Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Pravo mi je zao ljepotce sto je toliko pate. Nemoj se puno sekirati Nerma. Ne bi trebalo da ima poslejdice. I ja sma kao beba imala upalu pluca i nemam nikakvih posljedica. Kada joj prodje temp ako zelis donijecu ti mednu krpicu iz drednje bosne da joj ta pluca ocisti. Moja Hana je imala bronhitis i smao joj je to pomoglo. Mislim da sam ti to cak i spominjala. Cuvaj je puno i ljubim vas obje i samo sabur bice to sve uredu.
new mama ne brini posljedica sigurno nece biti,moja meri je imala upalu pluca sa obje strane i jos nekih komplikacija i na srecu sve se dobro zavrsilo.mi smo bili u bolnici 17 dana i jos poslije pili pancef 15.dana.ne brini sve ce to biti ok.pusa za djevojcicu da sto prije ozdravi
E dušica mala... Kažu da je dobar kozji loj kao obloga, pa pokušaj naći, znam da su govorili i da je dobro po komadić jesti, gadno je ali....Samo ne znam da li je mala za to.
jeste kazu da je koziji loj super pokusaj naci kod nekog kobi mogao imati .... i najbolje je kad se jede mada nekad izaziva pvracanje al neka nije ni to lose.... a vala... uh kako nju to uhvati tako, nisam upratila da je imala nikakv drugi simtom prije te visoke temperature.. kaslje puno? stavrno sam se nadala da vam nece to biti al hajde sta se moze opet to prodje hB i toliko djece jeimalo upalu pluca bez posljedica.
A dusica mala bas mi je zao,i moj sin je imao upalu pluca sa devet mjeseci i nema nikakvih posljedica,zato ne brini sto se toga tice.Njemu su bile odmah ukljucene inekcije cudi me da Ajni nisu.Ljubi curicu i zelim vam da sto prije ozdravi.Javljaj nam kako je.
Evo mene,vodili smo je doktoru i ima upalu pluca i to izgleda s obje strane.Sad je ostavila sirup do nedelje,a onda je vodim kod nje na pregled i ako ne bude bolje odmah ce joj ukljuciti inekcije,eto to je to drage moje,neznam sta vise da kazem,samo se nadam da nece ostati nikakva posljedica
Od srca vam želimo da curica što prije ozdravi
Nažalost, i mi smo nedavno imali obostranu upalu pluća i brzo smo to riješili. I nemoj puno razmišljati o posljedicama, jer će sigurno biti sve u redu. Ipak to nije toliko strašno...ne daj bože nekih gorih i neizlječivih stvari...
Evo mene,vodili smo je doktoru i ima upalu pluca i to izgleda s obje strane.Sad je ostavila sirup do nedelje,a onda je vodim kod nje na pregled i ako ne bude bolje odmah ce joj ukljuciti inekcije,eto to je to drage moje,neznam sta vise da kazem,samo se nadam da nece ostati nikakva posljedica
e joj duša draga...ja se baš nadal neće tako jako biti. šaljemo vam veliki zagrljaj da vam bude lakše. Čuvaj je i ljubi pile malo.
Moram se i ja pozaliti. Curica(3 god) ima temperaturu koja dostize i do 40 stepeni vec cetvrti dan Kaslje nenormalno i ima nagon za povracanje, cesto i povrati, danas se pojavio proljev mada samo 3 puta, ali temperatura ne prolazi, osim po malo. Cak mi je i malecki (14 mjeseci) danas dobio turu i on poceo da povraca i ima proljev, vjerujte voda. Hem se sekiram hem mi ih je zao, hem se bojim, cini mi se kao da nikada nece stati.
e mila žao mi je...doktoru obavezno to znaš. Evo vidiš da opet vlada nekih milion virusa koji nam djeci mira nedaju. Čak i upale pluća...SRETNO
Vodili smo ih Hanady vec, dobili su antibiotike ali curici ili je dao pogresan antibiotik ili je virusna gripa pa ne pomaze haman nimalo. Vjeruj evo trenutno samo cekam kad ce povratiti a kasljeee previse, tako isto i malecki. sutra sam mislim opet ih povesti jer se strasno bojim, nocas smo im uzeli ORS zbog prevencije dehidracije.
neznam nisma više pametna...eto po simptomima i moja curica je imala isto što i od new mame kod nas je nakon 7 dana viru ustanovljen a pluća čista...dok kod njene malene eto upal. sad čitam kod tebe simptome i kontam sliče stomačnoj gripi tzv. ROTO virus...al šta znam mila...antibiotik ne djeluje na virus...ipak ti njih odvedi sutra...a pazi na dehidraciju tečnost obavezno...pokušaj im dosta supice pileće dati...
I meni je pao rota virus na pamet prosle godine smo se sa njim mucili skoro mjesec dana, samo tada nije imala temperaturu niti kasalj nego cisto proljev i povracanje. A sada je krenulo sa iznenadnim kasljem, dokt. kaze da su pluca ok, veli upala krajnika, ali buni me sada povracanje i proljev plus temperatura. Sutra cemo vidjeti sta ce nam reci i za jedno i za drugo.
e miša mu...pa kontam nešto ako ima sekreta u nosu ono slinice normalno da je sišlo u grlo i bronhije pa zato kašlje ...ma sretno sutra kod doktora...kažu ide novi val gripa od polovine februara....e samo nam još to fali.
Pa ni moje dijete ne dobije odmah nego obicno drugi dan.Ma neznam sta da ti kazem,ako do ujutru ne bude bolje odvedi ih ponovo doktoru,iskreno i ja strahujem od ovog novog vala gripe sto najavljuju,jos tako visoka temp.kod djece ma samo poludit.
Evo mene,vodili smo Ajnu kod dr. na kontrolu i ide na bolje hB ,ostavice joj pancef nece morati primati boce,a na kontrolu opet u srijedu,kaze da ce morati piti sirup jos najmanje desetak dana,da ne smije trckarati,umarati se,da je ne iznosimo nigdje,ali je ipak bolje kako je bilo,a i ture vise nema ,samo kaze da joj je jos ovaj slajm da izbaci to bi bilo super,a ona to nezna,osim ako ga ne povrati,dajem joj bisolvon kapi,a rekla mi je dr. da joj dam i toplo mlijeko,kao da zagrije pluca,pa ce mozda izbaciti
Plavi telefon, savjetodavna, anonimna i besplatna linija za
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.