Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.12.2009 18:43:23
AMELIC
E curice, ja sam bila na trećoj folikulometriji jutros...i ja sam pila 2x1 od 5-og dana...danas je 15 dc i folikul je 20mm a endometrij 8,5 mm... Večeras bi mogla biti ovluacija ili sutra...valja akcijat naredna 2-3 dana Ujutro ću napraviti test na ovulaciju, dr kaže ako bude super a ako ne da dodjem primiti stopericu! Biće biće aBd I vama neka je sa srećom andjela i napolitanka
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 24.12.2009 19:16:39
napolitanka
amelić super ti je "folikulić" ,čuvam fige da prsne i da se naravno oplodi u pravo vrijeme ..ja sam pod "hormonalnim nabojem" od klomifena,sve sebe grizem za jezik da ne galamim ,svima nam jedno veliko sretno
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 26.12.2009 13:55:17
AMELIC
Hvala napolitanka...nadam se da je folikulčić pukao i da se zakačila jedna mala buduća ...mada mi je bolje tome se ne nadati...bojim se razočarenja...ponovo Ja sam u četvrtak uzela trakice za ovulaciju...ujutro mi pokazalo , a ponovo kad sam drugu probala navečer ništa! Al hajd bilo je akcije u nekoliko navrata...pa šta bude Ne daj se ni ti...držim nam fige
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 28.12.2009 16:10:47
Starka
Anđela_sa, stvarno mi je žao . Očito ne reaguješ na klomifen.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 4.3.2010 13:51:09 >
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 28.12.2009 17:21:40
napolitanka
andjela_sa žao mi je ..ja nisam uspijela dobiti slobodan termin danas jer je ludnica oko ng,ali idem u srijedu, to će mi biti 8 dan ciklusa,tako da je i to na vrijeme,pa sam još u isčekivanju...ne znam kako kod tebe rastu folikule, ali kod mene često rastu nesrazmjerno,npr budu 6mm, pa za dva tri dana 16,i tu zaribaju,zato i pijem klomifen,zato se nekako nadam da ćeš se možda ipak iznenaditi slijedeći put na folikulometriji,nikad se nezna sa nama klomifenkama, a i ako ne bude bolje, možda ti slijedeći ciklus bude sam od sebe dobar,koliko sam upućena,klomifen podstakne jajnike i nakon terapije...u svakom slučaju sretno ti, i svim ostalim
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 30.12.2009 20:33:15
napolitanka
eh cure, evo me sa prvog ultrazvuka..8 dan ciklusa više folikula na oba jajnika po 12 mm ,slijedi sad abstinencija do nedjelje, zatim ultrazvuk i ako bog da akcija/e .....doktor je kao i u prvoj turi klomifena zadovoljan mojom reakcijom na tabletice puuuseeee
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 31.12.2009 9:03:15
/MMK/
Popijen je zadnji ovomjesečni klomifen, u subotu ću na uvz. Ovaj mjesec sam tako loše podnijela klomifen, strašno sam umorna, nervozna i bezvoljna. Prošli mjesec se nisam tako osjećala. Ne znam šta će dr. reći ali ako ovaj mjesec nB ne dođe do T, mislim da idući mj. pauziram, od klomifena.
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 4.1.2010 0:24:01
napolitanka
mmk ista sam takva,danas 12 dan ciklusa moje nisu mrdnule od prošlog puta, stoje na 12 mm ,doktor mi je uključio i utrogestan, ili kako se već zove i naručio me za 4 dana, ali ja se više ne nadam,baš sam čučnula
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 5.1.2010 20:01:26
AMELIC
Napolitanka baš mi je žao zbog folikula...al možda bude bolje na sljed.folikulometriji! Ja nakon prve ture klomifena čekam da ne dođe ...Trebala bi ne-doći 08 ili 09.01. al mislim da me i pored klomifena ni ovaj mjesec neće zaobići...nisam ja te sreće!
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 6.1.2010 23:58:09
napolitanka
amelić i ja se nadam da ti neće doći ,meni je sutra ponovo folikulometrija,kao da su me malo ovih dana jače jajnici žigali, pa se nadam da je folikul ipak narastao, kod mene je to sve mimo reda, i bez pravila, ali već sam bolje i nadam se da me neće spenglati tuga opet, jer sam baš bila čučnula, ali glavica je već gore i idemo dalje
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 7.1.2010 20:02:14
AMELIC
Napolitanka,jesi bila na folikulometriji,jel danas bolja situacija...nadam se da jeste!!! Ja imam sve simptome PMS-a pa sam psihički već pripremljena na ... Život mi se sveo na prije i poslije , a što bi rekla moja sveki opusti se draga pa mladi ste vi još...aha mladi malo sutra...al ona to iz najboljih namjera
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 7.1.2010 22:22:16
napolitanka
amelić ,jupiii folikul odskočio na čitavih 19,50 mm...od sutra akcija, tako sam sretna, e jest i to kod mene sve blesavo,ali bitno je da je narasla i da me desni janik pravo žiga ..ista sam kao ti, danas sam mogla sve ljude ljubiti i grliti, a neki dan sam bila kao siroče neutješna...i to sve zbog jednog folikula ja ti čuvam fige da neće doći, a kao što mi trudilice već znamo, pms simptomi mogu biti i oni drugi, zato ti želim od srca ovo drugo, puuusaaa
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 8.1.2010 1:36:45
anonymna24
ej amelice..i ja svoju ne ocekujem u subotu.. pa da i ja cekam s tobom do kljucnog trena he he i ja sam cure na klomifenima.. hvala Bogu više ih ne osjetim u obliku mucnina kao prije.. sretno vam svima u rastu foikula i lijep pozdrav
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 9.1.2010 11:45:14
AMELIC
Curice moje, danas sam puuuno tužna , sinoć sam dobila...zaspala u suzama, a i jutros vala ništa nisam bolje... Džaba ja govorim da sam se pripremila psihički na ...ne pomaže mi niko i ništa... Anonimna24 i Napolitanka, vama želim više sreće i da još ovaj mjesec ugledate ...abd...
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.1.2010 22:20:42
napolitanka
eh cure moje moj famozni folikul od 19,5 je prerastao u cistu od 4 cm ,zna li iko da li će ona pući sama od sebe...jedina lijepša vijest je da ima douglasove tečnosti, pa doktor kaže da je možda neki drugi folikul pukao , je li se iko susretao sa ovakvim situacijama???uglavnom slijedeća tura klomifena ide definitivno sa štopericom, do sada je doktor nije uključivao, jer se nadao da ćemo sa što manje hormona uspjeti...grudi me nenormalno bole, ne znam zbog čega, možda je ipak bila ovulacija????cure pomagajte, puse svima
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.1.2010 22:56:01
anonymna24
amelic zao mi je.. ni meni ovaj 3ciklus nije urodio plodom...od sutra nova tura klomifena te ako ne uspije krecemo na inseminaciju.. uh.. ja sam od juce pocela pit vrkutu a od danas i marulju..pa da vidim i na biljnoj bazi kako ce sve teci..nije ni to na odmet.. napolitanka.. ja ti nebih stvarno mogla pomoci.. moj je jedan folikul pukao na 35mm tu negdi.. s cistama se nisam susretala ali sam negdje procitala ( ako se nevaram ) da bi one do sljedece menstuacije trebale same nestati..barem mislim tako..
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.1.2010 23:31:11
anonymna24
cula sam i za to vjestice..hvala na obavjesti..ali sam ja pitala travara i on je rekao da mogu marulju jedino kad prestane M i prije nego pocme O..znaci samo par dana.. a vrkutu mi je rekao da pijem samo 10 dana s sedam dana pauze.. ma briga me, i ovak neide... pa kud pukne
RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 13.1.2010 23:33:42
vjestica
to je ok da tako ako piješ ako ne uzimaš sintetičke hormone,a ovako možeš sebi napraviti samo još veći problem,a a opet ako hoćeš možda će se javiti forumašice koje su imale probleme zbog kombinacije klomifena i travki (ciste, krvarenje u po ciklusa i sl)
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.