|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
25.2.2010 11:38:31   
ena0002
Hvala cure user posted image
Pokusaj slusaj ti nasu Levu user posted image , ali stvarno ako je bila folikula od 20mm pa slj put nije bila znaci da je pukla i da je bila O user posted image
Ako nista uradi test pa ces znati sta dalje da radis.

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 901
25.2.2010 12:00:48   
mina minka
i kod mene je to bio slucaj folikul raste al posle samo ispuse pa zato nema ovulacije

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 902
25.2.2010 12:05:59   
Starka
Imam 27 godina... U braku sam nesto vise od 5
IZVORNA PORUKA: ena0002

Evo i ja od danas krecem sa klomifenom user posted image , neka nam je svima sretno user posted image

ena002 dušo, navijam svim srcem da klomifen urodi plodom user posted image user posted image

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 903
25.2.2010 12:55:39   
bubano
ena0002 sretno i da klomifen uradi svoje.Ja evo cekam user posted image za nekih pet dana treba doci ali nadam se da NECEEEEEEEEEEEEEuser posted image SRETNO SVIMA

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 904
25.2.2010 12:56:46   
TMand
Jel se klomifen moze piti ako pijem neke cajeve koje mi je travar dao??

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 905
25.2.2010 13:00:54   
malena27 RR
TMand ne smijes koristiti nista od cajeva koji sadrze biljne hormone (macinu, vrkutu, marulju i sl.) uz klomifen. 

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 906
25.2.2010 17:41:59   
ledy blue
sretno svim novim klomifenkama user posted image ..da sto prije ugledaju rezultate njegovog ucinka!!!user posted image user posted image

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 907
25.2.2010 21:31:58   
AMELIC
Sretno svim curkama na klomifenu...i ja sam sama bila ovaj mjesec"klomifenka"...čini mi se uzalud...jer nisam baš najbolje reagovala...user posted image
Cure nakon klomifena imaju po 3-4 folikula ...a ja prvo tri a na kraju ostao samo jedan od 17 mm...trebao bi još rasti do subote pa da uradim ovulacijski test...ako budeuser posted image  slijedi akcija, ako ne opet moram na folikulometrijuuser posted image

E i baš sam sad pitala svoju dr. da li smijem piti vrkutu il macinu kad i klomifen...kaže ona slobodno, ne može ti ništa bitiuser posted image  
Pa ne znam...neko kaže NE piti zajedno a ja baš maksuz pitah danas i kaže nema to nikakve veze...čaj ne može naškoditi!

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 908
25.2.2010 21:35:17   
vjestica
može naškoditi čaj itekako
ima dosta forumašica sa negativnim iskustvima kombinacije klomifena i čaja
svaki biljni preparat, kao i svaki lijek ima svoje indikacije, kontraindikacije i nuspojave,prema tome cure drage nemojte misliti da čaj ne  može naškoditi!

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 909
25.2.2010 21:43:33   
AMELIC
Vjerujem da ima djevojaka sa negativnim iskustvima...al eto moja dr. koja je  ima iskustva sa liječenjem steriliteta kaže slobodno pij i macinu i vrkutu bez obzira na klomifen...
Ja ne znam, nisam završila medicinu al valjda ona kao ljekar zna!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 910
25.2.2010 21:45:47   
ena0002
IZVORNA PORUKA: mina minka

i kod mene je to bio slucaj folikul raste al posle samo ispuse pa zato nema ovulacije

a ja moze i tako biti user posted image , ako nema zutog tijela znaci da nije bilo O.
Ostale cure hvala na lijepim zeljama user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 911
25.2.2010 22:04:51   
vjestica
IZVORNA PORUKA: AMELIC

Vjerujem da ima djevojaka sa negativnim iskustvima...al eto moja dr. koja je  ima iskustva sa liječenjem steriliteta kaže slobodno pij i macinu i vrkutu bez obzira na klomifen...
Ja ne znam, nisam završila medicinu al valjda ona kao ljekar zna!

nisam ni ja, ali sam razgovarala sam magistrom farmacije koja se ipak malo bolje od ljekara razumije u farmakokinetiku lijekova i biljnih preparata

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 912
25.2.2010 22:49:53   
pokusaj
Klomifen jos nisam pila... Trebala sam od treceg dana ovog ciklusa... Ali ja jos uvek nisam dobila... Jos uvek imam taj braonkasti iscedak... ali bukvalno po dve-tri kapi dnevno... Zvala sam doktorku i ona je rekla da sacekam jos par dana... pa da onda prvo uradim test...
Na net-u sam svasta citala o slicnim situacijama... U nekim momentima pocnem da se radujem.. pa onda procitam nesto sto nije tako lepo pa se uplasim...
Nisam pametna sta da radim...

Hvala ti na odgovoru...

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 913
25.2.2010 23:53:46   
BABY JANA
KORISTILA SAM OVOG MESECA PRVI PUT KLOMIFEN. REAGOVALA SAM DOBRO,TAKO KAZE DOKTOR. JEDAN FOLIKUL 20 A DRUGI 24 mm. TREBALO BI ZA KOJI DAN DA STIGNE user posted image ALI NARAVNO JA JOJ SE NE NADAM. MISLIM DA NE BI TREBALO KORISTITI I CAJEVE PORED KLOMIFENA. U SVAKOM SLUCAJU SVE SE NADAMO user posted image PA MAKAR PILE BRDO CAJEVA I KLOMIFEMENA!!! SVE NAJBOLJE !!!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.2.2010 8:43:01 >

(odgovor članu pokusaj)
Neposredna veza do poruke: 914
26.2.2010 8:42:25   
malena27 RR
Baby Jana dobro dosla na forum. Zelim ti lijepo druzenje s nasim forumasicama. Za pocetak procitaj pravila rada foruma na linku: http://www.ringeraja.ba/forum/tt.asp?forumid=103&p=&tmode=1&smode=1 i molim da iskljucis velika slova kada tipkas jer se ista smatraju vikanjem!

LP

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu BABY JANA)
Neposredna veza do poruke: 915
26.2.2010 10:28:47   
TMand
Meni je travar rekao da slobodno pijem klomifen uz njegove cajeve,ali da mi on nece nista pomoc jer ja imam neku upalu od koje mi je se maternica pomaknula i nije na mjestu.Trebala bi piti te cajeve,da prođe upala pa bi mi on namjestio maternicu! Kaze da je klomifen stimulator a ne antibiotik za upalu...
A nacula sam da se nebi smjelo nista piti uz njega pa zato pitam,ako netko ima iskustva. Ja u biti i ne znam kakve cajeve pijem!
Bila sam kod travara Šarića u Mostaru. Sigurno ste cule za njega,da mu apsolutno nista ne treba reci zasto si dosla,on to zna cim te vidi. Tako je i bilo...

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 916
26.2.2010 10:35:17   
ledy blue
Mislim da se trebas odluciti sta zelis uzimati..a nikako oboje..Postujem svaciji izbor ali zaisti mislim da travari nisu kompetentni da govore  o djelovanju nekog lijeka u kombinaciji sa trvama..Toliko zena je govorilo o nus poavama kombinacije klomifena i trava...a ko ne vjeruje u to neka proba ucinke na vlastitoj kozi..ne znam sta drugo da kazem..
Ako si se odlucila uzimati terapiju od tog travara ne znam zasto onda ne sacekas da sanjom zavrsis pa onda na klomifen...ili obratno..zar je bas stalo do toga da morate u jednom periodu uzimati oboje..
U ostalom izbor je na vama..

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 917
26.2.2010 11:17:14   
BABY JANA
Dobro jutro! Hvala draga malena27 RR, izvini ! user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 918
26.2.2010 13:19:02   
bubano
Draga BABY JANA i ja sam u istoj sitiuaciji i ja trebam dobiti user posted image i nadam se da nece doci kao i ti prvi sam put pila klomifen i nisam smjela nikakve cajeve ni druge lijekove koristiti.Nadam se da ce nam uroditi plodom user posted image

(odgovor članu BABY JANA)
Neposredna veza do poruke: 919
26.2.2010 13:24:54   
TMand
Pa i mislila sam ja uzimati samo cajeve i ovo tampon ulje! Ovaj travar je poseban... Proguglajte malo o njemu,doduse ne pise bas puno,ali sasvim dovoljno! Edib Šarić.
Ja cu uzimati njegovu terapiju,jer vjerujem u ono sto mi je rekao..ali kako je napomenuo da ja slobodno mogu pit "kemiju",mama mi govori da pijem i klomifen. U biti,ja sam njega pila prosli ciklus,po jednu tbl. dnevno. Isla sam na folikulometrije i nije bilo nekih promjena. Sad bi ako dobijem trebala duplu dozu. Ali problem mi je sto je moja doktorica sad odsutna na dva mj. i trebala bi se kod nekog drugog pribacit. I NAPOKON sam uspila doci do travara koji je NADASVE poseban i covjerk! To je jednostavno treba dozivit,opisat se ne moze...
Ma pit cu ja sto mi je on dao,klomifen moze cekat....

(odgovor članu bubano)
Neposredna veza do poruke: 920
27.2.2010 9:27:58   
Anoniman
evo i ja od sutra na klomifen

(odgovor članu TMand)
  Neposredna veza do poruke: 921
27.2.2010 10:26:18   
brzamala
sretno novim klomifenkama i da klomifen urodi plodomuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 922
27.2.2010 10:36:31   
Anoniman
hvala draga,čuj "klomifenke" haha

(odgovor članu brzamala)
  Neposredna veza do poruke: 923
27.2.2010 12:11:01   
AMELIC
Klomifenke drage user posted image user posted image
Treba mi jedan odgovor...možda je malo glupo pitanje, al moram i to znatuser posted image user posted image
U ovom mom jadnom jednom folikulu koji je ostao nakon terapije klomifenom koliko ima jajnih čelija...jel jedna il višeuser posted image  
I jel ovulacija bude samo na jednom jajniku...ili? Meni uvijek sa klomifenom folikuli budu samo na jednom jajnikuuser posted image  drugi ne reaguje...a još pijem 2x1!
Eto pa Leva, Vještice i ostale načitane curice javite se!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 924
27.2.2010 16:15:17   
vjestica
i jendom folikulku bude jedna ili nijedna jajna ćelija
nisam te razumjela kako misliš u folikulu koji je ostao nakon klomifena?
folikul ne može ostati, jer puca tokom ovulacije i tad se oslobađa jajna ćelija, ako je ostao tj nije puknuo, onda je izostala ovulacija (a to se zna desiti kao reakcija na klomifen, pogotovo ako se kombinuje sa čajevima)
u prirodnom cikusu je ovulacija najčešće samo na jednom jajniku, a kad se rade stimulacije, onda je obično na oba jajnika, ali nije obavezno, sve zavisi kako ko reaguje na koju stimulaciju
jedino može biti problem ako na tom jajniku nikad nema folikula ni u prirodnom, ni u stimulisanom ciklusu

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *