|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
2.4.2010 12:33:28   
Mya_81 RR
Špinat ima puno željeza, a uzmi i suhe kajsije, pune su željeza (ali pazi da nisu špricane sa sumporom, piše na pakovanju, i takve znam da ima kupiti u DM-u)...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4126
2.4.2010 12:34:57   
malena_t
Vidi sa apotekarkom, cini mi se da je ona Antoniu za kratko vrijeme uspjela popraviti krvnu slikuuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4127
2.4.2010 12:36:44   
Mya_81 RR
Felix - blitva, suhe šljive, brokula, žumanjak, meso...sve je ovo bogato željezom...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4128
2.4.2010 12:54:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Mya_81

Felix - blitva, suhe šljive, brokula, žumanjak, meso...sve je ovo bogato željezom...

sve sam to davala BOGAMI svaki dan je bilo povrce sve od navedenog gore samo sam od mesa davala piletinu i ribu
bas sam se iznenadila kad je nalaz bio gotov jer sam davala punoo povrcauser posted image
Rekose,mi da nedajem jaje NIKAKO najprije sestra rece kao,moze al zumnajak kad sam pitala ped.kaze nemoj nikako JAJE neznas koga bi slusao ,kao ni ribu da nedajem
A da svu hranu sto dajem solim,malo kao i sebi recimo cak smijem kao i vegete stavit malo u hranu
Kod nas je bilo u boln.posebno nama hrana posebnouser posted image donosili,supice pire
supice s mesom,mrkvom i vidim ima vegete nije zacinjeno vec onak malo bas sam se iznenadila bila davala sam pomalo.
Al,neznam zasto mi danas rece da nedajem nista sem flase,i supice
Nikakva kasica i lino proizv.da jos nedajem
I da dajem flasu svaka 3 sata.
I caj umedju vremenu

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 4129
2.4.2010 12:56:20   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: malena_t

Vidi sa apotekarkom, cini mi se da je ona Antoniu za kratko vrijeme uspjela popraviti krvnu slikuuser posted image

meni je rekla da nedajem nista od hraneuser posted image kao dat ce mi sirup posle kad se sve ovo sa povracanjem smiri
A ja bi vise volila dat hranu
APOTEKRAKO, JAVI SE ...sta si davala A.pa krv se popravila!!!!!!!

(odgovor članu malena_t)
  Neposredna veza do poruke: 4130
2.4.2010 13:55:11   
Anoniman
felix mislim da ti je rekla da ne dajes kasice jos da bi mu se zeludac smirio... i to je i logicno... a sto se tice mesa, ja da sam na tvom mjestu ja bih mu davala teletine, dobro iskuhati pa fino ispasirati ako ne umije jesti vece komadice, jer u bijelom mesu nema toliko zeljeza koliko ima u crvenom... a za njegov zeludac sad je najbolja teletina... uzmes komadic krtine pa dobro iskuhas i to mu das, a za supicu bih ti preporucila da uzmes telecu potkoljenicu i da je iskuhas u pretis loncu, pa ostavis da se ohladi i sva ona masnoca sto se pokupi na vrhu uzmes u jednu posudicu i ostavis u frizider i tu masnocu koristi za supu umjesto ulja ili putera ili sta vec koristis... ne znam da li mu pravis ti supu ili uzimas gotovu, ja Erminu napravim domacu, u provrelu vodu stavim malu kasicicu te masnoce, bogdu povegetim i stavim fidoline, tj. onu tjesteninu da li bobice, slova, zvjezdice ili sta vec... dobro iskuham i to izmiksam i tako mu dajem... sto se tice soli, ja sam uvijek solila bebi hranu, doduse puno manje nego sto sebi solim, ali tek toliko da hrana nije bljutava... za krvnu sliku ti je zakon cvekla... nadji ako neko ima cvekle makar iz zamrzivaca, pa je dobro iskuhaj i to mu daji... jer on vec smije cveklu... soka od grozdja i borovnice...
i na kraju, mila, pola pomoci tvom Anelku je tvoja smirenost i pribranost... znam da si nasikirana, ali moras biti zbog njega smirena i nabaci osmijeh, jer dijete cita tvoje lice kao bukvar... user posted image  nevjerovatno ali istinito... ljubim te puno i tebe i Anelka...

p.s. joj da mi ga je samo 7 dana... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4131
2.4.2010 14:30:28   
pocahontas
felix, meni je par doktora reklo da se zeljezo iz povrca slabo apsorbuje, puno manje nego ono iz mesa..dakle, junetina je zakon..puna zeljeza ili biftek..dakle, zeljezo iz mesa je najbolje..nista povrce, mislim daji ti nejmu povrce ali nece mu se odpovrca krvna slika popraviti..i suhe sljive, marelice..sve to je jako bitno da kombinujes sa C vitaminom jer on pomaze da se zeljezo apsorbuje u crijevima, a ne da samo prodje kroz organizam..dakle, neki sokic sa vitaminom c i junetinu za rucak ili biftek (supu mozes isto od ovoga)....samo meso meso i meso..pusti se te piletine (i ovo mi je dr. reklauser posted image , puna je hormona -  osim ako nije domace pile, a nema toliko zeljeza uopste)....on vitamine kljucne dobiva iz ad mlijeka, ne iz povrca toliko koje je btw sumnjive kvalitete, ali eto sta ces, i mi ga jedemo...user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4132
2.4.2010 15:13:42   
teacher75

Teacher, nemoj brinuti, probavi treba da se navikne...mi smo se strašno napatili sa svime vezanim za probavu i sad kad se sjetim imam grč u želucu, ali sad je sve super i nikakva hrana nam više ne smeta...

najgore je sto je nekoliko dana fino sve jela, a sad kako je muci stomak, stisne usta, jedva joj ubacim 2-3 kasicice, nece nista ni da jede ni da pije, kao da zna da je muci zbog cvrste hrane!user posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 2.4.2010 15:15:55 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 4133
2.4.2010 15:24:57   
reallove
IZVORNA PORUKA: teacher75

Teacher, nemoj brinuti, probavi treba da se navikne...mi smo se strašno napatili sa svime vezanim za probavu i sad kad se sjetim imam grč u želucu, ali sad je sve super i nikakva hrana nam više ne smeta...

najgore je sto je nekoliko dana fino sve jela, a sad kako je muci stomak, stisne usta, jedva joj ubacim 2-3 kasicice, nece nista ni da jede ni da pije, kao da zna da je muci zbog cvrste hrane!user posted image

ne brini draga,i mi smo imali takvih problema,izbaci joj rizu meni je tako doktor rekao,samo pazi na ishranu i bit ce ok..emin evo sada svasta ruca masallah a stomacic ok...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 4134
2.4.2010 15:27:46   
teacher75

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: teacher75

ne brini draga,i mi smo imali takvih problema,izbaci joj rizu meni je tako doktor rekao,samo pazi na ishranu i bit ce ok..emin evo sada svasta ruca masallah a stomacic ok...

ma naravno da sam joj odmah izbacila, al je sad problem sto nece nista drugo, a kuhala joj kompotic od jabuka i sljiva da je protjera, pa kupila hapu od hipp-a sljiva i jabuka, pa pravila caj, nece nista da stavi u usta! ako sta uspijem ubaciti sve pljune, a prije je tako fino ruckala! sad hocu da joj probam dati caj na flasicu, nismo flasicu jos nikako koristili, ne znam hoce li htjeti al i to da probam. samo da odcepi i da se fino pokaki ko nekad!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 4135
2.4.2010 15:30:29   
reallove
sve isto kao i kod nas...i ja vise nisam znala sta da radim...vodila ga i doktoru,dao nam kapi pa je i to malo pomoglo...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 4136
2.4.2010 15:34:06   
niki83
teacher tvojoj bebi su crijeva puna, pa zato i nece da jede dok ne izbaci sve sto je smeta.. btw i mi smo od te nestle rize i kukuruza imale zatvor..jos ja izdojila mlijeka pa pravila..i ono masno od sebe i jos to..sad izbjegavamo, bolje su nam vocne kasice s rizom ili plazmom mljevenom 

N&N

Neposredna veza do poruke: 4137
2.4.2010 15:35:53   
teacher75

IZVORNA PORUKA: niki83

teacher tvojoj bebi su crijeva puna, pa zato i nece da jede dok ne izbaci sve sto je smeta.. btw i mi smo od te nestle rize i kukuruza imale zatvor..jos ja izdojila mlijeka pa pravila..i ono masno od sebe i jos to..sad izbjegavamo, bolje su nam vocne kasice s rizom ili plazmom mljevenom 

i ja sam je napravila sa svojim mlijekom i zatvorilo je! e da sam znala da ce ovako biti, ne bih!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4138
2.4.2010 16:29:43   
mama Nataša
eto zašto ja malom kuham sve, još nije ništa iz kutije probao

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 4139
2.4.2010 16:30:03   
Anoniman
p.s. joj da mi ga je samo 7 dana...
user posted image user posted image evo saljem ga a ti meni posalji malenu da se ja i ona igramo,sminkamao
Mislim da bi mi A.vratila ko bucuuser posted image user posted image
ljubim pilice tvoje

Neposredna veza do poruke: 4140
2.4.2010 17:35:53   
lilith
felix kombinuj meso i povrce,svaki dan meso kao sto neko savjetuje je previse...proso je prepun zeljeza,kao i amaranth i quinoa...zeljezo iz mesa se lakse apsorbuje,ali isto ttako organizam ga  iskoristi ga i iz povrca...ja dajem zumanjac,od domacih jaja...ja licno vegetu ne bih nikako,pogledaj samo sastav,pa prosurfaj po netu,vegeta je zivi otrov...so takodjer za tako malu bebu ne,so ne ide do 18 mjeseci,nije dobro za bubrege...ne znam samo koji doktor je to savjetovao...davanje bebama soli i secera kratkorocno nece ostaviti  posljedice,ali dugorocno mogu biti jako lose...
cvekle imas na pijaci jos kupiti i nemoj je kuhati,daj mu svjezu,izribanu sa jabukom ili u sokovniku...iskuhavanjem od nje nista ne ostane
i nemoj se sekirati draga,bice sve ok

< Poruku je uredio lilith -- 2.4.2010 17:37:40 >

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4141
2.4.2010 21:58:02   
marinčii
felix ko što cure već rekoše slabo da se željezo iz povrća može lako apsorbirati najbolje ti je crveno ,meso uz kombinaciju c vitamina jer on pospješuje apsorpciju željeza,žumanjce ti može u obroku zamjeniti meso jer je ono isto bogato željezom,znam da je cikla dobra al ne znam jeli to smiješ već davati,ja sam se dugo borila s tim željezom slabim i mogu ti reći da ako je baš slabo teško da ćeš ga nadoknaditi bez lijekova ,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu lilith)
Neposredna veza do poruke: 4142
4.4.2010 11:59:25   
Anoniman
marinci,mila moja pa dat ce nam abd.sirup nadam se sutra abd.kad odem na kont.i mislim da bi nam trebala dat i otpusnicu jer se jos  svodimo na bolnicu
A abd.probat cu i to s mesom.
I opet je budem pitala za jaje smijemli makar dat zumance i kako neznam kako ga vi dajete ???

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 4143
4.4.2010 14:09:35   
megi
mi cemo danas zumance sa povrcem
felix ja napravim povrtnu kasicu pa umjesam zumance jer je ono onako suho,
juce smo ruckili junecu supicu i  krompir pire, pomalo i hljeba zvakala
a dobili smo i domaceg sira tako da cemo i to probati

negdje sam vidjela da neko stav;ja sir u vocne kasice imate li mozda prijedlog

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4144
4.4.2010 14:23:21   
DM
Ja stavljala sir u bananu i ekstra je-izblendam zajedno!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4145
4.4.2010 14:26:47   
DM
Felix draga,daj mu žumanjce i to tvrdo kuhano,pa dodaš u skuhanu supicu jednu četvrtinu,a postepeno povećavaš količinu(kroz jednu sedmicu daš pola...),i kad se navikne superiška,daš mu cijelo! JA svome sada odvojim žumanjce sirovo,izmiješam sa malo pavlake i izlčijem na vruće mlijeko i tako ispečem,dodam još koju mrvicu hljeba i šopalica sve pojede! Tako napravimo i sa špinatom! amo polako i biće to aBda dobro!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4146
6.4.2010 9:42:40   
niki83
mi smo jucer za jutarnji obrok probale kasicu od mrkve i jabuke s plazmom, ali nije joj neki favorit
poslije podne je pojela finu kasicu od rize s mrkvom i celerom na vodici od telecih kosti
danas je vec jela izblendanu krusku i bananu s babyrice..a za rucak najvjerovatnije krompiric i griz opet na vodici od telecih kostiju..
hvala Bogu jucer se rijesila tvrde stolice koju je opet prouzrokovala Nestle riza i kukuruz..i to je napravila s raskuhanom sljivom i na toj vodici..ma ne mogu vjerovati da su mame toliko hvalile ove zitarice..i da im bebe nisu imale problema sa zatvoromuser posted image

N&N

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 4147
6.4.2010 14:02:02   
megi
niki mi smo probale te pahuljice ali ne cesto i uvijek u kombinaciji sa nekim vocem i nismo imali nekih problema,

mi smo jutros pojeli krusku sa prosom, a rucku cemo piletinu rizu i mrkvu

mame kad ste prestali miksati hranu svojoj djeci,

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4148
6.4.2010 14:30:22   
niki83
ma i mi smo jeli to samo 2 puta, prvi put pravila sa svojim mlijekom, i mislila da je zbog mlijeka, kontam i ono masno..i sad probam sa vodom od kuhanih sljiva, ma isto..dakle to izbacujemo i prelazimo na prirodnijeuser posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 4149
6.4.2010 15:15:30   
teacher75

IZVORNA PORUKA: niki83

mi smo jucer za jutarnji obrok probale kasicu od mrkve i jabuke s plazmom, ali nije joj neki favorit
poslije podne je pojela finu kasicu od rize s mrkvom i celerom na vodici od telecih kosti
danas je vec jela izblendanu krusku i bananu s babyrice..a za rucak najvjerovatnije krompiric i griz opet na vodici od telecih kostiju..
hvala Bogu jucer se rijesila tvrde stolice koju je opet prouzrokovala Nestle riza i kukuruz..i to je napravila s raskuhanom sljivom i na toj vodici..ma ne mogu vjerovati da su mame toliko hvalile ove zitarice..i da im bebe nisu imale problema sa zatvoromuser posted image

ja sam vec pisala o babyrice od nestle kako je izazvao zatvor kod lane 3 dana, pravo se napatila. jos kupih i kukuruz i rizu! ne pada mi napamet da joj vise pravim to...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 4150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  164 165 [166] 167 168   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *