|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  812 813 [814] 815 816   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
18.4.2010 22:22:50   
Anoniman
Cao mame i bebe, kako ste mi?
Felix, bas mi je zao prijateljice, ne dao Bog nikome, uhhhhuser posted image
Ako smo nesto preskocili da cestitamo ne ljutite se, fakat slabo sjedam z aracunar otkako radim, ali ljubimo mi sve i mislimo na vas, kod nas sve hvala Bogu uredu, A je prestala dojiti prije 2 dana, zasad se dobro nosi s tim, hoda pomalo, ali ja to jos ne brojim jer ipak je jos nesigurna, pusetina svimauser posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 20326
18.4.2010 22:42:37   
iv@ncica
felix- pretuzno..pretuznouser posted image user posted image ..zao mi je i mamice i bebice...ne d aj Boze nikomeuser posted image
Ella_H - sjecam se vase tragedije..zao mi je...ali mame su jake, srce izdrzi svasta..i nastavi zivjeti.....samo sto bol nikad ne nestaje i ne prestaje...drzi te se...jubimo vas punooo
marijana- cestitam na prinovi i na new tetkinstvuuser posted image

drage moje od kad sam pocela raditi, zakacili nas i rođendani, i moj posao, i razni tete i tetci cauvari..i ovo mo pa ru vakcina sa svim svojim sjajem i mukom..uh pisala s am vam prije..ali evo izvjestaj nus-pojava koje traju vec 10 dana
i stavila sam ih na temu mmr vakcina da se uputite na vrijeme

imamo tesku nesanicu, nervozu, razdrazljivost, povecane zlijedze, infekciju gornjih disnih putova, kasalj,gubitak teka, crvenilo ociju i suzenje, flekice, modrice i osipa malo po licu i vratu....starh me dosta toga pogotovo sto spomimnju Kawasaki sindrom koji je mali od mm brata imao nedavno , sreca na vrijeme otkriven i lijecen..nakon 1-mjeseca izasao iz bolnice...postoji genetski okidac za taj sindrom,
jucer bilo kod pedijatra..pregled..kao sve ok.,,da radim sve s to sam i radila..pohvala ze inhalacije , nadparavanjem etericna ulja i domace sirupe i cajeve..i da tako nastavim uz efendrin kapi za nos...za nesanicu vec 10 dana se samo nasmijala...pa kontamm znam ja kakav je kad su zubici ili nos..sad mu nije nista od toga...od cega dijete ne spava..milsim imam ga godinu dana i nikad nije volio spavati..ali ovo je sad bas nesanica..nije imala dgovor..sve presute...kad smo dosli kuci legla sam ga jedva je zaspao nakon skoro cijele neprospavane noci i tada je spavao skoro 1,5 s buđenjima..i ustao se crvene otekle oci, temperatura skocila...odbija hranu i pice...nakon toga noc besana uz temperaturu, ali ne previsoki...danas kriza nervozan..oci crvene i unutra..a treba i na posao..ma ludnica...sta da vam pricam..nego molim boga da ne ide na jos gore..jer se pojavila i vodenasta stolica .. pa rekoh kud od svih nus pojava ta nesanica vazda na nasuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20327
18.4.2010 22:49:41   
Apotekarka
ivancice sad me prepade za tu vakcinu...jojjj...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 20328
18.4.2010 22:59:04   
Ella_H
Iv@ncice i mene si prepala ali prva godina je djecici nekako najgora
svasta moraju pretrpjeti a i mi zajedno s njima...
Meni je dosta tragedija i svega jednostavno sam se probudila
i odlucila ici naprijed nastaviti sa skolom uzivati u svakom momentu
sa porodicom pomoci kome mogu, rijesiti se dusmana itd itd
i odma je manje prtljage i belaja to je sve sto mi mozemo uciniti
raditi najbolje sto mozemo i zeljeti dobro jedni drugima...
Ljubim vas sve nedajte seuser posted image user posted image

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 20329
18.4.2010 23:01:01   
škorpija
ella h samo da te pozdravimuser posted image , ti samo uletiš i izletiš s temeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 20330
19.4.2010 8:31:42   
Anoniman
jutro
Mi smo dobro spavali i poranili u 7.jutros
Kod nas je kisa tmurno,hladno bezzz vrijeme
Ivancice,uh bas me prepade s vakcinomuser posted image zao mi je sto,je kod vas tako sto se kaze svasta bi se moglo izdeverat al najgore je nesanica al bit ce bolje,bas se pitam kad ti siptomi prestaju.

(odgovor članu delly)
  Neposredna veza do poruke: 20331
19.4.2010 8:45:19   
Anoniman
dobro jutro i od nas...
mi smo ustali u 8 i bas smo se fino naspavali... sinoc legli u 22, budili se oko 3 i oko 5 da dojimo, i u 8 smo definitivno ustali... ono dvoje nam spavaju... a mi kahvelenisemo... hajde ko je za kaficu user posted image user posted image user posted image

mi smo se jucer pravo nahodali i bas smo iskoristili prelijep dan da se navozamo u novim kicima... izasli smo u 10 ujutro a vratili smo se kuci sinoc oko 19 sati... hihihiih... bili prvo kod jedne tetke, pa sa njom otisli kod druge tetke, da bi odatle otisli kod deda i nane... a sve pjehoke kroz grad... sepurili se... user posted image

iv@ncice, ja se ne sjecam da je moja Sabina imala takvih nuspojava nakon te vakcine, ali mozda je to sve normalno... mogu misliti kako ti je pile iscrpljeno... a i ti s njim... lagano samo i bice bolje... user posted image

Ella_H kako su mi buckili??? ljubi mi obojicu medenjaka... user posted image  

felix mila kako je Anelko, ljubi drugara user posted image

< Poruku je uredio Bambi09 -- 19.4.2010 8:46:20 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20332
19.4.2010 8:59:36   
Sonja
dobro jutro
mi smo ustali u 5huser posted image ja sam nikakva nenaspavana i sve me boli a A nesto nervozan haman od zuba jer vidim da mu se crveni druga donja 2ca..

felix draga jako me potresla tvoja pricauser posted image user posted image user posted image
nedo bog nikom...samo nek joj bog da snage da to preboli nekkao..
ja mislim da bi umrla i ja od tuge...
nego boguser posted image user posted image user posted image user posted image

ivancice ti mene pravo zabrinu za vakcinu a i nama se bliziuser posted image
zao mi je bebaca stvarno...nadam se da ce brzo ozdravit

pusa svima

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20333
19.4.2010 9:11:06   
Anoniman
user posted image

ovako smo se forilali... user posted image

user posted image

a ovo smo kod druge tetke u basti... user posted image

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 20334
19.4.2010 9:34:30   
dafri
jutro,
i mi smo poranili a vrijeme je grozno
iv@ncice baš je gadno nespavanje a ti još radiš,valjda neće još dugo potrajati
bambi koliica su user posted image vidi se da je momak uživaouser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20335
19.4.2010 9:59:43   
Meri29
Jutrooooo user posted image

Mi se spremamo na bocu, uhhh nadam se da je nece puno boliti rukica i nogica poslije, prosli put smo pravo nadrljali sto se toga tice. Neke mame me savjetuju da joj dam paracetamol sirup prije nego sto krenemo, ne znam koliko je to pametno s obzirom da joj nije nista, je li koja od vas to davala user posted image

Bambi pravo mu se svidaju kolica, ma presladak je lutak maliuser posted image user posted image user posted image user posted image

Felix bas me potresla prica te zene, uhhh brate kako je to tuzno user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 20336
19.4.2010 10:07:35   
Anoniman
Bambi,mila pa E.uziva nema sta user posted image user posted image user posted image premeden je masallah jest porasto..
Mery,paracetamol se daje poslije vakcine a ne prijeuser posted image tako je bar meni teta govorila kad smo ih primali.
Ljubimo i nogicu i rukicu user posted image

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 20337
19.4.2010 10:12:09   
Meri29
Ma znam za poslije, ako se pojavi temperatura, ali ovo kazu preventive radi, bude mirnija i manje place taj dan user posted image Ma ja necu davati pa ako zatreba tu je, pa ja

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20338
19.4.2010 10:19:00   
pjenica mala
Dobro jutro i od nas.
Moj bebać se također praaavo naspavao, a i mama s njimuser posted image
Zaspao sinoć u 19:20 i probudio se jutros u 6:00.
Evo sad upravo ''sazrijeva'' za još jedan spavanac.
Kiša, tmurno....jedva čekam proljećeeeeeee pravo.....mada i u proljeće spadaju kiše...al et....
Meri29, kada se beba vakciniše, nije potrebno davati ni prijeuser posted image , a niti poslije paracetamol, jer kada se temperaturica pojavi, tada se is stvaraju antitijela, koja onda štite od te bolesti, naravno osim ako temperature ne bude previsoka.
Do 38 ne treba davati ništa.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20339
19.4.2010 10:19:13   
Sonja
ja ti savjetujem da nista ne dajes prije jer ne nikad ne zna kako ce bebi reagovat na vakcinu..mozda nece imati temp..
ako poslije bude onda daj ili ako vidis da bas place i da je boli onda daj...
nadam se da nece puno plakatuser posted image

i da vas pitam da li se kod neke bebe ponovila tjemenjaca???
ja juce vidila kod Adina i to tek kad sam ga izvela napolje jer se u kuci nikako ne vidi
joj ja se iznenadila jer nisam znala da moze i u starijih beba
kad je bio mali skroz imao je malo i brzo smo je se rijesili kad sad opet tanki sloj
boze sacuvaj-

< Poruku je uredio Sonja -- 19.4.2010 10:21:56 >

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20340
19.4.2010 10:26:29   
salmy
Jutica i od nas!! osim ruznog vrenena mi smo superuser posted image user posted image user posted image fino spavamo fino papamo i super!!
Mer29 ja prije vakcine dam bebiju paracetamol i nema turu poslije( samo prvi put je imao jer nismo dali prije paracetamol),to nam je dr.rekla isto!
U svakom slucaju sretno!!! mi idemo u maju!! user posted image user posted image
drugim bebama ai mamicama saljemouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pjenica mala)
Neposredna veza do poruke: 20341
19.4.2010 10:44:06   
Anoniman
Meri, paracetamol se daje poslije vakcine i to 2 sata poslije u slucaju da se pojavi temperatura.... inace ne bi trebalo davati nista drugo jer onda vakcina ne bi imala pravi efekat... u svakom slucaju zelimo vam puno srece i da cina sto manje boli

(odgovor članu salmy)
  Neposredna veza do poruke: 20342
19.4.2010 11:09:32   
R&T@
Dobro jutro, nama je od pola sest....
A bas vrijeme za spavanje...user posted image

ivancice, ti simptomi meni vise lice na alergiju, nego na reakciju na vakcinu...
U svakom slucaju, nadam se da cete se sto prije vratiti na staro....user posted image

Sonja i moja ima tjemenjacu.
Ja mislim da je ima ili od kapice ili sto ne da da joj lijepo isperemo kosu...
Postoji neki sampon, kupuje se u apoteci, ali je 20 km, pa ga nisam probala(cini mi se da ga je mya spominjala...)

Bambi, kolica su prelijepa, a bebac je bas, bas ruzan user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20343
19.4.2010 11:12:43   
leona81
nama je pedijatrica rekla da cak i ako dijete bude samo nervnozno i uznemireno da mozemo svaki put nakon vakcine dati panadol...prvi put nismo i imali smo uzasan otok i crvenilo a nakon sto primjenjujemo dati panadol nakon vakcine i obloge nismo imali nikakvih problema, nekad se javi plac i mali otok ali to je sve

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20344
19.4.2010 11:24:45   
delly
pozdrav mame kako ste mi ??? kako user posted image ?

leona kod mene je ova stroga milsim mozes radit sa djetetom sta ti hoces ali poslije inekcije ostjemo uvjek jedno 30 min tamo zbog reakcija a kanije ako je npr puno pospana i spava puno i slaba onda zadnji izlaz paracetamol a za temperaturu niposto dok neprede 38 , i ja sam inace kad dode do 38.8 dajem cepic nikako ispod i brzo mi spadne tako ,. i nevrati se hb . jer kad se kaze da se ima temperatura to nije 37.5 uopce povisena temp. povisena je preko 38 .

nego gdje vi presvlacite bebe velike?? moja ce jos malo 9 mj i posto je kaos ,skace,okrece se,bojim se past ce mi sa stolca za presvlacenje u kupatilu pa neznam sta da radim user posted image evo gledam da opet kupim neki sa ogradicama user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 20345
19.4.2010 11:30:44   
bebana27
pozdrav i od nas
mi smo bolje grlo je proslo a i usi sad se igramo pjevamo i galamimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ktuuijkrsfrdftukhuln evo pozdravlja vas mali ibrahim neda mami da piseuser posted image user posted image user posted image user posted image

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 20346
19.4.2010 11:30:47   
Nejrica
Jutro zene!
Drago mi je sto ima i bebica spavalica,pa se i mame mogu fino odmoriti!!!A i mi se ubrajamo u vecinu ranoranioca...mada nije strasno ,jutros oko 7...a svakako smo trebali na kontrolu i po pasos.
Bolje je,sada nam dala Bisolvon kapi za iskasljavanje i drugi sirup,jer uzasno hropti...al bice aBd dobro.Od pasosa nista...pao im sistem.user posted image
Bambi ljepotan je mali bas iskoristio fino vrijeme.
Mery moj K nije ni sa jednom vakcinom imao problema tipa temperature,malo bi bio razdrazljiv,al sam mu stavljala obloge i cini mi se jednom ili dva puta paracetamol,al poslije boce.Sretno i nadamo se da nece puno boliti curu.

Sonja i moj Kerim ima opet tjemenjacu.I ja sam se bas iznenadila i sto je najgore nikako da je se rijesimo.Stavljam mu ja ulje i to skinem,ali opet ima.Mada nije ona tipicna,vec nesto slicno perutanju tjemena.Eh ne znam,ak potraje uzecemo i taj sampon.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 20347
19.4.2010 11:33:47   
Nejrica
IZVORNA PORUKA: bebana27

pozdrav i od nas
mi smo bolje grlo je proslo a i usi sad se igramo pjevamo i galamimouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ktuuijkrsfrdftukhuln evo pozdravlja vas mali ibrahim neda mami da piseuser posted image user posted image user posted image user posted image

Masallah samo nek nista ne boli mrvice...sve je lakse,ma ni kisa ne smeta.
kjgghktjuoijkdfmkbmb kaze Kerim i mase Ibrahimu.

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20348
19.4.2010 11:37:46   
bebana27
evi i mi masemo malom kerimu
ovih dana radimo stan pa ga je malo napuhalo tako mi je tuzan bio niti se je igrano ni pricamo a sad mi je hb dobro kuca veselija

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 20349
19.4.2010 11:41:09   
Nejrica
Meri imas pp
Sva sreca pa je moj K dobrog raspolozenja,ali me bas iznenadjuje kad idemo 'medju svijet'user posted image U DZ samo hoda i svakom pridje,pa ga dohvati,a ako mu slucajno ne dam da ide u nekom smjeru,vristiiiuser posted image Joooj to mi se bas ne svidja,desava li se to vama i kako izbjeci?

Veliki decko 24.02.2009.
Mala mrva 06.06.2014.

Sad je to, to!

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  812 813 [814] 815 816   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  812 813 [814] 815 816   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *