Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Juni, ako je kasalj produktivan mozda je bolje da mu ne dajes sljez. Mislim da je bolja majcina dusica jer ona potice iskasljavanje. A sljez smiruje kasalj i onda nece nista iskasljavati. On smiruje suhi kašalj i promuklost. Osim ako mislis da nema sta da iskaslje.
Majčina dušica je, poput timijana ljekovita biljka za rastvaranje i lakše izlučivanje sluzi, a ima i jaku moć dezinfekcije pa je veoma prikladna kod prekomjerne sluzi u organima za disanje, kašlja, hripavca...
A mozes mu ukljuciti Prospan, ne moze mu skoditi, onda mozda ne trebas davati ni jedan od cajeva... mOzda kamilicu ili tako nesto... Zao mi je sto je prehladjen, ali bar znas sta je...
Asja je danas bolje, temperatura je sada 36°! Nigdje veze... Prvo previsoka, pa sada preniska... A i strasano se ojela. Izgleda kao opekotina, a ne ojed. Uzasno izgleda. Cijela koka je crvena, i dio guze. Sutra trebamo opet dati urin na analizu, nadam se da ce nalaz biti puuuuno bolji....
Pusice ozdravilice djecici
nema proliv,jutros je imo ok stolicu!idem ja njega odvest dr,jer sad mi je povraio u mlazu sve,imam osjecaj sve sto je jutros pojeo!cekam svekija da vidi hoce li doci,mm ga zvao a nema ga kuci,ako nista idem ja sama! ne mogu cekat noc
Draga Adana, meni se u pocetku cinilo da je produktivni medjutim sad mi se cini da je suhi kasalj. Ma ne znam vise ni sama. Citav dan kaslje (drugi dan), zao mi ga, dajem mu prospan i sljez ali nikakvog pomaka ne vidim. Drago mi je za djevojcicu sto nema temperaturu.
Draga Adana, meni se u pocetku cinilo da je produktivni medjutim sad mi se cini da je suhi kasalj. Ma ne znam vise ni sama. Citav dan kaslje (drugi dan), zao mi ga, dajem mu prospan i sljez ali nikakvog pomaka ne vidim. Drago mi je za djevojcicu sto nema temperaturu.
juni ne znam jesi li pokušala...a ja sam možda malo i dosadna ...ali imaš na temi začepljen nosuć i kašalj savjeta more...među njima je i recept za čaj od luka i jabuke i sirup od lovora i smeđeg šečera....pokušaj sa ovim...ja prospan i šljez nisma kupila ima godina i pol a mlađa mi je čak bila osjetljiva na bronhitis...ovo joj je najbolji lijek...a sad čim vidim da jedna kašljuca ili nosić curi uvodim im čaj i ovaj sirup...nismo dugo bile kod doktora
juni ne znam jesi li pokušala...a ja sam možda malo i dosadna ...ali imaš na temi začepljen nosuć i kašalj savjeta more...među njima je i recept za čaj od luka i jabuke i sirup od lovora i smeđeg šečera....pokušaj sa ovim...ja prospan i šljez nisma kupila ima godina i pol a mlađa mi je čak bila osjetljiva na bronhitis...ovo joj je najbolji lijek...a sad čim vidim da jedna kašljuca ili nosić curi uvodim im čaj i ovaj sirup...nismo dugo bile kod doktora
Hanady, od kad se smije dati ovaj caj i sirup (mislim na starost djeteta)? mojoj bas sad curi nosic i kise i 3 noci vec ne spavamo dobro
Trnoruzice, izvlacenje sekreta je nemoguca misija, cak ne pomaze ni babyvac, a ne znam mislila sam da joj luk i jabuka ne moze skoditi, i tako joj dajem neke cajeve (kamilica, nana, kompot od jabuke i kruske...)
sekret koji je unutra silazi na pluća i nakon nekog vremena slinjenja ako se ne izvuče doći će do kašlja ...ovaj čaj je savršen sa topljenje sekreta koji silazi i djete ga izbaci stolicom....nemože škoditi nikako. a sirup uvedi u slučaju da se hroptanje ili kašalj jave.
A nije taj caj za to. Taj caj joj je za iskasljavanje (od luka i jabuke). A ako ne kaslje, samo ce iziritirati grlo. Zaista iz najbolje namjere ovo govorim Ako ces poslusati moj savjet, ne znam da li je vec pocela da jede, ali puno domacih supica, od piletine, telece koljenice, voca i povrca, i bice curica dobro
ovaj čaj nije za iskašljavanje nego za ibacivanje sekreta...on kašalj smiri, sekert u slučaju bronhitisa izbaci djete povraćanjem ili na stolicu...
on djete čisti od sekreta koji dovodi do upale bronhija....
a nosić moraš čistiti...nakapaj fiziološku otopinu pa onda pokušaj bebivakom...higijena nosa vrlo je bitna.
Hej Hanady mila, hajde molim te napisi ovdje taj recept za caj od luka i jabuke. Nasla sam recept tvoj za sirup od lovora. Pisala sam na temi laringitis pa bi li molim te mogla pogledati pa me posavjetovati. Hvaaala
Draga Hanady, davno sam ja tvoje recepte kopirala i spasila Pravila sam mu caj od luka i jabuke, dodam malo soka od narance i meda, i popije. Sad mu je prestao kasalj ali se cuje hroptanje, kao da bi sad imao slajma za izbaciti. Jel sad ide sirup od lovora? Cistim mu redovno nosic. Hvala na savjetima! Cmok
iza imaš još nekih obajšnjennja u postovima a ko ti budu potrebni jer sam drugima odgovarala na pitanja. za sve ostalo tu sam drage moje...drago mi je da vam mogu pomoći
idem na temu laringitis
Joj,moja Hana je danas dobila turu nisam je vodila dr.ne idem nikad prvi dan,dok ne vidim kako će dalje biti,a na veče se onda kajem!Eno je spava,sad joj mjerila 39.1,a čepić joj stavila oko 21h,ne znam ili su čepići loši,ili je neka čudna temp.Pošto nisam imala čepića kada sam primjetila turu,poslala muža u apoteku,oni mu dali Efferalgan dal je neko koristio?Ja koristim inače lupocet,čini mi se da nešto ne djeluju,stavila joj oko 17h i oko 21h još nije bila spala tura,pa sam opet stavila i evo i sad ima...jooooj,baš me to ubi!Inače curi joj od danas i na nos i kiše,i to je sve,ko bi ga znao šta joj je...stavila sam joj obloge na noge...valjda će pomoći ikoliko!
Gračanka...te čepiće nisma koristila... ako tura nikako od 17,00 h nije spala ispod 39 trebaš je porbuditi i istuširati djete i raskomo ti je. Očito je virusno...može biti da je od cuernja nosića i agrlo upaljeno... ali ako je tako dugo u visokoj turi nemoj da spava...djetetu skidaj temperaturu.
...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:) Odjednom je sve dobilo boje...
Mojoj djeci lupocet cepici nikad nisu mogli sniziti temp vecu od 38.5 i odustala sam od njih kod tako visokie temp.kao sto je kod tvoje djevojcice.Meni je pedijatrica rekla istusirati dijete,a ako temp i dalje ne bude spadala jednu trecinu voltaren cepica,ali samo kod temperature 39 i vise.
I dalje isto 39.1. probudila sam je Zaboravila sam spomenuti vezano za čepiće.oba puta kada sam ih satvila možda nakon 5 min Hana je imala vjetrove,i vidjela sam na gaćicama masne flekice od čepića,pa možda zbog toga ne djeluju?Dal da joj opet stavim?Ali to je onda već treći od 17h...joj nemam pojma šta da radim!Molim za savjet vas iskusnije mame!
Mila istuširaj je... ja za te čepiće ne znma...možda da muž ode o lupocet ili voltaren čepiće ( njoj je prošla godina može i njih) raskomoti je i nemoj je uz sebe držati... imaš li sirup...Dalsy ili Panadol babay daj joj....
ako ne skineš turu u roku od sat vremena ja bih išla u hitnu...mala je ona 15 mjeseci je njoj....ako je upala grla može tako dugo da stoji visoka temperatura...možda je i angina ko zna....
čekam da se javiš nakon tretmana tuširanjem i pormijenite lijek daj ili druge čepiće ili sirup...