|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
12.3.2010 8:57:55   
mamina princeza
Evo nazalost i nas naovoj temi. Dugo nismo imali temperaturu i eto sinoc se pojavi. Prekjuce je moja curica dobila vakicnu ( revakcinacija koje redovno ide poslije 18 mjeseca) pa sam mislil da je i to. Mada se unam u dZ rekli da ne ide temperatura od ove al hajd ti sad znaj.

Trice joj rastu vec vise od mjesec samo sto ne izbiju al nikako. vise sam sama sebi dosadna s tim tricama pa necu njima nista da prepisujem.

sumnjam na upalu grla jer tome je sklona. Taman je mogla pokupiti kad smo isli u DZ. Oko jedanaest je vodim doktoru.

Temp je sinoc bila 38 nije previsoka al eto opet da covjek nema mira. Jutros je manja. Sinoc sam joj dala paracetamol i bilo je bolje.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 301
12.3.2010 9:04:05   
mamana
Može biti temperatura od te vakcine i moja curica je imala,ne od one što je primila, več od one što popije. I ja kad sam ih zvala da pitam može li se pojaviti od vakcine oni su tvrdili da ne može, več da je neki virus. Trajala je jedan dan i povukla se, što znači da je bila od vakcine.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 302
12.3.2010 9:10:15   
mamina princeza
Hvala ti draga utjesi me.....bolje bi bilo da je to nego neka upala.
Opet ova moja nema skoro nikad temp bezveze - ima ala je i prije ko mala reakciju na vakcinu i temp jos jednom kad je imala trodnevnu groznicu i nije vise ...Zato mi je ta temperatura vala.....

I vama se javila drugi dan? I to me bunilo jer kad je bila mala s onim vakcinama do 6 mjeseci javila se temperatura isti dan kad je i vakcina primljena.

Oticecemo samo da joj pogleda grlo da budem mirna, ide i vikend da je ne bih morala voditi  u hirnu ili nesto bolje da provjerimo.

Hvala na info !!! user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 303
12.3.2010 9:17:46   
mamana
Mi smo poslije svake vakcine imali temperaturu, a inače nikad osim toga nije imala temperaturu, tako da sam sigurna da je to bilo od vakcine.Zato sam ja čim dođemo kuću njoj deavala paracetamol i dok on djeluje nije se pojavljivala, a čim prestane djelovati pojavi se temperatura.To traje taj dan kad je primila vakcinu i sutra.

Neposredna veza do poruke: 304
12.3.2010 10:24:02   
new mama
Mamina princeza zao mi je lutkiceuser posted image nadam se da ce brzo biti bolje,a moguce je da je od vakcine ako nema drugih simptoma,ali ipak ti nju odvedi dr. da je pogleda za svaki slucaj jer ide vikend,pusa od nas dvije za brz oporavakuser posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 305
12.3.2010 13:02:42   
mamina princeza
Sva sreca pa sam je odvela jer ima jacu upalu grla. Tem p vise nema taman da se ja zavarm a preko vikenda bi vjerovatno buknulo sve.....

Nije od vakcine al smo sigurno neki virus ili sta vec pokupili u DZ jer nigdje drugo nije isal. I mi ulazimo u DZ a izlaze dvije curice sto su isti dan prije nas primile vakcinu - i one prehladjene .... Uh cim odes u DZ nesto drugo te uhvati. Samos e nadam da cemo veceras proci bez temperature i da necemo uskoro izvjestavati na ovoj temi

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 306
12.3.2010 14:19:36   
mamana
Baš mi je žao. Šta su joj dali da pije, koji sirup?

Neposredna veza do poruke: 307
12.3.2010 16:25:15   
juni
I moj Emil ima 3 dana temperaturu, sve isti simptomi kao i prije mjesec dana kad je imao virusnu upalu grla pa ga zbog toga nisam vodila doktoru.
Mamina princeza, sta su vam dali da pije i kako je sad? Emil trenutno ima 38 temperaturu. Sta se radi ako vikendom moram odvesti dijete u doktora. Jel se ide u hitnu pa nas oni upute negdje ili ...?

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 308
12.3.2010 16:31:29   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: juni

I moj Emil ima 3 dana temperaturu, sve isti simptomi kao i prije mjesec dana kad je imao virusnu upalu grla pa ga zbog toga nisam vodila doktoru.
Mamina princeza, sta su vam dali da pije i kako je sad? Emil trenutno ima 38 temperaturu. Sta se radi ako vikendom moram odvesti dijete u doktora. Jel se ide u hitnu pa nas oni upute negdje ili ...?

imas na otoku klinika radi i vikendom dezurni doktori subotom do 20h a nedjeljom do 18h,

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 309
13.3.2010 14:14:32   
juni
Mi smo sinoc Emila vodili u doktora, nisam mogla biti u neizvjesnosti. Uglavnom nista strasno, upala grla, radili mu nalaz krvi, leukociti blago poviseni 11,5. Pedijatrica kaze da su na granici pa ukoliko danas bude imao visoku temperaturu da mu damo turu antibiotika, ali ni ona nije sigurna jer je ni tamo ni vamo. Nocas nija imao temperaturu, tek maloprije 37.3 i sad nema. Vesel je i razigran, pa se nadam da smo zavrsili sa visokom temepraturom i naravno da cemo izbjeci antibiotike.

EMIL,7.9.2008.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 310
10.4.2010 23:17:36   
tresnjicaaa
Eh ovako. Prije pet noci ajna je dobila temperaturu, koja je maksimalno isla do 38 sa 2. Stavila joj cepic u toku noci i tem spala. Sutradan se povecala oko pola 2 popodne i tada joj dala paracetamol. Otisli kod doktorice koja cim je pogleala rekla crveno grlo antibiotik. Mi dosli kuci temperatura 37 sa 4. I hajd kao cekamo jutro ako ne bude imala temp u toku noci razmislicemo o antibiotiku. Ujutro nema temperature ali zato se nazire prvi zubic. Zaboravih reci da je ajni 13 mjeseci i da jos nismo dobili ni jedan zzub. I tako cijeli dan bez temperature nismo ni uklljucili antibiotik, ali zato navecer opet temp, maksimalna 37 sa 7 i pred zoru spadne. I evo veceras peta noc kako je isto stanje. Po danu nema temp, po noci ima. Jutros sam pocela da joj dajem antibiotik, jer stvarno ne znam vise sta da radim sa njom. Imam osjecaj da je od zubica ali ne razumijem zasto vise ne prestaje ta temperatura. Ja nisam ljubitelj antibiotika i gledam da ih izbjegnem ali nisma smjela vise da cekam. Ne znam sta da radim. Do sada je popila dva puta antibiotik, jer je na svako 12 sati, pa se nadam da ce poceti da djeluje i da nece vise biti temp. Da li je neko imao iskustva sa ovim nocnim temeraturama?

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 311
10.4.2010 23:21:19   
Hanady RR
vrlo lako je moguće da je temperatura uzokovana rastom zubića...samo pazi i ras zubića vrlo bzo mjenja kliničku sliku grla što znači da je grlo crvenije ( iako je teško kod beba odgonetnuti po boji grla dali je upala u pitanju) ali svakako jače crvenilo znači da je izritirano grlo i da je došlo do uplae. Intenzitet te upale nadovezuje se na temperaturu nastalu od rasta zubića. moja malena je imala tem. 38.5 kad joj je prvi zub izlazio...ludnica. e sad antibiotik daj ipak upla je upala, sa rastom zubića i imunitet je slabiji nemoj da joj siđe upala na pluća. djelovanje antibiotika je nakon treće doze pa strpi te se.

sretno

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 312
10.4.2010 23:23:43   
maja78 RR
nocne temeprature su normalne i kod odraslih, uvijek se spusti preko dana a po noci skace
Obzirom da si joj pocela davati antibiotik daji ga do kraja, mada je vrlo moguce da je to njoj od zuba, i kazes nemate ni jednog ocekivati je da ce vise njih buknuti i probiti od jednom (u kratkom vremenskom periodu) i to bi trebalo izazvati temperaturu (nije obavezno)
Kod mog bebija isto slabo rastu pa su u sedam dana niklo 5 i jako je kmezav i blago topao ali znam da je od zuba
nemoj se brinuti, ije to visoka temperatura, ali je kontrolisi

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Neposredna veza do poruke: 313
10.4.2010 23:25:37   
tresnjicaaa
Ma antibiotik sam dala. Sad me samo strah da nismo zakasnili. Svi mi kazu da ne moze da bude neka ozbiljna upalaako u toku dana nema temerature. Kao kad je upala onda je upala uvijek nije samo po noci. Ne kontam. Samo nek prodje vise. Ja licno mislim da su zubi u pitanju ali 5 noci. To mi malo puno djeluje. Nisam pametna uposte.

Namik 23.01.2006.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 314
10.4.2010 23:27:28   
Hanady RR
temperatura kod sve bolesne djece a i odraslih u večernjim satima se podiže. često puta djeca danju nemaju temperaturu kad su bolesna a onda iza 6-7 navečer polako se podigne. nemoj brinuti, antibiotik popijte i niste zakasnili...teška stanja bolesti i upala temepartura je stalna od jutra do maraka.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 315
10.4.2010 23:29:50   
tresnjicaaa
Hanadi hvala ti puno. Nadam se da ce bitri dobro, a sa antibiotikom idemo do kraja naravno. 

Namik 23.01.2006.

Neposredna veza do poruke: 316
11.4.2010 9:08:40   
tresnjicaaa
Evo sinoc opet tempe do 37 sa 5. Oko zore sama spala skroz, sad je nemamo hvala bogu. 

Namik 23.01.2006.

Neposredna veza do poruke: 317
11.4.2010 12:33:03   
tresnjicaaa
Ne znam sta da radim? Da li da je vodim opet doktoru. Popila je tri puta antibiotik, znaci 24 sata je na njemu. Zub je vise vani. DA li da vidim hoce li imati i veceras temp ili da je vodim danas opet doktoru?

Namik 23.01.2006.

Neposredna veza do poruke: 318
11.4.2010 15:39:37   
Hanady RR
sačekaj još večeras i tako je nedljea...ako sutra bude isto stanje odvedi djete i uradi nalaze. ne brini nalaze možete uraditi i pod antibiotikom...imaju enzimi koji izdavaju antibiotike iz krvi da bi se dobili pravi nalazi. mada sam sigurna da neće biti potrebe za pormjenom terapije ali za svoj mir uradi tako i ipak su pedijatri tu za nas i našu djecu zar ne.
sretno.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 319
20.4.2010 22:54:54   
niki83
mi smo veceras prvi put dobile povisenu temperaturu..mjerila sam ispod pazuha 38,1..nikakvih drugih simptoma nema, jos jutros bili na redovnoj kontroli i dr naravno pregledala i grlo, sve ok, dozvolila da primimo vakcinu ali nismo uspjeli (iz drugog razloga)..dala sam joj panadol baby i sad mjerili spala je na 37,3...moze li se ovakva temperatura pripisati zubicima? jos nemamo ni jedan, a zadnjih dana jeste nervozna i sve stavlja usta, grize, ujeda...ili da je sutra lijepo vodimo opet doktoruuser posted image nisam pametna

N&N

Neposredna veza do poruke: 320
20.4.2010 23:00:14   
acudesa
može od zubića biti tolika temp

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 321
20.4.2010 23:05:10   
maja78 RR
moze biti od zubica
doktori kazu da se ne dovodi dijete ako nema visu temperaturu od 38,5 i da se do tada ni ne treba skidati, te ako nema uzastopno tri dana temperaturu da se takodje ne dovodi

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 322
20.4.2010 23:11:01   
Medić*
slazem se da moze biti od zubica i da nema potrebe da idete doktoru jedino ako nema nekih popratnih simptoma tipa proljeva i povracanja. moj maleni 18 mj tri veceri uzastopno ima temp ali samo preko noci, malo oblogica i panadol i proslo ga, jutros vidim osip po ledjima i stomaku, cujem kazu neka trodnevna groznica koju djeca dobiju od 6 mj do 2 god jednom, pa eto sacekaj tri dana ako temp ne pocne padati ili se ne smanjuje i prestaje tada idite ljekaru, ali mislim da su ipak zubici u pitanju user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 323
21.4.2010 10:08:00   
niki83
hvala vam mame na odgovorima..ja sam bas zbnjena, ponavljam prvi put se susrecemo s povisenom temp...evo noc je iza nas, temp se polahko snizavala u toku noci, vejrovatno od panadola do 36,7 evo i sad je tolika.. jos uvijek nema nikakvih drugih simptoma, ne kaslje, ne kise, nosic ne curi, nema ni proliv..samo je kenkavauser posted image ...ma da barem znam da su zubici, bilo bi mi lakse, ali eto gledala sam joj desni i bas nikakvu promjenu ne vidim

N&N

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 324
21.4.2010 10:09:12   
Skvo RR
Meni je pedijatrica rekla da tura od zubica moze biti samo jedan dan, maksimalno do 38 stepeni...

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *