Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 16:58:25
Nejrica
mi smo doruckovali:griz sa jabukom i cimetom, rucak:piletina sa karfiolom-sos i heljdina tjestenina vecera:najvjerovatnije pileca supa i desert neko voce(banana) Inace pije 4x ad,ukupno oko 500 ml otprilike,caj i vodu-sokove uopste nece :(
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 17:16:50
Dinkica
Nejrice ili ako zna neka druga mama kako pravite griz, ja nisam davala do sad a cini mi se dobra ideja. Jel se pravi na vodi ili mlijeku ( i kojem). Ja svojoj bebi nisam jos uvijek davala obicno mlijeko, a da joj pravim sa AD morala bih je onda uskratiti za jednu flasicu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 17:25:35
Anoniman
Mi svako jutro doruckujemo mix kasu od kuhanog voca i dodamo svjezu bananu i jedan plazma keksic, a nekad umjesto keksa ide riza , rucamo svasta, a veceramo kupovne kasice Hipp za laku noc, e sad kontamo i mi probati neku domacu varijantu tog nocnog obroka, pa mozda pocnem praviti sa kupovnim mlijekom ipak su to manje kolicine a i u 12 mjesecu mislim da joj uvedem to mlijeko jer cu morati na posao pa mora nesto piti, misljenja oko uvodjenja kupovnog mlijeka su podijeljena ali ja smatram da nije prerano
Moja nesto ne voli jaja, a ni jogurt, ne znam jos kako ce jesti sir jer ovo dosad je bilo sve od cika Hippa i to smaze, kako vi miksate sir, mislim s kojim namirnicama i koje sireve?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 19:20:07
noaa
sahara mi smo danas bili u savjetovalistu i pedijatrica je rekla neka jede sve osim narandze,limuna,kivija i naravno bjelanjak Noa je izbacila bebimil tako da sad pijemo mlijeko iz tetrapaka,a sir joj dajem sa purom,prosom i onako sam s kruhom..eto nadam se da sam malo pomogla
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 19:43:17
Anoniman
noaa, ma super, jesi pomogla si, i hoce li da pije iz tetrapaka, jeste vec probali? Ja kontam jos dojiti mjesec pa onda samo da nastavim nocne obroke dojenje i jutarnji ponekad, a preko dana neka pije mlijeko iz tetrapaka
Pardon, vidim da noaa vec pije to mlijeko , prolupala sam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 19:55:07
bebita
Koliko sam ja skontala pedijatre (i kroz silne tekstove koje sam procitala), u hranu moze mlijeko, ali im ne dati da piju jer nema dovoljno zeljeza koje je prijeko potrebno za pravilan razvoj djece. Tako da sam ja pocela mutiti keksolino sa kravljim mlijekom, Dukatovo 7 vitamina i nema nikakvih problema. Bebosu ce 6mj, ali smo malo ranije krenuli sa dohranom. Prvi put sam bila u strahu da nema alergije na bjelancevine pa sam ga zagledala da ne otice ili nesto, medjutim sve je bilo ok i ja sad svaku drugu noc naspem nekih 100ml mlijeka sa keksolinom. Daje li jos neko od vas ovako rano mlijeko u hrani???
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 22:10:19
iv@ncica
IZVORNA PORUKA: noaa
sahara mi smo danas bili u savjetovalistu i pedijatrica je rekla neka jede sve osim narandze,limuna,kivija i naravno bjelanjak Noa je izbacila bebimil tako da sad pijemo mlijeko iz tetrapaka,a sir joj dajem sa purom,prosom i onako sam s kruhom..eto nadam se da sam malo pomogla
a nama rekla da ne smijemo do godinu dana..mlijeko i sve mlijecnom , te isto to gore navedeno..kod koje ped.ides ?
evo dosle su i kod nas u dm te baby love kasice vocno mlijecne sto se prave s vodom, a imaju sad i milupine i humanine...do sad nista osim lina nije bilo a veceras nisam od dragosti znala sto bih..evo probat ce mo humanu s keksom i milupu mjesano voce.. nego me zanima jeli taj obrok dovoljan mlijecni obrok..mislim dovoljno mlijeka ima..nesto se ne mogu snaci na ovim kutijama..na hippu sve super objasnjeno, ove mi malo s brda s dola ;))), a baby love ce mo probati poslije..nesto bi ja vise sad jela ove provjerene ;)) zasto sve ovi cajevi i vocne kasice sadrze narancu i limun- kad je to ipak alergeno i treba se kasnije uvoditi?
< Poruku je uredio iv@ncica -- 1.2.2010 22:17:31 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.2.2010 22:52:33
iv@ncica
banana je meni univerzalna..u svasto moze ici skoro...uz jabuku krusku, kajsiju, breskvu, kekse, rizu, zitarice, mlijecne kasice...samo jos je u čorne ne stavljam..hehhe :))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2010 9:32:54
dady
Ja ču D. da napravim za doručak suhe šljive koje sam predhodno iskuhala,sa grizom! To bude pre ukusno i veoma njami,a i sok od šljiva onda pijemo cijeli dan!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.2.2010 9:33:51
DOR@
moj maleni vec dvije sedmice pije mlijeko iz tetrapaka, i to 3,2. ad. mlijeko odbija vec neko vrijeme, tako da nismo imali izbora, a ad. mlijeko mu miješam s linovim proizvodima. otkrili smo i mlijeko u tetrapaku obogaceno vitaminima, pa cemo i to probati. bebac ce sada napuniti 9. mjeseci, i s obzirom na dob nije bilo nikakvih alergija. DUŠA DRAGA 5.5.2009.