Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 17.2.2010 18:48:51
bubano
Ja hvala bogu nisam neplodna vec sam dva puta bila trudna ali nazalost nijedna nije uspjela.Drugu trudnocu sam dovela do osmog mjeseca ali sam rodila mrtvorodjence Danas sam posebno tuzna jer bi danas moja bebica imala godinu dana da je ostala ziva TESKO MI JE KAO NIKAD.Nadam se da cu jednog dana i ja biti mama to mi je najveca zelja.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 17.2.2010 21:09:31
Lina85
IZVORNA PORUKA: bubano
Ja hvala bogu nisam neplodna vec sam dva puta bila trudna ali nazalost nijedna nije uspjela.Drugu trudnocu sam dovela do osmog mjeseca ali sam rodila mrtvorodjence Danas sam posebno tuzna jer bi danas moja bebica imala godinu dana da je ostala ziva TESKO MI JE KAO NIKAD.Nadam se da cu jednog dana i ja biti mama to mi je najveca zelja.
Draga moja tako mi je zao zbog tvog gubitka ,ali nema mesta za tugu sve cemo mi jednog dana biti mame aBd.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 18.2.2010 7:54:42
TMand
Drage moje evo i mene na ovoj temi! Danas mi je 12. dan ciklusa i evo za satak idem na drugu folikulometriju... Pila sam klomifen 5 dana po 1 tabletu. Imam PCO. I nekakvu dvorogu maternicu Prekjucer (10. DC) bila sam kod dok. i rekla mi je da je za sad najveci 9mm,endometrij 7,5mm. Nije ni ona bila sigurna je li to najveci folikul ili te cistice. I evo idem opet sad. Pa cu javit kako je bilo i sta je novog. Zanimaju me te injekcije menopur i g..... nesto... za sta se one tocno daju i kad se daju-dok. mi ih je spominjala. Kolilko ih treba i koliko kostaju??
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 18.2.2010 22:27:33
TMand
Bila sam i jutros na folikulometriji i stanje isto kao prije i dva dana!!! Jel moguce da mi folikuli "sporije" rastu jer imam duze cikluse..od 32-40 dana... jel ovulacija mora kod svakog biti nakon stimulacije klomifenom tjedan do 10 dana nakon zadnje tablete kao sto pise na upustvu za klomifen?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 19.2.2010 1:24:26
bubano
moguce je draga.Ja sam danas bila kod dr. poslije prve terapije klomifena i ako sam se bojala da nesto nece biti ok hvala bogu sve je super Rekao mi je da se sutra i prekosutra bacimo na posao da bi moglo biti nesto.Ali mi je i rekao da ne razmisljam o tome kad budem imala odnos jer psiha cini cuda,ne znam kako da ne razmisljam!?NADAM SE DA CU USPJETI.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 19.2.2010 9:56:26
TMand
Sutra cu opet ici...imam lh trakice i one mi svaki mjesec pokazu dvije crtice..ali kod mene je inace kasnije ovulacija,jer imam dulji ciklus! Ali nikad da uhvatim!! Ne znam da one mogu pokazat ovulaciju ako je nemam?! Sta ja znam..mozda uz klomifen budu izrazajnija testna crta...prije klomifena sam isla na folikulometrije,i oko 20. dc bio mi je folikul dominantni na desnom jajniku od 17mm! A eto sad na 10. i 12. dc tek 9mm. Uz klomifen.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.2.2010 10:42:32
pokusaj
Pozz svima... Citala sam sve postove... Neke stvari su mi postale jasnije... Ali bih volela da mi vi kazete sta mislite o mom "problemu"...
Imam 27 godina... U braku sam nesto vise od 5 godina... Pokusavamo zatrudneti poslednjih godinu dana... Ali nikako da se desi... Svaka nova menstruacija jednaka je novom razocarenju... Krenuli smo na preglede... Izvestaj o pregledu sperme je OK... C. bris, brisevi za Chlamydia, ureaplasma urealythica i micoplama hominis su sterilni (negativni)... Zatim su mi praceni folikuli... Na prvom uz, koji je bio 10. dana ciklusa... Na oba ovarijuma folikuli do 5 mm... Nakon dva dana (12. dan ciklusa) desni sa vise sitnih folikula, vodeci 10 mm, levi sa istim karakteristikama sa vodecim folikulom 20mm. (17. dan ciklusa) na oba ovarijuma sitni folikuli do 6 mm... Doktorka mi je rekla da je to bio anovulatorni ciklus... (Da naglasim da su ultrazvucne preglede radili drugi doktori, moja doktorka je samo videla rezultate) Da li je moguce da je pogresila? Kako se zna da li je bilo ovulacije ili nije... (14. dana menstruacije sam osecala jake bolove u jajnicima... da li je to bio znak ovulacije... ili samo moja psiha koja to zeli??? Doktorka mi je prepisala Klomifen (5 dana od 3. dana ciklusa po 2 tablete) i ponovno pracenje folikula od 10. dana ciklusa... Menstr. bi trebala dobiti 23. februara... Ali mi se 20. februara pojavio braonkasti iscedak i ja sam pomislila da cu uskoro dobiti... Medjutim narednog dana pojavile su se samo 2-3 kapi... Molim Vas da mi odgovorite na pitanja koja sam postavila i da mi date savet sta je pametno ciniti... Izvinjavam se zbog dugackog posta... ali drugacije nisam mogla objasniti situaciju... Unapred zahvalna... pozz
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.2.2010 11:06:24
pokusaj
Zaboravila sam da napisem da klomifen jos nisam pocela piti... Trebala sam od 3. dana ovog ciklusa... Ali ne znam da li ovo da racunam kao pocetak ciklusa... ili da sacekam jos par dana... Volela bih da je , ali ne smem se preterano radovati, niti bilo kome pricati o tome... plasim se novog razocarenja... Sa koliko dana test moze sa sigurnoscu da pokaze da li postoji trudnoca???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.2.2010 15:35:32
bubano
Draga Brzamala i ja sam imala osjecaj da su mi jajnici natekli pa sam se javila svom dr. i rekao mi je da je to znak ovulacije i da ce to biti zrelo za dan dva.tako da se trebas baciti na posao i nemoj se samo opterecavati puno time psiha je cudna i na sve utice.Nadam se da ces uspjeti i brzo ostati .Ja trebam dobiti za desetak dana ali se nadam da necu .
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.2.2010 21:28:16
smarija
to mogu biti i simptomi trudnoce a ne moraju,moj savjet ti je da odradis test ako slucajno bude negativan posavjetuj se sa svojim dr..drzim fige da test bude pozitivan .pusa
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.2.2010 14:12:10
Starka
IZVORNA PORUKA: brzamala
od danas sam i ja na klomifenu. Peti mi je dc i pit cu ovaj mjesesc po jednu tabletu a iduci, vidjet cemo. U petak na folikulometriju da vidimo stanje
Brzamala , vibram da klomifen urodi plodom
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.2.2010 10:38:05
Leva
Pokusaj meni nije jasno kako je neko mogao reci da imas anovulatorni ciklus kada si imala folikulu od 20 mm jer je to predovulacijska Ti po meni imas samo malo duzi ciklus i kasniju ovulaciju ali eto niti sam ginekolog niti sam vidjela nalaz UZ. To prljanje moze biti posljedica Klomifena a isto tako i implantacijsko. Radi test pod hitno, ako bude negativan pravac ljekaru jer si se pobrkala. Sretno
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.