Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.1.2010 23:44:22
anonymna24
ma znam.. nevoljsko sam pristala ali samo zato jer je dosta njih na drugim forumima pisalo da je u kombinaciiji s klomifenom pilo i to dvoje i nije im skodilo..još travar rekao..neznam.. vidjet cemo.. meni je moj ginekolog preporucio maticnu mlijec, iako ja nisam nikad to koristila ni probala.. sve u svemu.. vidjet cemo..ali hvala ti na dobronamjernom komentaru;) meni su svi u obitelji preplodni..sestra da ne govorim..pa na kog sam ja???
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.1.2010 15:20:43
Lilly
Poslije svega, imam jedno sasavo pitanje; Kako se uopste pije klomifen ako se pije 2x na dan? Da li odmah popiti dvije tab. ili popiti jednu ujutro a drugu navecer? Da li ima neko pravilo kad i sta? Da li se mora tacno gledali na sat, tj. da se uzima uvijek u isto vrijeme i da se pazi da izmedu uzimanja prode neki vremenski period ...od sati(?) Stara sam klomifenka ali nisam nesto obracala paznju na nacin uzimanja osim da je 5dana po 2x. Hm!? Ne znam da li ima kakve veze i uticaja na rezultat stimulacije? Imala sam do sada uvijek 1-2 dominantna f.i dosta manjih ali, zbunilo me je pitanje jedne forumasice koja je zakasnila uzeti tabl. 2h - tj. trebala je uzeti tabl. u 9h i zakasnila pa je uzela 2h kasnije...
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.1.2010 15:33:14
anonymna24
lily nikako piti odjednom... svakih 12 sati piješ po jednu i tako pet dana.. bilo bi ti najbolje da ih popiješ odmah ujutro tako da ti zadnja nebude kasno navecer.. namjesti si vrijeme orema sebi i pokušaj se drzati toga... sretno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 14.1.2010 15:42:26
/MMK/
Dosta ih žena( po preporuci ljekara ) uzima kao jednokratnu dnevnu dozu, tj odmah obe - većinom dr. u Hrvatskoj tako savjetuju. Naravno najbolje je da poslušaš savjet svog dr. Ja sam pila uvijek samo po jednu dnevno i kada sam pila klomifen ujutro ili prije podne imala sam more nuspojava, kada sam pila uveče par sati pred spavanje izbjegla sam nuspojave ili ih imala u snu, pa ni ne znam.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:49:09 >
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.1.2010 13:24:33
aidicaa
Drage moje evo i mene konacno na ovoj temi, sto mi je jako drago . Sledeci mesec akb insala pocinjem sa terapijom klomifena od 50mg. Cika dr je rekao da pijem 1-2 tablete od 3- 7 dc . Ja se iskreno nadam da cu uspeti sa Klomifenom kao i mnoge od vas...
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.1.2010 12:41:57
aidicaa
Hvala Amelic draga moja . I ja tebi zelim da sledeci mesec ugledas i da bude treca sreca Jesi li koristila dva meseca klomifen zaredom ili si pravilia pauzu i koliko?
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 31.1.2010 10:57:37
AMELIC
Aidice, ja sam klomifen koristila samo jedan mjesec. Trebala sam i naredni međutim išla sam na zimovanje baš u terminu kad sam trebala raditi folikulometrije pa zato nisam ni počinjala... Ako sad dobijem onda ću vjerovatno ponovo početi piti...nadam se da neću , što i tebi od srca želim
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.2.2010 21:46:58
yasemin
i ja dođoh do klimofena i dobrastona ...to pijem od sljedećeg mjeseca ...a u junu ako do tad nebudem IVF po preporuci doktora (ja neprohodan desni jajovod mm leukospermia+++ koje se nikako rješiti i normozoospermia=to je ok) da li je neko od vas osjetio nus pojave na ova 2 ljeka?
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 2.2.2010 22:21:04
anonymna24
ja sam koristila to tvoje u prvoj turi klomifena.. mene je pucala glava, povracala sam, naduta sam bila, trbuh me bolio, no to je sve individualno..neke su cure pisale da nista nisu osjetile.. samo sam prvi mjesec imala nuspojave(2,3,4 nista slicno ), za koje je doktor rekao da je to dobro jer znaci da tjelo reagira na tablete..sretno ti draga i zelim ti sto prije
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 5.2.2010 17:13:41
aidicaa
Yasemin nek ti je srecan pocetak terapije klomifenom i dabrostanom ...i da sto pre urodi plodom... I ja sam bila na klomifenu ovaj ciklus...pa ce mo videti kakvog je ucinka imao u ponedeljak... Uglavnom meni je glava pucala prvi dan a i bila sam uzasno nervozna, sve mi je islo na zivce
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 6.2.2010 17:01:10
yasemin
hvala ti na željama ...al ja sam promjenila doktora tako da mi ni klomifen ni dabraston ne trebaju ... nakon što me je mm urolog pregledao i pročitao navodni HSG rekao mi je da odem drugom doktoru...drugi mi je rekao da mi ni jedan ni drugi lijek ne treba ..jer mm ima problem a ne ja (leukocite koji mu jedu spermmiće) želim da ti uspije al čuvaj se na prvu nus pojavu prestani ih piti (klomifen izaziva hiperovulaciju tj.superovulaciju koja je mač s dvije oštrice) želim ti jesi radila neke pretrage pred ovu terapiju? ja sam radila hormonalni status i on je ok
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 7.2.2010 0:22:14
aidicaa
Yasemin hvala ti mila puno na savetima...svaki je dobro dosao... Pregledao me je detaljno dva puta ginekoloski i ultra zvuk, onda smo oboje vadili krv...za hormone nemam pojma. To mi je prvo na spisku u ponedeljak insala da ga pitam I ja tebi zelim sve najblje, i da tvoj muz sredi te leukocite Javi nam sta je bilo, i ako bude imalo sta novo!!! A hoce insala Javljam se i ja odmah u ponedeljak...
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.