Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
wow... ovo je i previse... kod nas je cijena 150 do u vrh glave 250 KM.... a te tete kao da rade u drzavnoj firmi pa zanovijetaju... da nece mozda i topli obrok i regres... pa eventualno i 13-tu platu...
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 11:56:07
aazra
Bambi ne znam kako je to kod vas ali ovdje su cijene takve i to je to.
Zene koje cuvaju djecu veceg uzrasta i po manje sati onda je njihova cijena oko 200 km, ali da bi neko cuvao malo dijete osam sati za tako male pare nema sanse. To razumijem ipak i njima je radno vrijeme kao i nama, uz to je i odgovornost a iskreno, i ja kad bi bila u situaciji da cuvam tuđe dijete osam sati jos malo ne bih iskla ispod cijene od 350KM.
wow... ovo je i previse... kod nas je cijena 150 do u vrh glave 250 KM.... a te tete kao da rade u drzavnoj firmi pa zanovijetaju... da nece mozda i topli obrok i regres... pa eventualno i 13-tu platu...
ma standard je ovdje veći, veće plate mama samim tim i čuvalica
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:10:48
SailorMoon
Uh kad mi meni vamo aB da za 200 eura cuvo djete da bi ga iz Bosne dovela! Ovde vrtic zavisi od plate, tako da bi to kod mene i mm bilo negdje oko 500eura. Moja mama radi, a sveki nedo bog! Tako da samo ostaje vrtic
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:27:21
salmy
Mogu samo dodati da nije lako tetama..... iskreno to je velika odgovornost i maksimalna posvecenost djetetu! jos tudjem Neznam za koje pare bih pristala cuvati djete,prijetelji imaju tetu koja cuva djecaka.Ne bi je dali za 1000 km,djete pazi maximalno voli je(sto je najbitnije) i imaju 100% sigurnost kad su van kuce.Ako su roditelji zadovoljni i djete nije skupo nista!!!!!!!!!! Svaka cas_t tetama jer DOBRIH I ODGOVORNIH je jako malo
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:41:37
ena23
Enisa duso zao mi je sto se tako zavrsilo, ali kad zivot zatvori vrata otvori negdje prozor... pa tako ces valjda i ti naci bolju tetu cuvalicu. A nek si je vala nogirala, cuj njoj ne pase da je zoves kad ti hoces i ako si ti slobodna? hm, izvinite gospodjo, da ne bi mozda da ona sjedi kod svoje kuce a ti joj nako dzabe donosis platu???
Boga mi, moja je za pohvalitit, ne urekla se. Ja jucer dosla kuci malo ranije na podne kad ti zateknem svoju tetu na stolici- riba mi vrata po kuci kaze "mali spava, meni dosadno, tv ne volim, pa ti ja uzela malo brisati ova vrata i prozore".... tako da moja teta od sljedeceg mjeseca definitivno dobiva povisicu... a i inace sam prezadovoljna s njom, mislim, sto se tice mikija... oblaci ga, pravi mu jelo dva puta dnevno, od kako je proljepsalo se vrjeme izlazi svaki dan s njim vani, pere ga, lila ga, nosa ga, elem, sta god mu treba on se obrati svojoj teti a da vidite njegovog smjeha i dragosti ujutru kad ona dodje... mene odmah ljubomora oblije
< Poruku je uredio ena23 -- 19.3.2010 12:45:09 >
ma standard je ovdje veći, veće plate mama samim tim i čuvalica
veeseelaa,
Nekad i nije baš tako, mnogih stvari se odričemo da bi platili tetu ali kada znas da je za dijete bolje tako, onda ni to nije teško... na kraju ni to nije zauvijek iako meni se čini da se one pravo vezu za tu djecu, muz od moje tete je neki dan Bilalu odrezao noktiće Moj muz ima prigovora jer su citava porodica zeljovci, a mm navija za sarajevo..
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:50:47
SailorMoon
Ena to je super. Ono ujedno imas tetu za djete i malo pomoci po kuci. Ono bas je to fino. Sta meni nije jasno, i nmeojte me molim vas pogresno shvatiti ali meni nije jasno kako je tako tesko naci tetu cuvalicu u Bosni. Posebno s te strane da je losa ekonomska strana, da se nema posla. Ono pa zar je bolje da gospodja sjedi kuci, da zive od jedne plate i da se muce ili da nadje sebi tako jedno djete da cuva i da im bude financiski bolje. Ja kad nebi imala posla ja bi se odma toga prihvatila. nerazumim stvarno.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:54:27
aazra
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Ena to je super. Ono ujedno imas tetu za djete i malo pomoci po kuci. Ono bas je to fino. Sta meni nije jasno, i nmeojte me molim vas pogresno shvatiti ali meni nije jasno kako je tako tesko naci tetu cuvalicu u Bosni. Posebno s te strane da je losa ekonomska strana, da se nema posla. Ono pa zar je bolje da gospodja sjedi kuci, da zive od jedne plate i da se muce ili da nadje sebi tako jedno djete da cuva i da im bude financiski bolje. Ja kad nebi imala posla ja bi se odma toga prihvatila. nerazumim stvarno.
ma vjeruj mi nije lako...Ima onih koji bi se i prihvatile toga ali cilj im je da zarade a da se ne umore...ma ne znaju ni svi s djecom, ali da je tesko jeste
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 12:55:57
ena23
preko poznanika. oni su zivjeli u kuci do njene i jendom oni dosli na sjelo (daaaavno) i ja kukala kako se moram vratiti na poso i oni mi rekli da znaju odlicnu tetu i da imaju povjerenja u nju i da je fina zena... i eto uvjerila sam se da jeste. Znaci moras apsolutno svima koje si ikada poznavala reci da trazis tetu. s ovim parom o kome pricam s evidimo 2x godisnje, a ipak su mi tooooooliko pomogli, hvala im od srca.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 13:07:03
Apotekarka
E moja enisa nek si je poslala kuci tu joj je i mjesto... E ovako moja teta ce cuvati Antonia od 7:30-14:30 a kad sam druga od 11:30-16:30 i trazila je 250 km mozda je malo puno jer je rekla da nista po kuci ne radi cak ni sudje za sibom ne pere jer kao posveti se djetetu samo...Ma nek njega pazi mozda i bolje neg da pokusava ovamo nesto uraditiu a dijete samo...Dolazit cemo kuci nadam se da cu biti zadovoljna...vikend slobodna
< Poruku je uredio Apotekarka -- 19.3.2010 13:08:24 >
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 14:42:12
milenium
IZVORNA PORUKA: Apotekarka
E moja enisa nek si je poslala kuci tu joj je i mjesto... E ovako moja teta ce cuvati Antonia od 7:30-14:30 a kad sam druga od 11:30-16:30 i trazila je 250 km mozda je malo puno jer je rekla da nista po kuci ne radi cak ni sudje za sibom ne pere jer kao posveti se djetetu samo...Ma nek njega pazi mozda i bolje neg da pokusava ovamo nesto uraditiu a dijete samo...Dolazit cemo kuci nadam se da cu biti zadovoljna...vikend slobodna
ovo ti je taman.mislim da nije puno.kolko god da dadnemo malo je jer iapk nam one čuvaju djecu i na njima je velika odgovornost.moja kuma ima plaću 1100km a teti daje 600.teta čuva 6sati.da nema tete ona bi morala bit kod kuće s ,a na posao bi se uvalio netko drugi na njeno mjesto.tako da ona samo čuva svoje radno mjesti i dala bi kolko god da treba samo da ga očuva i da bude njeno.jer jednog dana ta će odrast i neće više trebat tetu a mama će i dalje imat svoje radno mjesto,cijelu plaću,zarađenu mirovinu...itd.ja se samo stavljam na mjesto tih teta i znam kako bi meni bilo.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 14:43:25
ena23
raspitat ce se, kaze da zna par zena ali mora s njima vidjeti. Javit ce mi ako nadje pogodnu. Rekal sam joj da treba da bude cista, fina, kulturna, da je vrjedna, da ima ledja sposobna za nosanje 13 kila rekla je ok, prenijet ce zahtjeve
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 17:09:29
iv@ncica
imali takva fina teta, zena , cura- pa zn am da je toliko nezaposleno... u mostar negdje..ma i ja bih dala pola place ..s tim da ne bi radile cijeli dan..ni u smjenama..ne trebaju ni kuhat ako nista..ma s amo nek je on voli i ona njega..i nek mi ga pazi...radila bi do 12-1, uvijek sam prva smjena, i vikend slobodan... zamisli ...mogla bi ta teta imati vremena i za sebe..s tim da ima i sve praznike free... i dio ljeta freee..pa idelana sam za cuvanje hahahhaha :)))
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 22:40:25
Apotekarka
ja cu svojoj kupit kad joj bude rodjendan metlu i krpu u prenesenom znacenjiu da ponekads nesto obrise...salim se nije zena ni pocela raditi ja je vec kudim
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 22:45:04
Hanady RR
ja sam tek danas na FB skontala da je enisa_sara opet u porblemu sa svojojm tetom...i sad kad iščitah sve ovo...prosto skontah da je ovaj svijet totalno odlijepio. Hej molim te mala joj plata...pa smješno mi zaista da iz dobrih drugarskih odnosa nije pomislila sama da dođe da ti pomogne oko djeteta. ma katsatrofa...sve sama katastrofa.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 19.3.2010 22:46:42
Anoniman
Ma ne treba ništa da radi, to ne tražim, al brate, neka očisti iza sebe Moja niti je kuhala niti čistila apsolutno ništa, nikakvih obaveza nije imala! Još ostavi iza sebe peksinluk na koji sam ja zažmirila vodeći se onom neka mi je dijete zadovoljno al eto ni od te nema ništa. U biti narod je pravo nezahvalan i sve što si bolji ta druga strana debelo koristi još ako skonta da si slaba na dijete...... ode sve u
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.