|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.4.2010 20:40:30   
Atarka
IZVORNA PORUKA: Atarka

A danas sam mu skuhala suhe sljive i ubacila jednu suhu kajsiju iz DM-a i ogulila koricu. Zblendala sa vodom u kojoj su se kuhale i dodala Lino rizu i kukuruz. Sve je pojeo u slast.

Samo da prijavim da ga je ova kasica upravo "otcepila" user posted image , puna pelena poslije 2 dana nekakenja user posted image . Pa ko ima problema sa stolicom moze pokusati.

30.09.2009

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4226
11.4.2010 20:56:29   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: škorpija

eee tačno moja feliks, jučer mi bili na pici a njemu neku kašicu povrtnu dajem, neće dijete i bog, nego mu fino koricu od pice dam ih kako je u slast pojeo (dodušemama sa malom bebom pored nas se zgražavalauser posted image )

Eeeee, doći će garant i ona u tu situaciju pa će promjeniti mišljenje...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4227
11.4.2010 21:13:32   
mojbebac
mi smo katastrofa sa hranom, bas mi slabo jede slano, uglavnom su to supe u koje stavljam raznorazno povrece i jako voli hljeb ostalo nista, osim voce, to moze u neogranicenim kolicinama ..... sta cu valjda ce se i to promjeniti, trudim se u supu svega joj staviti pa nek jede, sta da radim ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4228
11.4.2010 21:22:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

eee tačno moja feliks, jučer mi bili na pici a njemu neku kašicu povrtnu dajem, neće dijete i bog, nego mu fino koricu od pice dam ih kako je u slast pojeo (dodušemama sa malom bebom pored nas se zgražavalauser posted image )
zna i Ajdin sta valjauser posted image bolje od supeuser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 4229
11.4.2010 21:54:30   
Lady26
Teacher75, jabuka i banana joj se jako svidjaju (dok naprimjer kasica breskva+riza joj nije bas nesto, malo je kiselkasto pa mozda zbog toga) i danas kad je to pojela bila je mirna 3h (inace jede svaka 3-3,5h) tj zamijenile smo jedna obrok mlijeka....
Sutra cu skuhati krompiric, mrkvicu u vodi od iskuhane piletine pa joj izmiksati...
Dosad jos nismo slano probali, vidjet cemo kako ce nam to proci...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4230
11.4.2010 22:08:04   
niki83

A danas sam mu skuhala suhe sljive i ubacila jednu suhu kajsiju iz DM-a i ogulila koricu. Zblendala sa vodom u kojoj su se kuhale i dodala Lino rizu i kukuruz. Sve je pojeo u slast.

Samo da prijavim da ga je ova kasica upravo "otcepila" user posted image , puna pelena poslije 2 dana nekakenja user posted image . Pa ko ima problema sa stolicom moze pokusati.

ja bas trazila kajsije i vidim sve sa sumporom a nije mi pao na um DM da i tamo pogledam..inace bih voljela jer moja N sljive u slast pojede s bilo cim
a ono za piletinu sto si ubacila komadic cu i ja sutra da probam aBd user posted image

N&N

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 4231
11.4.2010 23:26:22   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lady26

Teacher75, jabuka i banana joj se jako svidjaju (dok naprimjer kasica breskva+riza joj nije bas nesto, malo je kiselkasto pa mozda zbog toga) i danas kad je to pojela bila je mirna 3h (inace jede svaka 3-3,5h) tj zamijenile smo jedna obrok mlijeka....
Sutra cu skuhati krompiric, mrkvicu u vodi od iskuhane piletine pa joj izmiksati...
Dosad jos nismo slano probali, vidjet cemo kako ce nam to proci...

primjetila sam da i lana voli bananu i samu i u kombinaciji sa jabukom vise nego samu jabuku, al ne smijem joj dati previse banane jer ona zatvara a ima problema sa stolicom. al ipak, moja lana i dalje hoce da doji svaka 2 sata, vjerovatno ne pojede puno pa joj nije dovoljno da zamijeni jedno dojenje

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4232
12.4.2010 0:18:12   
myb@by
Nas banana ne zatvara vec nas bas finoooo otvori .user posted image user posted image user posted image user posted image .
Probaj dati bananu u kombinaciji sa kruskom.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4233
12.4.2010 0:21:19   
teacher75

IZVORNA PORUKA: myb@by

Nas banana ne zatvara vec nas bas finoooo otvori .user posted image user posted image user posted image user posted image .
Probaj dati bananu u kombinaciji sa kruskom.

ja bih rado al gdje sad naci krusku kad im nije sezona? ove sad sto prodaju bogapitaj kakve su. probacu sutra skuhati suhe sljive

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4234
12.4.2010 0:24:35   
myb@by
Draga teacher i voda koju mi pijemo nije bas najcisca pa je ipak pijemo.Hocu da ti kazem sve sto jedemo je malo sumnjivog porjekla tako da sam ja davno prestala da se time opterecujem.Ja kruske kupujem na pijaci i A ih u slast pojede.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 4235
12.4.2010 0:30:22   
teacher75

IZVORNA PORUKA: myb@by

Draga teacher i voda koju mi pijemo nije bas najcisca pa je ipak pijemo.Hocu da ti kazem sve sto jedemo je malo sumnjivog porjekla tako da sam ja davno prestala da se time opterecujem.Ja kruske kupujem na pijaci i A ih u slast pojede.

ma znam sve to, al ipak je najbolje birati sezonsko voce. ni sebi ne kupujem drugacije, pa necu ni lani... a sta cu, vodu moram piti kakva je da je...

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 4236
12.4.2010 9:23:09   
Lejla Ka
Uz sve tablice, preporuke i istraživanja uvijek je krajnja odluka na roditeljima, tj. na mami. Beba se hrani onako kakav je majčin stav prema ishrani. I na kraju, jedino je tako i ispravno, jer roditeljska je odgovornost za sve vezano uz djecu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 4237
12.4.2010 9:34:24   
koka i po
Ja mislim da si potpuno u pravu Lejla Ka.Mama najbolje zna šta treba njenom djetetu,normalno to sve zavisi od navika u ishrani cijele porodice i normalno od financijskih mogućnosti.Moj prvi sin je sa tri mjeseca jeo sve jer nije htio mlijeko i eno ga hvala bogu zdrav prav .Mali je u početku imao problema sa probavom pa ne da sam se držala tablice ishrane nego sam mu davala sve ali pomalo dok nisam skontala šta mu smeta i eno ga bogami 13mj.a 15 kg.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4238
12.4.2010 11:05:55   
snijeg
Eh drage moje, u DM-u sam kupila brašno od heljde (za palačinke) i nema glutena, htjela sam malo pahuljici dati, ali ne znam na koji način i šta da joj pripremim s istim, pa ako neka od vas ima dobar recept bila bih vam zahvalna user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 4239
12.4.2010 11:34:07   
leona81
teacher obavezno kupi sebi britu, bokal koji filtrira vodu, u pocetku jeste malo pegla ali je odlican...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 4240
12.4.2010 11:38:57   
teacher75

IZVORNA PORUKA: leona81

teacher obavezno kupi sebi britu, bokal koji filtrira vodu, u pocetku jeste malo pegla ali je odlican...

imam onaj bokal za prokuhavanje vode, pa kad vidim koliko kamenca ostane, muka mi... to je stvarno super stvar, moracu pogledati...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4241
12.4.2010 11:51:51   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: leona81

Živjela Brita user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 4242
12.4.2010 12:09:00   
škorpija
ja definitivno odustajem od onih lino kašica(frutolino, grizolino itd) i prelazim na bablove kašice. pa onaj frutolino je tako presladak da ga ja ne mogu jesti iako volim slatkouser posted image , fakat što će bebi toliki šećer, moj i tako voli keks pa to gricka. e zato sma kupila neku babylove kašicu 3 žitarice (heljda, ječam, raž) nema uošte šećera ni ad mlijeka, može se praviti s vodom, mlijekom ili ad mlijekom. ja napravim sonbičnim mlijekom, dodam neko paisrano voće i bebi jede u slast a opet kontam koliko toliko je zdravo. a uzimala sma i njihv griz s bananom, fakat blago slatko ma i ne ojseti se, zato amme prelažem da obavezno probate sve što bebi jedeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 4243
12.4.2010 12:35:57   
Mya_81 RR
Kod nas ne prolaze te kašice iz kutije...čak i ka dstavim voće u njih...nekako sve mislim da joj ta tekstura ne odgovara, ali dosad se pokazalo da nije neki ljubitelj slatkog user posted image

Uglavnom, ja otkako sam otkrila onu stranicu sa E brojevima (nakon priče s Monte) sve sam počela kontrolirati i za nas, a kamoli za nju...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 4244
12.4.2010 12:44:40   
gvendolina
Mi smo jednom uzeli frutolino i nikad vise, tako je groznog okusauser posted image na kraju sam ga bacila.Koristimo Nestle i njihove kasice su pravo ukusne.Obicno kupim rizu ili kukuruz tako da mogu ubaciti neko voce po zelji.Ajidn ih voli jesti a dobro dodju kao neki međuobrok.Koristili smo i Hipp-ove,ali su mi ove Nestle jeftinije a boljeuser posted image Gledala sam i one Baby love,mi nismo probali,nisam znala valjaju li

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 4245
12.4.2010 13:23:46   
Honey3
i mi kupujemo dm-ove kasice,sad bas koristim rizine pahuljice,nece beba samu kasu da jede pa joj izgnjavim bananu i pomjesam sa kasom i ona to tako slato poruckiuser posted image
a nekad ispecem jabuku pa sa kasom joj miksam, uglavnom isprobavamo dok joj se ne svidi...

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 4246
12.4.2010 15:41:50   
niki83
nama su do sada hipp babyrice odlicne..a probat cemo i babylove..samo ima vremena user posted image ionako nam ovo jedno pakovanje traje vec mjesec i po.znam da pise iskoristiti u roku od tri sedmice..ali sta mogu..jedino da bacim vise od pola kutijeuser posted image
eh danas sam skuhala malo tikvice, mrkvice i blitve zajedno sa jednim pileci krilcem i lijepo na kraju izblendala povrce sa malo bijelog mesa.masallah u slast je pojela....sad samo pratiti reakcijuuser posted image

N&N

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 4247
12.4.2010 15:45:42   
Lady26
Ja sam Lani isto kupila HIPP babyrice, i napravim joj sa AD mlijekom naravno, ali to je tako grooozno....gozan ukus (inace sve moram probati )user posted image .
Mislim da cu joj ipak kuhati rizu pa mijesati sa vocem...ako nista ukusnije je za pojesti...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4248
12.4.2010 15:49:17   
Lady26
Niki s cim ti pravis babyrice? I tamo pise za 200ml mlijeka 3-4 kasike, ja napravim dozu 120ml i stavim 2 kasike ali sve bacim, nece, probala sam da ubacim jubuku - ma kakvi....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4249
12.4.2010 16:02:33   
niki83
pa recimo izgnjecim banane, skuham jabuku i izblendam je a na onoj vodi sto se kuhala ubacim 1 ili 2 kasikice znaci otprilike kad sama ocjenim da je dovoljno gusto, ne pregusto

N&N

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 4250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  168 169 [170] 171 172   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *