|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
14.3.2010 17:32:36   
medolino1205
kad sam ostala trudna u 9 mjesec prosle godine imala sam sve iste simptome kao da cu dobituser posted image i tako sve do neki 8 tjedna trudnoce.....nemoj se jos predat, aj javi sutra ako je stigla.....ili ne, drzim ti fig!

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1001
14.3.2010 17:37:55   
medolino1205
a da to sam htjela rec, osjecala sam kao evo sad ce pocet user posted image svaki cas ali nikako da dode, samo cervikalni isjedak (bijeli) kao nakon ovulacije (to je valjda prva faza stvaranje cervikalnog cepa) ali sve drugi isto kao svaki mjesec. Ma cudno je ljudsko tjelo...stres je veliki faktor, zato onima koje se nije trebalo desit, jer nisu razmisljale se desi a mi koje se mucimo moramo se dobro po mucit. A sta je tu je, kao sta si rekla ima jos mjeseci.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1002
14.3.2010 21:45:33   
Dijana30
poz. medolino, vezano za simptome koje si nabrojala za klomifen, ja sam od neki dan imala puno gore, malo prije sam išla na kontrolu kod dežurnog u opcu bolnicu, kaže da to tako mora da boli, i mucnina, i sve je to normalno. Dvije folikule 16 i 17mm 12dc, idemo bez  pregnyla, na ciljane odnose, a šta je to inseminacija ili kako se vec kaže ja i ne znam niti mi je to ginekolog uopšte spominjao.

(odgovor članu medolino1205)
Neposredna veza do poruke: 1003
14.3.2010 23:33:56   
medolino1205
Bok Dijana...pa to je super, aj mucit cemo se malo skupa, taman smo li la, ja 11dc a ti 12dc. Da, veceras sam primila (odnosno dala sama sebi) stopericu i narucena sam sa mojom kasicom/casicom (ha ha suprug mora dat svojih 50% pa onda ja jurim u kliniku) utorak, jer taman bi trebalo bit 36 sati i ovulacija bi trebala vec zapocet. Pa inseminacija ti isto kao ciljani odnos, sa razlikom da jedna tura sperme se preda u kliniku, oni je kako kazu operu, prociste uzmu naj kvalitetnije plivace tako da dobije najbolju ekipu moguce valjda da oni spori i mutirani nesmetaju ili nedaj boze bas taj dopliva prvi i onda dok. ih ubaci unutra. Ali mi cemo dalje imat ciljani odnos, nije to tocna znanost koliko god se to prati sa ultrazvukom i sta god vec, svako tijelo je samo za sebe, tako da keks se mora ponovit vise puta, pa valjda pogodis. Takoder mi dok. prepisa da cin zavrsi O onda odmah pocet sa vaginalnim tableticima Utrogestan, odnosno progesteron da pomogne da se plod bolje uhvati a i zadrzi tamo di treba. Sta se tice tvog dok. i zasto nije spominja inseminaciju, draga, neznam...valjda je racuna da ti ne treba, uvijek ides sa onim osnovnim pa nadodajes kad ne pali...ja sam doduse istlacila svog dok. do boli da hocu IVF pa je reka da pristaje samo ako cu prvo probat 2 do 3 ture Klomifena sa inseminacijom pa ako ne ostanem trudna onda IVF.
Amelic drzim ti fige za sutra! Laku noc cure....

(odgovor članu Dijana30)
Neposredna veza do poruke: 1004
14.3.2010 23:40:34   
Leva
Inseminacija je najjednostavniji oblik MPO (medicinski pomognute oplodnje). Radi se tako sto se u matericu kateterom ubrizga obradjeno sjeme i ta metoda se naziva IUI postoji jos jedna kada se sjeme ubrizgava samo u jajovode ali se kod nas ta metoda ne radi. Prije toga obicno prodjes stimulaciju: Klomifen sam ili uz Menopur, Gonal F u zavisnosti od potrebe.

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

Neposredna veza do poruke: 1005
15.3.2010 18:17:00   
medolino1205
Amelic....i...kakve novosti?

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1006
17.3.2010 6:33:52   
ena0002

IZVORNA PORUKA: medolino1205

Da, veceras sam primila (odnosno dala sama sebi) stopericu

Sretno user posted image user posted image user posted image
Hej kako si je sama sebi dala, je li u guzu ili u ruku user posted image
A sto se tice simptoma sve moguce sam imala user posted image user posted image user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

Neposredna veza do poruke: 1007
17.3.2010 15:30:46   
medolino1205
pa ja sam sebi dala u drob..onu u pupu ispod pupka. Doktor je reka da je tu najbolje.
Jos 13 dana i onda mogu uzet kucni test za user posted image ....uf...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1008
18.3.2010 12:50:04   
mina.s
drage devojke, i ja sam od jutros na klomifenu. Pijem ga ujutru i uvece i nadam se da ce nam svima pomoci da sto pre ugledamouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1009
18.3.2010 14:24:03   
ančii
cure pomagajete mi.ovaj mjesec sa klomifenom nista niti osjecam niti mi je bazalna temperatura povisena danas mi je 15 dan ciklusa,nemam ni sluzi ni bolova neznam sta da radim,temperatura mi je stalno 36.4user posted image

(odgovor članu mina.s)
Neposredna veza do poruke: 1010
18.3.2010 16:34:29   
ena0002
Ancii jesi li uopste isla na folikulometriju user posted image

(odgovor članu ančii)
Neposredna veza do poruke: 1011
18.3.2010 17:57:36   
ančii
ena0002 isla sam na folikulometriju prosli mjesec,i ginekologinja me je tek narucila za juni i da do tada uzimam klomifen,ovo je drufi cikluz od kako uzimam klomifen,prosli mjesec mi je rekla da imam 3 folikule i da je sasvim uredu,inace idem na klinicki u ljubljani i tamo je strasna guzva tak da je tesko da pratim rast folikula,malo me spikaju jajnici mozda nesto i bude do sutra,brine me samo bazalna temperatura sto je konstantno niska i ista,pozzzz i zelim vam od srca sto prijeuser posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1012
18.3.2010 20:25:54   
ena0002
Stvarno ne znam....ovdje je praksa kad god se koristi klomifen da se i prati rast folikula, najmanje se dvije folikulometrije moraju odraditi a nekada i vise...i tako svaki put kad se koristi klomifen, jer neke zene su sklone da im se stvori folikularna cista koja obicno ode sa user posted image  ali se treba pratiti.
Probaj onu LH trakicu za utvrdjivanje O user posted image

(odgovor članu ančii)
Neposredna veza do poruke: 1013
18.3.2010 21:19:49   
medolino1205
Ja se slazem, uzmi trakice za pracenje ovulacije...ja sam ih koristila prvi put ovaj mjesec, i meni su super, i takoder sam skuzila da uopce ne O kad sam mislila, nego dva dana kasnije...znaci mi vec godinama fulamo za 2 dana prije, a kad treba mi odmaramo, kao obavljen posao, ha.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1014
19.3.2010 10:53:46   
Dijana30
Cuj dva puta na folikulometriju.. meni rekao samo jednom, jednom sam i otišla..... valjda razliciti od doktora do doktora.

Neposredna veza do poruke: 1015
19.3.2010 12:07:09   
ančii
isla sam da kupim testove za ovulaciju i prvi je negativan mada mislim da bi sa testovima trebala poceti iduci mjesec posto mi je danas 16 dan ciklusa,do sad ili je bila ovulacija il je nece ni biti a ciklusi mi variraju jedan mjesec 27 drugi 29 treci 28 ponekad i 30 dan,ni ovaj mjesec nistauser posted image

(odgovor članu Dijana30)
Neposredna veza do poruke: 1016
19.3.2010 13:55:26   
vjestica
otiđi obavezno na folikulometriju, pa makar i privatno
ako ti ljekar koji ti daje klomifen, ne naruči na folikulometriju, promjeni ljekara
jel ovako samo možemo bacati grah ima li ovulacije, nema li, hoće li biti i jeli nešto drugo u pitanju

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ančii)
Neposredna veza do poruke: 1017
19.3.2010 15:08:41   
Dijana30
Cure, pitanje za one koje sutrošile klomifen, da li ste , svaka od vas prale pregnyl ili bez toga, samo klomifen, folikulometrija i ciljani.
Hvala puno.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1018
20.3.2010 17:14:38   
maliMrav
Pozz svima! evo da se i ja prijavim,
još jedna nova sa istim boljkama,
imam PCOS čini se oduvijek..user posted image  mi dolazi svakih 4-6 mjeseci,
već preko 10 god je kontroliram cilestom, uspješno,
no svaka pauza je povratak na staro
da skratim...sad bi htjeli user posted image , ali nakon skoro god. pokušaja ništa,
prošli mjesec sam počela sa klomifenom - puna folikula user posted image , 15i dan je bila ovulacija i sad čekam user posted image ,
nekako nisam uvjerena da će biti išta od toga...ti ciljani odnosi su mi nekako forsirani, pa nismo ustrajali.
al dobro po nekim izračunima do 25og čekam ...najgore je što ni sad ne znam kad bi user posted image  trebala stići...
što vi mislite? ako je 11og bila ovulacija...

(odgovor članu Dijana30)
Neposredna veza do poruke: 1019
20.3.2010 17:18:43   
maliMrav
Dijana30...meni je za prvi put dala samo klomifen i to od 5-10d jedna tableta/d,
nakon toga sam išla na folikulometriju od erm...11-16 dana,
ovulaciju sam mislim po prvi put pošteno osjetila...nisam mogla stajati od bolova,

za drugi put (ako ne uspije iz iz prve) će mi poduplati dozu 2x50mg

(odgovor članu maliMrav)
Neposredna veza do poruke: 1020
20.3.2010 18:02:21   
ena0002
Dijana ja sam primila Pregnyl ali po preporuci ginekologa.
Malimrav ja te ne skontah je li ti O bila 11 ili 15-og? U principu kad je O oko 13-og dana user posted image bi trebala doci (ne doci) 28 dc, ali opet sve je individualno.
Sretno user posted image

(odgovor članu maliMrav)
Neposredna veza do poruke: 1021
20.3.2010 22:13:40   
mali dijamant
Evo da se i ja javim na ovu temu.Ja sam pila klomifen pa primala pregnil pa sam imala jednu inseminaciju koja nije uspjela,a to je bilo prije dvije god.Poslije sam radila histeroskopiju i nakon toga sam pauzirala sve do prija tri sedmice.Ponovo sam krenula u potragu zauser posted image .Sad sam kod novog doktora koji mi je dao da pijem utrogestan posto mi je zadnja menstruacija bila prija tri mjeseca.Sad kad dobijem pocet cu pit neke tablete Dijane koje dosad nisam pila pa klomifen.Ako neko zna kakve su to tablete Dijane da mi kaze i kakve su to trakice za ovulaciju i koliko kostaju.sest god cekam svoju bebu

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1022
21.3.2010 9:21:23   
futuremam
lijep pozdrav...da i ja napisem svoje iskustvo sa klomifenom...ovako ovaj mjesec sam bila na klomifenu..i dr.mi rekla da dodjem 10dc na pregled i odem ja..i ona mi rece da na desnom jajniku imam dvije ili 3 folikule i da ce najvjerovatnije iz tog jajnika biti ovulacija....i rece mi da dodjem poslije dva dana tj 12dc..i ja odem i izbediram se...jer mi je rekla da mi folikuli nisu uopste vise narasli, da su ista velicina ko i prije dva dana...i da od ovulacije nista...ovaj mjesec sam pila 2 tablete na dan..i rekla mi za sljedeci mjesec povecam na 3 tablete??user posted image mada iskreno bez ikakvih umisljanja ja stvarno osjecam neki bol u desnom jajniku...pa ne znam...nisam vise pamtena sta da radim...ko sto je neko gore napisao..stalno neke tablete..nemam redovan ciklus..i onda dobraston da izazove mjesecnicu..pa onda sve u krug?jel neko imao mozda iskustov da nije reagovo na klomifen??/sta da radim????user posted image

(odgovor članu mali dijamant)
Neposredna veza do poruke: 1023
21.3.2010 9:26:35   
vjestica
ja zadnji put nisma reagovala dovoljno na klomifen (a inače sam uvijek imala po 3 folikula) i moj doktor mi je uključio gonal f, ali mi je uključio već 8 dc, pošto je već tada bila slaba reacija
pretpostavljam da je tebi možda malo kasno bilo da se nešto uključi drugo, jer je bilo reakcije, pa je onda stalo
kod kojeg dr ideš?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 1024
21.3.2010 12:46:07   
futuremam
hvala vjestice na brzom odgovoru...ma vjeruj da ne znam sta vise da mislim....i sta da radim...buduci da nemam redovan ciklus i pcos..moram stalno neke tablete da pijem..koje mi pomognu tj pomazu dok ih pijem a kad prestanem sve se vrati na staro...sad sam mislila da pijem mjesavinu trava..vrkuta, macina trava, kunica i pelin pa sta bude...nadam se da cemo svi ubrzo ugledati taj famozniuser posted image jer stvarno vidim da svi o istom razmisljamo i da jedni druge bas razumijemo....user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *