Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.2.2010 21:01:13
mamina cura
Vjerovatno je beba bila previse obucena - pa nogice nisu bile u pravilnom polozaju. Naime, dio marame koji dodje ispod bebine guze - treba da je bukvalno ispod cijele guze i da bebina guza bude unutra. A nogice trebaju da idu oko mame i to tako da je dio ispod koljena, pregib, u ravnini iznad guze - tako da je beba kao u vreci. Mislim da moze lako iskliznuti ako je drugacije. Evo mog pokusaja skiciranja na pokazanoj slici http://img8.imageshack.us/img8/6663/slingcopy.jpg Evo i jedne mame koja se odlicno snalazi sa slingom http://img532.imageshack.us/img532/876/96896979.jpg
< Poruku je uredio mamina cura -- 25.2.2010 21:03:55 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.2.2010 22:01:25
teacher75
IZVORNA PORUKA: mamina cura
Vjerovatno je beba bila previse obucena - pa nogice nisu bile u pravilnom polozaju. Naime, dio marame koji dodje ispod bebine guze - treba da je bukvalno ispod cijele guze i da bebina guza bude unutra. A nogice trebaju da idu oko mame i to tako da je dio ispod koljena, pregib, u ravnini iznad guze - tako da je beba kao u vreci. Mislim da moze lako iskliznuti ako je drugacije. Evo mog pokusaja skiciranja na pokazanoj slici http://img8.imageshack.us/img8/6663/slingcopy.jpg Evo i jedne mame koja se odlicno snalazi sa slingom http://img532.imageshack.us/img532/876/96896979.jpg
meni je isto problem postici potpuno ispravan polozaj, znam kako treba ali se lana buni kad hoce da joj rasirim nogice i podignem malo prema gore koljena.bas ne voli to, a kako je u skafanderu vremenom sklizne malo dole, pa to bude ni tamo ni vamo, znaci nije skroz da vise ali nije bas ni kako treba podignuto
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 25.2.2010 23:12:09
malena sharena
Soleil, zgodna mama Emi na ovoj slici vise noge, ali ovako isto izgleda i kad ja nosim svog Jusufa u slingu bez obzira sto nije natrpan. Kao sto teacher kaze, u pocetku je u ispravnom polozaju, guza udobno namjestena U marami, ali se nakon nekog vremena spusti dole
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.2.2010 13:23:44
Soleil
Mamina cura je u pravu i hvala na savjetu ...Emma je bila previše obučena a bogami i ja, a i bile smo pred kraj svoje šetnje tako da su joj none već bile isklizile Po kući kada se nosamo (sa manje gardarobe) sve štima
P.S. Curke, hvala na komplimentima
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.2.2010 14:42:27
malena sharena
Evo ja sam ga opet danas nosala u slingu, super ga namjestim, znaci noge budu iznad guze. Ali.... on se izvija, pokusava ispravit noge, dize guzu, ledjima se zanosi i pokusava odvojiti od mene, ma sou pravi. Bas je nekakav ters. Dok hodam joj se i OK, ali cim stanem zafrkava. Kupila bih MT, ali mi je sling laksi za montirati i puno mi je prakticniji jer mogu bebaca izvaditi i vratiti koliko god cesto hocu i gdje god hocu.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.2.2010 15:02:51
mamina cura
Ma je, sve im mora biti potaman. Sling je prakticniji sto se tice brzeg stavljanja i skidanja ali na duze staze mt nosiljka je definitivno bolja. Tu nema mrdanja :) Moze se izvijati, ispravljati none, ostaje na istom mjestu. Meni tako fali neko za nosanje
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.2.2010 17:21:33
malena sharena
Fazon je sto ja rijetko dugo hodam, bar dok je jos ovako hladno, stalno iz auta u auto, pa mi je sling zato prakticniji. A evo maloprije je spavao u slingu, glodao one prstenove (muce ga zubici) i zaspao . Stavicu slike u album, jer ne znam kako ih staviti u post.
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 28.2.2010 20:18:06
teacher75
mi smo se juce slingali prvo malo na planini pa onda popodne u gradu citav sat i po, mozda i 2 bez pauze. nisam se skoro nikako umorila, pravo sam super bila namjestila sling.lana je bila u skafanderu, malo su se nogice po obicaju spustile al nije se bunila a ni meni nije bilo tesko
< Poruku je uredio teacher75 -- 28.2.2010 20:24:34 >
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 11:39:20
IvanaTz
Evo da i mi pokazemo nase jucerasnje slinganje po Mercatoru, ma meni je ovaj sling prava stvar, moj bebach na kraju zaspao u slingu i fino se naspavao ... Nosali smo se par sati a ledja uopste ne bole, super stvar! Jedva cekam da probam i MT !
P.S. Savjet - Ja onaj rep sto visi provucem izmedju nogica (izmedju mog i bebinog tijela) pa opet kroz prsten, i super je, nekako se sigurnije osjecam...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 11:45:28
mamina cura
Super, pravo ste mi slatki. Savjet vise : dio marame iznad prstenova treba da nalijeze preko ramena nosaca i prstenovi trebaju biti visocije. Da si ga nosala preko pola sata ovako bi te zabolila ledja i rame :)
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 11:50:24
lekica83
prelijepo izgledate... Moja jos uvijek negoduje kad je stavim u sling i place iako ja cupkam i skakucem djaba sve ali jos nisam odustala, svaki dan makar po minutu pa navicice se ili ce porasti pa cemo moci i neke druge polozaje da probamo
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 11:53:13
IvanaTz
Mamina cura , hvala na savjetu, nosali smo se podugo a nista me nije zabolilo , ma kako sam ga nekoliko puta vadila iz slinga mozda sam tad bolje namjestila pa ne bole ledja...
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 11:59:53
malena sharena
IZVORNA PORUKA: lekica83
prelijepo izgledate... Moja jos uvijek negoduje kad je stavim u sling i place iako ja cupkam i skakucem djaba sve ali jos nisam odustala, svaki dan makar po minutu pa navicice se ili ce porasti pa cemo moci i neke druge polozaje da probamo
Nemoj je cupkati i skakutati, ne vole to bebe kad su u slingu. Probaj da se njises lijevo - desno, mislim da bi to trebalo upaliti
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 12:27:58
teacher75
IZVORNA PORUKA: malena sharena
IZVORNA PORUKA: lekica83
Nemoj je cupkati i skakutati, ne vole to bebe kad su u slingu. Probaj da se njises lijevo - desno, mislim da bi to trebalo upaliti
lana isto nije nikako htjela koljevka polozaj a sad uziva
RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling 1.3.2010 13:22:02
muby
cao ljudi evo samo kratko da se javim
mi smo proslu subotu bili u grand centru na ilidzi i nosali se u mt, nisam osjaceala da mi je tesko u nedjelju nisam mogla ustati iz kreveta, boli me donji dio ledja i ne mogu se ispraviti tek sam u utorak mogla nekako ustati da odem dr-u i evo jos me nije popustilo sad je malo lakse, nekako uspijem ustati bez bolova ali ne mogu se ispraviti ove sedmice cu na kontrolu pa cu trebati i na fizikalnu terapiju :(