Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ono sto je bitno kod toplomjera za uho je pravilno koristenje, tj. pazljivo procitajte upute, valja znati naciljati Mi ga koristimo, a prednost mu je sto za 3 s izmjeri temperaturu a ako vidite da nije dobro izmjerio tj. da vi niste dobro naciljali, ponovite Tako barem mi radimo.
Evo moja A.uz kasalj sinoc dobila i temp.a posto je vikend odvedem je jutros u hitnu da je poslusa dr.i naravno odmah nam dala antibiotik.Sad se borimo s temperaturom i kasljem i ulazimo u garant jednu dugu noc.Stavljam joj obloge temp.spadne ali se i vrati poslije nekih sat i po.
E baš mi je žao miša mu...evo i moja malena počela da kašljuca danas nije mogla ni spavat...nema temperature al ja sam već u šoku da me hitna večeras doziva...¸
I mi imamo i mogu ti reći da je super stvar! Luka ne da da se mjeri ispod pazuha, a o rektalnom mjerenju da ne govorim.. Ja sam ga ljetos prije mora kupila i prezadovoljna sam. Izmjeri turicu za par sekundi, i što je najvažnije, Luka mi ne brani..
I mi smo prezadovoljni. Mozda varira pola stepena gore- dole...ali to je nista. Kod nas je mjerenje obicnim top. nemoguca misija.
Dinaa,Hanady nadam se da ce curice biti bolje i da ce tura brzo proci i kasalj prestati ,Evo jedan veliki za brz oporavak,ako mogu sta pomoci kakvim savjetom javite se,znate da sam ja sa Ajnom svasta predeverala
Mi smo Emila 2 puta vodili kod doktora. Drugi put smo ga odveli jer smo mislili da ima upalu uha jer se stalno hvatao za lijevo uho, kad mu pritisnemo uho place. Medjutim doktor kaze da je uho ok, urade mu nalaze krvi i vide da se radi o virusu, blaga upala grla. Simptomi: nos curi 10 dana pa kasalj i malo temperature.
Mojoj curici ne curi nosic uopste samo kaslje i ima temperaturu,a antibiotik smo dobili bez da su joj radili nalaze.Znam ako bude virusno nece djelovati sad nam ostaje da cekamo.Malo joj je spala temp.ja sam je izmasirala po ledjima i ispod pazuha sa vlaznom pelenom to sam ovdje negdje na forumu procitala,jos stavila obloge i eno je spava.
pomozite... Sara mi ima temperaturu sinoc je bila samo malo topla a jutros oko 5 gori ja htijela da izmjerim i dosao toplomjer do 38.6 a ona izvadi, ne da da joj izmjerim ...poslije 5 minuta ponovo pokusam i bila je 38.5 stavila sam cepic i za pola sata je prosla... ali evo sad opet malo vruca a ne da pribliziti toplomjer, nervozna je...ili ako ga stavim vrti se dok ne izvadi i nikako ne uspjevam izmjeriti...
cepic smijem svako 6 h tako da slijedeci tek u pola 12, sta cu ako se jos poveca cime bi pokusala skinuti
da napomenem da je juce imala proljev, ali dala sam joj da jede banane i caj sipak tako da je prestao, sad ima normalnu stolicu, i pored temperatire nista vise....nisam sigurna da li je od zubica vec ima 4, da li je moguce da je uzrok ovakve temperature(znaci samo temperature, bez ikakvih drugih simptoma-kaslja , curenja nosica i sl.) nesto drugo
dina stvarno ne znam šta da ti napišem nisam bila u toj situaciji možda nisi trebala davati čepić (on je kod mene zadnja opcija) možda si trebala sirup al hajd sad...a možda da pokušaš sa tuširanjem ako joj se temperatura poveća prije nego što opet budeš mogla dati lijek bebici želim da što prije ozdravi
Zaboravih te upitati kako si mjerila temperaturu? I nikad nemoj skidati temperaturu ako je ispod 38.5
pa ne znam moja jetrva, koja je inace meicinska sestra kaze da cepic uopste nije stetan jer se ne uzima oralno, ona mi cak govori da mogu slobodno za 4 sata opet staviti, ali ja ne bi tako brzo , a i iskreno nemam nista drugo od lijekova , koji sirup uopce smijem, ona ima 9 mjeseci... mozda da je odnesem doktoru
dina stvarno ne znam šta da ti napišem nisam bila u toj situaciji možda nisi trebala davati čepić (on je kod mene zadnja opcija) možda si trebala sirup al hajd sad...a možda da pokušaš sa tuširanjem ako joj se temperatura poveća prije nego što opet budeš mogla dati lijek bebici želim da što prije ozdravi
Zaboravih te upitati kako si mjerila temperaturu? I nikad nemoj skidati temperaturu ako je ispod 38.5
vjeruj da nisam ni vidjela drugi dio poruke mjerila sam toplomjerom ispod pazuha, a ja se bas bojim temerarure, znam da moze biti opasna za bebe
dina pokusaj da joj izmjeris u guzu ako neda pod pazuh..meni je Alona jedan put za ovih 21 mjesec imala tako visoku turicu mislim da je bilo od zubica tad su nam rasle cetvorke ali nisam joj stavljala cepice vec joj malo na nogice namazala ulja i preko senf pa obula carapice...za 20 minuta je spala i nije se vracala iako sam joj davala samo sirup uz to.. nadam se da ce tvoja Sara biti dobro..
pa ne znam moja jetrva, koja je inace meicinska sestra kaze da cepic uopste nije stetan jer se ne uzima oralno, ona mi cak govori da mogu slobodno za 4 sata opet staviti, ali ja ne bi tako brzo , a i iskreno nemam nista drugo od lijekova , koji sirup uopce smijem, ona ima 9 mjeseci... mozda da je odnesem doktoru
paracetamol za bebe onaj od jagode
paracetamol za bebe onaj od jagode
a da li bi ga trebala kupiti na lijecnicki recept,i koliko cesto njeg smijem dati
Možeš slobodno Paracetamol i izmjeri joj poslije rektalno, ako ne prelazi 38,5 nije opasno...a ja sam uvijek za opciju čepić čuvati za noć jer je noć gora što se tiče temperature..mislim da nemaš potrebe da je još vodiš doktoru, ako je imala i proljev moguće je da su zubići
nije to za uzbunu niti za čepiće ..sirup dajes svakih 6 sati a nije bas neukusan samo polako bice Sara dobro ali se potrudi da popije sirup onoliko koliko treba jer ja sam imala muke sa tim ali joj cuvam i ruke i glavu dok popije malo stisnes obrašćiće i popice
Možeš slobodno Paracetamol i izmjeri joj poslije rektalno, ako ne prelazi 38,5 nije opasno...a ja sam uvijek za opciju čepić čuvati za noć jer je noć gora što se tiče temperature..mislim da nemaš potrebe da je još vodiš doktoru, ako je imala i proljev moguće je da su zubići
ne treba ti recept za taj sirup
Kod nas se ne preporucuje cepic ako temperatura nije oko 40 , razgolisi djete malo je istusiraj hladnom vodom, ako ni to nepomogne odvedes je doktoru, bice i tebi lakse, a i ako joj dadne sta bice super Nadam se da ce to brzo akobogda proci i da temperature nece ni biti.
ne treba ti recept za taj sirup
Kod nas se ne preporucuje cepic ako temperatura nije oko 40 , razgolisi djete malo je istusiraj mlakom vodom, ako ni to nepomogne odvedes je doktoru, bice i tebi lakse, a i ako joj dadne sta bice super Nadam se da ce to brzo akobogda proci i da temperature nece ni biti.
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.