|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.2.2010 15:30:48   
Honey3
ja svojoj bebi pecem tikvu i mijesam sa bananom i ona to tako slatko jede,i to sam slucajno kod moje mame probala da joj dajem tikvu pecenu i njoj se dopala,bolje nego kupovne kasice sa tikvom mada mogu i one kad nema domace

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 3051
3.2.2010 15:33:43   
marinčii
A mrkva, ona je slatka...i krompir je OK
ni mrkvu a ni krompir neće,ma čudnije dijete nisam vidilauser posted image ,valjda počne jesti kontam da mu stavim malo maslaca možda bi i htio ,al neznam jeli rano za to

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

Neposredna veza do poruke: 3052
3.2.2010 15:53:20   
iv@ncica
marincii- to su neke dm-ove kasice baby love...ima raznih nisam ni ja kupila..jer su im tek dosle , pa kontam da nekog bar pitam valja li to ;), a imaju i milupine i humanine te lino i hipp samo s vodom se prave sto meni pase..ja kupila humanu keks.. milumil- vocno zitne- i hipp jabuka banana, i baby first milkpa u nju dodam plazme ili malo te kasice sto ti on voli jabuka keks banana, ili svjezeg voca, pravo fino je pojede,- sve se prave s vodom i onbda svaki dan dam drugu, ja i frutolino s vodom isto smo jutros jeli..a sve imaju ad-mijeka u sebi ;))) znaci s ovim mozes da preguras jedno vrijeme..a o da cokolino mora odmah jest ;)))

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3053
3.2.2010 15:56:36   
iv@ncica
marinnciii- probaj mu malo kad skuhas zaciniti lagano otopljenim maslacem, ono malu kasikicu, ja ga otopim pa pospem po hrani, ali ne svaki dan, kromir i tako nesto, a vecinom maslinovo ulje koristim..i bebama treba pomalo stavljati ulja i ponekad maslaca zbog probave i meni je andrej tek tako poceo jesti špinat, krumpir, blitvu..sad sve tuce... maloprije mu malo telece juhe+komad mesa+ tjestenina zara bez jaja ona sira+mrkvica izgnjecila viljuskom, s amo sam meso onim stapnim mixerom nesto me mesa strah..ma sve pojeo..

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3054
3.2.2010 16:03:51   
luna77
i ja dodajem malo maslaca ali L već jede dost povrća a od voća jabuka ,banana i od Hipp-a marelicu a povrće tikvice,mrkva,karfiol,brokula,krumpir,špinat ,blitvu(u nju stavim i malo mlijeka) i dr.nam je rekao da smije iskuhano bijelo meso

počeli smo s keksom i rizinim pahuljicama već

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 3055
3.2.2010 16:26:41   
iv@ncica
marinčii-pisala sam ti o tim kasicama i na kad uvesti kravlje..i ovdje sorryyy na ponavljanju
haj bona napravi album da i tebe vidim..mateja sam namigila pepog

< Poruku je uredio iv@ncica -- 3.2.2010 16:30:37 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 3056
3.2.2010 16:43:44   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii

A mrkva, ona je slatka...i krompir je OK
ni mrkvu a ni krompir neće,ma čudnije dijete nisam vidilauser posted image ,valjda počne jesti kontam da mu stavim malo maslaca možda bi i htio ,al neznam jeli rano za to

Slobodno stavi maslac...mi koristimo omegol...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 3057
3.2.2010 19:57:40   
dafri
 marinčii ,znaš da Una nije htjela nikakvo povrće a starija je od Mateja,ja sam počela sa  ovom kombinaciju i otad mi super jede
jedan krompir,četvrtina jabuke,malo ad mlijeka,malo maslaca,poslije par dana sam dodala mrkvu,pa tikvicu i evo danas piletinu i sve pojedeuser posted image

< Poruku je uredio dafri -- 3.2.2010 20:02:17 >

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

Neposredna veza do poruke: 3058
3.2.2010 23:35:48   
noaa
marinci iskuhaj batak i stavi mu malo mesa,moja Noa isto nije htjela povrce al cim sam stavila meso pocela jestiuser posted image user posted image

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 3059
3.2.2010 23:37:07   
Apotekarka
ljudi moj nece supica pojede ako je bas gladan,na sve nacine ali nije im ljubitelj...

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 3060
4.2.2010 11:37:03   
delly
i ja se sa svojom borim za povrce,ma pravi rat izbije kad treba jesti , a da je kruska ili jabuka sa gustom bi jela i sama zijevala na jos, a ovako ,to je otimanje kaskice ,prevrtanje tanjurica,okretanje glave na sve moguce strane , i na kraju prljava ona,ja i 2 metra od nas user posted image pogrijesih sto nepoce sa samim povrcem user posted image
kakav maslac moze se staviti ?? jucer sam joj mrkvu i krompir stavila jela je malo .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 3061
4.2.2010 13:13:08   
shejla
i nama je tako bilo kad smo tek poceli - krenuli smo sa vocem i sve je jela, a povrce nikako. I isto sam kontala da sam trebala odmah poceti sa povrcem... Ali poslije jedno 2 mjeseca, cini mi se...sve je pocela jesti. Tako da se ne sekiras, to je tako normalno... Sad jede i nesto sto ja pomislim da joj se garant nece svidjeti - neki dan je npr. pojela kelj i rizu kuhano na junecoj supici. Ja kontala nece ni primirisati.

Inace, cula sam da je junetina najbolja za bebine supice - kaze dr. Lutvo, mozete i hljeba samog zadrobiti, samo je vazno da je supa od junetine.

a puter bilo koji, ja kupujume meggle, pa stavim taj.

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 3062
4.2.2010 16:25:32   
martajay
heljdina tjestenin - savrsena je. ja je stavljam u sve!

7.4.2009.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3063
4.2.2010 17:03:29   
Dinkica
dorucak: jabuka i pola banane sa pahuljicama od rize
rucak: luk, mrkva, krompir i teletina (u blender shuhano) + mrvice hljeba
vecera: najvjerovatnije pavlaka sa mrvicama hljeba
Aptamil 2 i voda

Eto juce smo bili na vakcini i ja se sva izgubila kao da je ja primam i ne pitah pedijatricu za obicno mlijeko, pa cu kad prodje godina nastaviti sa Aptamilom 3 prema uputstvu a obicno mlijeko stavljati samo u Lina mada mi to rijetko jedemo, osim kao dodatak vocnim i povrtnim kasicama cisto da da gustocu.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 3064
4.2.2010 20:58:39   
Mya_81 RR
Danas smo probali HIPP marelicu...rek'o da malo promjenimo repertoar jer jedemo samo ono što ima na pijaci...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 3065
4.2.2010 22:02:29   
shejla
dorucak: pura sa pavlakom
rucak: zeljanica user posted image (prvi put)
vecera: monte user posted image (prvi put)

eto, danas smo svasta isprobali...user posted image

Neposredna veza do poruke: 3066
4.2.2010 22:04:35   
noaa
smijem li davati tunu iz konzerve recimo umjesanu u pire krompir?

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 3067
4.2.2010 22:05:52   
Hanady RR
ja sam sa 7 mjeseci uvela ribu i jede tunu iz konzerve...a zašto ne sa krompirom mojoj je plaho sviđa...ona je danas pojela cjelu pastrmku sa blitvom kao prilogom...zna djete šta valja.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 3068
4.2.2010 22:07:22   
mojbebac
moja A obozava ABC sir, pavlaku, sirka ona to samo jede, nisam sigurna da li je to ok ..... zadnjih dana nece nista od povrca, samo to, ponekad joj uspijem ubaciti malo hljeba ......??????????????

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 3069
4.2.2010 22:08:18   
noaa
Hanady i moja puca pastrmku pravo,nego danas ja jela tunjevinu a ona me prozdrljivo gleda i ja joj nisam smjela datiuser posted image kaze MM neka Noa dok mama pita zene sa RRuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3070
4.2.2010 22:08:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: noaa

iskreno, bili ti to pojelauser posted image

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 3071
4.2.2010 22:11:22   
noaa

IZVORNA PORUKA: dadada

tako sam joj davala pastrmku sve smiksanouser posted image krompir,malo maslaca i riba.ne stavljam mlijeko

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3072
4.2.2010 22:12:21   
Hanady RR
tata je pametnica nema šta.user posted image user posted image user posted image

ma ja nemislim da joj tunj iz konzerve može štetiti, ja sam ga i starijoj daval, ipak ja uzmem naravno onaj malo kvalitetniji koji je u dosta maslinovog ulja...pucaju vala obe ko da sam ga ja negdje uhvatila.

mojbebac ja u tome nevidim ništa loše...ove mliječne namaze koje ti pominješ u redu su mada kontam ako je beba u 5 mjesecu rođena 9 joj je mjeseci hljeb i namazi su ok a ako neće povrće mješaj ga sa sirnim namazom, krompir sa ABC sirom, mrkvicu i rikvicu i pavlake i eto ga...dok ne prihvati okus povrća.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 3073
4.2.2010 22:12:42   
shejla
a smiju li uopce tunjevinu iz konzerve, sa 10 mjeseci ???

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3074
4.2.2010 22:15:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: dadada

tako sam joj davala pastrmku sve smiksanouser posted image krompir,malo maslaca i riba.ne stavljam mlijeko

A ja zamislila klasicni pire s mlijekom, puterom i izmiksanom ribom koja je bila u ulju...pa rekohuser posted image user posted image ...

a opet ukusi se razlikuju, neko ni u ludilu ne bi jeo ono sto ja jedem

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 3075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  121 122 [123] 124 125   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *