Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
IZVORNA PORUKA: lila25 mi smo dobili ehh kako sam mu se obradovala...Ilidza
ehh kako si tek mene obradovala eto i mog poštara onda sutra Elem žene moje drage na ovaj broj u kantonu možete provjeriti da li je novac otišao ka poštarima 775 600 Fini su i ljubazni
ipak se čiko poštar nije smrzo, mada je rekao da mu malo fali, jer je prava mazija vani, bar tako kaže..... donjeo nam je para 442 KM, čik se razljepota, paša i ja u kolica i idemo trošiti.pusa svima
meni je bio jučer, tačnije ostavio obavijet da je dolazio pa ja otišla do pošte danas.
vidim radujete se "penzijama"i ja ću uskoro biti jedna od vas. Ja još radim, ali da se pripremim polako. Stanujem u opštini Novi Grad Može li mi reći neko šta mi sve od papirologije treba za tu naknadu, kad se to predaje, šta ide firmi..... i imam li još neka prava? Ni moja firma ništa ne doplaćuje, tako da ću ja gledati da otvorim porodiljsko kad se porodim ako to mognem izvesti, jer imam i godišnjeg.
vidim radujete se "penzijama"i ja ću uskoro biti jedna od vas. Ja još radim, ali da se pripremim polako. Stanujem u opštini Novi Grad Može li mi reći neko šta mi sve od papirologije treba za tu naknadu, kad se to predaje, šta ide firmi..... i imam li još neka prava? Ni moja firma ništa ne doplaćuje, tako da ću ja gledati da otvorim porodiljsko kad se porodim ako to mognem izvesti, jer imam i godišnjeg.
Delfin, i ja sam također u istoj situaciji kao i ti. Jos radim i planiram pred porod uzeti godisnji odmor. Ni moja institucija nista ne doplaćuje za vrijeme porodiljskog :(. Ja sam na općini Ilidža pa ne znam je li treba ista papirologija za tvoju općinu pa najbolje ti je nazovi ih i pitaj. Valjda cemo moci otvoriti porodiljsko poslije poroda? Ja samo vodim trudnocu privatno, pa zla li iko da li to predstavlja problem za otvaranje porodiljskog?
Evo samo da javim da sam dobila tzv. 13tu naknadu od Grada Sarajeva 260 KM, eto otprilike 7 dana poslije posljednje naknade. Primala sam razliku plate od poslodavca tokom porodiljskog odsustva tako da to nema veze.
Objave: 4 Član od: 2.2.2010 Mjesto: Sarajevo Status: odsutan IZVORNA PORUKA: mimh
ćao, za sve one koje zanima, raspitala sam se i napokon dobila konkretan odgovor-DA sve žene koje imaju pravo na godišnji dakle 6 mjeseci neprekidnog staža imaju pravo i na porodiljsu nadoknadu, čija visina zavisi od visine prosječne plate za tih 6 mjeseci.
i to važi bez obzira što ti u međuvremenu istekne ugovor o radu, te isti ne bude produžen.
Cao mimh,
Samo da provjerim/potvrdim ukoliko imas i ovu informaciju: Da li se porodiljska naknada isplacuje na osnovu prosjecnih Federalnih placa u zadnjih 6 mjeseci, ili se isplacuje na osnovu porodiljinih (zeninih) prosjecnih placa u zadnjih 6 mjeseci???
To me jako zbunjuje, jer mi je poslodavac dao napismeno da ce mi Kanton (SA) placati 50% od prosjeka mojih placa, dok mi je rodica koja radi u dm-u isto KS rekla da su njoj isplacivali na osnovu Federalnog prosjeka te je tako dobivala 360-400 KM?
Unaprijed zahvalna ćao meni su rekli da ću imati pravo na porodiljsko u visini moje prosječne plate, za zadnjih šest mjeseci, s tim da ako je smanjivana, uzet će za prosjek tu umanjenu platu. eh sad obzirom da je u našoj državi sve moguće...... vidjet ćemo, jer znam da se visina razlikuje čak i od općine do općine, a da ne govorimo o kantonima.
Zna li neko kakva je situacija u Tz kantonu što se tiče tih naknada? Znači ako sam zaposlena na neodređeno duže od 6 mjeseci da li Kanton isplaćuje neku jednokratnu naknadu ili više mjeseci? Hvala
Evo imam pitanje, rijec je o mojoj prijateljici. Radila je u jednoj firmi na odredjeno, dva puta su joj produzivali ugovor. Kad je istekao ugovor, nakon toga je radila 1,5 mjesec jos bez produzetka. A onda je morala na bolovanje dvije sedmice, pa su joj onda bolovanje produzili jos dvije sedmice i tada je dobila otkaz. Prije bolovanja je rekla sefici da je trudna. Sta sada da radi? Sada je usla u 4 mjesec trudnoce? Hoce li imati kakvu porodiljsku naknadu i sta moze ostvariti? Molim vas ako moze neko da mi sto prije odgovori, moze i na pp. Hvala moje zeni, znam da me vi nikad niste iznevjerile.
na zalost u ovoj situaciji nista ne moze uciniti sto se tice naknade...zasto su je otpustili?meni to mirise zbog trudnoce...naravno,moze ih tuziti... ukoliko nadje novi posao odmah i bude radila do kraja trudnoce moci ce ostvariti pravo na naknadu,treba imati 6 mjeseci u kontinuitetu
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.