|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
9.3.2010 14:07:35   
anidla
Hrasno 442 KM user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1676
9.3.2010 15:18:47   
malena_t
IZVORNA PORUKA: lila25
mi smo dobili user posted image ehh kako sam mu se obradovala...Ilidza

ehh kako si tek mene obradovalauser posted image eto i mog poštara onda sutrauser posted image Elem žene moje drage na ovaj broj u kantonu možete provjeriti da li je novac otišao ka poštarima 775 600 user posted image Fini su i ljubazni user posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1677
9.3.2010 15:29:55   
lila25

IZVORNA PORUKA: Atarka

I mene interesuje tih 200KM od grada. Kako se to izganja i ko ima pravo na to?

i ja sam se raspitivala o tim parama ali kako meni rekose samo u cetiri opstine :(((((

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 1678
9.3.2010 17:54:16   
teacher75
bio danas i na grbavici-442km

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1679
9.3.2010 19:42:27   
Niina
Cika postar obradovao i mene  u opstini centar :))) veliko iznenadjenje 1083km!!! Doduse to je moja prva naknada, iako sam se u decembru porodila.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1680
10.3.2010 0:45:15   
leona81
i ja sam dobila svoju naknadicu 120 km centar

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1681
10.3.2010 0:58:30   
Schecherlemica
I mene je postar danas iznenadio...
Prva naknadica ,240 km za Januar i Februar...
Ma puno su nam dali user posted image user posted image user posted image

Aman, Sunce naseg Neba 21.12.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1682
10.3.2010 11:07:30   
Đenifer
uh nema ga još na Šip-u-Centar, da se nije smrznuo po ovom kijametu user posted image

(odgovor članu Schecherlemica)
Neposredna veza do poruke: 1683
10.3.2010 11:15:00   
anidla
IZVORNA PORUKA: Đenifer

uh nema ga još na Šip-u-Centar, da se nije smrznuo po ovom kijametu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1684
10.3.2010 11:55:53   
Đenifer
ipak se čiko poštar nije smrzo, mada je rekao da mu malo fali, jer je prava mazija vani, bar tako kaže..... donjeo nam je para 442 KM, čik se razljepota, paša i ja u kolica i idemo trošiti.pusa svimauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1685
10.3.2010 11:59:28   
Niina
IZVORNA PORUKA: Đenifer

Ja sam na shipu pa sam juce jos dobia svoju pemziju :)))

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1686
10.3.2010 12:07:46   
aya
prijavljujemo nestanak postara koji djeli naknade na Kromolju user posted image

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1687
10.3.2010 12:08:46   
shejla
ja vazda zadnja  user posted image

Stari Grad, ima li ga???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1688
10.3.2010 13:12:21   
aya
postar se (s)nasao user posted image

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 1689
10.3.2010 22:15:39   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Niina

Cika postar obradovao i mene  u opstini centar :))) veliko iznenadjenje 1083KM!!! Doduse to je moja prva naknada, iako sam se u decembru porodila.

Istooooooooooo... samo opstina Novi Grad user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 1690
10.3.2010 22:22:52   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: shejla

ja vazda zadnja  user posted image

Stari Grad, ima li ga???

meni je bio jučer, tačnije ostavio obavijet da je dolazio pa ja otišla do pošte danas.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 1691
11.3.2010 12:48:21   
delfin
vidim radujete se "penzijama"i ja ću uskoro biti jedna od vas.
Ja još radim, ali da se pripremim polako. Stanujem u opštini Novi Grad Može li mi reći neko šta mi sve od papirologije treba za tu naknadu, kad se to predaje, šta ide firmi..... i imam li još neka prava?
Ni moja firma ništa ne doplaćuje, tako da ću ja gledati da otvorim porodiljsko kad se porodim ako to mognem izvesti, jer imam i godišnjeg.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1692
11.3.2010 13:57:03   
Srecica_mala
IZVORNA PORUKA: delfin

vidim radujete se "penzijama"i ja ću uskoro biti jedna od vas.
Ja još radim, ali da se pripremim polako. Stanujem u opštini Novi Grad Može li mi reći neko šta mi sve od papirologije treba za tu naknadu, kad se to predaje, šta ide firmi..... i imam li još neka prava?
Ni moja firma ništa ne doplaćuje, tako da ću ja gledati da otvorim porodiljsko kad se porodim ako to mognem izvesti, jer imam i godišnjeg.

Delfin, i ja sam također u istoj situaciji kao i ti. Jos radim i planiram pred porod uzeti godisnji odmor. Ni moja institucija nista ne doplaćuje za vrijeme porodiljskog :(. Ja sam na općini Ilidža pa ne znam je li treba ista papirologija za tvoju općinu pa najbolje ti je nazovi ih i pitaj. Valjda cemo moci otvoriti porodiljsko poslije poroda? Ja samo vodim trudnocu privatno, pa zla li iko da li to predstavlja problem za otvaranje porodiljskog?

We proudly announce our gift from above, a little miracle to hold and love. S. we love you soooo much!!!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 1693
11.3.2010 17:25:30   
debela mama
Mislim da nema veze. Ja sam se porodila pa poslje muž predavao za porodiljsko-kad smo dobili otpusno pismo..niko tu ne pravi problem :) 

(odgovor članu Srecica_mala)
Neposredna veza do poruke: 1694
17.3.2010 11:17:19   
Dinkica
Evo samo da javim da sam dobila tzv. 13tu naknadu od Grada Sarajeva 260 KM, eto otprilike 7 dana poslije posljednje naknade. Primala sam razliku plate od poslodavca tokom porodiljskog odsustva tako da to nema veze. 

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu debela mama)
Neposredna veza do poruke: 1695
18.3.2010 13:41:54   
mimh
dubravka01

Objave: 4
Član od: 2.2.2010
Mjesto: Sarajevo
Status: odsutan IZVORNA PORUKA: mimh

ćao, za sve one koje zanima, raspitala sam se i napokon dobila konkretan odgovor-DA sve žene koje imaju pravo na godišnji dakle 6 mjeseci neprekidnog staža imaju pravo i na porodiljsu nadoknadu, čija visina zavisi od visine prosječne plate za tih 6 mjeseci.

i to važi bez obzira što ti u međuvremenu istekne ugovor o radu, te isti ne bude produžen.

Cao mimh,

Samo da provjerim/potvrdim ukoliko imas i ovu informaciju:
Da li se porodiljska naknada isplacuje na osnovu prosjecnih Federalnih placa u zadnjih 6 mjeseci,
ili se isplacuje na osnovu porodiljinih (zeninih) prosjecnih placa u zadnjih 6 mjeseci???

To me jako zbunjuje, jer mi je poslodavac dao napismeno da ce mi Kanton (SA) placati 50% od prosjeka mojih placa, dok mi je rodica koja radi u dm-u isto KS rekla da su njoj isplacivali na osnovu Federalnog prosjeka te je tako dobivala 360-400 KM?

Unaprijed zahvalna
ćao
meni su rekli da ću imati pravo na porodiljsko u visini moje prosječne plate, za zadnjih šest mjeseci, s tim da ako je smanjivana, uzet će za prosjek tu umanjenu platu. eh sad obzirom da je u našoj državi sve moguće...... vidjet ćemo, jer znam da se visina razlikuje čak i od općine do općine, a da ne govorimo o kantonima.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 1696
19.3.2010 8:10:24   
w.pooh
Zna li neko kakva je situacija u Tz kantonu što se tiče tih naknada? Znači ako sam zaposlena na neodređeno duže od 6 mjeseci da li Kanton isplaćuje neku jednokratnu naknadu ili više mjeseci? Hvala

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu mimh)
Neposredna veza do poruke: 1697
24.3.2010 13:15:17   
Lanaa
zene drage zna li neko dokle je stigla porodiljska naknada u Unsko-sanskom kantonnu?
Porodila sam se u novembru, jos ni jednu naknadu nisam dobila

12.11.09. rodio se naš sin Tarik...

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1698
28.3.2010 21:06:21   
idana_85
Evo imam pitanje, rijec je o mojoj prijateljici.
Radila je u jednoj firmi na odredjeno, dva puta su joj produzivali ugovor. Kad je istekao ugovor, nakon toga je radila 1,5 mjesec jos bez produzetka. A onda je morala na bolovanje dvije sedmice, pa su joj onda bolovanje produzili jos dvije sedmice i tada je dobila otkaz. Prije bolovanja je rekla sefici da je trudna. Sta sada da radi? Sada je usla u 4 mjesec trudnoce? Hoce li imati kakvu porodiljsku naknadu i sta moze ostvariti? Molim vas ako moze neko da mi sto prije odgovori, moze i na pp.
Hvala moje zeni, znam da me vi nikad niste iznevjerile.

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna veza do poruke: 1699
28.3.2010 21:29:25   
lilith
na zalost u ovoj situaciji nista ne moze uciniti sto se tice naknade...zasto su je otpustili?meni to mirise zbog trudnoce...naravno,moze ih tuziti...
ukoliko nadje novi posao odmah i bude radila do kraja trudnoce moci ce ostvariti pravo na naknadu,treba imati 6 mjeseci u kontinuitetu

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *