|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
7.4.2010 21:51:59   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: anidla

teacher, daj reci mi molim te kako se tikvica priprema bebi? user posted image  

Za sami početak, skuhaš tikvicu na vodi i ako si neko drgo povrće uvela prije, možeš dodati kombinaciju, a ako ne, daš bebi da proba. izgnjčiš je kuhanu sa malo vode. Nemoj očekivat da će beba sve da smaže (a možda i hoće). Kasnije kad uvedeš rižu i palentu, kombinuješ sa tikvicom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4176
7.4.2010 23:56:19   
mama Nataša
e pa moj je mali danas greškom pojeo komadić mesa (ćuretine)

ja lijepo skuhala supicu, nadrobila unutra svakojakog povrća i tek kad sam smiksala sjetim se da nisam izvadila meso

uhuser posted image

ne bi mu valjda trebalo biti nešto saduser posted image user posted image user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4177
8.4.2010 0:02:44   
Lalana
mama Natasa, nece biti nista ako Bog da, ipak je to slucajno bilo i vjerovatno se radi o malom komadicu. Ne briniuser posted image

Moje tri srece...

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 4178
8.4.2010 0:05:29   
Lejla Ka
Ti si mama N sigurno u 3 mjesecu života pojela žumance, pa si živa. Neće mu ništa biti, a najgore što mu može biti je da ga bude malo mučio stomak, ili da nađeš ćuretinu u peleni.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lalana)
Neposredna veza do poruke: 4179
8.4.2010 7:08:04   
delly
nesikiraj se nece nista biti samo prati reakcije i kaku kao inace :)

nego ja imam pitanje nije bas skroz vezano u temu ovu ali bi molila za odg. idem na put za dva dana i bit cu odsutna najmanje 5 sati pa moram se isdojit za malu a neznam koliko ml i kako to da saznam ??? ima malo preko 8 mj . dali ko zna koliko je dovoljno ???

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4180
8.4.2010 9:16:47   
mama Nataša
bome je bilo dreke svu noć user posted image a kakio još nije

sad ne znam dal da mu dam malo jabuke s keksom ili malo riže raskuhane s mrkvicom, nisam pametna

delilah, što se obroka tiče, na kutijama AD piše da je za taj uzrast obrok mlijeka 220ml možda ti pomogne orjentaciono

OT ne znam gdje si u Norveškoj al ti zavidim, bila sam i ja par mjeseci, aj ljepote života user posted image user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 4181
8.4.2010 10:38:37   
delly
jabuka bome zatvara a keks napuhuje stomacic a i mrkva zatvara, ja ti savjetujem krusku da skuhas i das , mojoj proradi odma taj dan ili sutradan do vrata user posted image
nemas sta zaviditi ,jest lijepo al meni fale ljetne sparine i lijepo more ,ima ga i ovdje ali nikad se necu u njemu okupati kad znam da je zimi smrznuto i setaliste po njemu no no

25.07 -dosla je nasa princezica

Neposredna veza do poruke: 4182
8.4.2010 11:09:24   
Atarka
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

e pa moj je mali danas greškom pojeo komadić mesa (ćuretine)

ja lijepo skuhala supicu, nadrobila unutra svakojakog povrća i tek kad sam smiksala sjetim se da nisam izvadila meso

uhuser posted image

ne bi mu valjda trebalo biti nešto saduser posted image user posted image user posted image

Cemu tolika frka? Pa dovoljno je star da jede i pomalo mesa. Ja sam svom (6mj.) jucer skuhala pilece krilo, krompiric, mrkvicu i malo celera i kasnije kad sam miksala povrce ubacila sam i malo mesa i bas mu je bilo ukusno.

30.09.2009

Neposredna veza do poruke: 4183
8.4.2010 13:53:48   
leona81
nas je zatvorila banana a jabuku i mrkvu je super podnijela...ima stolicu svaki dan bar jednom

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4184
8.4.2010 16:48:28   
Lady26
Mi smo danas htjeli da probamo krompiric i mrkvicu, skuham ih i ubacim da izmiksam (dodala sam i vode u kojoj se kuhalo, jesam li pogrijesila?) i dok sam otisla do nje (jer je "zvala") ono se sve u pjenu pretvorilo i fuj je ukus...naravno prospem user posted image .....
Probat cemo opet poslije ali mislim da cu samo izgnjeciti viljuskom user posted image .
Da li joj smijem mrvicu posoliti? Ili da joj dam onako kako je?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4185
8.4.2010 16:55:20   
škorpija
nama se krompir uvijek pretvori u ljepljivu smjesu kada ga miksam, mrkvu možeš miksati, ali krompir uvijek samo viljuškom

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4186
8.4.2010 16:59:56   
Lady26
Ma grozno je ispalo user posted image , ukus fuj i bas tako ljepljiva nekakva smjesa: Poslije cu opet skuhati ali necemo miksati user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4187
8.4.2010 18:04:33   
lila25
mene zanima gdje kupujete hranu za bebe tj.kako da znam da povrce i voce nije prskano... mi jos samo dojimo ali da se pripremimo gdje i sta kupiti a da znam da je 100% zdravo i sta preporucujete da prvo uvedem u ishranu...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4188
8.4.2010 18:39:53   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

Mi smo danas htjeli da probamo krompiric i mrkvicu, skuham ih i ubacim da izmiksam (dodala sam i vode u kojoj se kuhalo, jesam li pogrijesila?) i dok sam otisla do nje (jer je "zvala") ono se sve u pjenu pretvorilo i fuj je ukus...naravno prospem user posted image .....
Probat cemo opet poslije ali mislim da cu samo izgnjeciti viljuskom user posted image .
Da li joj smijem mrvicu posoliti? Ili da joj dam onako kako je?

nemoj soliti, nema potrebe. ja mrkvu prvo izrendam pa skuham, a krompir jos nismo uveli, kontamo za par dana

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4189
8.4.2010 18:41:41   
škorpija
mene zanima gdje kupujete hranu za bebe tj.kako da znam da povrce i voce nije prskano... mi jos samo dojimo ali da se pripremimo gdje i sta kupiti a da znam da je 100% zdravo i sta preporucujete da prvo uvedem u ishranu...

obično svi počinju sa sokom od jabuke ili mrkve (prirodnim, domaćim) a onda sa kašicama od istog. ja jabuke i mrkvu dobijem od sveki, neprskane, a za ostalo kupim na pojaci pa kako bog dauser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4190
8.4.2010 21:59:03   
lila25
uhh ma sad me i to zabrinjava sta i kako uvoditi,vecina pocinje sa jabukom pa cemo i mi abda..iscitavam savjete stvarno ne znam kako bi bez RR,valjda cemo nauciti praviti sve te kasice.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4191
8.4.2010 22:26:36   
salmy
Mi sve pravimo po malo!!izmiksano i bebi pojede.
Jeli smo do sad jabuku bananu(svaki dan) krusku mrkvicu telecu koljenicu,
Ja sve iskuham izblendam posolim mrvicu i super!
Pokusavam da ga ucim kad mi jedemo da i on nesto papa! vec zna kad smo za stolom otvori usta i cekauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 4192
8.4.2010 23:12:41   
reallove
e drage moje evo jedan recept iz moje nove knjigeuser posted image user posted image ..imaju mjere ali ja sam pravila onako "od oka"user posted image user posted image
skuhati mrkvu i krompir..u posudu staviti malo maslaca,file(riba),sok od 1 narandje,preko rendati sir..peci 20 min.poslije sve sastaviti,gnjeciti viljuskom...

ja danas pravila,nije lose...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 4193
8.4.2010 23:23:36   
Anoniman
Mi smo nedavno napunili godinu danauser posted image i zelimo pozdraviti vas putereuser posted image i pozeljeti mnogo ukusnih recepata i bebelih i zdravih guzauser posted image

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 4194
8.4.2010 23:33:51   
leona81
nama danas pedijatrica rekla kao mrkvu rjedje jer zatvara, a ona obozava mrkvu i nije je nikad zatvorila? samo je banana lose djelovala i ne voli je...cudno? povrce cemo probati kad napunimo 5 mj a od 6 mj supice:)

btw kad pocnem uvoditi povrce ako ima jedan vocni obrok jel u njegovo vrijeme dajem i povrce ili? i onda samo povrce taj mjesec ili i povrce i voce?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4195
8.4.2010 23:36:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

nama danas pedijatrica rekla kao mrkvu rjedje jer zatvara, a ona obozava mrkvu i nije je nikad zatvorila? samo je banana lose djelovala i ne voli je...cudno? povrce cemo probati kad napunimo 5 mj a od 6 mj supice:)

btw kad pocnem uvoditi povrce ako ima jedan vocni obrok jel u njegovo vrijeme dajem i povrce ili? i onda samo povrce taj mjesec ili i povrce i voce?

ja svojoj ujutro dajem voce a popodne povrce, naravno pomalo, nakon sto smo pojedinacno sve isprobali. ni moja nema nekih prblema sa mrkvom a ni sa bananom, jest joj malo tvrdja stolica al nije strasno, jedino smo se napatile sa onim rizinim pahuljicama, i rekla sam nikad vise! a banane najvise voli od svega, pa tikvicu user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4196
8.4.2010 23:45:12   
leona81
mi smo uzeli hipp rizine pahuljice...odlicne su, nikakvih problema, da znas:) probali smo i prosene pahuljice od alnature, nikakvih problema isto...jos nam je ostala palenta od alnature, to jos nismo al javim kad budemo:)

Neposredna veza do poruke: 4197
8.4.2010 23:48:18   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo uzeli hipp rizine pahuljice...odlicne su, nikakvih problema, da znas:) probali smo i prosene pahuljice od alnature, nikakvih problema isto...jos nam je ostala palenta od alnature, to jos nismo al javim kad budemo:)

blago tebi, lana se bas napatila sa nestle rizinim pahuljicama, strah me sad bilo koje druge i da probam. kontam, sama cu joj skuhati rizu, mozda ce bolje proci. pisala sam gore koliko se patila, katastrofa

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4198
9.4.2010 8:39:40   
Mya_81 RR
Teacher, ne znam jesam li ti već tada napisala da su i nas pahuljice zatvrile....i ja sam onda napravila neku pauzu od mjesec dana. Problema više nije imala, ali ne znam je li razlog tome što smo u medjuvremenu probali kojekakve voćkice pa se možda probavamalo privikla na nove stvari....

Mislim da bi bolje trebala prihvatiti svježe skuhanu rižu nego ovu prerađevinu...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 4199
9.4.2010 14:29:12   
marinčii
user posted image mene zanima jeli smijem dati ovu kašicu Mateju će sutra biti 9 mjeseci,na kašici piše da smije od 4 mjeseca ali sadrži naranču i ananas pa nisam sigurna da to još smije?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *