne znam sta me sutra ceka s mojom kcerkicom,posve sam se stavila u tvoj slucaj i razmisljam kako bi bilo da sam to ja ili moje dijete.
Mila moja,dooobro razmisli,ne donosi nagle odluke i razgovaraj s mamom.Zelim ti sve najbolje i sto prije da rijesis problem.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 526
23.4.2010 13:52:41   
jasmin
Korisnici na ovoj temi: jasmin, Nedi, maja78 RR, koka i po, leona81, smarija, Hanady RR, Visnja RR, buba29, mila81, mimh, SailorMoon, malena27 RR, salmy, anitaMO, snijeg

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 527
23.4.2010 13:52:48   
bebacha
Pratim ovu temu od pocetka al nisam htjela nista pisat.bojala sam se.evo sad procita da si trudna i tek sad neznam sta da pisem a moram pisat.zao mi je zbog tvoje odluke.nemogu reci da te razumijem al necu te osudivat.to je tvoja stvar,tvoj zivot i tvoje djete koje nazalost nikad neces upoznat.nadam se da se neces pokajat nekad u zivotu zbog svoje odluke.ako si tako odlucila,tako i uradi.jos si djete i nerazumijes puno stvari u zivotu.ocito ne razumijes sta znaci imat djete.zao mi je dokle je ovaj svjet otisao.djece se sexaju samo zbog uzitka i nimalo nerazmisljaju o posljedicama.znaju sve poze dobro sexa,i sve sto ima veze s tim a nezele da znaju sta znaci imat djete,koliko neko to djete zeli a nemoze ga imat.
moj savjet ti je da sljedeci put kad htjednes uzivat probaj malo bit zrela i odgovorna.
vjerovatno ste iz mog posta skontale da sam protiv abortusa(pod tim ne mislim na abortus iz medicinski razlog),zakav je moj stav prema tome.nerazumijem ljude koji iz nerazmisljam naprave bebu  i onda je ubiju.izvinjavam se sto je ovaj moj post mozda malo nejasan i nije bas lijepo napisan al prvi put pisem post a da placem.ovo me je potreslo i lose djeluje na mene.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 528
23.4.2010 13:52:57   
niki83
a ovo postavljanje linkova je stvarno grozno!!! nismo mi maloumnici, znamo sta znaci abortus..ne morate stavljati ovakve prizore .... zgrazavam seuser posted image

N&N

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 529
23.4.2010 13:54:19   
medi87
Iskreno mi je žao ako je tvoja namjera da abortiras sigurna, mnoge od nas bi dale sve za jedno malouser posted image user posted image user posted image , ali s obzirom da si mlada i kako kazes nespremna ...na tebi je, ali uglavnom trebas dobro razmotriti sa svojim deckom i druge opcije, jer to nije tako jednostavna stvar, ne treba olako donositi ishitrene odluke. Znam mnogo djhevojaka koje su i u 17 ostale trudne, sada su sretne majke, zavrsile su skolu, neke idu i na fakultet ( moja zaova npr.). Zbog toga mi je malo bilo krivo kad si rekla da se beba ne uklapa u tvoje planove, to je malo surovo. Dobro promislite jer to bice u tebi je živo i zaslužuje sansu da doživi ovaj svijet i bude voljeno...

RR porodica :-)))

Neposredna veza do poruke: 530
23.4.2010 13:55:41   
bebacha
IZVORNA PORUKA: niki83

a ovo postavljanje linkova je stvarno grozno!!! nismo mi maloumnici, znamo sta znaci abortus..ne morate stavljati ovakve prizore .... zgrazavam seuser posted image   

ja nisam ni gledala link nit zelim,ne odobravam njegovo postavljanje al zene da znaju sta je abortus i kako izgleda nebi nikad pomisljale na njega-bile bi odgovornije

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 531
23.4.2010 13:59:18   
Hanady RR
O Rubi sine dragiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

molim te razgovraja sam majokom, ti si djete koje ide u gimnaziju, pa sigurno će te shavtiti....nemoj da srljaš. samo te molim da sa nekim porazgovaraš, neznam kakav je situacija sa roditeljima od dečka...možda da se prvo njegovoj mami obratite.
Samo te molim nemoj da odeš ptivatno i to završiš bez da razgovaraš sa majkom.

Nemama šta više pamteno da ti kažem, toliko toga sam sinoć rekla.Želim ti svu sreću svijeta dijete drago i da se ova priča završi najbolje za sve.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 532
   [Obrisana poruka]
23.4.2010 13:59:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 533
23.4.2010 14:00:54   
mila81
Ne bih da tema ode OT ili u neke rasprave ili svadje, nije mi ni u kom slucaju to bila namjera, jer svi mi SVE znamo, ali ipak dolazi do trudnoce maloljetnica, i nije na odmet da i bilo ko drugi ko se zeli informirat pogleda i ovo, ja bar mislim da treba biti transparentan i da svako IMA PRAVO iznijeti svoje misljenje, kao i ti i svako drugi...

izvinite jos jednom ako se neko nasao potresen, ali ja bar mislim da iako ne postoje nikakve posljedice od abortusa, postoje dusevne posljedice koje nijedan doktor ne moze uspjesno izlijecituser posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 534
23.4.2010 14:02:11   
milenium

IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: jasmin

Sinoc je rekla da ce se javiti ako smogne snage.Mozda je test pozitivan pa je i sama u soku,a mozda negativan pa je od srece otisla na kafu...nadam se samo da nije prespavala cijelo jutro,pa da mora cekati drugo jutro za radjenje testa :):):).
Rubi,nadamo se da si dobro.

user posted image draga jasmina bas me nasmija...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 535
23.4.2010 14:03:27   
milenium
šta je tu je.rubi žao mi je.user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 536
23.4.2010 14:04:36   
mila81
A Rubi draga tebi zelim puno srece i snage da sve to sto te snaslo izdrzis i da se zavrsi kako je najbolje za tebe, moj ti je savjet pricati sa mamomuser posted image user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 537
23.4.2010 14:05:10   
medi87
Mila81 slazem sa sa tobom u potpunosti, mozda sad ne razmislja  ali sigurno ce dati dana kada ce se pokajati ako uradi abortus, ja te jos jednom molim Rubi da dobro promislis, razgovaras sa majkom i momkom i dobro pomislite o zivotu jednog bica,

RR porodica :-)))

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 538
23.4.2010 14:05:25   
Rubi
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

O Rubi sine dragiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

molim te razgovraja sam majokom, ti si djete koje ide u gimnaziju, pa sigurno će te shavtiti....nemoj da srljaš. samo te molim da sa nekim porazgovaraš, neznam kakav je situacija sa roditeljima od dečka...možda da se prvo njegovoj mami obratite.
Samo te molim nemoj da odeš ptivatno i to završiš bez da razgovaraš sa majkom.

Nemama šta više pamteno da ti kažem, toliko toga sam sinoć rekla.Želim ti svu sreću svijeta dijete drago i da se ova priča završi najbolje za sve.user posted image

Hvala ti Hanady.Shvatila sam da cu sa majkom morati razgovorat, jer ona ce naci najbolji nacim da se ovo rijesi,kad vec ne mogu ja.Sto se tice tog abortusa,isprepadana sam.Procitala sam post od jedne forumasice koja je napisala kako cu morati nazivo,bez anestezije,jer mi je prvo dijete.Zabrinuta sam.Znas li ti mozda nesto o tome?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 539
23.4.2010 14:07:47   
koka i po
Žao mi je što si tako mlada a imaš ovoliki problem.U svom postu sam napisala da nisi jedina i nisi.Iako si još dijete sada moraš razmišljati zrelo i racionalno.Neću te tušiti sa uradi ovo ili ono,ti znaš najbolje šta ćeš.Čitajući tvoje postove zaključila sam da si pametna djevojka a i pametnim djevojkama se dešavaju ovakve stvari.Nemoj da te obeshrabre pojedini postovi jer svako ima pravo na svoje mišljenje.Odluku o abortusu nemoj odgadjati jer će ti biti sve gore.Ja znam da u dubini duše  razmišljaš o tom djetetu i pitaš se šta bi bilo kad bi bilo.Ipak si žena a ženama je majčinski instinkt bogom dat.Sretno i držim ti palčeve.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 540
23.4.2010 14:08:32   
Rubi
IZVORNA PORUKA: buba29

Rubi šta kaže momak na ovo sve,kad bi mu rekla da ne želiš abortus šta bi on ?
Kakvo je njegovo mišljenje o svemu ?

Cula sam se sa njim preko telefona samo.Rekao je da smo zajedno u tome i da me nece ostaviti samu.Jednom mi je davno rekao da ne podrzava abortus,i kao radije ce on uzeti dijete nego to.Veceras cemo se vidjeti pa cemo probati naci najbolje rjesenje.

Neposredna veza do poruke: 541
23.4.2010 14:08:38   
fatimica09
Ama kakvi na zivo! Svaki dr. ce ti dati anesteziju lokalnu, drugo je kad krene spontani, tada nekad ne daju anesteziju....toga sto se tice ne brini, dobices je svakako

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 542
23.4.2010 14:08:48   
bebacha
pricaj sa majkom obavezno a abortus se moze radit pod anestezijom.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 543
23.4.2010 14:09:36   
Hanady RR
Zaista ne znam...nikada nisam radila abortus a niti neko blizak koga poznajem. Da znam kako se radi javila bih ti na PP.
Mada mila moja mene samo strah da tebi ta fizička bol neće biti najveća bol...eto toga me strah. Mlada si dušo draga...razmisli o svemu. Toliko toga je moguće promjeniti na bolje u životu kada imamo jaku želju. Mene samo sikluka strah...baš me strah.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 544
23.4.2010 14:10:06   
Rubi
IZVORNA PORUKA: koka i po

Žao mi je što si tako mlada a imaš ovoliki problem.U svom postu sam napisala da nisi jedina i nisi.Iako si još dijete sada moraš razmišljati zrelo i racionalno.Neću te tušiti sa uradi ovo ili ono,ti znaš najbolje šta ćeš.Čitajući tvoje postove zaključila sam da si pametna djevojka a i pametnim djevojkama se dešavaju ovakve stvari.Nemoj da te obeshrabre pojedini postovi jer svako ima pravo na svoje mišljenje.Odluku o abortusu nemoj odgadjati jer će ti biti sve gore.Ja znam da u dubini duše  razmišljaš o tom djetetu i pitaš se šta bi bilo kad bi bilo.Ipak si žena a ženama je majčinski instinkt bogom dat.Sretno i držim ti palčeve.

Hvala puno.I ja se nadam da ce sve zavrsiti dobro.A da su me obeshrabrili sa nekim postovima,itekako da jesu...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 545
23.4.2010 14:12:31   
Visnja RR
Rubi prije pocetka abortsa se dobije injekcija od koje neces osjecati bol... samo neki "lagni" neugodni osjecaj....

nego...

ajd ti sad fino odmori malo pa popricaj s deckom i majkom...pa kad se se to zavrsi javi...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 546
23.4.2010 14:13:07   
bebacha
A sta ako tvoja mama prihvati cinjenicu da ces dobit bebu i ako otac bebe zeli prihvatit odgovornost,jel postoji mogucnost da promjenis odluku?

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 547
23.4.2010 14:14:10   
koka i po
Nije tačno ko god ti vo kaže .Pobogu ti si insan ne životinja.Ti ćeš abortirati i šteta će se načiniti bez anestezije ili ne.Pod lokalnom dobiješ injekciju u grlić maternice koju i ne osjetiš.Moguće je da će ti dati nešto za smirenje samo toliko da se opustiš.Kada krene zahvat osjetićeš bol ali ne bol koji se nemože izdržati,kao kad trebaš dobiti.I sve je gotovo za pet min.

(odgovor članu Rubi)
Neposredna veza do poruke: 548
23.4.2010 14:14:36   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

A sta ako tvoja mama prihvati cinjenicu da ces dobit bebu i ako otac bebe zeli prihvatit odgovornost,jel postoji mogucnost da promjenis odluku?

vjerovatno ce prica i imati takav kraj ... user posted image

03.04.`08

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 549
23.4.2010 14:15:46   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: koka i po

Nije tačno ko god ti vo kaže .Pobogu ti si insan ne životinja.Ti ćeš abortirati i šteta će se načiniti bez anestezije ili ne.Pod lokalnom dobiješ injekciju u grlić maternice koju i ne osjetiš.Moguće je da će ti dati nešto za smirenje samo toliko da se opustiš.Kada krene zahvat osjetićeš bol ali ne bol koji se nemože izdržati,kao kad trebaš dobiti.I sve je gotovo za pet min.

obicno doktorica kaze da se popije apaurin sat vremene prije

03.04.`08

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li imate kredit ?
manuela RR

Da li imate kredit i koliko vam mjesečno ide na otplatu istog?

ne nemam kredit (45%)

da i rata 200KM i manje (10%)

da rata od 200 KM (2%)

rata 300 KM (11%)

400 i više... (33%)

Broj svih glasova: 156

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *