Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 11:47:05
large
caos mameeeeeee! da ja ne bih okolo i naokolo,dajte mi recite vasa iskustva,mojoj bebachi je za 3 dana 5 mjeseci,pocela sam joj lagano davati jabuku,mrkvu,kruskicu,bananu,pa malo rize i to skuham rizu pa propasiram s malo banane,sve to njopa pravo i jos pije aptamil 5 x dnevno po 180ml,no sad hocu da joj nekako formiram taj neki jelovnik i da joj uvedem malo povrca,sta smije,sta ne,kako,zasto,koliko?????molim vas uputite me
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 11:56:31
Sonja
IZVORNA PORUKA: large
caos mameeeeeee! da ja ne bih okolo i naokolo,dajte mi recite vasa iskustva,mojoj bebachi je za 3 dana 5 mjeseci,pocela sam joj lagano davati jabuku,mrkvu,kruskicu,bananu,pa malo rize i to skuham rizu pa propasiram s malo banane,sve to njopa pravo i jos pije aptamil 5 x dnevno po 180ml,no sad hocu da joj nekako formiram taj neki jelovnik i da joj uvedem malo povrca,sta smije,sta ne,kako,zasto,koliko?????molim vas uputite me
haj Ja sam Adinu od povrca davala mrkvu karfiol brokulu krompir spinat i ne sjecam se bas najbolje pa sad to mozes kombinovat..skuhas ispasiras ili ubacis u blender i gotovo ja sam stavljala i kajmak onda malo kasnije uvedes i malo mesa i et
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 11:59:55
Anoniman
IZVORNA PORUKA: large
???????????????????
sta je nejasno Mozes povrce davat pomalo,mrkva ,krompir,brokula,karfiol fino skuhas izmiksas i eto ga ja samo poslije dolijem malo vode pa vise izgleda ko supica))))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:03:28
iv@ncica
joj marinciii i ostale mame i ja muku mucim sta da mu dam za veceru, ujutro mu dam hipp-vocni s vodom se pravi...rucak povrce- meso- tjestenine.i sotalo,, između voca , za veceru bi isto nesto mlijecno..ali vise ne znam sto..jer mi on sad sve manje doji...pa ne znam je li mu to dosta..pa zato mu za svaki slucaj dajem u zadnje nekoliko dana mlijecne obroke..ali kako nam je kravlje m,lijeko zabranjeno do godine isto ( zbog osipa, pa smo i glten tek s 9 mjeseci jeli), vise ne znam sto da mu dajem i kako pravim kad se sve pravi s mijekom..a jedino cu poceti s ad mlijekom izgleda. ;))) u zadnje vrijeme kupim hipp baby first mikl pap- pa mu dajem za veceru i u to ubacim kasiku plazme ..ali imam osjecaj da u je to malo za noc, a poslije toga nece da doji..uopstalom skroz mi slabo doji...tako da ne racunam da ce tim nadomiriti nesto..ne znam ;)..javite ideje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:05:43
large
ma nije nejasno,nego se nitko nije javljao pa smo u istom trenu pisale:),evo kuham joj mrkvicu i krumpir pa cu to u blender idati...ali me zanima jos koliko puta dnevno smije jesti kasice te,kad slano,kad slatko????kako da joj napravim neki raspored:?????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:06:44
škorpija
large imaš na nekoj od prethodnih strana kalendar dohrane i samo to pratiš i znaš šta se bebi kojim redom daje, također imaš ovdje temu recepti za najmlađe, početnica u dohrani, kako pravite supice i sve to fino iščitaš i nemožeš da fulaš
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:09:27
škorpija
tvoja beba je još mala i tek ste počeli sa dohranom, znači sad samo djaeš po nekoliko kašikca da isporaba okuse, nema govora o neko uobročavanju, najbolje da joj daješ tu hranu 1-1,5 sato poslije dojenja ili flašice (zavisi kako bebu hraniš), tad nije previše gladna ni previše sita i vjerovatno će jesti bez problema. tek polsije 6 mjeseca možeš zamjeniti jedna mliječni obrok sa onim na kašikucu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:18:34
large
škorpija,sonja hvala puno,ma ne bih ni ja da je uobrocim,znam da je nemoguce,ali bar da joj se zna otprilike,kad ,sta i kako...a vodis ja njoj recimo ujutro se budi u 7 dam flasicu,opet spava do nekih 9 sati i kad se probudi dam joj caj,onda u 11 opet flasicu,oko 2 kasicu pa u pola 4 opet flasica i u 6 joj dam rizu i bananu,u 8 flasica i spavanje???jel to ispravno,izmedju joj povremeno dam vode ili sokica::::
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 12:22:00
škorpija
large ma ok je to, mi smo puno stariji a još uvijek ide jedan obrok flašica, pa slijedeći obrok kašica i naizmjenično. vama je dosta i taj jedna obrok dnevno za sad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 17:11:30
martajay
IZVORNA PORUKA: felix
koja je zadnja granica,sati davati voce 19,20 sati ili??? Nekad bi dala oko 20,.pa neznam jel to o.k mislim na vocne kasice iz teglice?
negde sam citala da ne treba davati voce kasno popodne i uvece (zaboravila sam objasnjenje zbog cega). uglavnom, ja voce nikad ne dajem posle 14h. bananu jedino dajem uvek... i posle vecere, jer je obozava.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 17:16:53
lilith
voce se sporije vari i teze je za bebe u vecernjim satima... ja dajem i pred spavanje,nisam prijetila da joj smeta
< Poruku je uredio lilith -- 29.1.2010 17:20:19 >
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 20:34:41
Sonja
IZVORNA PORUKA: škorpija
ukupno oko 600 ml, a to može biit 3 po 200ml ili 6 po 100 ml, svjedno, zavisi od bebija
hmmm Adi je pio oko 400ml ujutro i navece po 200ml odprilike nesto nece u zadnje vrijeme da pije...izgleda da mu ne godi toplo zbog desnica jer su mu crvene i vruce.. danas je vec popio 400ml i nadam se jos veceras da ce htjeti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 22:19:22
iv@ncica
vidi tih tabela sto me ubise, koliko bi beba trebala popiti, pojest..pa nije svaka ista .. kako cu ja znati koliko on podoji ? ja sam stvarno sad izgubljena moj decko od ove zadnje prehlade smanjio podoje ,pomalo doji i jede sve sto moze ostalo i to fino..ne pijemo ad niti kravlje jos...a kako cu ja znati je li njemu dovoljno to sto doji, jer je to jako kratko i sve rijeđe..pa sam mu zato uvela hipp vočno- mlijecni za laku noc i ujutro neke hape sto se prave s vodom a imaju mlijeka u sebi..nemam pojma..ai mislim da su mu nakon 9-tog mjeseca dovoljna 2 mlijecna obroka- ujutro i navecer barem...jos je i dobro dok mi imalo doji..pa poslije moram smisliti sto cu jer ove kasice nemaju mislim dovoljan POSTOTAK MLIJEKA , sta vi mislite?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2010 22:23:54
noaa
ivancice otidji ti fino pedijatru pa pitaj ozbiljno ja namjeravan slijedeci tjedan otici da vidim sta i kako Noa popije samo ujutru bocicu bebimila,napravim joj keksolino ili griz sa mlijekom iz tetrapaka al boca vise ne dolazi u obzir cak ni pred spavanje