Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
da odgovorim i na skorpijino pitanje, jer ima jos mama sa tom dilemom: poslije opste anestezije djete place narednih sat vremena, uvijek, i to je neizbjezno. ne znam zbog cega ali eto tako je! starijeg sina smo sunetili sa 4 godine pod opstom, pa nakon tog prozivljenog iskustva rekla sam da cu drugog sunetiti prije nego napuni godinu, da mi slucajno ne bi mogao reci kako se osjeca, bolje da ne znam! uzasno! ali sada kada bih mogla opet birati, onda bih izabrala da sunetim djete prije nego napuni 2 mjeseca, dok jos ne vrti ni nogama ni rukama , i ne okrece se nego samo lezi na ledjima. i po mogucnosti sa lokalnom anestezijom. to je moje iskustvo, nadam se da ce se ostale mame koje su to prosle sloziti samnom... i da, uvijek se sikiramo, uvijek placemo, uvijek ... i to se mora proci, bilo strasno ili ne, a nama mamama je u prirodi da se sikiramo, tako da je uzalud reci ne sikiraj se! bolje reci: ne sikiraj se mnogo!
evo i mene malo na ovu temu da i ja prenesem svoje iskustvo...Meni su isto govorili da dizem cunicu malom kad ga presvlacim i da mu strample ne oblacim,eto ja sam slusala,evo ga mashallah 8 godina i sve u redu,mada nemora znaciti da je i to ispravno ali eto nesto i danas vjerujem starijim zenama i njihovim iskustvima....malog sam osunetila odmah poslije 40-snice u Visokom dr.Mafalani bez anestezije ali hvala Bogu sve je dobro proslo i brzo je cunica zarasla...
Sve sam ja tebe razumjela i shvatila, ne trebaš mi dodatno pojašnjavati al ne pada mi napamet da se prepucavam s tobom!!! Lijepo si za čas, u par rečenica, popljuvala dr. iz Sa (nemam ja ništa protiv i ja sam ljuta općenito na sve doktore), moje savjete koje sam SAMO podjelila sa ostalima, al da ne idemo dalje, nema smisla zar ne? Lijepo te pozdravljam i molim da ukoliko nemaš konkretan savjet ne pišeš, da se lijepo izrazim, u stilu u kojem si sve napisala na stranici ispred.
IZVORNA PORUKA: Chuchi a pocahontas pa svi mi bona nosimo te strample godinama, svi mi nosimo bodije, i fala Bogu kakva nam je moda da se sada uz sve nosi kais, svi se stezemo kaisima i nosimo helanke i uske pantalone... ne pricaj svasta, chill out!
OT i necu fakat dalje da se prepucavamo na ovoj temi, ali eto da znas ja mrzim strample i po mrtvom minusu ih ne nosim jer me srklet uhvati, stegnu me i jos mi vise bude hladno jer mi krv stane, ne nosim niti bodi ni podkosulju, takodjer me skrlet uhvati...a helanke su mi bas udobne kais tu i tamo nosim ali jedva cekam da dodjem kuci da se urahatim u trenerci i da ga skinem Lijepo te pozdravljam, no hard feelings , a apropo sto ti meni napisa "ne pricaj svasta", lijepo te usmjeravam da poslusas savjet iz Enisinog posta
Chuichi...opste poznato je da muski (mislim na one odrasle) trebaju nositi bokserice...a to ti je zapravo to ...komotnija odjeca kod muskih beba...ne mozes porediti sebe (zensko) kojoj dole nista ne visi i muske...obuci svog supruga u helanke pa neka ti kaze kako je
Felix sretno sutra drzimo fige a joj i meni su svi redom govorili dizi djetetu cunu a ja to od pocetka radim e sad ne znam je li pogresno ,bas me frka uhvatila a za hodalicu ne hoda na cuni majketi...EEEEE MOJA CUNA NBITKO O NJOJ NE VODI RACUNA
felix sretno mila...nek sve hairli prođe i nemoj se puno sikirat, kažu stari ljudi nevalja da majke plaču i čuju plač djeteta a to ti je zato da se nebi puno sikirala.Nije lako al gdje druga djeca tu inšalah i tvoje. Biće to sve u redu. Ljubim.
felix draga nemoj ti biti tu, to ti je moj savjet. ja nisam mogla, cak napolju ispred ordinacije, s trojim zatvorenim vratima, ja sam ubjedjena da sam ga cula kako place i srce mi se lomilo, malo mi falilo da uletim tamo da sve otkazem. Mada muz kaze da sam to sebi umislila da se nista nije culo... zelimo anelu da sto brije zaboravi sve i oporavi se, dusa draga. ljubim ga
prvo da vam se zahvalim na podrzci svima skoro smo,dosli evo ruke drhte dok pisem odnijela ga bila snjim dok su ga pripremili i izasla cula sam da place a srce se cjepa,od boli.Dobio gel,i inekciju rjesili za 10min.Posle ja usla u sobu da ga obucem da se umiri jadan se uzjeco od placa,pocrvenio od suza luce moja uz mene se smirio nosala ga ljubila mazila.Cekali posle 15min.da pogledaju da nedo bog nekrvari sve uredu,dali mi gel da mazem svaki put,kad ga presvlacim to malo ga pecka sek.dok namazem a posle mu utrne od toga neboli.Kad je stavljo gel,opet jakoo plakao a ja s njim,zao mi ga.... Cuna je kao da je petarda pukla,sto rece jedna zena na rr.al bit ce dobro abd. Kaze da ce prvi dan ga bolit,da ga cuvam da se neuvrijedi a posle o.k. Moram danas izvirivat da nebi krvario nedo dragi Allah... A,zanima me kako cu ga dici kad jede da podrigne kako???A da ga neuredim,jer ga nosam u lezeci polozaj,bar danas tako ... Kad sam krenula popila sam apaurin,al dzaba kao da nisam ,kukovi su o.k snimali smo. Hodalica nesmije do 8mog.mjes.dok neprosjedi nesmije.
prvo da vam se zahvalim na podrzci svima skoro smo,dosli evo ruke drhte dok pisem odnijela ga bila snjim dok su ga pripremili i izasla cula sam da place a srce se cjepa,od boli.Dobio gel,i inekciju rjesili za 10min.Posle ja usla u sobu da ga obucem da se umiri jadan se uzjeco od placa,pocrvenio od suza luce moja uz mene se smirio nosala ga ljubila mazila.Cekali posle 15min.da pogledaju da nedo bog nekrvari sve uredu,dali mi gel da mazem svaki put,kad ga presvlacim to malo ga pecka sek.dok namazem a posle mu utrne od toga neboli.Kad je stavljo gel,opet jakoo plakao a ja s njim,zao mi ga.... Cuna je kao da je petarda pukla,sto rece jedna zena na rr.al bit ce dobro abd. Kaze da ce prvi dan ga bolit,da ga cuvam da se neuvrijedi a posle o.k. Moram danas izvirivat da nebi krvario nedo dragi Allah... A,zanima me kako cu ga dici kad jede da podrigne kako???A da ga neuredim,jer ga nosam u lezeci polozaj,bar danas tako ... Kad sam krenula popila sam apaurin,al dzaba kao da nisam ,kukovi su o.k snimali smo. Hodalica nesmije do 8mog.mjes.dok neprosjedi nesmije.
čekah ja da se javiš i dočeha, Allah mubarek olsun draga. neka je sve prošlo biće i oporavak u redu. Ljubim vas i veliki veliki pozdrav.
enisa,i ja sam pitala iz znatizelje za strample,hodalicu cunu dizat i to rece da to nema veze nikakve stim sto je cuna uvucena kod neke djece.Al,nemoj me pogresno shvatit samo,samo sam rekla iskustvo od ovog dok.jer svaki kaze drugacije ... Vec je do toga,da je teze sunetit djete koje je deblje malo,u nonama i kad on skupi none ono se uvuce cuna,tako da nebrines kaze da ce se abd.izvuci cuna,,postepeno tako da nemoj brinuti....
felix kupi mu cepice i stavi protiv bolova, ja svom stavljala. zboravila kako se zovu, otici do apoteke i reci jednostavno kakav je slucaj. a plakat ce on i sutra i kad gaza spadne i kad s euvrjedi i ako nekad slucajno malo krvari pa se to zalijepi za pelenu, nemoj se sikirati, sve je to normalno. Mubarek olsun, hvala bogu pa je proslo, rjesili ste se. Ljubimo hrabrog anela
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.