|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
6.4.2010 15:16:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: megi

niki mi smo probale te pahuljice ali ne cesto i uvijek u kombinaciji sa nekim vocem i nismo imali nekih problema,

mi smo jutros pojeli krusku sa prosom, a rucku cemo piletinu rizu i mrkvu

mame kad ste prestali miksati hranu svojoj djeci,

ja od pocetka ne mixam vec joj sve gnjecim viljuskom

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4151
6.4.2010 15:19:31   
Anoniman
mi smo poceli pomalo papat gh.hb smijemo smirio se pupa
Al nam ped.rece da nista od Teletine,junetine..Samo smije piletinu jaje takodje Neuser posted image ajd nema veze nekontam al ima se ostalo vam sta papat osim toga.
Danas je ruckio kasicu,flasu pa supicu sokic ob borovnice i grozdja flasu
veceri cemo keksolino abd.

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 4152
6.4.2010 15:55:47   
chuci
IZVORNA PORUKA: niki83

vocne kasice s rizom ili plazmom mljevenom 

izvini što ja ovako ali zar tvoja beba nije premala da jede plazmu. to ima i glutena i šećera i svašta. zašto ne probaš voćne kašice da praviš sa nekim žitaricama (riža, amaranth, proso) mislim a ti je to puno zdravija varijanta.

< Poruku je uredio chuci -- 6.4.2010 15:56:10 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4153
7.4.2010 9:12:41   
dafri
juče ručak:krompir,komorač,mahune i teletina
užina:kruška i pola jabuke
večera:banana,raž i ad mlijeko

danas za ručak planiram tikvicu,zob i neko povrće
nismo još probali junetinuuser posted image
megi moja u zadnje vrijeme hoće da žvače,odbija miksano,ko će je sad nahranitiuser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4154
7.4.2010 11:34:23   
reallove
sinoc sam od svekra dobila knjigu,recepti za bebe i djecu do 5 god,e sada recepti su stvarno dobri ali nesto mi nije jasno,ja sam pregledala dio od 6-9 mjeseci,pise da beba treba jesti do 6 puta+3x mlijekouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj Emin stvarno cesto pije mlijeko 5-6 puta po 150ml ali cvrsti obrok ne jede tolikouser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 4155
7.4.2010 11:36:25   
teacher75

IZVORNA PORUKA: reallove

sinoc sam od svekra dobila knjigu,recepti za bebe i djecu do 5 god,e sada recepti su stvarno dobri ali nesto mi nije jasno,ja sam pregledala dio od 6-9 mjeseci,pise da beba treba jesti do 6 puta+3x mlijekouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj Emin stvarno cesto pije mlijeko 5-6 puta po 150ml ali cvrsti obrok ne jede tolikouser posted image

uh, boze sacuvaj, pa provela bih onda citav dan samo hraneci bebu user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4156
7.4.2010 11:37:40   
reallove
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 4157
7.4.2010 11:39:55   
Lejla Ka
Pusti budalaštinu, neka djeca u 8. mjesecu tek prihvataju drugi obrok dohrane, a moj je sin u 8. mjesecu tek počeo da jede mimo dojenja. Majčino mlijeko ili AD je GLAVNA hrana do 1. godine, sve ostalo je dohrana. Dohrana je proces prihvatanja drugačijeg načina hranjenja i drugačije vrste hrane, a ne prehrana djeteta. 

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4158
7.4.2010 11:48:47   
reallove
Lejla bas si me utjesila,meni stalno svekrva govori kako Emin ne jede nista,a mlijeko mu nije dovoljno,jos kada sam to sinoc procitala bas mi nesto tesko bilo,pa nemogu mu na silu davati,on sada ima 2-3 obroka cvrste hrane...tek mu je 8 mjeseci..

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4159
7.4.2010 11:54:27   
lavić Simba
evo i lavicauser posted image ...mama se sikira kako ja jedem a jutros smo bili na kontroli i sa punih 6 mj imamo 8.220 kg i dug 70 cm mashAllah dobri smo jel tako????

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 4160
7.4.2010 11:54:44   
Lejla Ka
Treći se obrok uvodi negdje oko 10 mjeseca (ono, doručak ručak i večera, a između  i dalje mlijeko). Reallove nema potrebe da žuriš, po gotovo ako dijete jede dovoljno da uredno napreduje. Male bebe jedu onoliko koliko im treba, a ne koliko mi mislimo da im treba.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4161
7.4.2010 11:55:39   
Anoniman

sinoc sam od svekra dobila knjigu,recepti za bebe i djecu do 5 god,e sada recepti su stvarno dobri ali nesto mi nije jasno,ja sam pregledala dio od '-9 mjeseci,pise da beba treba jesti do ' puta+3x mlijekouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj Emin stvarno cesto pije mlijeko 5-' puta po 150ml ali cvrsti obrok ne jede tolikouser posted image
ma mozda misle ono tipa da im se da komad jabuke, banane... plazma...ja Andreju tako dajem (doduse on vec ima 1 god.) ali sam mu i prije tako davala...izmedju obroka uvalim mu komad jabuke ili keks da sam glodje...malo on tu sta pojede, vise se zabavi i vjezba zvakanje posto mu dam u komadu

(odgovor članu reallove)
  Neposredna veza do poruke: 4162
7.4.2010 11:57:37   
škorpija
evo i lavica ...mama se sikira kako ja jedem a jutros smo bili na kontroli i sa punih 6 mj imamo 8.220 kg i dug 70 cm mashAllah dobri smo jel tako????

user posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4163
7.4.2010 11:57:55   
lavić Simba
tako je user posted image user posted image a ja se nerviram kada nece flasicuuser posted image

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4164
7.4.2010 19:14:35   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada

sinoc sam od svekra dobila knjigu,recepti za bebe i djecu do 5 god,e sada recepti su stvarno dobri ali nesto mi nije jasno,ja sam pregledala dio od '-9 mjeseci,pise da beba treba jesti do ' puta+3x mlijekouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moj Emin stvarno cesto pije mlijeko 5-' puta po 150ml ali cvrsti obrok ne jede tolikouser posted image
ma mozda misle ono tipa da im se da komad jabuke, banane... plazma...ja Andreju tako dajem (doduse on vec ima 1 god.) ali sam mu i prije tako davala...izmedju obroka uvalim mu komad jabuke ili keks da sam glodje...malo on tu sta pojede, vise se zabavi i vjezba zvakanje posto mu dam u komadu

Dadada, nije te bilo strah da ne odgrize komad keksa ili jabuke, a da neće znati žvakati, tj. da će biti preveliko da proguta user posted image

Ja Minji baš moram blendati do najsitnijeg dijela jer vidim na njoj da je sitni komadići bune user posted image A znam da bi je trebala navikavati na to ali me je jednostavno strah s obzirom na par izrazito ružnih situacija...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4165
7.4.2010 19:38:53   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: niki83

hvala Bogu jucer se rijesila tvrde stolice koju je opet prouzrokovala Nestle riza i kukuruz..i to je napravila s raskuhanom sljivom i na toj vodici..ma ne mogu vjerovati da su mame toliko hvalile ove zitarice..i da im bebe nisu imale problema sa zatvoromuser posted image

nama su super ove zitarice i to Nestle riza kukuruz, ne samo Nestle riza...i nismo nikada hB imala zatvor od toga..nama mrkva malo stisne stolicu, ali nista strasno..bananu jedemo svaki dan i bas nam godi,,,isti efekat ima kao i sljiva user posted image

a za bebice koje imaju problema sa tvrdom stolicom..teglica sljive od hipp-a i problem rijesen 100% user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4166
7.4.2010 19:40:31   
Mya_81 RR
Poci, i mi bananu jedemo svaki dan i sve si mislim je li to previše, ali sad kad vidim da je i vi tamanite lakše mi je user posted image  user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4167
7.4.2010 19:46:02   
pocahontas
Mya ljubi jednozubog zeca user posted image
a i nama je lakse kada vidimo da ni vi ne žvaćete kao ni mi user posted image To sto ti reče, imali smo bas par neugodnih zagrcavanja i onda sve lijepo povrati da mu nista ne ostane smetatiuser posted image user posted image znam da je mozda pogresno sto blendam, ali sta cu..kada sam sama s njim vecinu dana..bas strepim kad pocen face praviti..mada hoce da mljacka mrvice hljeba i komadice banane dok se mrda po stanu i akda ga uhvatim ubacim mu zalogajčić, ali to da mu bude obrokuser posted image nidje veze user posted image  

< Poruku je uredio pocahontas -- 7.4.2010 19:48:25 >

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4168
7.4.2010 19:53:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: dadada

Dadada, nije te bilo strah da ne odgrize komad keksa ili jabuke, a da neće znati žvakati, tj. da će biti preveliko da proguta user posted image

Ja Minji baš moram blendati do najsitnijeg dijela jer vidim na njoj da je sitni komadići bune user posted image A znam da bi je trebala navikavati na to ali me je jednostavno strah s obzirom na par izrazito ružnih situacija...

ma mora kad tad nauciti da zvace...zna se desiti da mu ode veci komad, ali nista sto ne rjesava zahvat "dole glava gore noge" (mozda nam se 3 puta desilo)..a vjerujmi puno su oni pametniji nego sto mi mislimo...znas kako A. fino plazmu jede...odkine komad i cucla dok se nepretvori u kasuuser posted image ...instinktivno to oni sve rade

Neposredna veza do poruke: 4169
7.4.2010 19:54:00   
Mya_81 RR
Ma, ljubimooooooo i mi vas user posted image

A meni mama veli da se oko toga ništa ne brinem jer je i sestrin sin bio isti takav....a da samo znaš koliko me je utješila jer taj ni dan danas ne zna jesti kako treba user posted image user posted image user posted image user posted image Poslije duuuuuge faze zagrcavanja je došla faza prosipanja ko da ima dvije lijeve ruke, a ta faza još traje user posted image user posted image user posted image

Ali eto, mi nećemo gubiti nadu user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 4170
7.4.2010 19:58:13   
anidla
e ovako...da se i ja konacno javim na ovu temu....

naime, posto moj bebac nazalost ima atopijski dermatitis, doktorica nam je rekla da ne dajemo nista kiselo, ljuto i papreno, ali najgore ni kospasto voce....

ja tek trebam da uvodim polako drugu hranu....mom Noi ce jos malo 5 mj....

ima li iko ideja sta da mu dajem??? nisam pametna user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 4171
7.4.2010 20:01:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: anidla

e ovako...da se i ja konacno javim na ovu temu....

naime, posto moj bebac nazalost ima atopijski dermatitis, doktorica nam je rekla da ne dajemo nista kiselo, ljuto i papreno, ali najgore ni kospasto voce....

ja tek trebam da uvodim polako drugu hranu....mom Noi ce jos malo 5 mj....

pa ovov sto ti je dozvoljeno u 6.mj mozes sve probati: jabuka, mrkva, tikvica, kruska, banana

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4172
7.4.2010 20:18:40   
anidla
teacher, daj reci mi molim te kako se tikvica priprema bebi? user posted image  

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

Neposredna veza do poruke: 4173
7.4.2010 20:29:52   
teacher75

teacher, daj reci mi molim te kako se tikvica priprema bebi? user posted image  

ja je izrezem na tanke kolutice, dodam vode i kuham 15ak min. poslije izgnjecim dobro viljuskom i dodam par kapi maslinovog ulja. bice ti previse da skuhas cijelu tikvicu, ja skuham trecinu ili polovinu i bude mi za 2 obroka. prvo probaj samu pa kasnije mozes skuhati zajedno sa izrendanom mrkvom. ja na isti nacin pravim i jabuku i samu mrkvu, a onda mozes kombinovati: mrkva+ jabuka, tikvica+ mrkva. bananu samo izgnjecim i dodam malo prokuhane vodice da bude kasastije. onda mozes i pomijesati skuhanu jabuku sa bananom

< Poruku je uredio teacher75 -- 7.4.2010 20:33:14 >

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4174
7.4.2010 20:36:04   
Mya_81 RR

Vidim Tičerica ti je navela otprilike šta možeš...mene jedino buni što si napisala da ne smije puno vitamina C, a u svemu njega ima user posted image Je li postoji neka granica koju smije dnevno unositi user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 4175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *