|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  815 816 [817] 818 819   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009/2010
19.4.2010 20:25:09   
Lady26
Kod nas uspavljivanje zavisi od gospodjice....nekad zaspe jeduci, nekad je stavim na kauc ili u krevetic i okrenem je na stranu lupkam malkice po guzi (kao ljuljam je) a opet nekad ni slucajno nece bez kolica da zaspe.
U narucju-jeduci zaspe navece
U kolicima kad je vrijeme dnevnom spavanjcu oko 3 i tad mi spava po 3h
A ono na stranu - ujutro dremne po pola sata
user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.4.2010 20:26:09 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 20401
19.4.2010 20:27:48   
Anoniman
Cao!
pocy, sretnooooooooooo i da nadjes super tetu za malog princauser posted image
teti Hanady cestitamo novu ulogu,joj hocemo se sad razmahalati mimo tema koje postoje a ti samo upucuj na prave temeuser posted image user posted image user posted image user posted image
enisa, pa nema te k''o sunca, ljubac bebelomuser posted image
Veliki user posted image svima i da bebice sto prije ozdraveuser posted image

< Poruku je uredio sahara -- 19.4.2010 20:28:28 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20402
19.4.2010 20:41:41   
gvendolina
nazalos na ovoj temi sve male bebice i njihovo nespavanjeuser posted image ali evo vidim svi imaju problema s uspavljivanjem...mozda je i do vremena.Mama se donedavno zalila na ljuljanje,ali mi sad zao sto se ovako muciuser posted image

pocy pa to je tragikomicnouser posted image user posted image user posted image   ne mogu da vjerujem da sve to pricaju...pa zar ne bi trebala ostaviti sto bolji dojam...strasna jeuser posted image nama jos ne treba teta jer mama "srecom" nema posaouser posted image

saharice nek si nam se i ti javnula user posted image   iako je sad kod tebe velika curauser posted image
Jos samo 11 dana pa ni mi snimo za ove temeuser posted image  

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20403
19.4.2010 20:44:02   
škorpija
sahara pa tebe ženo nema, više nego eniseuser posted image , dobro enise će svakako brzo i nestati skrozuser posted image jer će je benjo usrkati.

pocyyyyy fakat sma se ismijala tvojim tetamauser posted image , jooooj daj bože niko, fakat teško ej naći normalnog insana, i šta teta zaljubljena, joj pocy muž ti je kralj, mogu msilit kako ste je zuser posted image . al ta me druga podsjetila na jednu luđakinju, radila je u agenciji, msilim da se nur zove, baš za ta stara iznemogla lica da čuvaju, uff nadams e da to nije ta lujka jer je ona radila u jednoj ćevabdžinici jedno vrijeme i vlasnike zaganjala nožem kad su joj dali otkazuser posted image user posted image

eh tičerka i ja se sjećam divnih vremena kad je ajdin spavao čim ga stavim u krevetac, al od kad se počeo dizati na noge, nema šanse, ja ga spustim, on hop na noge i tako po 20 putauser posted image . eh al sad je lakše opet, sam se opet uspavljuje, veliki je tod ječak

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20404
19.4.2010 21:11:47   
Anoniman
jeste mi se raspisale nemam kad citat sve redom...brzinski se javljam dok mm.cuva A.joj spavao mi je od 6do 7 bit ce frke veceras kad ce zaspat mrzimm ovu kisu i vrijeme samo mu se spava
Svim bebicama koje su bolesne da nam brzo ozdraveuser posted image user posted image
sretno svima na bociuser posted image
pozdravljam puno mamice.... :)))))))))

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 20405
19.4.2010 21:28:55   
Anoniman
Joj ja tek sad procitajh ove zgode sa tetama cuvalicam kod pocy,pa uzas, ma ja ako se ikad posvadjam sa svojom odmah A saljem u vrtic,ali zasad nam je sve ok hvala Bogu.
škorpija, samo ti mene zezaj, vidjet cu ja ima li tebe kad pocnes raditiuser posted image , nemam kad zeno, pos'o -kuca-i vikend put pod nogeuser posted image
gvendi, pusa za tebeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20406
19.4.2010 21:56:02   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
eh tičerka i ja se sjećam divnih vremena kad je ajdin spavao čim ga stavim u krevetac, al od kad se počeo dizati na noge, nema šanse, ja ga spustim, on hop na noge i tako po 20 putauser posted image . eh al sad je lakše opet, sam se opet uspavljuje, veliki je tod ječak

Eh, i mi smo imali problema u ovoj fazi. Inače smo se uvijek uspavljivali (odnosno nismo se uspavljivali) ovako kao i Lanica...ali kad je krenulo dizanje to je bila muka živa....ali ja nisam odustajala i znala sam po ne znam ni sama koliko puta ući u sobu i spusti ti, a ja ni ne izadjem iz sobe ona bi već bila ponovo na nogama s tim da bi naravno protestirala plačem kad bih je spustila u vodoravan položaj....ali eto sad smo u fazi kad je opet sve po starom user posted image Zna se buniti nekad, ali i dalje leži sama u krevetu...

Poci
, baš su blesače neke....e, baš si se naslušala svega s njima....stvarno ima svakakvih budala medju ovim svijetom...ja se sjećam kad sam ja išla prvi put da upoznam curice koje sam čuvala došla sam ranije jer mrzim kasniti i sjećam se kako su me hvalili zbog toga prijateljici koja me je preporučila, a meni to bilo pravo blesavo jer nisam ni bila svjesna da ima svakakvih ljudi...ja mislila da bi svi valjda došli na vrijeme....

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 20407
19.4.2010 22:43:46   
Ella_H
Poz drage moje..
Ovo za uspavljivanje je moc navike cuvajte se i pazljivo, ja kao i svaka mamita
prvo djetesce sam ninala bubala pjevala ljuljala i ostale zgode
a sad kako imam dva terminatora zna se flasica nina buba 1-2 put
i lijepo spustim u krevetac, nekad malo cmizdri ja udjem pomilkim
i kazem pajki beba ljubi mama sve je pogaseno i trudim se da je tisina
sljedecih 10 minuta i beba zaspi tako je prilicno od pocetka
stariji jos uvijek SPAVA s nama a i njega uskoro ceka sudbina spavanja
s bracom u sobi jer je mm i meni kicma na udaru svaku noc hehe
naravno kad je beba bolesna ili uho boli onda je druga prica
pa te sljedecih par dana pokusava istrenirati da uvijek tako nosanje
ljuljanje po 2 sata itd medjutim ja se trudim ponavljati isti sistem tako
nam je lakse svima
Pocahontas iako se sada sastajes s lujkama uskoro vidjet ces
naci ces jednu finu teticu budi pozitivnauser posted image user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 20408
19.4.2010 23:06:07   
megi
Anidlauser posted image user posted image user posted image  drugu noi da brzo preboli turu, mogu misliti kako ste se namucili ali sreca pa vam je skorpija blizu, ma najbolje je da ona nama organizuje kratki kurs iz ublazavanja i skidanja ture

ni mi nismo bas nesto sa uspavljivanjem najblji to je jos uvijek uz ljuljanje i sve se pitam kad cemo to prevazici

curka tek zaspala a ja se nadam da ce noc bit bolja od prethodnih

hanady cestitke za tituluuser posted image user posted image user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20409
19.4.2010 23:22:17   
iv@ncica
hanady sretno dragi nas moderatorrruuuuuser posted image user posted image ...
mi smo vam dobili kapi i mast..i jos kapi...pa nam je ratno stanje dok ocistimo nos..pa ukapimo u nos, pa ocistimo oke i ukapimo kapi u oke....pa dok namazemo mast ispšod oka...pa dok namazemo zube..sve to nakon macakanja poslije kupanaj pred spavanje..hahhaha, ali borimo se da prezivimo i ovo..a moj decko je toliko zilav da me zivu ubi dok mu sve to radim i samo govori nje- nje-nje mama hahhaha, a meni smijesno... ne smijemo vani jedno vrijeme i ne smijemo ispirati ni kvasiti nicim oke tako nam rece pediojatrica..pa sad ne znam, a svi kazu kamilicom...user posted image
drage moje mamite sretna vam i fina noc...valjda ce i nama biti boljauser posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 19.4.2010 23:27:22 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 20410
20.4.2010 7:38:56   
Meri29
Mi budne, Majda je user posted image , a mama user posted image Zeznuo stvar tajo, dosao da nas poljubi prije nego sto ode na posao i razbudio je. Kisa pada, bice ovo doooosadan dan izgleda

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 20411
20.4.2010 8:40:05   
dafri
jutro,
evo sunce se probija izgleda da će biti lijep danuser posted image user posted image
Una mi još hropti i kašlje,izgleda da ću je ipak morati voditi ped.,nema temp.samo puno šlajma
iv@ncice uhh treba te sve kapi usuti,ali hajde brzo će proćiuser posted image ja jedva uspijem usuti kapi za nos

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 20412
20.4.2010 9:07:46   
marinčii
jutro,
vidim svašta novoga se izdešavalo ,svim bolesnim bebicama želimo da što prije ozdraveuser posted image user posted image
mi smo noćas u priliku dobro spavali sa 2 ili 3 buđenja ,i M se malo prehladio nosić mu curi al nema temperature pa je odma lakše,u zadnje vrime je baš teško s njim samo bi na ruke i to da se hoda i nosa ga di on naumi ,ne smiješ sjesti nikako,mali lopuža al valjda i to prođe
pusre za sve bebice

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 20413
20.4.2010 9:10:00   
Anoniman
evo i nas ovog tmurnog i kisovitog jutra...
jaooooooo jes grozno vrijeme...
fuj bljak...
mi smo ustali oko 8 (izgleda da nam je to vec preslo u naviku i da nam je to nase vrijeme ustajanja), pa dok smo se presvukli, pa dok smo se obukli, pa dok smo se izgnjavili, izmazili helem evo vri voda za kafice pa ako je netko raspolozan, izvolton... user posted image user posted image user posted image
nadamo se da ce raja danas biti puno bolje i da ce svi ozdraviti pa kad nam sunce opet progrije da smo svi spremni za tutnjazu...

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 20414
20.4.2010 9:40:57   
Anoniman
jutro
Mi smo fino spavali zaspo je oko 22.budio se tek u 4.jest bas sam odmorila i usto po obicaju u 7. i zaspo eno oko 9.
Da vas pitam,jesteli vi bebu od 9,5mjes.stavljali na none tj.tataliuser posted image A.stalno skakuce jos kad ga tatam na none sav radostan ma obozava bit na nonama i bome hoda ko veliki tj.tataaa nemogu ga stic
Sad neznam jel prerano za to ili nije neforsiram ga ja on sam hoce i voli.
Eh,da jos nesto sta mislite da nevodim danas A.kod prijateljica dosla juce iz boln.pa danas sam u planu ici tu mi je maltene na pragu,blizu a nevodimi se A.user posted image sveki kaze ponesi ga mene nesto nije bas da ga vodim ....zbog nje.......

< Poruku je uredio felix -- 20.4.2010 9:42:39 >

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20415
20.4.2010 9:45:02   
Anoniman
felix draga... Anelko mi bas djeluje napredan i dobar tako da ga ja ne bih sputavala... ako on to forsira i ako se on sam oslanja i skakuce... ma medenjak moj dragi

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20416
20.4.2010 9:53:00   
Meri29

IZVORNA PORUKA: iv@ncica

ne smijemo vani jedno vrijeme i ne smijemo ispirati ni kvasiti nicim oke tako nam rece pediojatrica..pa sad ne znam, a svi kazu kamilicom...user posted image

Ako ti kazu da ne smijes onda nemoj, znaju pedijatri najbolje, tj. trebali bi, kako kojeg potrefis. Nama su govorili da kamilica pomaze smirivanju upale i cisti okice od krmeljcica koji se nakupe. Sacekaj par dana da vidimo kakva ce biti situacija, kakav nam je drug jutros user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 20417
20.4.2010 9:58:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bambi09

felix draga... Anelko mi bas djeluje napredan i dobar tako da ga ja ne bih sputavala... ako on to forsira i ako se on sam oslanja i skakuce... ma medenjak moj dragi
da mila sam on,oce da vidis radosti na licu kad ga stavim na none i ko fol setamo se,uziva pa pocne od dragosti ko trcatiuser posted image mislim da jedva ceka abd.da prohoda a haman ce kod nas biti prije prohodat nego propuzat
A sto se tice puzanja vuce se ko kisna glistauser posted image odigne guzu u zrak pa se ispruzi a prevrce se ko tuc:))))))
Jel,ti samo dojis naneta medenog nedajes nadohranu masallah ga bilo neureklo se
Papal jos sta osim siske volil???

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20418
20.4.2010 10:08:47   
anidla
jutro i od nas....

hvala svima zenicama na podrsci, a ono o Jagomiuru necu ni komentarisati user posted image user posted image

Noa i dalje ima turu, uspijemo je malo skinuti, ali najvise pomogne paracetamol, i kad prodje neko izvjesno vrijeme tura se opet vraca user posted image

Jucer smo uspjeli uhvatiti mokracu pa je mm odnio i gotov nalaz za 15 min...danas ga trebam odnijeti doktorici, ali sam zvala prijateljicu koja kaze da je i sa mokracom sve ok...tako da sam bas user posted image stolica mu je zelena i porijetka, ali nije ni cudo kad odbija da jede, jedva nesto....

tako mi je zao sto Noni nece moci drugaru Ajdinu na rockas user posted image user posted image user posted image   a tako smo se radovali....user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20419
20.4.2010 10:09:02   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image za Nou...da nam sto prije ozdraviuser posted image user posted image user posted image

Poky...dovela si me do suzauser posted image user posted image user posted image user posted image ...ja vam predlazem (tebi i enisi) da napisete knjigu "Gdje su nestale normalne tete?!"user posted image user posted image user posted image sa svim zgodama i nezgodama

mi smo jucer bili kod dr.mire (jer je mama luda...ne vjeruje ovim u Dz...pa da ga prije ove tinuninu vakcine neko dobro pregleda)...Helem, teski smo 10 i 600 (malo smo tezi od prosjekauser posted image ) a dugi smo 77cm(prosjek)...nikako ga nije mogla navuci na 80 iako sam je ja ubjedjivala da je on visiuser posted image ...Teta dr. nas je nahvalila a mama je u sebi stalno govorila "kaka ti na nosu"...tako da nam negine MRP

E sad mi morate dati ideja kako da mu podvalim jaje (probala sam kajganu sa i bez pavlake, jogurta i mlijeka, na maslinovom ulju, tvrdo i meko kuhano, na oko,...bezuspjesnouser posted image ) sve sam to i dr rekla i jos da je pojeo przenice medjutim ona je taj dio ignorisala...igleda da to nije dovoljnouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20420
20.4.2010 10:13:31   
Anoniman
dadada,bravo za A.user posted image user posted image user posted image veliki mamin djecak nema sta samo neka nam je zdrav.
A stvarno ja prvi put cujem za jajeuser posted image pa jel tako svugdje mislim u svakom gradu da ped.kaze da prije vakc.mora pojest jaje ....ajd nadam se da ces uspjet mu dati da pojedeuser posted image
Anidla,bas mi je zao nonijauser posted image joj vise i ta tura ....ljubimo gauser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20421
20.4.2010 10:17:40   
pocahontas
dadada, lijepo skuhaj citavo jaje i na dozu od recimo 100ml njegovog mlijeka ad mu izblendaj i zakašikaj ga lijepo ima da pije tako tj. jede user posted image nece se ni osjetiti jaje...ili ne znam dali ste probali nestel riza kukuruz zitarice..prave se na ad mlijeku i to mu zamuti da bude ono kasasto i u to trehni jaje kuhano i izblendaj dobro da ne osjeti..ja bar tako dajem zumance....i sve spuca jer ga ne osjeti nikako....user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20422
20.4.2010 10:18:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: felix

dadada,bravo za A.user posted image user posted image user posted image veliki mamin djecak nema sta samo neka nam je zdrav.
A stvarno ja prvi put cujem za jajeuser posted image pa jel tako svugdje mislim u svakom gradu da ped.kaze da prije vakc.mora pojest jaje ....ajd nadam se da ces uspjet mu dati da pojedeuser posted image
Anidla,bas mi je zao nonijauser posted image joj vise i ta tura ....ljubimo gauser posted image user posted image

felix, Anelko ti treba pojesti jaje(citavo) tj. bjelanac i zumanjac prije ove vakcine...negdje s 11 mjeseci mu daj...naravno postepeno. A jaje se mora pojesti zato sto se ta vakcina uzgaja na embrijima pilica

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 20423
20.4.2010 10:21:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pocahontas

dadada, lijepo skuhaj citavo jaje i na dozu od recimo 100ml njegovog mlijeka ad mu izblendaj i zakašikaj ga lijepo ima da pije tako tj. jede user posted image nece se ni osjetiti jaje...ili ne znam dali ste probali nestel riza kukuruz zitarice..prave se na ad mlijeku i to mu zamuti da bude ono kasasto i u to trehni jaje kuhano i izblendaj dobro da ne osjeti..ja bar tako dajem zumance....i sve spuca jer ga ne osjeti nikako....user posted image
te mi nestle nece nikako jer su valjda bez secera...kako sam mu budala prvo dala keksolino...mada nisam probala tu s kukuruzom...bum i to probala...al' prvo cu ovo s mlijekomuser posted image

(odgovor članu pocahontas)
  Neposredna veza do poruke: 20424
20.4.2010 10:22:41   
pocahontas
hej pa strovali mu u keksolino citavo jaje, sta ima veze sve izblendaj skupa...na kraju, u kolacima koji su poslastica ima jaja, ha ja...ne mora jaje biti u slanoj kombinaciji user posted image
ja sam svom jucer u keksolino izmiksala komadic korjena komorača user posted image i sve fino pojeo

p.s. dadada, pomoli se onom svom budi danas, jer idem kod sefa da mi kaze tacno kad pocinjem raditi..neka to bude 24. maj........aaaaaammmmmmmmmmmmmmmmuser posted image

< Poruku je uredio pocahontas -- 20.4.2010 10:24:53 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  815 816 [817] 818 819   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  815 816 [817] 818 819   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *