|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
18.2.2010 16:32:10   
tajcika
teacher75 jel se ovo odnosi na sve poslodavce i u institucijama i kod privatnika

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1626
18.2.2010 16:46:15   
teacher75
valjda se odnosi na sve

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1627
18.2.2010 18:01:15   
aya
IZVORNA PORUKA: MinaMM

IZVORNA PORUKA: Enic

e hvala ti puno blago tebi kad ti poslodavac isplacuje razliku palte ja sam pitala u svoj firmi i rekli mi da nista od toga nema nistauser posted image tako da vjerovatno cu se vratiti ranije na posao. Vidjet cu da li se moze raditi pola radnog vremena do godinu dana djetetu a primati puni iznos plate.

po zakonu ako ne iskoristis cijelih godinu dana porodiljskog imas pravo na skraceno radno vrieme dok ti bebi ne napuni godinu dana ali ti se nazalost to odbija od plate. i ja sam sa drzavnog nivoa, nemam platu samo od kantona, vracam se sa user posted image navrsenih 6 mjeseci na posao i vidjecu da radim samo pola radnog vremena.

Enic dobro razmisli o vracanju na posao pola radnog vremena, firma ce te placati onoliko koliko radis i na toliko sati ce ti placati i doprinose, ali ce ti Kanton prestati placati iznos koji sad primas.

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1628
19.2.2010 0:09:12   
Candy
ja sam se porosila 17.11. Muz je u roku od 7 dana nakon poroda povadio sve papire i prilozio, i kad sad nazvala da pitam kad ce isplata receno mi je da ce mi tek poceti placati krajem marta. Pravi bezobrazluk, ne dao dragi Bog da ovisim o njima, i ja i moje dijete bi bili gladni i bosiuser posted image
Da napomenem da sam iz Zenice

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 1629
19.2.2010 7:49:34   
Bojan Tomić
Poštovane Mame (i Tate:),

Zovem se Bojan Tomić i novinar sam na BHT-u, radim za emisiju Euroimpuls.
Tema koju radim ovih dana su upravo porodiljske naknade. Ukoliko neko od vas želi da javno istupi
evo mu prilike, pozivam vas da mi se javite na bojan.tomic@yahoo.com ili 061 035 580.
Svaka sugestija ili prijedlog su dobordošli.

Pozdrav, Bojan

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 1630
19.2.2010 16:34:46   
RICI
postovani bojane na vas e mail sam poslala dosta materijala vezanih za problem porodiljskih naknada dosta cete se nacitati ali se nadam da cete uspjeti u emisiji obraditi temu najbolje do sada, jer vase ostale kolege nisu uspjele, bilo je pokusaja ali  nije imalo odjeka u javnosti.
sretno

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

(odgovor članu Bojan Tomić)
Neposredna veza do poruke: 1631
19.2.2010 17:14:50   
debela mama
Molim Bojana samo da nam javi tačno vrijeme emitiranja emisije :) Ja sam takođe poslala mail sa pitanjima na koja još nismo dobili odgovore, nadam se da ćete ih naći za nas!

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 1632
22.2.2010 10:51:13   
Paoly
pozdrav! trudna sam 6 tjedana,imam dijagnosticiran anksiozno-depresivni poremećaj i još k tome dvorogu maternicu. što ako mi ginekolog predloži mirovanje? znam da bolovanje do 42 dana uplaćuje poslodavac,a kad se radi o komplikacijama u trudnoći?tad se valjda isplaćuje 100postotni iznos plaće po zakonu o  obveznom zdrav,os.ako isplaćuje zavod za zdrav.osiguranje zanima me vrše li se te uplate redovno u što sumnjam.živim u zapadnohercegovačkom k.znam da nije tema al ovo je najbliže gdje mogu pisati.hvala na odgovoru

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1633
23.2.2010 11:01:07   
Mamica24
Ženice, jel istina da po porodu sve porodilje prime 360 KM bez obzira da li su zaposlene ili ne. To je kao "Nagrada" za sve porodilje a kasnije se dobija ona nadoknada redovna.???

Danas sam nešto o tome načula u firmi a izgleda i da u oslobođenju nešto piše.

Živi dobar i častan život, tako da kad ostariš i pogledaš unazad moći ćeš da uživaš po drugi put. (L. i B. - naše neprocjenjivo blago)

(odgovor članu Paoly)
Neposredna veza do poruke: 1634
23.2.2010 11:09:05   
leona81
IZVORNA PORUKA: Candy

ja sam se porosila 17.11. Muz je u roku od 7 dana nakon poroda povadio sve papire i prilozio, i kad sad nazvala da pitam kad ce isplata receno mi je da ce mi tek poceti placati krajem marta. Pravi bezobrazluk, ne dao dragi Bog da ovisim o njima, i ja i moje dijete bi bili gladni i bosiuser posted image
Da napomenem da sam iz Zenice

ja sam rodila isti dan, u sarajevu, dobili smo vec 3 naknade i cekamo cetvrtu pocetkom marta...svasta...od kantona do kantona

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Candy)
Neposredna veza do poruke: 1635
23.2.2010 16:38:42   
tajcika
IZVORNA PORUKA: Paoly

pozdrav! trudna sam 6 tjedana,imam dijagnosticiran anksiozno-depresivni poremećaj i još k tome dvorogu maternicu. što ako mi ginekolog predloži mirovanje? znam da bolovanje do 42 dana uplaćuje poslodavac,a kad se radi o komplikacijama u trudnoći?tad se valjda isplaćuje 100postotni iznos plaće po zakonu o  obveznom zdrav,os.ako isplaćuje zavod za zdrav.osiguranje zanima me vrše li se te uplate redovno u što sumnjam.živim u zapadnohercegovačkom k.znam da nije tema al ovo je najbliže gdje mogu pisati.hvala na odgovoru

ne znam da li ti sta mogu pomoci sa ovim,ja sam na bolovanju radi rizicne trudnoce od 01.10.2009 i placu mi u 100% iznosu bez toplog obroka i karte za prevoz isplacuje firma,a evo saljem ti na sto sam se pozvala
Važan pravni savjet kod čuvanja trudnoće Da li ste znali da je Vaš poslodavac dužan da Vam za vrijeme čuvanja trudnoće isplaćuje 100% osnovice za naknadu, a to je regulisano Zakonom o zdravstvenom osiguranju (“Sl.novine FBiH”, br.30/97, 7/02 I 70/08) koji glasi:
Zakon o zdravstvenom osiguranju (“Sl.novine FBiH”, br.30/97, 7/02 I 70/08)

Član 47.
Naknada plaće određuje se u visini od najmanje 80% osnovice za naknadu s tim da ne može biti niža od iznosa minimalne plaće važeće za mjesec za koji se utvrđuje naknada.
Naknada plaće iznosi 100% od osnovice za naknadu:
1. za vrijeme privremene spriječenosti za rad zbog povrede na radu ili odoljenja od profesionalne bolesti,
2. za vrijeme privremene spriječenosti za rad zbog bolesti i komplikacija prouzrokovanih trudnoćom i porođajem,
3. za vrijeme privremene spriječenosti za rad zbog transplantacije živog tkiva i organa u korist druge osobe.
Visinu naknade plaće i najviši iznos naknade plaće koja se isplaćuje na teret kantonalnog zavoda osiguranja utvrđuje upravni odbor kantonalnog zavoda osiguranja

(odgovor članu Paoly)
Neposredna veza do poruke: 1636
24.2.2010 8:00:33   
Paoly
hvala puno!! :) i ja sam se mislila pozvat na isti članak al on u zadnjoj rečenici kaže:Visinu naknade plaće i najviši iznos naknade plaće koja se isplaćuje na teret kantonalnog zavoda osiguranja.  znači li to da isplaćuje iznos poslodavac a refundira se od zavoda? 

(odgovor članu tajcika)
Neposredna veza do poruke: 1637
7.3.2010 15:20:14   
Emica_sa
Žene drage kad će ove isplate???user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Paoly)
Neposredna veza do poruke: 1638
7.3.2010 15:28:32   
salmy
Trebalo bi ove sedmice,meni su rekli da je pocela isplata user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1639
8.3.2010 9:45:15   
merjem
jel neko vidio postara?

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1640
8.3.2010 9:46:27   
Atarka
Bilo bi super da nam za 8.mart dodje penzija da se pocastimo...

30.09.2009

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1641
8.3.2010 9:47:38   
anidla
ja ga cekam ko ozeblo sunce (bas kao i prosli mjesec)....

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1642
8.3.2010 9:51:31   
teacher75
moj postar je bezobrazan, mene obidje uvijek na kraju, tako da se ne nadam previse. prosli mjesec su poceli dijeliti u pon. a ja dosla na red tek u cet. user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1643
8.3.2010 9:52:02   
Atarka
Anidla, jesi li vec smislila na sto ces skrsiti penziju? user posted image user posted image user posted image  Ja imam spisak odavno user posted image user posted image  

30.09.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1644
8.3.2010 9:57:19   
merjem
hahah imam i spisak i spremna sam cim dodje akcija,cini mi se da je prosli mjesec bio 8 ne mogu da se sjetim a mozda su i puste zelje mozda je ipak bio 9

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1645
8.3.2010 10:00:04   
salmy
Mog postara zamjenili sa nekim user posted image user posted image user posted image user posted image gluho bilo! prosli mjesec dobila tek na kraju! kaze covjek da me nije nasao........hahahhahahahah joj postara cirkus!Tako da smo se prosli mjesec upoznali pa ocekujem ga ove hevteuser posted image user posted image user posted image user posted image a lovu sam vec potrosila!!

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 1646
9.3.2010 9:03:45   
Emica_sa
Žene drage ima li para,ima li iko ikakvu infouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1647
9.3.2010 9:19:48   
DM

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Žene drage ima li para,ima li iko ikakvu infouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prošlog je bila 08.user posted image
Ili su  sve žene tužne što ga nema,ili su se zadale u trošenje pa ih nema na RR?!user posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1648
9.3.2010 9:33:27   
anidla
IZVORNA PORUKA: Atarka

Anidla, jesi li vec smislila na sto ces skrsiti penziju? user posted image user posted image user posted image  Ja imam spisak odavno user posted image user posted image  

jesam, na rezije user posted image odkako smo auto kupili, moramo se  malo strpiti, jer sam i ja u velikom minusu pa platu ne diram user posted image ali i to ce proci do maja akBgda, e onda lagano ide stednja za more....

kad cemo se mi vidjeti vise? user posted image malo sam OT

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1649
9.3.2010 9:39:01   
Atarka
Zene, pa i prave penzije su kasnile, tek 6.3.pocela isplata, pa nije ni cudno sto nama kasne naknade.
Anidla, hajmo se dogovoriti za neku kaficu na pp ako hoces.user posted image

30.09.2009

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *