|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  813 814 [815] 816 817   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
19.4.2010 11:41:48   
rose 87
pozdrav veliki mamama i user posted image .mi smo jutros do 8 spavali i naspavali se,evo bebica ponovo spava a mama odmara uz kaficu
meri i mi dajemo paracetamol poslije vakcine ako je bas puuuuno nervozan
bambi  kolica su super,bas ga je lijepo vidjeti...moj Edah nece u kolica,15 min. najvise,bas mi zao
pusaaa

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu Nejrica)
Neposredna veza do poruke: 20351
19.4.2010 11:57:49   
Emica_sa
Jutro i od nas..Mi smo jutros ustali oko 7 i 30 malo se igrali i evo sad opet spava.Juce sam dozivila traumu jos uvijek nisam dosla sebi,beba mi je pala sa one komode za presvlacenje samo sto sam se okrenula on se odgurnuo i skliznuo,udario je glavom i plakao,ali odmah poslije je bio normala,nije nesto narocito uspavan,provjeravala sam zjenice,uredu su,ne povraca,tako da mislim da mu nije nista...Joj,ali sam se juce tako jela bila sam ko luda sama sa sobom pricala i plakala,ali opet kontam moze se svakome desiti. To je bila sekunda,jer ga inace ne ostavljam,ali kad hoce da se desi,uzalud sve..bas samuser posted image user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 20352
19.4.2010 12:06:27   
bebana27
tako sam ja stavila malog na krevet u spavacoj otisla samo do wc da stavim omeksivas na ladicu kad poce da place on pao sa kreveta malo se je udario a kasnije je brzo zaspao

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 20353
19.4.2010 12:23:31   
Ella_H
Poz drage moje...
Skorpija trudim se da ne uletim i izletim ali belaj me takav snadje
hehe pusa i tebi velika i malenom
Bambi srce kolica su preslatka a i on je secer pravi uziva
Emica_sa nebrini bit ce ok moj je bas neki dan prvi put pao s kreveta
malo je plakao i bilo je ok a je neznam sta mi bi pa sam ga stavila
taj dan na bracni krevet koji je prilicno visokuser posted image
Kad ti je prvo djete sve se traumiras i pripremas za drugo
s ovim se samo nadam da nece prebacit tv na sebe kao braco hehe
cuvamo ih pazimo ali opet nekad belaj
Pusa za sve curice i momcice

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20354
19.4.2010 12:49:32   
tinchita
Pozdrav svima...nas nije bilo duuuugo! E, bili smo 10-ak dana u maminom rodnom kraju(čitaj -mama Hercegovka) i bilo nam je predobro!user posted image user posted image
Sad smo opet osuđeni na stan, barem dok nam ne stigne pravo proljeće! Osim toga Vanja ima blagu upalu grla i strašno hropti user posted image user posted image pa pije sirup i moram mu stavljati one grozne kapi u nosić, nja, nja!

Čestitamo sve propuštene rođendane, korake ...i želimo da sve bebice koje su bolesne ozdrave što,što prije!
anidla, kako gurate sa dermatitisom...ja sam sad vodila V. kod dermatologa, privatno, kad smo bili u Hercegovini i dijagnosticirala mu je seboroični dermatitis i dala brdo kremica...Međutim, ja sam odlučila poslušati jednu tetu koja je farmaceut i koja mi je savjetovala da mu cijelo tijelo mažem iva-kremom koju oni prave i evo hB. čini mi se da se stanje popravlja!Pa ćemo vidjeti..

Puno user posted image user posted image i ljubaca svim bebama i mamama!
user posted image

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 20355
19.4.2010 13:53:05   
megi
pozzz svima
vidim vecina beba spavalica,
moja cura ima nekoliko veceri budi se svako sat vremena, samo sto je uspavam i legnem ona ponovo xzakmeci i nece prestati dok joj ne dam da doji, i tako po cijelou noc, ma da mi je sastaviti 2-3 sata u cugu da spavam uh kako bi bilo dobro, ovako samuser posted image user posted image
nadamo se da su zubici i da ova promjena nece dugo trajati, bas je fuj

i mi smo za vikend imali goste, pa smo se setali bas je bilo lijepo vrijeme zato danas se ubismo u kuci, ona nervozna samo se kaci za mene, ako sjedimo na podu i igramo se ona se svako pet minuta okrece i baca na mene

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu tinchita)
Neposredna veza do poruke: 20356
19.4.2010 13:59:14   
Meri29
Evo nas sa boce, mama strasno sretna, nije nas puno bolilo, plakala je u tom momentu, poslije zaspala i eno je jos spava mamino malo pile user posted image Hvala vam sto me tjesite, sta bih ja bez vas user posted image user posted image Gledacu poslije da stavljam obloge i valjda je to to, ma superiska user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 20357
19.4.2010 14:27:58   
anidla
evo da se i mi malo javimo, nismo bas aktivni...

kod nas je od jucer popodne ludnica, Noa dobio prvu temp pa sam uspanicila kao nikad....38.5, dijete gori, nece da jede...u toj frci nazvala sam skorpiu koja je dosla i izmasirala bebija, mjerila mu temp i mene smirivala user posted image eee, kako mi je samo valjala, tesko je to i opisati...

danas smo isli kod dokt, posto je i jutros temp bila 38.4 i nece opet da jede...sve uredu, grlo i pluca, al on i dalje ima temp...vadili smo krv, ok je, a danas moramo da ulovimo mokracu, pa da i to eliminisemo...uglavnom ja sam preurmorna, a i Noa je jadnicak, samo stenje....kasljuca i nosic zacepljen.... user posted image

Meri, nemoj nikad davati prije vakcine paracetamol, a najbolji dokaz tome je pa mozda beba taj dan i nece primiti vakcinu a ti bezze dala user posted image poslije vakcine mi uvijek dadnemo 2.5 ml paracetamola..

pusa svima a mojoj skorpiji user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20358
19.4.2010 14:34:58   
lila25
meri samo stavljaj obloge ja sam se zeznula dok je spavao nisam mu mijenjala kad se probudio upalila mu se nogica i toliko je vristao da sam se bas prepala mozda je to kod nas bilo,ali eto da se ne bi desilo jos nekome moj savjet je samo mijenjati obloge.pozdrav svima i cmokici za bebare.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 20359
19.4.2010 14:39:12   
Atarka
Bas mi je zao malog Nonija, srce malo, proce aBd. Velika pusa za vas.

30.09.2009

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 20360
19.4.2010 14:42:02   
anidla
IZVORNA PORUKA: Atarka

Bas mi je zao malog Nonija, srce malo, proce aBd. Velika pusa za vas.

user posted image user posted image user posted image

mislili smo vam naletiti ove sedmice, ali nista zasad dok ovo sve ne prodje, ne bismo htjeli da nam na drugara predje user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 20361
19.4.2010 14:42:10   
mojbebac
i mi smo sad od dr-a, jutros mi je povratila toliku kolicinu slajma da sam se bukvalnpo zaprepastila ..... od tada je prestla i da hropti, doktorica je slusala, kaze nista se ne cuje na plucima, znaci da je sve izbacila ..... malo nam se grlo crveni, dobili smo sirup, samo nek nema ture .....
vagale smo se 11 kg i 200 gr masala .... a sve kukam kako mi slabo jede .....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 20362
19.4.2010 14:44:20   
Atarka
Jedva cekamo da ozdravi da se vidimo, aBd. user posted image user posted image

30.09.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 20363
19.4.2010 15:07:12   
iv@ncica
cao mame
evo nam jutros konjuktivitisa , ma samo nam je to falilo i evo nas nakon jos jedne od toliko mucnih noci, sinoc je do 1 sat se sto puta budio i plakao ijecao..ja ga uspavam, on nakon 15-20 minuta opet..i sve tako..nema od jucer turu, malo je bolje jeo...i tek kad sam mu od muke dala pola kase paracaetamola..nakon pola sata se smirio i zaspao..kontam da mu ublazi bol..pa sta je da je....i onda je spavao 3 sata u komadu..i budio se u placu u 5, malo dojio i nastavio do 6,30..kad se mi dizemo na posao..a on bi jadnicak spavao

bambi kolica su medena pjavouser posted image

tayra- ma i ja bi to prvo pomislila, da je prehlada ili alergija...ali sam onda dobila uputeo od vakcine priorix gdje sve fino stoji...tocno kako su mu je dali ..ma njegov je organizam poludio..mis maji moj,,stavila sam link na MMr vakcina...u pdf-u je ..meni voise izgleda ko alergijaska reakcija na vakcinu..a valjda ce proci..imunitet se tako gradi

ne paracetamol ni prije ni poslije vakcine- nama su ga striktno zabranili , jer samnjuje dejstvo vakcine..tj..organizam se ne bori pravilno protiv ubacenog virusa..pa se ne aktivira imunitet kako treba....daje se jedino u slucaju temperature vise od 38,5.. danas je to preporuka u svijetu...i savjetuje se i pedijatrima da ne gopvore ljudima da daju lijek radi preventive....jer beba ce biti neraspolozena i nervozna..a ostalo ce proci kao i kod nas hahahauser posted image , ja mu tek dala naKON 10 dana kad je dosla tura

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 20364
19.4.2010 15:15:13   
Anoniman
a misha mu mekinjasa pa od kud sad jos i konjuktivitis... bljakica... jeste dobili kapi? bez kapi nema lijeka... sad ne mogu da se sjetim kako su se zvale, ali ucinkovite su... eeeeee sve sam ja ovo jednom prolazila sa mojom Binkom, a vjerovatno cu morati i sa Nanetom... ma sve se predevera, samo polahko... bice u redu mali medenjak... saljemo mu velikacki user posted image da ozdravi...

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 20365
19.4.2010 15:19:19   
iv@ncica
ccmmmoka i vama bambi, evo kad se probudi idemo doktoru po kapi...malo je zaspo..necu d a ga budim.. ma nedaj boze gore....sve je ovo ljudski user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20366
19.4.2010 15:35:01   
Meri29
Majda je imala konjuktivitis, Tobrex kapi i kremicu je dobila od pedjatra, ali je oftamolog rekao da je bolje staljati Chlorofenikol (valjda se tako pise, da ne ustajem saduser posted image ). Proslo za jedno 14 dana, jos smo ispirali oci kamilicom. Ivancice bice to ok, nije tako strasno kao sto se cini user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 20367
19.4.2010 15:47:13   
Anoniman
ma naravno da je ljudski i da se sve to mora proci... takva su djeca... dzaba... a majke jos gore... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
samo cesto obrisi mu okice da se ne skupljaju u okicama one krmeljine... sto kaze Meri, slobodno ispirati kamilicom... mlakom... sve ce to biti jucer... user posted image

(odgovor članu Meri29)
  Neposredna veza do poruke: 20368
19.4.2010 15:52:31   
Honey3
kako ste nam dragi moji?evo nas nakon nekoliko dana da vam se malo javimo,za vikend smo bili aktivni samo smo hodali,sreca potrefili dok je lijepo vrijeme a danas nista....bebi evo  drugu turu odspavala pa cemo sad sta ruckiti...vidim imamo beba bolesnica...zelimo im da sto prije ozdraveuser posted image Bambi kolica su super a Nane nam je medic praviuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20369
19.4.2010 15:56:21   
Meri29
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joj Bambi draga ja samo za tobom skacem s teme na temu, s RR na FB user posted image user posted image user posted image user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 20370
19.4.2010 15:57:24   
Meri29
Ja joj ne mijenjam obloge dok spava, sve kontam probudice se i napravicu gore, valjda se nece upaliti nista dok spava user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20371
19.4.2010 16:07:11   
pocahontas
Bolesnim bebicama zelimo da sto prije ozdrave, Noa ne daj se user posted image škorpija je zmaj zena i drug samo takav user posted image

Ja sam ukratko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jer tetu cuvalicu jos nisamo nasli...danas sam imala dvije lujke, Boze dragi....pa zasto je to tako tesko naciuser posted image  

Naime, vec me drma depra jer na posao izgleda ipak moram 4. maja, a ne 24. ..helem, sutra lijepo odoh da sa sefom porazgovaram i pitam covjeka kad ja moram doci jer ovo je sve rekla kazala..jucer sam se bas fino da izvinete ispovracala sto ipak moram na posao 20 dana ranije ,valjda ne nervnoj baziuser posted image Da sam nasla zenu da mi cuva cicija pa hajde....ovako, Boze pomozi namuser posted image valjda ce nam Bog poslati neko fino stvorenje na vratauser posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20372
19.4.2010 16:17:45   
bebana27
mi kad smo primali bocu poslije je imao temperaturu i dr mi je rekla damu damparacetamol ja sam njemu uzela cepice i stavim mu i nema temperature
Meri29 koju je vakcinu dobila jel to za 4 mjeseca

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20373
19.4.2010 16:21:52   
tinchita
[megi] tvoja je mrvica rođena na isti dan kad i ja...mala račica, nježnica je sigurno!
Pusara joj!!user posted image

V 31.12.2009.
A 19.9.2013.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20374
19.4.2010 17:17:49   
Meri29
Bebana ovo je prva revakcinacija poslije one sto ide u rukicu i nogicu, HIB vakcina. S tim da je primila samo u rukicu, u nogicu im nestalo pa tek 15.05 ponovo.
Probudila se, sve je pod kontrolom, mala tackica je na tom mjestu, nema nista crveno ni nateknuto, supeeeer user posted image

Stigla sam 25.11.2009

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 20375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  813 814 [815] 816 817   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  813 814 [815] 816 817   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *