Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 15:30:48
Honey3
ja svojoj bebi pecem tikvu i mijesam sa bananom i ona to tako slatko jede,i to sam slucajno kod moje mame probala da joj dajem tikvu pecenu i njoj se dopala,bolje nego kupovne kasice sa tikvom mada mogu i one kad nema domace
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 15:33:43
marinčii
A mrkva, ona je slatka...i krompir je OK
ni mrkvu a ni krompir neće,ma čudnije dijete nisam vidila ,valjda počne jesti kontam da mu stavim malo maslaca možda bi i htio ,al neznam jeli rano za to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 15:53:20
iv@ncica
marincii- to su neke dm-ove kasice baby love...ima raznih nisam ni ja kupila..jer su im tek dosle , pa kontam da nekog bar pitam valja li to ;), a imaju i milupine i humanine te lino i hipp samo s vodom se prave sto meni pase..ja kupila humanu keks.. milumil- vocno zitne- i hipp jabuka banana, i baby first milkpa u nju dodam plazme ili malo te kasice sto ti on voli jabuka keks banana, ili svjezeg voca, pravo fino je pojede,- sve se prave s vodom i onbda svaki dan dam drugu, ja i frutolino s vodom isto smo jutros jeli..a sve imaju ad-mijeka u sebi ;))) znaci s ovim mozes da preguras jedno vrijeme..a o da cokolino mora odmah jest ;)))
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 15:56:36
iv@ncica
marinnciii- probaj mu malo kad skuhas zaciniti lagano otopljenim maslacem, ono malu kasikicu, ja ga otopim pa pospem po hrani, ali ne svaki dan, kromir i tako nesto, a vecinom maslinovo ulje koristim..i bebama treba pomalo stavljati ulja i ponekad maslaca zbog probave i meni je andrej tek tako poceo jesti špinat, krumpir, blitvu..sad sve tuce... maloprije mu malo telece juhe+komad mesa+ tjestenina zara bez jaja ona sira+mrkvica izgnjecila viljuskom, s amo sam meso onim stapnim mixerom nesto me mesa strah..ma sve pojeo..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 16:03:51
luna77
i ja dodajem malo maslaca ali L već jede dost povrća a od voća jabuka ,banana i od Hipp-a marelicu a povrće tikvice,mrkva,karfiol,brokula,krumpir,špinat ,blitvu(u nju stavim i malo mlijeka) i dr.nam je rekao da smije iskuhano bijelo meso
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 16:26:41
iv@ncica
marinčii-pisala sam ti o tim kasicama i na kad uvesti kravlje..i ovdje sorryyy na ponavljanju haj bona napravi album da i tebe vidim..mateja sam namigila pepog
< Poruku je uredio iv@ncica -- 3.2.2010 16:30:37 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 16:43:44
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: marinčii
A mrkva, ona je slatka...i krompir je OK
ni mrkvu a ni krompir neće,ma čudnije dijete nisam vidila ,valjda počne jesti kontam da mu stavim malo maslaca možda bi i htio ,al neznam jeli rano za to
Slobodno stavi maslac...mi koristimo omegol...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 3.2.2010 19:57:40
dafri
marinčii ,znaš da Una nije htjela nikakvo povrće a starija je od Mateja,ja sam počela sa ovom kombinaciju i otad mi super jede jedan krompir,četvrtina jabuke,malo ad mlijeka,malo maslaca,poslije par dana sam dodala mrkvu,pa tikvicu i evo danas piletinu i sve pojede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 11:37:03
delly
i ja se sa svojom borim za povrce,ma pravi rat izbije kad treba jesti , a da je kruska ili jabuka sa gustom bi jela i sama zijevala na jos, a ovako ,to je otimanje kaskice ,prevrtanje tanjurica,okretanje glave na sve moguce strane , i na kraju prljava ona,ja i 2 metra od nas pogrijesih sto nepoce sa samim povrcem kakav maslac moze se staviti ?? jucer sam joj mrkvu i krompir stavila jela je malo .
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 13:13:08
shejla
i nama je tako bilo kad smo tek poceli - krenuli smo sa vocem i sve je jela, a povrce nikako. I isto sam kontala da sam trebala odmah poceti sa povrcem... Ali poslije jedno 2 mjeseca, cini mi se...sve je pocela jesti. Tako da se ne sekiras, to je tako normalno... Sad jede i nesto sto ja pomislim da joj se garant nece svidjeti - neki dan je npr. pojela kelj i rizu kuhano na junecoj supici. Ja kontala nece ni primirisati.
Inace, cula sam da je junetina najbolja za bebine supice - kaze dr. Lutvo, mozete i hljeba samog zadrobiti, samo je vazno da je supa od junetine.
a puter bilo koji, ja kupujume meggle, pa stavim taj.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 17:03:29
Dinkica
dorucak: jabuka i pola banane sa pahuljicama od rize rucak: luk, mrkva, krompir i teletina (u blender shuhano) + mrvice hljeba vecera: najvjerovatnije pavlaka sa mrvicama hljeba Aptamil 2 i voda
Eto juce smo bili na vakcini i ja se sva izgubila kao da je ja primam i ne pitah pedijatricu za obicno mlijeko, pa cu kad prodje godina nastaviti sa Aptamilom 3 prema uputstvu a obicno mlijeko stavljati samo u Lina mada mi to rijetko jedemo, osim kao dodatak vocnim i povrtnim kasicama cisto da da gustocu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 22:05:52
Hanady RR
ja sam sa 7 mjeseci uvela ribu i jede tunu iz konzerve...a zašto ne sa krompirom mojoj je plaho sviđa...ona je danas pojela cjelu pastrmku sa blitvom kao prilogom...zna djete šta valja.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 22:07:22
mojbebac
moja A obozava ABC sir, pavlaku, sirka ona to samo jede, nisam sigurna da li je to ok ..... zadnjih dana nece nista od povrca, samo to, ponekad joj uspijem ubaciti malo hljeba ......??????????????
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 22:08:18
noaa
Hanady i moja puca pastrmku pravo,nego danas ja jela tunjevinu a ona me prozdrljivo gleda i ja joj nisam smjela dati kaze MM neka Noa dok mama pita zene sa RR
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2010 22:12:21
Hanady RR
tata je pametnica nema šta.
ma ja nemislim da joj tunj iz konzerve može štetiti, ja sam ga i starijoj daval, ipak ja uzmem naravno onaj malo kvalitetniji koji je u dosta maslinovog ulja...pucaju vala obe ko da sam ga ja negdje uhvatila.
mojbebac ja u tome nevidim ništa loše...ove mliječne namaze koje ti pominješ u redu su mada kontam ako je beba u 5 mjesecu rođena 9 joj je mjeseci hljeb i namazi su ok a ako neće povrće mješaj ga sa sirnim namazom, krompir sa ABC sirom, mrkvicu i rikvicu i pavlake i eto ga...dok ne prihvati okus povrća.