|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nosiljke za djecu: marama, Mei Tai, sling
9.2.2010 16:24:04   
škorpija
Na none je najbolje isplesti štucne pa navuci na none

e dobro si, vidiš to mi nije palo na pamet, odmah ću angažovati nenu da pleteuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 901
9.2.2010 16:25:18   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: škorpija

Na none je najbolje isplesti štucne pa navuci na none

e dobro si, vidiš to mi nije palo na pamet, odmah ću angažovati nenu da pleteuser posted image

I pokreni biznis - štucne su odlicne za bilo koju nosiljku user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 902
10.2.2010 17:36:56   
leona81
valja li ovo

http://www.dealsdirect.com.au/p/tomy-safari-baby-carrier-black/

mi dobili danas iz engleske:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 903
10.2.2010 20:32:35   
sophye
Mozda ce nekoga zanimati:
http://www.babathings.com/

Naša Ljubav je stigla 13.10.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 904
11.2.2010 18:41:53   
leona81
IZVORNA PORUKA: leona81

valja li ovo

ja je stavila u ovo cudo, pise da je sling? i da je od 3,5 do 9 kg tj do 12 mj, al moja malena nece da u ovom bude duze od 5 min

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 905
11.2.2010 18:49:39   
muby

valja li ovo

ja je stavila u ovo cudo, pise da je sling? i da je od 3,5 do 9 kg tj do 12 mj, al moja malena nece da u ovom bude duze od 5 min

leona ovo definitivno nije sling. Meni izgleda kao neka vrsta kengur nosiljke.

IZVORNA PORUKA: sophye

Mozda ce nekoga zanimati:
http://www.babathings.com/

Ovo je neka nosiljka na fazon slinga. Bas je zanimljiva.

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 906
11.2.2010 18:51:51   
leona81
znam ali pise da je sling

http://www.ciao.co.uk/Tomy_Safari_Baby_Sling__5345929

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 907
11.2.2010 19:14:53   
teacher75

znam ali pise da je sling

http://www.ciao.co.uk/Tomy_Safari_Baby_Sling__5345929

ovo definitivno nije slig, mozda su oni to tako nazvali. meni je ovo vise nesto kao kengurko i sumnjam da je zdravo nositi bebu u ovome tako rano...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 908
11.2.2010 19:36:59   
mamina cura
O kenguru - vise manje sve znamo i koliko je zdravo za dijete u tome ga nositi. Pored marame, slinga nikada nebih izabrala kengura. Ali nije moje da se mijesam, niti je moje dijete. user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 909
11.2.2010 20:00:32   
merima_s
Meni kengur nikad nije bio opcija, i danas se nekad nosamo u slingu a skoro smo napunili 3 god.
Ono sto je meni bilo znacajno kad smo uvjezbavale polozaje je da koljena uvijek moraju biti iznad guze, tek tada je pravi polozaj za bebu. Na slici koju je postavila skorpija malenom nogice vise! Ako je to ispravan polozaj za mei tai onda je sling definitivno bolji.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

Neposredna veza do poruke: 910
11.2.2010 20:06:02   
teacher75
pa meni izgleda da nogice i jesu iznad guze, djeluje mi ok kako ga skorpija nosi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 911
11.2.2010 20:07:02   
teacher75

user posted image

evo fotkica, zanemarite raščupanost i rasparene boje kod ajdinauser posted image

zar nisu ovdje nogice iznad guze? guza je spustena koliko vidim na ovoj slici

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 912
11.2.2010 20:08:08   
Anoniman

user posted image

evo fotkica, zanemarite raščupanost i rasparene boje kod ajdinauser posted image
eh,zeno konacno da te vidim slucajno naleti na ovaj pdf.i bas mi je dragouser posted image user posted image iskreno nisam te ovako zamisljala mislila sam da si malo starija ozbiljnouser posted image user posted image a ono,ti mlada lijepa zenica.Za A nemam rijeci on je najsadji djecakuser posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 913
11.2.2010 20:16:44   
merima_s
IZVORNA PORUKA: teacher75

user posted image

zar nisu ovdje nogice iznad guze? guza je spustena koliko vidim na ovoj slici

Meni na onoj slici sprijeda i ne izgledaju. Helem, cilj mi je bio samo da prenesem ono sto znam mamama koje tek pocinju koristiti nosiljke. Ja sam tako znala da li sam je dobro postavila, treba li jos gdje zategnuti, namjestiti, da bude dobro i meni i njoj.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 914
11.2.2010 20:21:39   
leona81
ma mi smo ovo dobili, probali i ne valja fakat, ona vristala, jedva sam je utrpala unutra, uzas...a u cemu je stvar kod kengurka, ledja nisu u ok polozaju ili?noge niti su rasirene puno a i vise nekako debilno skroz...a i pise da je do godinu a moja beba jedva stade unutra

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 915
11.2.2010 20:27:31   
muby
Pa u principu kod kengur nosiljki je dio izmedju nogu uzi neko kod mei tai nosiljke. Tako da noge nisu dovoljno rasirene sto nije dobro za razvoj kukova. 

HARIS, 9.8.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 916
11.2.2010 21:03:43   
mamina cura
U mt nosiljci noge ne mogu visiti kao u kenguru. Nosiljka je dovoljno siroka da podupire bebinu guzu i noge do koljena tako da mogu visiti samo noge od koljena do stopala - sto je i normalno. I u slingu noge ne mogu visiti jer da vise beba bi skliznula van - sto je nemoguce za nositi.
A o stetnosti kengura je dovoljno upitati svakog pedijatra ili ortopeda. Suvisno je da ga ja kudim - mislila sam da to vec svi znajuuser posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 917
11.2.2010 21:16:42   
škorpija
leona to je definitivno kengur, mi imamo potpuno isti samo u crnoj boji, i ajdina sma nekoliko puta stavila u njega, ali nisam nikako mogla da koračam jer su mi smetale njegove nogice koje vise. osim toga bilo je ljeto i beba se je kuhala unutra,  tako da nam stoji beezezezez.

joj ja danas krenula u vdeoteku i da stavim ajdina u MT, kad oni kaiševi mi prekratki nikako ne mogu one gornje da zavežem oko sebe, joj ja dumaj šta jeuser posted image user posted image , ma nejasno mi, kad skontah ja obukla debelu bundu a ajdinu skafander i toliko smo bili debeli da nisam mogla da zavežemuser posted image   
Feliks jooj od svih slika baš si na ovoj našla da me vidišuser posted image user posted image , ne izgledam ja ovako kad se počešljam i sredimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 918
11.2.2010 21:29:54   
mamina cura
Nije frka ni za to. Ako si se natrpala a jos i beba u skafanderu - onda ne moras naprijed kaiseve da krizas pa vezes pozadi vec jednostavno svezes cvor naprijed - bas na mjestu gdje su bebi ledja ili ispod guze.
Inace nije dobro pretopljavati bebu u nosiljci jer je i nosac grije svojim tijelom. Vjerovatno bi dosla do videoteke i usla unutra a unutra se grije tako da bi prokljucali i ti i beba od vrucine user posted image

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 919
11.2.2010 21:32:47   
škorpija
ma da, inače ja se uvijek laganije obučem zato što se od njegove težine it e kako ugrijem, ovo je prvi put da sma zimsku jaknu obukla, zato je i frka bila. a znala sam koji ću film, pa reko samo ću uletiti i izletitiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 920
11.2.2010 21:53:38   
leona81
IZVORNA PORUKA: mamina cura

U mt nosiljci noge ne mogu visiti kao u kenguru. Nosiljka je dovoljno siroka da podupire bebinu guzu i noge do koljena tako da mogu visiti samo noge od koljena do stopala - sto je i normalno. I u slingu noge ne mogu visiti jer da vise beba bi skliznula van - sto je nemoguce za nositi.
A o stetnosti kengura je dovoljno upitati svakog pedijatra ili ortopeda. Suvisno je da ga ja kudim - mislila sam da to vec svi znajuuser posted image

ja ne znam...niti mi je ko od ortopeda ili  pedijatara spominjao kengura niti znam zbog cega je mt ili sling bolji, inace ne bih pitala a licno mi se ne svidja nikako, a ni bebici...a ovo smo dobili na poklon i pretragom na internetu vidim da je dobio nagradu 2007 za najbolju nosiljku a i Voted Best Sling/ Carrier by Mother & Baby Magazine...? u cemu je fol?

< Poruku je uredio leona81 -- 11.2.2010 21:54:04 >

Neposredna veza do poruke: 921
11.2.2010 22:40:02   
Lanaa
Pozdrav...Ako neko može da mi odgovori.Mom sinu je sutra 3 mjeseca,i čitam vaše postove,pa ne znam razlučiti u šta ide beba od 3-4 mjeseca ?
marama, Mei Tai, sling ili nešto drugo....?
Imam želju da nosim Tarika tako na sebi,sad će proljeće i lijepo vrijeme... pa vas molim za odgovor.

12.11.09. rodio se naš sin Tarik...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 922
11.2.2010 22:43:02   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lanaa

Pozdrav...Ako neko može da mi odgovori.Mom sinu je sutra 3 mjeseca,i čitam vaše postove,pa ne znam razlučiti u šta ide beba od 3-4 mjeseca ?
Imam želju da nosim Tarika tako na sebi,sad će proljeće i lijepo vrijeme... pa vas molim za odgovor.

moze u maramu ili u sling a kad bude fino mogao glavicu drzati, onda moze u mei tai. mamina cura ti je strucnjak, ne sumnjam da ce ti ona objasniti prednosti i mane , odnosno razlike izmedju te tri nosiljke...

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna veza do poruke: 923
11.2.2010 23:53:34   
mamina cura
IZVORNA PORUKA: Lanaa

Marama ili sling - razlika je u nacinu vezanja, postavljanja marame, prakticnosti nosiljke. Trebate dobro ocijeniti kakve su potrebe za nosenje i odabrati nosiljku. Sling je vise prakticniji sto se tice brzeg stavljanja i skidanja ali mnoge mame se ne snadju bas sa njim i brzo odustaju. Marama je dobra za duge setnje jer se opterecenje vrsi na oba ramena i manje su sanse za bolom u ledjima u odnosu na sling. Dojiti se moze u obe nosiljke.
Mt nosiljka je ipak za starije bebace a ona je ustvari izvedenica od marame.
U zadnje vrijeme imam jako lijepa iskustva sa maramama i svaka mama se predivno snalazi i bebe uzivaju kao i mame :)

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

za zdravije odrastanje

(odgovor članu Lanaa)
Neposredna veza do poruke: 924
12.2.2010 14:05:04   
mama Nataša
Evo da se prijavim kao jedna od mama koje uživaju sa bebom u marami user posted image

Danas smo se baš našetali i stvarno sam zadovoljna, a ni bebač se ne buni, malo gleda okolo, malo spava, a ja s obje ruke slobodne, ama fantazija!

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *