|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom!
22.12.2009 18:02:50   
Anoniman
Hvala vam puno svima redom na podršci a posebno hanady na trudu user posted image user posted image
Eh ja danas došla, očišćen ćilim (nisam ga htjela juče čistiti, da bi joj danas rekla i to) user posted image user posted image , lijepo sjednem, napravim na kaficu i iznesem zamjerke, bez okolišanja i ustručavanja user posted image , jest da me neka trema bila spucala, užas!!! Sve sam lijepo rekla i nabrojala: higijena B, wc daska, ćilimi, hrana...... Naravno obećala je da će na ćilime pripaziti a za dasku joj nikako nije jasno kako joj se to dešava user posted image user posted image Uh!!!! Hrana...... hahahahaha kaže "ma ja sam tebe htjela pitati ali sve zaboravim" user posted image , ma šta ima??? Uglavnom, ja sam u pregovorima sa par žena, trebaju doći do kraja sedmice. U opticaju su i djevojke i starije tete pa ćemo vidjeti.

Hvala vam puno, puno, puno user posted image user posted image

(odgovor članu emma.L)
  Neposredna veza do poruke: 301
22.12.2009 18:10:46   
sweet BaBy
Pozdrav za sve mame iuser posted image .
Joj enisa kod tebe je bas prava frka, ali mislim da ne trebas nikome dozvoliti da se tako ponasa. Ipak u pitanju je nesto sveto-tvoje dijete. Zelim ti puno srece sa novom tetom i da budes zadovoljna.

Ja vas samo sve molim da dobro obartite paznju koga primate da vam cuva vase dijete i boravi u vasoj kuci. Ne zelim da vas prepadam, ali pojedine znaju dati djeci u hrani i malu dozu tablete za spavanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image da bi one bile "mirne".

Sretno svima.
Ljubim vas.

#A&A# Srece moje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 302
25.12.2009 0:55:37   
Anoniman
Nećete vjerovati al naša teta se promjenila da sam ja totalno zbunjena user posted image user posted image Nakon "sastanka" user posted image koji smo neki dan imali - prosto je druga žena. Ja ne da sam zbunjena već sve kontam da mi nije došla dvojnica user posted image . Prljavih ćilima - nema user posted image , B mi uredan i čist user posted image user posted image , namazano kremicom lice user posted image , WC uredan - kakav i ostavim user posted image , kuća mi bude baš u onakvom stanju kako ostavim, suđe u mašini user posted image i još povrh svega uradim "provjeru" user posted image 3 dana uzastopno i oduševljena sam jer na svaki njegov kmeeeeeee nosi ga, pjeva mu. Eh ovakvu je volim user posted image
Ali primjetila sam da više ništa ne konzumira user posted image pa čak ni kafu user posted image . Ja sam joj neki dan rekla da može sebi uzeti jedan obrok i kafe koliko želi ali ona izgleda nosi od kuće.... Žao mi je zbog toga user posted image
Nekoliko teta nam je došlo na razgovor - uh muka, nema šta nema..... svakavih likova, za nepovjerovati.....
Da ja ipak ovu zadržim?? Izgleda da je ipak sve do mene user posted image , nisam rekla šta i kako.....

< Poruku je uredio enisa_sara -- 25.12.2009 0:56:50 >

(odgovor članu sweet BaBy)
  Neposredna veza do poruke: 303
25.12.2009 1:01:51   
Hanady RR
Ej mila moja ja sve obilazim da vidim šta ima novo...

Eh sad ako su stavri postavljene na svoje mjesto...možda da joj daš priliku svako ima pravo na jednu geršku, kad je jednom napravi drugi put ako je pametan neće.

neka si ti svoj stav zauzela i neka se ona tome prilagodila, prati pa vidi...jer kakvo je vrijeme danas najbolje bi bilo da se na nju navikneš ako možeš. Ponovna presija kad bi nova došla i navikavanje i iščekivanje neke greške samo da izludiš.

Ja vjerujem da će ovaj problem zvati se rješenim sa istom tetom al tvojim jačim stavom i dobrom opomenom za ubuduće.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 304
25.12.2009 1:07:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady

Ja vjerujem da će ovaj problem zvati se rješenim sa istom tetom al tvojim jačim stavom i dobrom opomenom za ubuduće

E baš tako, nema više cile mile, sad sam prava stroga teta enisa user posted image user posted image , samo "oštro" - tako i tako to treba, molim lijepo da tako bude!

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 305
25.12.2009 1:14:35   
Hanady RR
user posted image SVE SE MJENJA SEM KAMENJA!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 306
25.12.2009 10:33:24   
D_K
ako se teta trznula i pokazala da moze bolje zadrzi je - naravno da je bolje ako se bebi vec navikao na nju da ga sad ne stresas sa drugom tetom.
sigurno bi se i ti osjecala ruzno - teta se popravila a ti je otpustis..
definitivno sam za drugu sansu..
svaka cast za otvoreni razgovor - i ja sam kukavica kad treba poceti - sva pocnem drhtati ali to je uvijek najbolje. ono sto je najvaznije urodilo je plodom.. ma kad skontas sta joj fali da malo pripazi - ne trazis ti od nje da cisti tepihe nego da ih ne prlja tj. ne ostavlja prljave iza sebe!! isto tako i za wc i sve ostalo.. a za hranu bi i meni bilo neprijatno da ne jede kod mene - ipak boravi u kuci 8 -9 sati i cuva mi dijete a da nece da otvori frizider - bas bi se ruzno osjecala. ali hajde - vremenom ce se to slegnuti a ako vidis da zaista nece nista kod tebe da jede malo joj povecaj platu i bice ti mirna savjest..
u svakom slucaju mi je drago sto su se stvari promjenile nabolje..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 307
25.12.2009 12:55:24   
Romali
E golemo kako jedan razgovor može skoro sve riješitiuser posted image
A često nam je taaako teško započeti ga.
Jeste malo nezgodno to sa jelom, ali možda s vremenom se teta opet malo opusti user posted image
D_K ti je dala dobar prijedlog pa eto. Baš mi je drago da je situacija bolja najviše zbog malog B.koji se već navikao.

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 308
25.12.2009 17:48:52   
Anoniman
E stvarno nevjerovatno, odlično nadam se da će biti i dalje ovako.
Hvala vam punoooooooo!!!

(odgovor članu Romali)
  Neposredna veza do poruke: 309
28.12.2009 10:45:52   
mamin sin
Enisa_sara drago mi ej da se poboljšala situacija... Tek sam upratila ovu temu.Čitam postove i razmišljam kako sam ja super sretna sa svojom tetom hb! user posted image  Kod nas je evo duže od godinu dana, i sve nam savršeno funkcioniše...U startu sam rekla šta od nje očekujem, samo brigu o malenom, dok je bio u pelenama redovno presvlačenje, nikad nam se nije desio osip po guzi...Ona mu kuha obroke, doručak i ručak prije spavanja, ponekad ako ja napravim ostavim ručak...Svaki dan ga izvodi, ako to vrijeme dozvoljava, apsolutno se prilagođava njemu i njegovim potrebama. Stvarno nikad nisam zamjerku imala....

A što se tiče hrane, njoj sam rekla da jede šta god nađe, ako ima šta skuhano bujrum, a ako ne onda šta nađe ili neka sebi napravi...Baš bi mi nešto bezze bilo da žena gleda i ne uzme da ejde, i previše mi ej očekivati da ne jede ili da nosi sebi hranu. A od te tvoje tete bezobrazluka da zahtjeva i prilog mi je stvarno previše user posted image , neka je zahvalna što je imala išta da jede!

I nikad mi nije ostavljala peksinluk iza sebe, što mi je jako bitno...I za sve me pita i zajedno se dogovaramo, šta će mu kuhati, ili obući vani, izvještaj mi je obavezan, da znam kad je spavao ili jeo, da bih ja znala kako da se ponašam kada dođem kući.

Eto da znate da se može naći teta, a ja sam svoju našla sasvim slučajno!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 310
28.12.2009 10:51:35   
mamin sin
I još nešto! Najbolje se na djetetu primijeti koliko mu neko poklanja pažnje i kakva je ta pažnja! Bitno je kakva je reakcija djeteta na tetu, plače li ili se obraduje... A i ja ne bih zadržala tetu da sam primijetila da mi maleni postaje "starmali", pošto ima teta kojima je bitnije da sjede i piju kafu i mahalaju nego da paze dijete, uče ga pjesmice i ono šta treba a šta ne.... I bitno mi je što poštuje sve što ja i mm kažemo, a isto tako da ga može naružiti ako radi nešto što ne bi trebao (naravno bez udaranja), samo razgovorom i objašnjavanjem! user posted image

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 311
28.12.2009 11:23:44   
Mya_81 RR
Enisa, mila user posted image baš mi je drago da je ipak sa ''starom'' tetom sad sve u redu...mislim da je takav rasplet situacije bolji nego da ste tražili nekog novog user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mamin sin)
Neposredna veza do poruke: 312
19.3.2010 10:56:27   
Anoniman
Evo mene opet user posted image user posted image user posted image user posted image
Kako se B sunetio a ja nisam imala nikoga da mi pomogne oko njega (jer ga možemo SAMO nositi) zamolila sam tetu da mi od utorka dolazi po par sati eto čisto da mi malo pomogne oko njega. Jutros je molila da mi dođe u 8 da ja odem uraditi nalaze, da bi ona meni saopštila da danas treba ići dr. na pregled. Već sam tu bila ljuta jer smo se dogovorile da ćemo jedna drugoj, te vanredne situacije (slobodne dane, preglede i ostalo) najavljivati dan ranije. Uglavnom, dožem ja u 9 od dr. kažem joj da ide i riječ po riječ (s njene strane onako mimohod jer je vidjela da mi nije pravo to što mi je tek jutros rekla da treba na kontrolu) dignu se tenzije.
Helem, naša teta nije zadovoljna sa platom (350 KM), nije zadovoljna što je zovem da dolazi kad sam ja slobodna, nije zadovoljna sa radnim vremenom, sam mjestom gdje živimo, nije zadovoljna što joj je ukinuto da jede koliko ona želi...... ma divota!!! I nakon svega toga je ja zamolim da ide kući i da se ne vraća.

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 313
19.3.2010 10:59:18   
M kao Mama
Ništa pametnije, nisi mogla uraditi.

Vjeruj mi čim je prešla VAš prag shvatila je da je usr...., ali đaba joj. Toliko ima žena koje jedva čekaju da rade.

Sretno sa novom tetom.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 314
19.3.2010 10:59:44   
veeseelaa
tako je touser posted image user posted image user posted image  one su nezadovoljne nama a mi njimauser posted image user posted image user posted image
neznam šta bi rekla, pristanu da rade pod takvim uvjetima i onda se kao prekontaleuser posted image  pa i da jesu mogu lijepo o svemu porazgovarati, dati otkaz deset___ak dana ranije da se mogu roditelji organizirati
Al enisa svako zlo za neko dobro, možda ti sljedeća teta bude dooobra ono baš po tvojoj mjeri, sretno
Jesil ti to sad na bolovanju?

ja je ne bi otpustila sve dok ne nadjem drugu tetuuser posted image , istrpila bi je nekako, šta ćeš sad ženo?

< Poruku je uredio veeseelaa -- 19.3.2010 11:06:21 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 315
19.3.2010 11:01:20   
mamina princeza
Uh enisa ti bas deveras s tom svojom... nek si joj onda i rekla. Nacices bolju ja vjerujem u to. Previse je bilo nesuglasica.

Cuj mla joj i plata .... ma hjade ne brini nacices bolju abd . Znam da si sad nikakva i sve al stvarno mislim da takva osoba nije zasluzila tvoje povjerenje.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 316
19.3.2010 11:01:26   
noaa
Vala Enisa nije ti lako al ta je bila bas zvrknuta,nadam se da ces naci neku normalnuuser posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 317
19.3.2010 11:04:35   
mamina princeza
A cuj nije zadovoljna sto je zoves kad si ti slobodna..... ma vala ti je ta teta. Od koliko je inace radila pa joj je i to puno sto je moral au 8 da dodje. Ne znam poredim sa mojom tetom ona se polomi oko mog djettea koje puno trazi , dolazi malo prije osam i odlazi oko 4 , dobiva 350 +kupon.
Za toliko novca sigurno mozes naci neku bolju

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 318
19.3.2010 11:07:31   
M kao Mama
mama alma RR, enisa_sara, aazra, mamina princeza, Nadi, Mila_80, mamin sin, megi, Skvo RR, hannana

Mašala, odavno nije bilo ovoliko članica na jednoj temi

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 319
19.3.2010 11:08:34   
Anoniman
Radila je od 7:30 - 16:00
Još sad ispala i solucija, firma seli blizu nje i ja joj rekla da ću joj, dok još malo otopli, dovoditi user posted image  kod nje ali eto......
vesela, ne znam ni ja jesam li na bolovanju ili GO user posted image , ma dogovorit ću se s njima na poslu, nije mi to problem....
Krivo mi što je sve to tako ispalo, ne volim ja te situacije, sve se moglo mirno završiti. Ne paše mi - hvala lijepa - doviđenja!

Neposredna veza do poruke: 320
19.3.2010 11:09:22   
škorpija
Ništa pametnije, nisi mogla uraditi.

Vjeruj mi čim je prešla VAš prag shvatila je da je usr...., ali đaba joj. Toliko ima žena koje jedva čekaju da rade.

Sretno sa novom tetom.

slažem se  s almom, toliko ljudi nema posla, stalno otkazi, a gđa izvoljeva, naćićeš ti bolju sigurno

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 321
19.3.2010 11:13:03   
aazra
Moja teta cuva Bilala vec skoro cetiri mjeseca - da je bilo jednostavno, nije. Nije ni ona zadovoljna s platom (350KM) ali boze moj, u situaciji u kojoj jesmo i to je previse!
Imala sam problema s njom jer se ispocetka zalila da nista ne stize, cak smo mm i ja morali zuriti s posla da ona stigne na roditeljski svojoj djeci dok meni jedan dan nije pukao film i rekla sam joj ako joj se ne radi da to i kaze!
Od tada se mnogo toga promijenilo, ne spominje da nesto ne stize, zadovoljna je platom, sve funkcionira da kucnem u drvouser posted image
A mene vise ne opterecuje sa svojim obavezamauser posted image
Ja joj istina izadjem u susret, radno vrijeme joj je od 9 d0 5, ali mozda jednom u sedmici ostane s njim toliko, vikendi neradni, cak i cetvrtkom dolazi kasnije jer nama tad izlazi novina pa nam je radno vrijeme od 12user posted image .
Ja mislim da joj bolje ne moze bitiuser posted image

Jest da se ponekad zali zato sto moj BIlal ne spava bukvalno odrijema 15 minuta, ona ga izvede u park dva sata ostane sa njim dovede ga kuci konta uspavati ga, ma nema sanseuser posted image

Zato se mama fino naspava naveceuser posted image

Neposredna veza do poruke: 322
19.3.2010 11:16:44   
škorpija
joooj azra i ti novinar, moja teta mora raditi od pola 9 do pola 6 najmanje, vikndi neradni (iako ja radim ali m ne) i za to  ću joj plaćati 400 KM, nije puno, alo bogami meni sigurno više od trećine plate

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 323
19.3.2010 11:23:46   
iv@ncica
sutite  vi  bar  imate  tete  cuvalice..ovdje  naci  neku  koja  cuva  djecu  muka  ziva...ili  su  cure  koje  nemaju  nikakvo  iskustvo  i  nemaju  pijma s  djecom..a  one  bi  za  džeparca...ili  su  neke  mucne babe..ili  brate  neke  zivcane  sto  provjereno  nisu  nikom  pasale..svaka  ona  koja  je  dobra  radi  u  vrticima..ili  privatno  ili  je  zauzeta  unaprijed  5  godina  hehhehehe ;)))...a  nase  bake  sve  su  mlađe..zene  rade..vozikaju  se..piju  kave...uhh..tako  ce  mo  i  mi  u  vrtic..na  ljeto..sad  ce  mo  se  tumbati  malo

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 324
19.3.2010 11:24:56   
Nedi
enisa draga ja bih nju najurila odmah poslije onog pirea za sarmu od prošlog puta...ma daj molim te, ja bih cuvala necije djete za te pare, da ne radim objeručke bih prihvatila čuvanje djeteta, volim djecu i bilo bi mi zadovoljstvo i jos na to sve platica 350 km, meni dosta. U Zenici pogotovo ta cifra izgleda solidno.
Čuvam ti fige da pronađeš tetu kojom ćete i ti i user posted image biti zadovoljni.

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *