|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
9.4.2010 15:47:20   
pocahontas
marincii, ne budi vise toliko opterecena user posted image , treba tebe puc puc po guzi sto se toliko brines za malog odbijaca hrane user posted image user posted image ..sta smo mi sve jeli kada smo bili te dobi kao nasi djecaci pa nam nije bilo nista, mada moglo je biti nekima od nas koje su majke hranile brasnom i kravljim mlijekom (mene je moja dojila ali etouser posted image )..naravno da mu smijes dati sve sto je hipp oznacio za odredjeni uzrast da je dozvoljeno...vjerovatno su te neke alergene tvari iz recimo, narandze ili ananasa odstranjene u toj kasici ili tako nesto..kako neka bebe piju onaj caj od sumskog voca pa im ne bude nista..pa i panadol baby je sa okusom jagode..nemoj biti toliko opterecena..ja isto nisam dala jos limun da proba, ali jede kasice na kojima pise da sadrzi limunovog soka...

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 4201
9.4.2010 17:00:58   
iv@ncica

IZVORNA PORUKA: sahara

Mi smo nedavno napunili godinu danauser posted image i zelimo pozdraviti vas putereuser posted image i pozeljeti mnogo ukusnih recepata i bebelih i zdravih guzauser posted image

evo isto ovako i kod nas..sad mi prelazimo na novi nivo i pozdravljamo vas..i zelimo puno finih papica user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4202
10.4.2010 22:32:05   
niki83
eh drage mame da vas pitam otkad ste pocele davati ponesto onako izmedju obroka, u smislu uzine ili sl.? mi se strogo drzimo toga da jede vocnu kasicu ujutro i povrtnu poslije podne..ali ima misljenja da moze i onako izmedju dojenja i obroka  grickati pomalo "banane, plazme, korice kruha" ili sta vec? 

N&N

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 4203
10.4.2010 22:59:40   
škorpija
mi grickkamo  plazmu ili koricu kruha, ujedno češe desni a nešto se i pojedeuser posted image , ali to tek otkad je dobio prva 2 zuba

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4204
11.4.2010 9:47:18   
niki83
a sa koliko je dobio prva dva zubica? user posted image

N&N

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4205
11.4.2010 9:50:23   
škorpija
sa 8 mjeseciuser posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4206
11.4.2010 14:00:24   
reallove
Drage moje ja sam presretna jer je moj Emin pojeo kasicu od povrca,stavila sam svo moguce povrce,kuhala,pa u blenderuser posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4207
11.4.2010 14:13:57   
Atarka
Moj nece povrce samo, nego jedino kad ga skuham na mesnoj vodi. Bice izgleda mesar veliki user posted image .
A danas sam mu skuhala suhe sljive i ubacila jednu suhu kajsiju iz DM-a i ogulila koricu. Zblendala sa vodom u kojoj su se kuhale i dodala Lino rizu i kukuruz. Sve je pojeo u slast.

30.09.2009

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4208
11.4.2010 14:18:06   
teacher75
lana je juce probala krompir pire- sa par kapi maslinovog ulja, pojela je par kasika. inace, nakon one tvrde stolice od rizinih pahuljica nismo uvodile nista novo. znaci i dalje za dorucak jede: jabuku il bananu il mix jabuka-banana, a popodne: tikvica ili mix mrkva+tikvica a sad uveli krompir. rizine pahuljice mi je jos strah da ponovim, obzirom da joj je slaba stolica i ovako (sve nesta pomalo i prilicno tvrdo) user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4209
11.4.2010 14:31:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Atarka

IZVORNA PORUKA: mama Nataša

e pa moj je mali danas greškom pojeo komadić mesa (ćuretine)

ja lijepo skuhala supicu, nadrobila unutra svakojakog povrća i tek kad sam smiksala sjetim se da nisam izvadila meso

uhuser posted image

ne bi mu valjda trebalo biti nešto saduser posted image user posted image user posted image

Cemu tolika frka? Pa dovoljno je star da jede i pomalo mesa. Ja sam svom (6mj.) jucer skuhala pilece krilo, krompiric, mrkvicu i malo celera i kasnije kad sam miksala povrce ubacila sam i malo mesa i bas mu je bilo ukusno.

meso se preporucuje tek sa 7 mj. (bijelo-piletina i puretina) i sa 8 mj. (teletina)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4210
11.4.2010 14:31:43   
pocahontas
teacher, meni sve miriše da je lani tvrda stolica od svakodnevnog konzumiranja mrkvice? mi smo je jeli mozda dva puta sedmicno i to mozda trecinu mrkve (nama je mrkva btw uzrokovala narandzasti nosic za koji nas škorpija prozivauser posted image user posted image , kao i tvrdu stolicu)..izbaci joj mrkvu nekoliko dana, a uvedi krusku i sljivu suhu..ne znam sto to niste probaliuser posted image skuhaj joj suhe sljive i sa malo vodice izgnjeci i vidjeces belaja u peleni user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4211
11.4.2010 14:33:47   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

teacher, meni sve miriše da je lani tvrda stolica od svakodnevnog konzumiranja mrkvice? mi smo je jeli mozda dva puta sedmicno i to mozda trecinu mrkve (nama je mrkva btw uzrokovala narandzasti nosic za koji nas škorpija prozivauser posted image user posted image , kao i tvrdu stolicu)..izbaci joj mrkvu nekoliko dana, a uvedi krusku i sljivu suhu..ne znam sto to niste probaliuser posted image skuhaj joj suhe sljive i sa malo vodice izgnjeci i vidjeces belaja u peleni user posted image

bila sam preskocila mrkvu 2-3 dana i nista se nije promijenilo. ne pojede ona ni trecinu mrkce za jedan dan, trecina joj mozda bude za 2 dana jer uglavnom mijesam sa jabukom il tikvicom. nije sezona kruski sada, pa necu da uzimam ove "vjestacke" a probacu sutra suhe sljive.jel im se treba guliti korica nakon sto se skuhaju ili kako?

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4212
11.4.2010 14:37:54   
pocahontas
Pa ja sam prvu put ogulila, ali nakon toga vise nisam...njemu nije bilo problema jer sam blendala sve (ako ces ti gnjeciti mislim da ti je lakse da ih oguliš)....kod Raffija je izgleda drugacija pupa nego kod Lanete..on i kamenje izgleda moze da vari bez problema, a ona nježnica se napati ziva od rižeuser posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 4213
11.4.2010 14:38:57   
Atarka
IZVORNA PORUKA: teacher75

ja lijepo skuhala supicu, nadrobila unutra svakojakog povrća i tek kad sam smiksala sjetim se da nisam izvadila meso

uhuser posted image

ne bi mu valjda trebalo biti nešto saduser posted image user posted image user posted image

Cemu tolika frka? Pa dovoljno je star da jede i pomalo mesa. Ja sam svom ('mj.) jucer skuhala pilece krilo, krompiric, mrkvicu i malo celera i kasnije kad sam miksala povrce ubacila sam i malo mesa i bas mu je bilo ukusno.

meso se preporucuje tek sa 7 mj. (bijelo-piletina i puretina) i sa 8 mj. (teletina)

Imam kalendar nadohrane, hvala. A Natasin mali puni uskoro osam mjeseci, ako se ne varam, a puretina ide od 7.mj. i zbog toga mi nije bilo jasno cemu panika user posted image  A to sto sam ja malo ubacila piletine (jedan komadic, mrva) je bilo svjesno.
A Teacher, kad se tako striktno drzis tablica i pravila, sto nisi onda iskljucivo dojila do 6 mj.kao sto si govorila da ces, vec si pocela sa dohranom ranije?

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 4214
11.4.2010 14:45:36   
teacher75

uhuser posted image

Cemu tolika frka? Pa dovoljno je star da jede i pomalo mesa. Ja sam svom ('mj.) jucer skuhala pilece krilo, krompiric, mrkvicu i malo celera i kasnije kad sam miksala povrce ubacila sam i malo mesa i bas mu je bilo ukusno.

Imam kalendar nadohrane, hvala. A Natasin mali puni uskoro osam mjeseci, ako se ne varam, a puretina ide od 7.mj. i zbog toga mi nije bilo jasno cemu panika user posted image  A to sto sam ja malo ubacila piletine (jedan komadic, mrva) je bilo svjesno.
A Teacher, kad se tako striktno drzis tablica i pravila, sto nisi onda iskljucivo dojila do 6 mj.kao sto si govorila da ces, vec si pocela sa dohranom ranije?

pa ja sam pocela u 6.mj sa dohranom, a do tada sam iskljucivo dojila, i sada jednako dojim, jer 3-4 kasikice koliko lana pojede u jednom obroku ne mogu joj nikako zamijeniti dojenje. kalendara se namjeravam pridrzavati i dalje, tako da cemo piletinu probati kad napuni 7 mj. user posted image

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4215
11.4.2010 14:47:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: pocahontas

Pa ja sam prvu put ogulila, ali nakon toga vise nisam...njemu nije bilo problema jer sam blendala sve (ako ces ti gnjeciti mislim da ti je lakse da ih oguliš)....kod Raffija je izgleda drugacija pupa nego kod Lanete..on i kamenje izgleda moze da vari bez problema, a ona nježnica se napati ziva od rižeuser posted image

izgleda da je i tu genetika umijesala svoje prste, jer i ja i mm imamo slab zeludac user posted image

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4216
11.4.2010 14:59:56   
gvendolina

bila sam preskocila mrkvu 2-3 dana i nista se nije promijenilo. ne pojede ona ni trecinu mrkce za jedan dan, trecina joj mozda bude za 2 dana jer uglavnom mijesam sa jabukom il tikvicom. nije sezona kruski sada, pa necu da uzimam ove "vjestacke" a probacu sutra suhe sljive.jel im se treba guliti korica nakon sto se skuhaju ili kako?

mislim da je normalno d abebiju bude tvrda stolica zbog uvodenja GH i kod Ajdina je tako bilo.Ja sam mu zbog toga svakodnevno davala sljivu i vise tekucine.Kuhala sam suhe sljive( kad se skuhaju lako se ogule) a nekad Hipp kasicu od sljive

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 4217
11.4.2010 15:07:33   
teacher75
IZVORNA PORUKA: gvendolina

mislim da je normalno d abebiju bude tvrda stolica zbog uvodenja GH i kod Ajdina je tako bilo.Ja sam mu zbog toga svakodnevno davala sljivu i vise tekucine.Kuhala sam suhe sljive( kad se skuhaju lako se ogule) a nekad Hipp kasicu od sljive

davala sam joj hippovu kasicu od slljiva al joj se nikako ne svidja, sve je pravila face i nije puno pojela. a i tekucinu slabo popije, jer nece flasicu nikako a sa kasikom pola prospe dok popije, al ja se trudim makar malo caja hippovog za probavu da popije kasikom

< Poruku je uredio teacher75 -- 11.4.2010 15:08:24 >

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4218
11.4.2010 15:26:53   
Lady26
Mi smo danas izmiksirali jednu bananu, jednu jabuku i sve smo pojeli user posted image user posted image
Prvi zalogaj je bio sa "bljak" izrazom lica ali zato sljedeci.... jedva je cekala da prinesem kasicicu...bas mi je drago.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4219
11.4.2010 15:46:41   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mi smo danas izmiksirali jednu bananu, jednu jabuku i sve smo pojeli user posted image user posted image
Prvi zalogaj je bio sa "bljak" izrazom lica ali zato sljedeci.... jedva je cekala da prinesem kasicicu...bas mi je drago.... user posted image

super moze toliko pojesti. lana je cini mi se prije par dana mogla vise pojesti, onda se desila ona tvrda stolica pa nije htjela nista osim dojenja 3 dana. nakon toga pojede 3-4 kasicice i vise nece

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4220
11.4.2010 17:10:26   
leona81
mi smo i dalje na pola teglice od hippa...nece vise nema sanse, a samo je pomjerila dojenje za sat vremena...kad bi trebala skroz izbaciti jedan podoj, ovo vec predugo traje

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 4221
11.4.2010 19:40:18   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo i dalje na pola teglice od hippa...nece vise nema sanse, a samo je pomjerila dojenje za sat vremena...kad bi trebala skroz izbaciti jedan podoj, ovo vec predugo traje

ja svojoj ne dajem kupovne kasice vec joj pravim al ne pojede puno, par kasikica, nije pomjerila dojenje ni minute, i dalje svaka 2 sata user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4222
11.4.2010 20:15:34   
škorpija
moj bebi je prije jako puno jeo kašica, ali nakon što je nedavno bio bolestan, s mukom pojede i 10 kašikica, ali zato mu često nudim,a on je već veliki pa često čalabrcne i ono što mi jedemo. vjerovatno je takav posao kad je porbao začinjenu hranu, sad mu teško podvaljujem neslane kašice, ali slatke voli

Neposredna veza do poruke: 4223
11.4.2010 20:19:05   
Anoniman
Ajdin,je sada veliki djecakuser posted image voli papat svasta a ocito da mu se vise svidja slana hrana tj.sto vi jedete nego kasice
Nesto mu novo,pa i slasno :-))))
Mi volimo kasice vocne i povrtne i dalje kao i ostalu hranu pomalo

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4224
11.4.2010 20:21:28   
škorpija
eee tačno moja feliks, jučer mi bili na pici a njemu neku kašicu povrtnu dajem, neće dijete i bog, nego mu fino koricu od pice dam ih kako je u slast pojeo (dodušemama sa malom bebom pored nas se zgražavalauser posted image )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  167 168 [169] 170 171   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *