Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:23:58
leli§
enisa kao sto rekoh ranije ti imas clicne zivce...pa ta stvarno nema mjere, sarma, grah,somun,dva jajeta, pa jarane kod tebe ko u restoranu njoj dodje...u Bozijoj basci svasta...mene bi iskreno bilo stid toliko jesti u necijoj kuci taman vala da mi je rod a ne kod nekoga kod koga radim. pa zeno toj dan prodje u jelu, odlasku u wc i presvlacenju i hranjenju B...tu nesto nikako ne stima... a da joj u medjuvremenu pocnes odvajati jelo sa strane...ono kao "ja vam pripremila"...bar odk ne nadjes neku novu. ma nije stvar u tome hoce li ona jesti, nego sto se ti nerviras... a po onome sto si opisala za wc ne bi me cudilo da kasikom kojom jede vadi hranu iz vase zajednicke serpe...
ako Bog da da ubrzo naidje neka s kojom ces biti zadovoljna
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:34:33
Ella_H
Aaaaaaaaa SubhanAllah ovo je stvarno previse i ja sam vjernica i strpljiva i sve ali da te neko ponizava to niko netreba dopustiti ona tebe bas uzjahala... Ova jedna tragedija kad se desila moja mama ko fol prica jednoj osobi vic da skonta i kaze joj citram: Ja neznam sta ovi ljudi misle mozda da sam u proslom zivotu bila drvo pa bi svi da me uzjashu" hahaha problem rijesen
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:36:38
leli§
Nunichi ne doljevam ulje na vatru...zeno tek mi sad prodje kroz glavu...kome bi pametnom to naumpalo ali od ove budale me ne cudi...
enisaosim zivaca ne mozes nista izgubiti ako joj podvuces...ali draga budali ili govorio ili ne govorio... sutra kad krenes na posao fino jooj reci molim vas ocistite onu mlju na cilimu od juce...je li ona puno stara? mozad ne vidi dobro...ne dao se Bog ogrijesiti ali vala bas je nekakva "musava"
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:38:57
mamine oci
IZVORNA PORUKA: remzy
hej mila ja tek sad procita da imas problema sa tetom i BAS mi je zao zbog toga ,a reci mi sta bi sa onom zenom sto sam ti je ja preporucila,jer vidim da je nisi zaposlila,a ne cini mi se da je losa,ali opet ti trazis tetu,a ne ja!!
evo imas i od remzy preporuku cini se fina teta...
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:39:45
Nunichi
Najbolje je da se napravis naivna ko Ukrajinka, da prostis. Pa sutra kad dodjes s posla, pravo na fleku i sva u cudu aaaaa pa ko je to bio nemiran dok je jeo, jestel probali skinuti ovu fleku dok je svjeza, eno tamo vanisa. Ja bih tako nekako, cini mi se da s njom drugacije nece ici.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 18:44:34
Anoniman
remzy, m. oči nekad na početku sam sa tom tetom pričala i nije to to..... mislim da bi nju B skršio 3 dan lelis, ma skroz vitalna teta, dobro izgleda za svoje god. (52 g), vidi bolje od mene a nalazi joj kao kod bebe , skoro mi ih čitala Ma vidi dobro, nema nikakvih problema...... nunichi, probala ja i tako ali.... na jedno uđe na drugo izađe..... Ma ja ću sutra s posla sjesti sa njom i tačku po tačku, pa ako hoće, ima 7 dana ili da se promjeni ili da se pozdravimo.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 20:10:34
Anoniman
Joj, Enisa evo se i ja nerviram s tobom....Izludjuju me takve osobe;drvene, peksine i bezobrazne. Trazi novu tetu obavezno(ne odustaj), a toj ocitaj pravila(svaki dan po jednom u ovih 10 dana), pa kad je otpustis( nogiras) neka zna da su ti te i te stvari smetale i da si je "molila" da se promjeni. Neka zna da je do nje. Ili ne....joj ne moze biti covjek pametan s takvim ljudima.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 22:34:06
Apotekarka
Joj Moja Enisa citajuci tvoje postove sve me vise na mene podsjecas tako i ja kad nekome hocu nesto reci sto mi ne stima nikad ne reknem a zivce unisti...Nadam se da ce nova teta biti bolja i da ces imati vise srecec nego prvi put..Javi nam i sretno od srca...
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 21.12.2009 23:19:15
Anoniman
Ma definitivno je bezobrazna još nešto sam našla..... al neću više da vas gnjavim, fakat sam pretjerala sa svojim problemom.... izvinite molim vas!!!! Nadam se da sam nekome pomogla - da obrati pažnju kad bude u pregovorima sa tetom.....
E sutra Enisa pušta zube, pa šta bude - neka bude!!!
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 10:11:01
mamana
S obzirom na svoje iskustvo sa tri tete i ovo što sam pročitala u vašim postovima ja bi o njima mogla knjigu napisati. Kroz večinu ovih situacija sam ja prošla i znam kako je onom ko to prolazi, osjećaš se bespomoćno u nekim situacijama. Prije nego promjeniš tetu stotinu puta promisliš i staviš stvari na vagu iz razloga što neznaš šta te čeka sa narednom, a i djetetu mjenjati te žene nije lako. Koliko god da im platiš nije im dovoljno i nešto im smeta, a o tome da su bezobrazne ne treba ni govoriti. Zaključak sve je to tu negdje, što se u narodu kaže u 5 deka.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 10:16:16
Romali
IZVORNA PORUKA: mamana
Koliko god da im platiš nije im dovoljno i nešto im smeta, a o tome da su bezobrazne ne treba ni govoriti. Zaključak sve je to tu negdje, što se u narodu kaže u 5 deka.
Ovo mi je malo Pa nikome od nas nije dovoljna plata gdje god da radimo. Smiješno je govoriti generalno o svim tetama na svijetu. Neke su predivne i prezadovoljne.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 10:58:57
mamana
Ne znam ko to daje platu koja ti je dovoljna, postoje uslovi na tržištu rada na osnovu kojih se određuje visina plate u ovakvim slučajevima. Takođe mislim da 400 KM nije malo samo za čuvanje djeteta starog 2,5 godine,bez ikakvih kućanskih poslova za pet radnih dana od 7 do 15.30, vikend i praznici slobodni, u toku tog radnog vremena 2 sata ima za sebe kad djete spava obično sjedi i gleda televiziji. Svaka bi ona otišla da ima gdje bolje. To je moje iskustvo sa tetama.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:20:04
Private
mamana, ocigledno je iz tvog pisanja da si naisla na lose tete.A moja mama cuva jednu djevojcicu od 3 god.za 200 KM,a pocela je cuvati kad je maloj bilo 6 mj.roditelji je dovode kod mame,posalju joj i hranu,mada malena jede i ono sto joj mama skuha.Ako su joj roditelji prva smjena,cuva je od pola 8 pa do 5,a ako su druga od pola 12 do pola 8.Jednu subotu u mjesecu je takoder cuva,a mama im nikad nije pravila problem ako kasne po nju,a uvijek se jave, ili ako imaju neku zabavu da je ostave.To im nikad nije trazila da joj dodatno plate.Curica je jako voli,a ove godine kad je dosla sa mora rekla je svome tati "mojim te vodi me da vidim tetu S....",nije je vidjela samo 10 dana.Moja mama kaze da to cuvanje i ne osjeti,u svojoj je kuci,uvijek moze stici sve uraditi,a hajde danas neka ti neko da 200 KM,e malo sutra.I samo da znas,nisu sve tete iste i nemozes ih svrstati u isti kos.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:27:45
lilix
ja svoju tetu čuvalicu plaćam 300 KM, mi vozimo Benija kod nje, ali u slučaju da MM mora na put ona uvijek dođe po njega; nije bitno kad ćemo doći po njega samo javimo da ćemo kasniti, vikendom ga isto možemo ostaviti kod nje, uzela ga je čuvati kad mi je bilo 4 mjeseca; ja joj svaki mjesec kupim neki dobr poklon, al pažnja i ljubav koju mu ukazuje i ona i njeni ukućani ne može se ničim platiti; eto, ja svim mamam od sca želim da nađu ovakve tete
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:39:13
mamana
Baš mi drago daneko ima i ovakvo iskustvo. Ja lićno nikad ne bi vodila djete u tuđu kuću da ga čuva bez obzira koliko bi to manje koštalo, jer ne želim da neko ovavlja kućanske poslove i pravi ručak, a da moje djete bude zapostavljeno, zato i nisam tetu optetećivala sa tim stvarima, več želim da se maksimalno posveti njoj kao što to i ja radim. Za te stvari posebno platim ženu.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:41:58
Private
mamana ,sad bi mama od te djevojcice trebala reci da je ona zapostavljena,kao i lilix,jer i ona malog vodi kod tete.Mozda ti previse ocekujes od drugih i trazis dlaku u jajetu.Onda je najbolje da ostavis posao i cuvas svoje dijete,jer ocigledno niko nemoze da zadovolji tvoj kriterij.
< Poruku je uredio Private -- 22.12.2009 11:42:32 >
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:51:23
lilix
prvih mjeseci je teta meni dolazila, jer je beba bila mala, po istoj cijeni; kasnije smo ga počeli voditi, kada je napunio godinu i to samo našam željem jer teta živi u kući sa velikom baštom, a mi u stanu, on je kod nje vani, napravili su mu malu drvenu kućicu, dvije ljuljaške, prošle godne su posadili jagode zbog njega zbog toga što on jede samo domaće, one s pijace neće ni da okusi; znam da mu posvećuju punu pažnju, a šta ona radi kada se on sam zaigra ili ga njen muž izvede vani, stvarno me nije briga; ja znam da mi djete jedva čeka ponedjeljak da ide teti; kako sam ja sad na bolovanju ja ga ostavljala kod sebe, on čuje autobus kad prođe i odmah pita jel ovo ide teta po mene sav sretan ja znam da ima ženica koje su se pravo napatil s ti tetama, ali isto ima onih koje su prezadovoljne, tako da ih ne možemo sve trpati u isti koš
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 11:56:08
mamana
Private slažem se ja sa tobom da bi mom djetetu bilo najbolje sa mnom, samo što sam ja jako puno uložila u svoje obrazovanje i imam više nego dobar posao. Što se tiče očekivanja mislim da ona nisu velika, nego smatram da svako ko je uposlen treba da ispunjava svoje radne obaveze, kako ja tako i teta koja čuva nečije djete.
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 15:51:54
Hanady RR
Enisa ja sam se toliko optertila tom tvojom ženom sa kojom djete ostavljaš da sam ozbiljije prionula na posao. šaljem ti PP
RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! 22.12.2009 16:20:02
emma.L
Već nekoliko dana čitam ovu temu i enisa, vjeruj da sam se počela na poslu raspitivati za tete. Mi imamo sreću da Emu čuva nana (muževa mama) u našem stanu i naravno čuva je bolje od nas dvoje. Ja ne dam da radi po kući, ako Ema spava- to je njeno vrijeme za odmor ili kavu. Nekada sebi napravi da jede, jer nemamo uvijek kuhano, ali Emi ja ostavljam obroke. Isto to bih tražila i od tete. To što mi je Ema uvijek flekava kad dođem s posla mi nije bitno- presvučem je i sve ok. To što je utrpana do vrata mi je smiješno- ne daj Bože da ima neko bane, isto siroče. Jedino skrećem pažnju da je ne pretrpava, jer nane valjda vole djecu utopliti. ISto tako, imam malo više posla po kući- ipak je to jedan dodatni član, ali i to je normalno. Pa neće žena nositi trenerku i papuče doma svaki dan. Uz to imamo tetu babysitterku za večernje izlaske. Žena je super, Ema je voli, a i ona je Emu zavoljela. Izgleda da se moje dijete mazi samo s tom tetom, možda zato jer je čuva uvečer kad se raspekmezi, ne znam. Ali činjenica je da je s vrata uzme za ruku i vodi u sobu, a kad mi krećemo pošalje nam pusu i samo čeka da iziđemo pa da njih dvije nastave po svome. I kod ove tete vidim da voli tjerati djecu da jedu, da sjedi s njom u sobi dok ne zaspi, da je ponekad nosa kad se unervozi pred spavanje i to mi nije bilo baš po volji u početku. Onda mi je MM skrenuo pažnju da je to jednom tjedno i da ne može škoditi. Ako će se tako sprijateljiti, neka ih. Dakle, svima možemo naći manu. Mislim da je najbitnija reakcija djeteta kada vidi tu osobu ili kada ta osoba polazi od njega. Naravno enisa, u tvom slučaju ovo zaista ne vrijedi - to ni ja ne bih trpila. Nažalost ova teta čuva svoje dvije unuke, pa ti je ne mogu dati preko dana, ali ako što čujem, javim ti. Veći izbor ne može škoditi.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.