Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 13:29:10
Anoniman
ej mila ja sam već peta godina trudilica i još nikad nisam vidjela svoj , prvi put sam sad na klomifenu pa ćemo vidjeti , počela sam ga piti drugi dan ciklusa i to 2x1 5 dana,još nisam završila
bubano mila stvarno mi je žao kroz šta si sve prošla,ali eto dragi Bog te obradovao ponovo i aBd uspjeće,ja ti držim fige
evo i ja se nadam nečemu od klomifena,možda uspije
< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.3.2010 9:12:32 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 13:37:55
Anoniman
uh nek ti je Bog na pomoći,kako se ti osjećaš sad tako sam se ja osjećala 5god. i još uvijek je isti osjećaj i dalje se ne mjenja,ali glavu gore idemo dalje,moramo imati bebicu uz Božiju pomoć
želim ti da nas što prije obraduješ sa super vijestima,ali samo upamti nisi jedina i gorih slučajeva od nas ima 10x
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 14:32:11
vaga.
Drage moje,od iduceg mjeseca sam i ja na klomifenu!!!vjerujem da ce uspjeti jer sam i prvu trudnocu postigla sa klomifenom.dva mjeseca sam ga pila i medjutim nista jer su folikuli prelazili u cistu.treci mjesec nakon stop inekcije je doslo do trudnoce!zelim vam svima uspjeh!!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 19:19:20
Dijana30
Pozdrav svima online i onima koje nisu, na žalost, sve smo sa slicnim/istim problemom, hvala onima koje daju bilo kakav koristan savjet.Vi ste vec prošle put klomifena, štoperice.... aa meni taj put tek predstoji, imam li snage pitam se.....
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 20:08:04
Dijana30
Hvala Alma, tebi je klomifen pomogao? Snage ce mi trebati jako puno, tek pocinjem sa borbom, šta li sam toliko cekala..... muža, da njega koji je govorio "bit ce kada bude".Pametnjaković
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 20:15:42
Almaa
ja sam još uvijek na klomifenu, nije mi još uvijek pomogao ali nadam se da cu zajedno sa svojim trudilicama doci do tako željenog cilja sa klomifenom ili bez njega
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.3.2010 21:38:09
vjestica
ni u kojoj varijanti ga ne smiješ uzeti samoinicijativno i bez ljekarske kontrole on je za stimulaciju ovulaciju, i ne smiješ ga uzimati bez da ti ljekar preporuči, naravno nakon odrađenih detaljnih pretraga i tebe i tbog muža uz to je neophodno praćenje ovulacije folikulometrijom, da se vidi kao reaguješ, jer može imati masu neželjenih posljedica
< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.3.2010 9:13:10 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 5.3.2010 9:52:01
ena0002
Bubano iskrene cestitke I ja jucer bila na folikulometriji, na desnom jajniku folikul 18 mm, na lijevom 16 mm, endometrij 7 mm, danas primam pregnyl a onda domaca zadaca Dijana dobro dosla, imas ovdje dosta o klomifenu, a imas i temu Pregnyl pa malo iscitaj. A kada se pije klomifen ne smiju se piti cajevi, i moras biti pod kontrolom doktora
< Poruku je uredio ena0002 -- 5.3.2010 9:53:06 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 5.3.2010 10:05:27
ena0002
Dijana ti ces pretpostavljam ici na folikulometriju da se prati stanje i velicina folikula. Nije nuzno da se uvijek prima Pregnyl, zavisi kako gin to procjeni.
Evo cure da se i ja konacno javim,vec duze vrijeme vas prati i citam i stalno hocu da nadjem sebe.I ja sam sada na klomifenu od pon pocinjem drugi ciklus,u prvom nije uspjelo,do sada sam radila laparo+hisrero,operaciju sam dobro podnjela,nije uopste strasno,posle smo se cuvali 2 mjeseca i sad je 5 mjeseci od operacije,nekako kad vas citam nadjem neku nadu,al morate priznat da je tesko,bar meni,4 godine smo u braku sad ce 5,bojim se da neizgubim nadu ,do juna mi je dokt rekla da pijem klomifen pa da dodjem na kontrolu,sa muzem je sve u redu,vama svima zeliiiim da sto pre dobijete
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.3.2010 15:44:03 >
Konacno sam uganjala gin. klomifen od nedelje ( peti dan ciklusa) 1 tableta dnevno , na folikomettiju tek 15.03.2010, kontam da nije kasno, ali on kaže da je tada polovina ciklusa i da tada trebam doci. Nadam se da ce biti uspjeha, ako ne, onda veca doza još dva mjeseca, pa pauza... šta slijedi dallje ne znam, ali rekao mi je i danas da mi pregnyl nece davati jer kao nema potrebe, ako imaddnemo folikulu od npr. 19 mm. ona mora puci. Nadam se tacno 1. aprila ili , ali shvaticu to kao prvoaprilsku šalu, borba tek pocinje. Hvala svima na podršci i savjetima i da sve one koje se trude vrlo skoro dobiju ono što žele tj. , i nakon 9 mjeseci pozz.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 11.3.2010 7:49:44 >
Kada ste pile klomifen u prvom ciklusu da li ste imale plodnu sluz i da li ste osjetile ovulaciju po simptomima,ja sam 14 dan bila na UZ i dr je rekla kako je super sve i sutradan sam dobila bolove i iduci dan isto al bez plodne sluzi,dobila sam samo malo sukrvice i napihan mi je bio stomak strasno,sad neznam ni da li sam prosli mjesec uopste imala ovulaciju,samo me je jedan dan narucila na UZ,i sad vise neznam nista,sad ponovo u borbu ovaj mjesec,
< Poruku je uredio malena27 RR -- 6.3.2010 0:24:48 >
ančii klomifen ti u pravilu izaziva suhoću rodnice ( mislim da piše i na uputstvu) Ja u 3 ciklusa sa klomifenom nikada nisam imala plodne sluzi, a inače je imam. Nemoj da se brineš i sretno.
hvala mkm na odgovoru,samo me to brine koliko sam informisana da teze dodje do oplodnje ako nema plodne sluzi,inace mjerim bazalnu temperaturu i prosli mjesec sa prvim ciklusom s klomifenom sam imala najvecu temp 36.8 pa mi je sve to malo cudno,al nadam se da ce ovaj mjesec da upali,
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.